• 9.374.112 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Adamo P. Cultraro

Met onder meer: Steve Austin, Michael Jai White en Lexa Doig

Plot Tactical Force

Een training voor een SWAT-team van de politie van Los Angeles lijkt vreselijk mis te gaan wanneer ze het moeten opnemen tegen twee rivaliserende bendes. Ze zitten opgesloten in een verlaten hangar en hebben alleen maar losse flodders in hun geweren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik heb deze eigenlijk maar met één reden aangezet en dat is de aanwezigheid van Steve Austin ( en Michael Jai White een beetje). Deze WWE ster is één van de weinige worstelaars die ik op het witte doek ook graag zie spelen. Helaas is het wel een erg standaard actiefilmpje, maar wel eentje die makkelijk te behappen is.

Het is helaas geen knalharde actiefilm geworden. Al snel blijkt dat humor een bijna net zo'n belangrijke rol speelt. Een keertje in de lach schieten als de baas uit zijn vel springt of een aantal one-liners in de rondte smijten. We kennen het wel, en het zit hier ook weer in. Het verhaal is erg oppervlakkig en de twists enorm voorspelbaar. Helaas wordt er iets teveel gebruik gemaakt van ongepaste slowmo's die simpelweg de hardheid uit de actie halen. De snelle scene overgangen gingen op den duur ook een beetje op de zenuwen werken. Kwam een beetje popiejopie over.

Opvallend en ook een beetje jammer is dat bijna de hele film zich in de hangar afspeelt. Geen auto-achtervolgingen of instortende gebouwen dus. Schietwerk is enorm simpel, maar gelukkig scoort de cast een goede voldoende. Acteren is niet Austin's sterkste punt, maar zijn aanwezigheid alleen al blijft indrukwekkend. White is een goede sidekick en jammer dat de mooie Lara Croft look-a-like Doig een beetje ondergesneeuwd raakt. Ook nog een rolletje voor Keith Jardine, al kan ook hij niet zo goed acteren.

Vermakelijke wegkijker die vooral door de cast best leuk is. