Genre: Animatie / Sport
Met onder meer: Owen Wilson, Cristela Alonzo en Chris Cooper
Releasedatum: 12 juli 2017
Bekijk via Disney+
Plot Cars 3
"It's not over until lightning strikes."
Hoewel zijn generatie steeds meer van het circuit wordt verdreven, is Bliksem nog niet bereid om te stoppen met racen. Wanneer hij onverwacht verslagen wordt door eerstejaars Jackson Storm, gaat hij op zoek naar een tweede kans. Daarvoor krijgt hij de hulp van Cruz Ramirez, een slanke gele raceauto. De jonge, vrouwelijke coureur laat Bliksem McQueen kennismaken met moderne technologie en leert hem nieuwe trucjes. Samen bereiden ze zich voor op de beslissende race in de Florida 500 (een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Daytona 500).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Cars 3 (MusicMeter)
Luigi (stemrol)
Sally Carrera (stemrol)
Miss Fritter (stemrol)
Esteban
Al sinds de allereerste aankondiging zeer benieuwd naar.
Ik ben namelijk iemand die, in tegenstelling tot velen, best genoten heeft van CARS 2. Meer nog, ik bewonder Pixar om de durf die ze toonden bij de studio om het hele concept ondersteboven te draaien. Vaak doen mensen het avontuur doorgaan als een lui vervolg, 'easy money'. Ergens kan ik begrijpen dat het voor velen niet het vervolg was waar ze op hoopten. Maar een makkelijke tussendoortje was de sequel in geen geval. Een herhaling van het eerste avontuur, dát zou de makkelijke uitweg geweest zijn. Maar, los van het feit of je de ommezwaai kon waarderen of niet, de Bond-aanpak was origineel en de zeer uitgebreide en rijke wereld van CARS 2 zat boordevol inventieve spitsvondigheden. Op dat vlak was het opnieuw Pixar-kwaliteit.
John Lasseter stond er op met CARS 3 een vervolg te maken voor de fans van het eerste uur. Hij staat naar eigen zeggen nog steeds achter CARS 2, maar begrijpt dat het niet was wat een groot deel van het publiek wilde zien. Dat de man zo nederig is en persé op zoek wou naar de juiste invalshoek om een derde avontuur te kunnen verantwoorden, zegt veel. Want ook nu schreeuwen mensen reeds dat het een makkelijk tussendoortje is om merchandise te kunnen verkopen. Wat dat laatste betreft, Pixar is een bedrijf. Merchandise zal er altijd deel van uit maken. Dat is bij andere studio's niet anders.
De trailer laat uitschijnen dat het wat zwaarmoediger / volwassener zal zijn. Een goed teken.
Arneaux
Prima film hoor! 2 Jochies van 6 hebben hier weken naar uitgekeken en vanmiddag mochten ze mee naar de bios. Ze hebben zich goed vermaakt en ik vond het eigenlijk ook aangenaam om naar te kijken. Niet zo goed als deel 1, maar met name sommige achtergronden en omgevingen vond ik echt prachtig realistisch in beeld gebracht.
Schijnt de beste uit de niet al te bijzondere reeks te zijn.
Recensieoverzicht: Cars 3 is beste uit de reeks | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
predator
- 1952 stemmen
Aan de korte kant, maar het grijpt gelukkig wel weer terug op de sfeer van deel 1. Beetje Rocky-achtig.
marximaal
Prachtig weer een geweldige film en wij hebben dan ook weer zeer genoten. Na deel 1 al een keer of vijftig gezien te hebben en deel twee aardig tegenviel was dit dan weer een geweldig deel drie
Hanszel de P.
Voor onze kleine (3 en 5 jr.) kinderen net te lang. Maar ik heb zelf genoten, echt waar. De oudste vond het stuk waar ze moesten meedoen met de demolition derby een beetje spannend maar verder was het een prima film.
Het verhaal had zoals predator schrijft iets Rocky-achtigs maar het verloop van de laatste race van de film vond ik zeer origineel.
Gelukkig geen hele dikke vervelende moraal, hoogstens dat je in het leven kansen moet grijpen en niet bang moet zijn. Wijsheid voor alle leeftijden lijkt me.
