• 9.373.452 stemmen

Elvis (1979)

Biografie / Muziek | 150 minuten / 170 minuten (1988 video release)

Genre: Biografie / Muziek

Speelduur: 150 minuten / 170 minuten (1988 video release)

Alternatieve titel: Elvis - The Movie

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Kurt Russell, Shelley Winters en Bing Russell

Releasedatum: 26 juli 1979

Plot Elvis

"The King lives on!"

Verfilming van het leven van Elvis Presley vanaf dat hij 10 jaar was tot aan zijn comeback in Las Vegas in 1969. Zijn eerste platencontact, optredens en uiteindelijk wereldwijde faam krijgen allen aandacht. Ook wordt zijn persoonlijke leven belicht, waaronder de relatie met zijn ouders en (later) Priscilla en zijn vervulling van de dienstplicht.

Elvis Presley

Scotty Moore

Sam Phillips

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

En... Russell speelt The King?

That's good now baby, uhuhuh. Gotta see that y'hear.

Wel grappig, in 3000 Miles to Graceland herhaalde Russell dat kunstje samen met Costner

avatar van Reinbo

Ik wacht al tijden op de dvd, heb de film zo'n 20 jaar geleden een keer gezien. Goede film, met verrassend geloofwaardige Russell.

avatar van barry

barry

Kurt Russel als Elvis is ook weer niet zo verrassend. Kurt heeft in It happened at the world's fair (1963), idd een Elvis vehikel, Elvis' personage tegen de schenen mogen schoppen. Zo zie je, er is een connectie. Bovendien zie ik wel wat Elvis in Kurt.

avatar van pietje punk

pietje punk

iemand enig idee hoe aan deze film te komen? ik wil hem echt graag zien! een van de weinige carpenter films die ik nog moet zien en Russel is de King als de King de King niet was... dus...

iemand tips?

avatar van JurassicPark

JurassicPark

kurt russel lijkt ook wel beetje op elvis zie je ook in 3000 miles to graceland

avatar van Wouter

pietje punk schreef:

iemand enig idee hoe aan deze film te komen? ?

ebay

dutchtuga

Wanneer komt deze DVD nou eens een keer uit. Lijkt me ook één van de weinig fatsoenlijke films die het leven van Elvis belicht.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

ik ben er ook al lang op zoek naar! vhs is ook goed

dutchtuga

Als het goed is gaat dit dan eindelijk op DVD uitkomen.

avatar van Zinema

Bovengemiddeld verhaal over Elvis' leven. Russel is goed bezig maar bekend is inmiddels wel dat hij een behoorlijke fan is. Inmiddels wat gedateerd en ook niet compleet maar nog steeds een echte mustsee voor de fans. De liedjes in de film mochten niet de originele versies zijn met de stem van Elvis hetgeen een klein beetje afbreuk doet aan de magie. De imitator is redelijk maar er is uiteraard maar één King.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Schitterende biografie waarin Carpenter duidelijk laat zien dat Elvis ondanks al zijn roem en geld geen gelukkig persoon was.

Kurt Russel zet hier een fenomenale prestatie neer en dit mag gerust als één van zijn beste rollen ooit genoemd worden.

Als klein jongetje had ik deze film al eens gezien en hij is me altijd bijgebleven.

avatar van Quentin

Quentin

Al sinds lange tijd de enige Carpenter die ik nog moet zien, heb nu wel lang genoeg op de DVD gewacht en ben aan het pindakazen geslagen.

Weinig boeiende vertelling.

Bijna grappig dat het levensverhaal van één van de grootste popartiesten van de 20e eeuw zo inwisselbaar is. Lijkt op eender welke andere muziek bio film die je te pakken kan krijgen.

Russell doet het niet eens zo slecht als Elvis, maar Elvis is ook niet bepaald de moeilijkste persoon om te imiteren. Verder is dit een uiterst lege film die lang een hoop standaard artiestenmomenten racet en daarbij maar weinig interessants laat zien.

