Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, James Caan en Vanessa Williams
Releasedatum: 8 augustus 1996
Bekijk via Prime Video
Plot Eraser
"He will erase your past to protect your future."
U.S. Marshal John Kruger is gespecialiseerd in het beschermen van getuigen. Na hun getuigenissen krijgen deze vaak een andere identiteit. Hij wist dan hun verleden uit en geeft hen een nieuw leven. Maar wanneer blijkt dat er binnen het systeem een verrader zit, wordt zijn job levensgevaarlijk. De knappe Lee Cullen is de enige die hem kan helpen.
U.S. Marshal John 'The Eraser' Kruger
Undersecretary of Defense Daniel Harper
WitSec Agent Calderon
WitSec Agent Schiffer
Movie Jim
Vette actiefilm en met goed rollen. Arnold Schwarzennegger komt overtuigend over sterk en goed.

Een van de slechtste films van Schwarzenegger. Het verhaal zuigt aan alle kanten, de actiescenes houden redelijk over, maar de film weet amper te boeien. Zeer matig.
dikkop
Een lekkere Arnold-actiefilm. 2,5 sterren hier vind ik wel erg weinig. Snap de genre ook niet actie=ok, maar drama??? Gewoon lekker wegkijken deze film. Je moet wel een beetje van Arnold houden.
Kr!kke
ideaal, heb hem gisteren opgenomen en het feit dat er geen drama inzit kan ik alleen maar toejuichen (al had ik dat wel verwacht)
Chimpz
Een typische Ahnuld film waarin bijna elke dialoog ofwel een pun/oneliner ofwel simpelweg enorm cheesy is. Het plot is vrij zwak en de hoeveelheid actie is wat matig, al lost het einde dat een beetje op. Al bij al is de film echter zeer matig voor Ahnuld maatstaven, zeker omdat hij van 1996 is, wat betekent dat hij ondermeer Predator, Terminator/T2, The Running Man, Total Recall, Commando en True Lies achter zich had. De film is gewoon een héél grote stap achterwaards voor Arnie, die ook nog eens wat te lang is. Maar eerlijk is eerlijk, het einde is badass met die geniale railguns.
Kr!kke
een typische Arnold-film, ni te veel lullen, gewoon knokken en in het rond knallen! Ik zal hem nooit de beste acteur vinden, maar als actiefilmfreak kan ik zijn films (ook Eraser dus) wel erg appreciëren.
btw, bij genre lijkt me actie voldoende
Al DeNiro
Typische Schwarzenegger-film met lekker veel actie.
De man is gewoon geboren om in dit soort films te spelen.
omnitoaster
die goeie ouwe arnold
om de bittere smaak van Cop Land weg te spoelen, ben ik na eerdergenoemde film maar eens overgezapt naar Eraser. Moet zeggen dat ik allerminst teleurgesteld was.
ok, het verhaal is matig, de special effects waren af en toe erg lelijk, maar het geniale lompe van een arnold actiefilm zat er ook bij deze prent weer volop in. voeg daar een aantal spectaculaire scenes in de dierentuin bijvoorbeeld, een paar geniale oneliners "you'll be turned into a handbag"
en een knappe dame aan toe, en je hebt een zeer vermakelijke actiefilm met arnold zoals we hem allen kennen
FunkStarr
- 1920 berichten
Standaard actiefilmpje met Arnold, die nergens bijzonder te noemen is, maar wel vermakelijk is, vandaar 3,5*. Het verhaal gaat natuurlijk helemaal nergens over maar ik denk dat het ook komt door Vanessa Williams en James Caan, die beiden uitstekend acteerwerk afleveren. Het tenenkrommende accent van Arnold wordt daardoor nog goed gecamoufleerd, in die zin dat je er minder op gaat letten. Er zijn echter veel betere Arnold films dan deze, maar ach, hij is vermakelijk en daar gaat het bij mij toch wel om met dit soort films.
13 in een dozijn Schwarzenegger film maar ondanks dat toch leuk om te kijken. "You have been erased"
Nomak
Standaard actiefilm met heel veel schietwerk. Het verschil is dat er hier gebruik wordt gemaakt van speciale revolutionaire wapens. De actie is niet zo speciaal, maar toch wel vermakelijk.
John Kruger, het personage van Arnold Schwarzenegger is de attractie van de film. Deze spierbundel is haast onverwoestbaar, echt een rol voor Arnold dus. En hij is ook nog eens intelligent en komt regelmatig grappig uit de hoek.
Eraser is geen echte aanrader en hoort niet bij de beste films van Arnold, maar het is toch altijd leuk om Arnold aan het werk te zien.
Gister eens herzien. Een tijdje terug heb ik al een aardig deel van de oude Schwarzenegger actiefilms herzien en ik ga nu maar eens verder met een paar andere titels. Eraser in dit geval.
Jammer van het redelijk lage gemiddelde op de site, want Eraser beviel me prima gister. Het plot is niet zo heel bijzonder, maar het was niet vervelend. De film is leuk dankzij de best goede actiemomenten (de aanval op het woonhuis, de slotscene in de haven oa) en een Schwarzenegger in vorm met ook weer een aantal geinige oneliners. Prima rol weer van hem. Ik zie graag zon onverslaanbare Arnold! Mooi stuk ook toen hij met 2 van die nieuwe pulse-wapens uit de hangar naar buiten kwam!