Gezien de leeftijd van onze kinders en het feit dat ze jongens zijn zit de kans er dik in dat ik deze nog wel een aantal keren 'moet' gaan aanschouwen. Voor mij geen straf, leuke film! 4*
Fisico
Afgelopen weekend samen met de kinderen naar de bioscoop getrokken om deze Cars 3 te aanschouwen. De verwachtingen lagen uitermate laag, want een (tweede of) derde film van Pixar of Disney is meestal niets meer dan een geldbeluste melkkoe waarbij originaliteit en een goed verhaal ver te zoeken zijn.
Maar Cars 3 was beter dan verwacht, het verraste me zelfs. Niet dat dit een must see films, zeker niet, maar er zit toch een zekere boodschap in de film. Cars 3 geeft een duidelijke sneer aan de hyperprofessionele sportbenadering van sommige teams. Windtunnels, simulators, voedingsleer, diverse trainers, psychologen, ... niets wordt aan het toeval overgelaten en sport(prestaties) zijn een echte wetenschap geworden waarbij enkele cijfertjes en grafieken tellen die vanuit een computer rollen. Mijn schoonvader is ook een fervent loper die eveneens presteert, weliswaar eentje van uit de goede oude tijd en dweept met de idee: "lopen/trainen moet je doen, de rest is zever". De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, veronderstel ik.
Het enige wat me echt stoorde was de race in Florida, voor de rest prima filmpje, zeker voor de kindjes.
Brabants
Cars 3 is naar mijn mening net zo goed als het 1e deel en daarmee voor mij verrassender dan het 2e deel. Het verhaal is puur en de nieuwe karakters zijn geweldig. Ik begrijp dat er mensen balen van het afscheid van Bliksem, maar de film snijdt wel een actueel onderwerp aan wat simpelweg ook hoort bij het leven. Prima gevonden echt een puike film.
Jammer dat Pixar nou juist van hun saaiste franchise 3 delen heeft gemaakt, want ze blijven vrij ongeïnspireerd. De Cars reeks ziet er altijd fraai uit, maar de humor is een beetje flauw en erg op kinderen gericht, waar veel andere Pixar films de nodige volwassen grappen en verwijzingen kennen en sowieso diepere lagen bezitten. Het doet allemaal een beetje aan de Despicable Me reeks denken, met ook een redelijk aardig origineel en daarna hele flauwe, overbodige vervolgfilms omdat de makers niet zo beseffen dat het uitgangspunt na 1 film wel klaar is. De Cars films blijven simpel, het draait vooral om tig maal hetzelfde rondje racen, iets wat in Amerika erg populair is, maar hier niet zo aan weet te slaan. Het verhaaltje over een te oude, gepasseerde Lightning McQueen deed me niks en dan blijft er hier dus weinig over. Het is te hopen dat ze er eens mee stoppen en hun films die echt vervolgen verdienen de kans gaan geven. Wat dat betreft wacht ik veel meer op een nieuwe Incredibles of Toy Story, die er gelukkig aan zitten te komen.
Beter dan het rommelige en vergezochte tweede deel, maar de hele Cars-franchise blijft het zwarte schaap van Pixar, hoe succesvol de reeks ook is. Ook deze derde film is qua plot en grappen erg dun, met wederom een lading ongewenst sentiment en levensadviezen. Visueel netjes verzorgd, dat kun je Pixar wel toevertrouwen, maar op een paar echt geslaagde scenes na (zo is die demolition derby best leuk bedacht) is dit weinig memorabel.
Noodless
Ik vond nu net het verhaal over een te oude, gepasseerde Lightning McQueen interessant om te volgen waar we ook allemaal op een bepaalde tijd en op een bepaalde manier helaas wel mee te maken krijgen.
