Genre: Biografie / Muziek
Speelduur: 150 minuten / 170 minuten (1988 video release)
Alternatieve titel: Elvis - The Movie
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Kurt Russell en Shelley Winters
Releasedatum: 26 juli 1979
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Elvis
"The King lives on!"
Verfilming van het leven van Elvis Presley vanaf dat hij 10 jaar was tot aan zijn comeback in Las Vegas in 1969. Zijn eerste platencontact, optredens en uiteindelijk wereldwijde faam krijgen allen aandacht. Ook wordt zijn persoonlijke leven belicht, waaronder de relatie met zijn ouders en (later) Priscilla en zijn vervulling van de dienstplicht.
Elvis Presley
D.J. Fontana
Scotty Moore
Sam Phillips

dutchtuga
Play.com. Was iets van 14 euro.
Ja dat dacht ik al. Knappe imitatie.

daviddoelen
Ik weet trouwens niet wie de zang deed, maar origineel materiaal was het volgens mij niet, gezien het ruis- en krasloze geluid van de nummers. Is er een stand-in ingezet met een haast identieke stem als die van Elvis?

Blu-ray Elvis: zone vrij.
Kijk eens een paar posts lager. Belachelijk eigenlijk dat Nederland dit niet in de winkel heeft. Mocht iemand hem 2e hands voor een net bedrag op BluRay kwijt willen, houd ik me aanbevolen. Play en Amazon kennen geen Ideal o.i.d. Verdom het om hiervoor speciaal een creditcard aan te schaffen..

markel66
Nee, hier had ik echt veel meer van verwacht..
Nou denk ik sowieso dat the King niet te immiteren is.
(behalve door mij dan onder de douche)

handelaar
Russell doet het niet eens zo slecht als Elvis, maar Elvis is ook niet bepaald de moeilijkste persoon om te imiteren.
Volkomen mee eens om bijv. een gouden strot als George Michael na te doen moet je echt van andere huize komen.
Elvis was wellicht een goede entertainer en verdienstelijk zanger maar bij de grote der aarde mag je hem toch niet rekenen als zanger zijnde.
Had Roy Orbison bijv. the looks van Elvis had ie ook veel meer erkening gekregen!

De zang werd niet door Russell gedaan, dus je opmerking slaat nergens op. Zeker al je je bedenkt dat Elvis doorbrak toen radio nog het voornaamste medium was.....

Het is waarschijnlijk het grootste minpunt aan de film dat Elvis zijn stem niet te horen is. Om de man te kwalificeren als slechts een verdienstelijk zanger vind ik nogal ver gaan. Ik denk zelfs dat Michael en Orbinson het niet met je eens zouden zijn (geweest). Elvis was namelijk een fenomenaal goede zanger. Misschien wel de meest geïmiteerde maar nog nooit geëvenaarde muzikant ter wereld.

hendriks
lees hier goerge micheal met elvis vergelijken????
met ze gouden strot op de wc ja die mag elvis ze teen nagels geen eens knippen niet te vergelijken elvis was een echte ster in ze tijd weinig zangers die zoveel mensen gek kreeg met zoveel verschillende klanken
maar qwa film is deze best goed weg te kijken russel zet hem goed neer vind alleen de film elvis van 2005 beter
maar na zoveel flops over films over elvis toch een van de betere

dutchtuga
Het is hier geen zangcontest.

markel66
Laat duidelijk zijn dat ieder een mening heeft, en ieder zijn eigen smaak.
Ik vind Elvis geniaal als zanger en niet te evenaren, zeker niet door George Michael.
(hoe verzin je het)
maar om ff ontopic te blijven.
De film daarentegen had ik veel meer van verwacht.

UnknownKiddie
Knappe prestatie van Kurt Russell, ik denk dat Elvis niet de meest moeilijke persoon is om te imiteren. Aangezien er over hem héél erg veel bekend is, zowat zijn hele levensverhaal is uitgegeven in boekvorm. Daardoor wordt het niet moeilijk om hem te imiteren.
Maar toch goeie film, krijgt 3.5 van mij.

ettettummu

daviddoelen
Mee eens hoor. Qua populariteit wel uiteraard.
Dat je niet van zijn muziek houdt oké, maar Elvis heeft zijn plek in de geschiedenisboeken dubbel en dwars verdiend. Hij is net zo invloedrijk geweest als bv. The Beatles.

Sterker nog.
John Lennon:

Dk2008
Zat Lennon zeker weer te spacen toe ie dat zei
Lijkt me niet. Onderaan staat, het was hun idool.

ettettummu
De fifties.
Elvis zingt niet alleen als een zwarte, zijn hele act is zwart. Nog nooit was bij een blanke act de fysieke expressie even belangrijk als de stem. In zijn meest bezeten momenten rolt de jonge Elvis over de grond, sleurt zijn micorofoon mee. Houdt het statief schuin tussen zijn benen, leunt erover, dolt ermee over de grond. Hij houdt zijn gitaar als een machinegeweer vooruit, zakt langzaam achterover tot hij valt, de gitaar als een fallus hoog vooruit. Dit is geen bestudeerde act. Dit is de ondoordachte geheimtaal van een nieuwe generatie. Een taal die niemand kan vatten, maar die men voelt in zijn hormonen. Primitief. Erotische spanning. Natuurkrachten. Elvis brengt de ongepolijste expressiviteit van de Rhythm and Blues in de blanke muziek...
...De primitieve binding met oude zwarte rituelen, de bezwerende erotiek uit Afrikaanse natuurgodsdiensten. Elvis begeestert en manipuleert zijn publiek zoals de gospelpredikanten. Hij gebruikt hún lichaamstaal, hún hypnotisch maniërisme, hún extatische vocale waanzin. Hij dringt door tot het quasi-religieuze niviau van de instincten. De volwassen blanke wereld reageert potsierlijk, geschokt. Men waant dit niveau weggeciviliseerd. Elvis rockt déze illusie aan stukken. Hij rommelt aan de grondvesten van het blanke zelfvertrouwen...
Rockabilly.
De eenvoudigste, maar tegelijk ook de krachtigste blanke amusementsmuziek die ooit geproduceerd werd. Niets dat een podium of een radiogolf beroerde, had ooit meer impact, met zo weinig middelen. Om duizenden tot hysterie te drijven heeft die oer-Elvis geen lichtshow, geen blote danseressen nodig, geen special effects, geen decor of choreografie, zelfs geen drums. Enkel een contrabas, twee gitaren en de broeierige hypnotische kracht van de Gospel. Die vindt een ideaal medium in dat onvoorspelbare lijf, met die dierlijke uitstraling en die ongelooflijke stem. Een omwenteling van een nooit geziene impact in de blanke showbusiness...
bron:
het meeslepende "Rock it!!!" van Robert van Yper.
Groter zijn er nooit geweest.
Dezelfde explosie?
Misschien Sjors Maikel.