Het is niet de beste titel van Schwarzenegger, maar Eraser wist me zeker weer te vermaken.
3,5* (halve ster verhoging)
killer13
als je alleen om keiharde aktie geeft ids dit de perfecte film.
een heleboel punch/oneliners, spectaculaire actie en arnold speelt z'n rol als U.S. marshal uitstekend. niet één van z'n beste films, maar zoals altijd erg vermakelijk
sofripa
Heerlijke vet Arnie vehikel. Standaard van a naar b. Zo fijn. Kost geen hersencel.
movie acteurs
Dit is gewoon een vermakelijke film met Schwarzenegger waar men zichzelf niet hoeft te vervelen. Een typische Arnie actie film die goed en cool is. Hij wist mij te boeien van begin tot einde dus een 3,5 waard.
Carealot Carrot
Een film met een paar hoogtepunten (Vliegtuig, de E.M. Wapens).
Maar voor de rest toch te standaard, Arnie heeft beter laten zien.
ILDIB
Tsja. Zon simpel verhaaltje kan echt niet meer. En ook het geknal zonder geraakt te worden is zo jaren 80 (en dan is deze zelfs al uit 96). Vermaak redelijk, voor de rest prut.
oemoemenoe
niks drama , hoe komen ze daarbij..?
gewoon heerlijk domme actie.
mnrk
Smile...you have just been erased
Dit is gewoon een heerlijke Schwarzenegger actie film
....de actie is dik in orde en het schieten met EM guns ziet er goed uit.
Verwacht geen moeilijk verhaal, maar gewoon prima entertainment !!
Tarkus
Goede actiefilm met dit keer ook eens een goed scenario.
Verder zijn de hoofdrollen ook prima ingevuld.
Kortom een van de betere filmen met Schwarzenegger, genieten maar zou ik zeggen.
Virix
You've been erased.
Lekker over the top aktie met Schwarzenegger is een goed recept voor een maandag-avond filmpje! Net weer in de dvd-hoes teruggestopt en ik moet zeggen dat ik me prima vermaakt heb! De scene in de dierentuin was echt heel erg vet! Het verhaal is natuurlijk oppervlakkig maar met die gedachte ging ik ook niet naar deze film kijken.
Die Vanessa Williams is een erg knappe vrouw, die best aardig acteerde in deze film. Schwarzenegger acteerde op z'n Arnolds: geen emotie en alles kapot schieten wat je tegenkomt.
De eindscene maakt het voor mij wel compleet! Ik dacht heel even dat ze echt te pakken hadden tot de scene in de limo. Heerlijk!
Prima vermaak, doorsnee verhaal. 3,5*
RuudC
Schwarzenegger moet wel haast een goddelijk wezen zijn. Behalve zijn belachelijke gaafheid, genezen zijn wonden in enkele secondes. Tot twee keer werd een lichaamsdeel doorboord (hand en been) om vervolgens nergens meer last van te hebben.
Eraser is een typische actiefilm van Arnie. Wederom veel lomp geweld en de nodige dosis humor. Het verhaal met de getuigenbescherming heeft veel gaten, zonder dat het echt stoort. Over het algemeen is het gewoon heel leuk gedaan. De futuristische E.M guns zijn een leuke toevoeging. Niet Vanessa Williams, maar Robert Pastorelli (RIP) speelt op heerlijke wijze een ontzettend leuke sidekick. Een heel gaaf karakter.
Voor de rest wijkt het niets af van Arnolds andere actiefilms. Heerlijk vermaak.
woeler82
Bijzonder goede aktiefilem van arnold , ben best een fan van hem,vanavond nog eens op dvd gekeken , was ook op de televisie, kan er niet genoeg van krijgen , bij wijlen kijk ik graag naar zo'n film en Arnold Schwarzenegger is een van mijn favoriete acteur
dutchtuga
Fijne Schwarzenegger. Dit moet zowat een van de laatste films zijn die de jaren '80 actie in ere hield. Hierna werd het me toch al snel te gelikt en weinig interessant.
jumpstylemovie
1 van de laatste films van Arnold die ik nog gezien had. Eraser is wat je er van verwachten kan: een standaard actie filmpje. De enige reden waarom ik deze wou zien was omdat Arnie de hoofdrol had en dat is dan ook meteen het grootste pluspunt van de film wat mij betreft. Echter zat ik wel te even te twijvelen of ik geen 3* moest geven want deze komt uit 1996 en toen had Arnold al een hele hoop (foute) SF-actie films achter de rug die ik nog stukken leuker vind (Running Man, 6th Day, Total Recall). Eraser is iets minder leuk als die titels maar alsnog een vermakelijke film met prima acteerwerk en een aantal hoogtepuntjes.
Weertenaar
Typische verstand op nul film die alle ingredienten bevat die een dergelijke prent zou moeten bevatten. Slecht acteerwerk, een lomp verhaal en veel schietwerk sieren Eraser, die zowaar nog best aardig in goede banen wordt geleid door Russell, en bovendien visueel nog prima te doen is vijftien jaar na dato.

Eraser: Reborn
2022