Het ziet er ook allemaal weer prima uit en er zitten heel wat leuke scènes in de film. Misschien niet echt grappig, maar gewoon leuk om te zien. Ik kan deze franchise wel smaken. 7,5/10
filmkul
Weer een leuk derde deel. Dit deel sluit meer aan bij deel 1 dan bij deel 2. Het verhaal is vrij eenvoudig en wordt in een vlot tempo weergegeven. Uiteraard met de nodige levenslessen, maar ook veel humor, die soms wel erg makkelijk is. De film is verder wel erg degelijk en zal minder impact hebben dan de eerdere delen. Verder ziet het er visueel weer allemaal tiptop uit. Leuk, maar niet bijzonder. 3.0
Rouge
Mijn zoon van drie die Cars 1 én 2 geweldig vond, vond deze maar niets. Hij wilde hem niet eens af kijken. Ik vond de film zelf ook matig, vandaar het lage cijfer. Beide miste we Sally, Doc en Takel!
Tarkus
Ook dit derde deel beviel me wel.
Beter dan de 2de alleszins, al was die natuurlijk ook niet slecht.
Leuk verhaal, veel actie en fantastische beelden alweer.
Wat mij betreft hoeft deze reeks nog niet te stoppen hoor!!!
Topanimatiefilm !!!
Ook dit derde deel beviel me wel.
Beter dan de 2de alleszins, al was die natuurlijk ook niet slecht.
Leuk verhaal, veel actie en fantastische beelden alweer.
Wat mij betreft hoeft deze reeks nog niet te stoppen hoor!!!
Topanimatiefilm !!!
Vijf sterren, de maximale score, voor dit? Really? Je ziet Cars 3 als 1 van de betere films ooit gemaakt?
Ik kan me er helemaal niks bij voorstellen, maar uiteraard mag iedereen z'n mening hebben. Wat een saaie middelmatigheid is dit zeg.
rondh
Saaiste franchise. Kunnen meningen over verschillen. Duidelijk dat JIJ daar anders over denkt. Als ik om me heen kijk en dan vooral de kinderen dan is dit zeker niet de saaiste franchise van Pixar. Ik zie veel kinderen met schoenen lopen met petjes op met speelgoed in alle vormen en maten. En ze hebben er veel plezier aan. De film is in mijn ogen goed geslaagd. Ook een mening natuurlijk! Maar ook nu weer zeg ik dat er veel kinderen dit toch ook wel erg leuk vinden. Ik heb me ook vermaakt. Dus....
Maar zoals je zei meningen verschillen!
Maar zoals je zei meningen verschillen!
Een franchise voor kinderen ja. Meeste volwassenen vinden dit niet veel aan. Gewoon omdat er geen mooiere diepere laag onder zit of omdat het hele Amerikaanse racen niemand een fuck boeit hier.
mjk87 (moderator films)
Maar of zelfs die kinderen de film echt leuk vinden of gewoon die autootjes tof vinden is ook maar de vraag. Vooral deel 2 en 3 lijken vooral vanwege de merchandise gemaakt te zijn, echt successen aan de kassa waren het niet bepaald. Cars 2 deed het wereldwijd nog redelijk maar wel met een enorm prijskaartje dat er weinig tot geen winst was. Zelfs de eerste Cars al was minder dan een middenmoter voor Pixar, maar ja, broodtrommelverkoop kan ook heel veel opleveren. Dat wist Lucas in 1977 al.
TMP
Hoewel de beste Pixar films van de afgelopen jaren niet de vervolgfilms waren, maar de originele verhalen, valt deze derde Cars film best goed mee. Het zijn niet de meest interessante personages, maar op zich heeft deze film best een fijn sfeertje en het verhaal valt ook best goed mee. Geen hoogvlieger, maar ook niet onaardig. De animatie is overigens, zoals altijd bij Pixar, weer dik in orde.
Number23
Tjah de 3e alweer. Had hem makkelijk kunnen laten liggen aangezien deel 2 echt super kut was, maar fijn dat deze weer gewoon over racen gaat
mjk87 (moderator films)
Blij verrast door deze film. Deze hele serie heb ik nooit heel bijzonder gevonden en vooral het tweede deel was echt wel matig. Duidelijk gericht op kinderen en met een mateloos irritante Mater. Beide aspecten zijn in dit derde deel veel minder aanwezig. Het is nog steeds geen wereldcinema want daarvoor is het allemaal te vluchtig, maar dit is wel een fijn ding geworden.
