• 9.373.522 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Geregisseerd door: Larry Cohen

Met onder meer: Eric Roberts, James Earl Jones en Red Buttons

Plot The Ambulance

"You'll be in perfect health before you die."

Film over een ambulancedienst die wordt geleid door een psychopaat. Patienten verdwijnen spoorloos of worden vermoord, zonder dat iemand in de gaten heeft wat er precies aan de hand is. Behalve Josh Baker, een jonge illustrator die de dodelijke ambulance op eigen houtje te lijf gaat.

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Goeie film, maar op sommige punten wel wat saai, en een mager einde. 2,5

Trieste film.

avatar van vic

vic

vond eric roberts opzich wel goed in deze film

avatar van mikoz

mikoz

lang geleden op tv gezien .. vond em best leuk 3.5 ***

avatar van Leno

Leno

Eén van Robert's betere films, al is dat niet zo moeilijk. Hoe dan ook best een spannende film met een creepy sfeertje.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Erg sterke film met goed acteerwerk ( zelfs van Roberts), Veel spanning en enge momenten.

avatar van Halcyon

Halcyon

Deze film herinner ik me omwille van het originele doch angstaanjagende thema. De uitvoering ervan was redelijk goed en ook de acteurs presteerden naar behoren. Kortom, een leuke "medical horror".

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Heb deze matige film nog best kunnen waarderen. Kijkt wel lekker weg zo laat in de avond. Maar technisch gezien komt geen enkel element in de film komt boven standaard uit.

Roberts heb ik altijd weg gemogen, dat in combinatie met een vrij kleine rol van James Earl Jones maakt deze film wel het kijken waard.

Geen hoogvlieger, maar verdient wel een krappe

avatar van Diesel

Diesel

Pluspunt is de rol van Red Buttons. Verder matigjes.

avatar van Purmerend

Purmerend

Vooral die rol van die oude journalist was echt grappig. Wel een lekkere film ik hou het op een nipte voldoende dus 3*.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Een origineel en raar gegeven omgezet in een leuke horrorthriller met genoeg sfeer, humor en leuke rollen om anderhalf uur te boeien. Moderne cult. > 3*

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Onderschatte film dit. Zaten een aantal hele goede ideeën in. Best vermakelijk

avatar van FillumGek

FillumGek

Wil hem erg graag zien. Pas geleden op tv geweest maar helaas gemist.

Wel een hele vette poster trouwens

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Geen idee of het hier ook op DVD is uitgebracht, maar als je 'm voor een zacht prijsje aan kunt schaffen: doen!

Hilarisch, wanneer de hoofdpersoon met zijn bed uit de ambulance flikkert en met 100 km/u naar beneden raast

Onderschatte film, zeg ik je!

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Amateuristisch maar amusant.

avatar van 606

erg goede film met zeer leuke momenten.

dus vermakelijk.

3,5 ster

avatar van pompoen

pompoen

Lijkt een beetje op het einde van pick Me Up, Masters of horror volume 4.

avatar van The Last

The Last

Best vermakelijk filmpje, verhaal is niet zo heel bijzonder, maar wel origineel bedacht vind ik.

2,5 omdat er veelste veel ongeloofwaardig overkomende personages erin zitten (en dan daarmee doel ik vooral op Roberts).

avatar van Spetie

Je hebt ook goede B-films en dit is er zo eentje. Deze film neemt zichzelf gelukkig niet al te serieus en daardoor valt er echt een heleboel te genieten. Eric Roberts is geweldig op dreef als de persoon die de dodelijke ambulancedienst een halt wil toeroepen.

Heb me in ieder geval prima vermaakt met deze film!