fun in acapulco
Elvis is de Rembrandt van de muziek, gewoon de beste. Daarom kun je deze film niet geslaagd noemen, zonder dat de authentieke muziek te horen is. Wel frappant dat Elvis als pseudoniem vaak John Carpenter gebruikte.

Brix
- 19186 berichten
Ik blijf het een grappig "raakpunt " vinden dat Kurt Russell (als klein jochie)de echte Elvis ooit een trap tegen zijn schenen mocht verkopen, in een Elvis film.
YouTube - It Happened at the World's Fair Elvis and Kurt Russel

DeTomster
Barbaar

DeTomster
Jij begrijpt er echt helemaal niets van. Ik denk dat jou kast vol staat met cd's van de josti band

fun in acapulco
Later is Russell toch nog te zien in 2000 miles from Memphis? Volgens mij zie je vaak een Elvis afbeelding in een film met Russell. Een echte fan blijkbaar.

Marvinleeaday
Ik had een andere film over Elvis in mijn hoofd, misschien daarom da deze tegenviel. Ik kreeg in deze film een hekel aan het arrogante, over het paard getilde ventje dat zich Elvis noemt.

Kurt Russell debuteert (althans op het witte doek) in It Happened at the World's ... als klein jochie dat Elvis tegen zijn schenen schopt. Hij is inderdaad een fan.

Ik heb deze biopic vooral gekeken, omdat John Carpenter hem geregisseerd heeft. Ik ben totaal geen Elvis fan en zal dat zeker ook nooit worden.
Elvis mag zeker een vreemde eend in de bijt genoemd worden in het oeuvre van Carpenter. Tussen alle relatief kortere horrors valt dit wel erg op. Carpenter maakt hier in ieder geval wel gebruik van zijn meest gebruikte acteur, die ook de rol van Elvis op zich neemt.
Hoewel Russell dat verrassend goed doet, is Elvis een vrij standaard biopic, zonder echte verrassingen of uitschieters. Er zitten best wel wat aardige momenten in, maar er wordt soms net wat teveel in gezongen, (wat op zich niet raar is) wat me op een gegeven moment wel wat teveel van het goede werd. De regie tenslotte is degelijk, maar ik heb niet het idee dat Carpenter hier echt zijn eigen stempel op heeft kunnen drukken.
In ieder geval zijn we wat meer te weten gekomen over het leven van de zogeheten "King of pop". Het was niet heel slecht, maar vrolijk werd ik er ook niet van.

Maxie Fields
Ondanks Elvis niet voor niets tot Artist of the Century is gekozen vind ik deze docu geen recht doen aan het grootste fenomeen aller tijden. Ik vind de intro nogal langdradig en ook de rest van het verhaal is vrij onevenwichtig. Ook jammer dat de muzikake invloed van Elvis op andere muzikanten redelijk onderbelicht blijft; Beach Boys, Beatles, Byrds, Queen, U2, Art Garfunkel, Nirvana, Led Zeppelin, Moby, Donna Summer, Bruce Springsteen, Sparks, Ramones, Roy Orbison, Glen Campbell, Bob Dylan, Cher, Lady Gaga, Lana del Rey en tientallen andere prominente muzikanten (zelfs de Doors) noemen Elvis als een van hun grootste muzikale invloeden.
Before anyone did anything Elvis did everything

Aardige film over Elvis Presley die uitgroeit tot de king of rock and roll. Een simpel opgezette en chronologisch vertelde biopic. Vooral vanwege de lange lengte zakt het hier en daar wel wat in. Kurt Russel is goed gecast en zet een geloofwaardige rol neer. Deze film is tevens de eerste samenwerking tussen Kurt Russel en regisseur John Carpenter (voor wie deze film wel opvalt tussen de rest van zijn oeuvre).

Q Jones
Weet iemand waar deze te koop is voor een schappelijke prijs of te zien

Angelina Jolie (48) kondigt vertrek uit Hollywood aan, Gabberfilm 'Hardcore Never Dies' met Jim Deddes deze week te streamen | MovieMeter Recap

Televisieschrijver, producent en 'All in the Family'-bedenker Norman Lear (101) overleden

Apple TV+ deelt nieuwe trailer voor 'Band of Brothers'-vervolg 'Masters of the Air'

De vijf best beoordeelde films van de jarige Judd Apatow (56)

The League of Gentlemen

Jailhouse Rock
Drama / Muziek, 1957

Unlawful Entry
Drama / Thriller, 1992
rock 'n' rollrock starbiografiezingensuperstar washed up starthe kingbiopic
Realtimes | Publishing Network
Social media