Ergens volgt de film het bekende patroon met nauwelijks interessante wendingen, maar aan het einde weet men toch een sterke kwinkslag te geven die ook past bij deze film die vooral speelt op weemoed en daarmee ook de oudere kijker weet te raken. Ik zit met mijn 30 nu ook op een leeftijd dat sporthelden hebt zien weggaan en zien worden vervangen door nieuwe sporters, vaak beter voorbereid met nieuw technieken. Dat gevoel wist de film goed te geven.
Ook door de rustige toon en vooral de beelden van vervallen racebanen. Pixar was altijd een studio die vooral technisch goed werk liet zien, maar om het esthetische minder gaf. Dat is in wezen nog steeds zo, maar juist doordat de technische kwaliteit steeds beter wordt met meer details wordt de film vanzelf mooi, iets dat je ook hebt bij Japanse zeer detailrijke celanimatie. Die kracht van Pixar verbloemt nu niet alleen de zwakheden maar het wordt zelfs een troef. Je ziet nog dat het animatie is en dat geeft het zo'n mooie sprekende sfeer. De locaties en muziek maken het af. 3,5*.
Gang_Star
Zonder enige kennis van het verhaal begonnen aan deel 3 uit de reeks waardoor ik totaal niet wist wat te verwachten. Vooral na de 2 eerdere delen had ik dan ook het idee wat kan je hier nog mee doen. De uitwerking was dan uiteindelijk ietwat verrassend, maar het werd ook gelijk duidelijk dat Cars veel te veel wordt uitgemolken. Toch weet Cars 3 nog redelijk te vermaken, al is het niet bepaald origineel meer en kent de film nog maar weinig hoogtepunten. Om die reden is de toevoeging van Cruz Ramirez nog positief, maar verder kent de film inhoudelijk weinig nieuws. En dus een film met de nodige humor, een vrij redelijke vaart en een vleugje drama.
J.V.L.
Goede animatie, betere verhaallijn dan de vorige 2 naar mijn mening. Zeker niet slecht.
Davido
Mijn zoon (9) was bang dat cars nu te kinderachtig zou zijn. Dit bleek niet het geval. Verhaallijn was leuk. Vooral het einde is goed bedacht/weggezet.
Kondoro
Om eerlijk gezegd snel even mee gepakt omdat hij nu nog op Netflix stond en ik deze toch wel gezien wou hebben om de trilogie bij te houden. De derde heeft heeft nooit indruk op mij weten te maken tijdens de aankondigingen en eigenlijk kon ik bijna met zekerheid zeggen dat het niet echt mijn film ging werden. Mijn onderbuikgevoelens werden werkelijkheid want niks in deze film kon mij echt héél erg boeien, en ik vond het allemaal niet heel bijzonder. We keren eigenlijk qua setting een beetje terug naar deel één, met het trainen en het vele racen. Maar als nog haalt hij nergens een echt leuk gevoel naar boven, is het over het algemeen vrij saai en best kinderachtig. ‘Cars’ is een film die ik in 2006 erg waardeerde, toen ontzettend fan van maar nu heb ik het wel gezien, die pratende auto’s. Leuk om mee genomen te hebben en de trilogie af te sluiten, animaties zagen er niet verkeerd uit maar over het algemeen te kinderlijk en nergens interessant.
Op niveau.
Van de eerdere delen in ieder geval. Pixar is ondertussen zwaar aan het uitmelken, maar zolang dit soort filmpjes het nodige geld blijven binnenhalen zal daar vrees ik weinig verandering in komen. Wie de eerdere twee al niks vond, kan deze maar beter links laten liggen.
Naar goede gewoonte zit de film volgestauwd met makkelijke moraaltjes. Een vrouwelijk autotje, McQueen die voorbijgesneld wordt door de nieuwe generatie, voor de tweede maal in een week ook een Disney productie die kritiek heeft op de vercommercialisering van producten ... raar brokje ironie toch.
Maar ook technisch weet deze niet zo heel veel toe te voegen, en da's normaal toch waar Pixar in uitblinkt. Als zelfs dat al teveel gevraagd is, dan weet je dat je naar een makkelijke cash-in zit te kijken. Geen best vervolg op geen al te beste films. De Pixar stal blijft veel te trouw aan z'n eigen clichés, gek dat mensen dat al 25 jaar slikken.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Coco