Verder duidelijk een TV-film. Moet eerlijke zeggen dat ik geen al te beste versie heb gezien (VHS-rip) maar daarop was het duidelijk genoeg dat de film visueel niet veel te bieden had. Wat de soundtrack betreft, ben al geen Elvis fan en de film is toch al een halve musical, met veel tussenscenes die enkel performances bevatten.

Leuk voor de fans waarschijnlijk, van zowel Carpenter als Elvis. Denk niet dat andere mensen hier veel te zoeken hebben.

Edit: meteen ook de laatste Carpenter voor mij, kan deze regisseur nu rustig achter me laten.

avatar van Reinbo

Volgens mij is dit de laatste Carpenter die je nog moest zien. Gefeliciteerd!

Toch knap dat je je aan een biopic over Elvis met Russell in de hoofdrol waagt. Je moet wel een erg groot Carpenter fan zijn om dat te doen.

avatar van Macmanus

Macmanus

A real trooper die OH!

dutchtuga

Echt een Carpenter fan die Onderhond . The more the merrier! Verdient deze uitzonderlijke regisseur natuurlijk ook.

avatar van stephan73

stephan73

Onderhond schreef:

Weet je dat zeker? IMDB noemt nu al drie titels waar hij aan vastgekoppeld is.

Bijhouden van nieuwe films is meestal niet zo'n probleem, maar zeker die oudere en minder bekende titels zien te vinden is niet altijd even makkelijk. Bij Cronenberg toen ook wel wat problemen mee gehad.

En laat Carpenter maar wat nieuws maken, komt wel voorbij

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Waar kan ik deze film bestellen ?

avatar van Reinbo

Je kan op Ebay soms een oude vhs op de kop tikken....

avatar van spy30

spy30

ik heb deze film liggen niet slecht ook niet onwijs goed ik vind de verfilming in 1981 this is elvis beter

spy30 schreef:

ik heb deze film liggen niet slecht ook niet onwijs goed

Waarom geef je dan 5*

avatar van Zinema

Cool. Nu nog de BluRay, en ik schaf hem aan.

avatar van Waku

Waku

Kurt Russell zet verbluffend goed de rol van Elvis neer.

Ookal is de film uit 1979, gedateerd is de vertolking nauwelijks.

De BluRay is gereleased.

Heb ik net de dvd....

Was er al bang voor.

dutchtuga

Heb dan eindelijk deze film in huis kunnen halen. De laatste die ik nog moest zien van Carpenter en dan meteen op Blu-Ray

Elvis is niet meteen Carpenters meest karakteristieke film, maar boeit wel van begin tot eind. Ik ben niet de grootste Elvis fan, maar interesseren doet hij mij zeker wel. Ik vond de focus op Elvis' liefde voor zijn moeder en doodgeboren broertje erg interessant om te volgen, maar verder bewandelt het script de bekende paden van de biografische film. Jammer, best wel, ware het niet dat Russell behoorlijk overtuigend gestalte weet te geven aan The King of Pop. Ik weet trouwens niet wie de zang deed, maar origineel materiaal was het volgens mij niet, gezien het ruis- en krasloze geluid van de nummers. Is er een stand-in ingezet met een haast identieke stem als die van Elvis?

Elvis kijkt verder lekker weg, maar dan moet je ook wel een beetje fan van de man zijn. Visueel is er weinig Carpenter te vinden, hoewel de film zeker momenten toont dat er een regisseur in de puurste zin van het woord aan het werk is. Bepaalde shots zijn best onconventioneel voor een tv-film, wat Elvis doet uitstijgen boven de gemiddelde film over het levensverhaal van een legende.

Bovengemiddeld. Eindelijk alle Carpenters nu gezien

avatar van Zinema

Besteld of in welke winkel/ prijs?

P.S. w.b.t. die zanger is i.d.d. niet de echte Elvis.