3,5 *

avatar van The Last

The Last

Deze film had veel en veel beter kunnen zijn, als die personages niet zo lomp overkwamen (overacting?), damn..

avatar van Spetie

The Last schreef:

dat maakt het juist zo leuk. Film neemt zichzelf niet serieus . Als serieuze thriller is het inderdaad niet hoogstaand.

avatar van valerio2003

valerio2003

Een aardige film om naar te kijken en hij is nog best spannend maar horror vond ik het toch echt niet.

avatar van powerman

powerman

Zeer spannende thriller met de broer van Julia Roberts.

Hij komt erachter dat een vriendin van hem na een ritje met de ambulance niet is afgeleverd bij een ziekenhuis. Als later ook nog een vriendin van haar op dezelfde wijze verdwijnt gaat hij op onderzoek uit, maar dat had hij misschien beter niet kunnen doen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Weer een goed idee dat slecht gebracht is. Eric Roberts is echt belachelijk in deze film, met zijn irriterende haantjesgedrag. Voeg daar nog een hoop absurde situaties aan toe ( zoals de ambulance in de discotheek, het verdwenen meisje die hem op het einde leuk vertelt om haar vriendje te bellen enz enz) en dit resulteert in een vrij dwaze B-film. Met een groter budget en wat meer mysterie errond had dit beter kunnen zijn.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een redelijke film, erg enjoyable en hier en daar ook soms spannend. Hij kijkt zo lekker weg dat ik vaak niet het gevoel had dat ik naar een thriller aan het kijken was. Hiervoor komen er ook te veel komische momenten in voor. Dat maakt het natuurlijk luchtig, maar sommige scènes vond ik erover gaan (de politieman die op zijn kauwgom blijft kauwen nadat hij is neergestoken en overreden).

Eric Roberts doet het heel goed en past wel in dit rolletje. Verder zag The Ambulance (zo leuk als die titels met THE beginnen) er keichique uit. Ik moet wel toegeven dat de film een absolute B-film stijl heeft, dat komt inderdaad door de vele absurde scènes (dat groepje hangjongeren is toch wel een dieptepunt)!

Maar voor de rest mag The Ambulance er zeker zijn. Al denk ik wel dat het veel enger en spannender kon gemaakt worden. Hier mag wel eens een remake van komen door de juiste regisseur.

avatar van Lynnensil

Lynnensil

Hallo

Ik heb op deze site gelezen dat jij deze film hebt gezien.
Ik ben al zolang op zoek naar deze film op dvd met nederlandse ondertitel!!!!!

Kan jij mij hiermee helpen???

Graag hoor ik van je

Anja

Friday the 13 th schreef:

avatar van scorsese

Aardige thriller met een vrij standaard verhaaltje. Zeker wel vermakelijk en met genoeg vaart en humor verteld. De badguy krijgt wel erg weinig aandacht en stelt mede daardoor een beetje teleur. Twee leuke rollen van Eric Roberts en Red Buttons. James Earl Jones wordt wel erg vroeg uit het verhaal weg gehaald.

avatar van Filmbuff97

Filmbuff97

Als iemand Deze film heeft en hem niet meer hoeft, maakt niet uit of het VHS Of DVD Is, Laat me Astublieft Weten, Deze film zoek ik al voor een paar jaren en deze kan ik echt nergens vinden.

Alvast Bedankt.

avatar van Filmbuff97

Filmbuff97

Filmbuff97 schreef:

Alvast Bedankt.

Hoeft ondertussen niet meer, een lang tijdje geleden via Amazon.co.uk Besteld, Toen hij binnen kwam gelijk geken.

En Hij viel niet tegen. The Ambulance is een Erg aardige Film, die geregiseerd is door De Regiseur van Rosemary's Baby.

De Film Heeft een vrij standaard plot: Mensen worden door een Mysterieuze Ambulance ontvoerd, en 1 persoon moet dit oplossen.

De film is eigenlijk een vrij standaard thriller, met vrij goed Acteerwerk van Eric Roberts. Er word ook vrij goed spanning opgebouwt.

In Kort, een goede film, die aanraadbaar is van fans in het genre.

Filmbuff97 schreef: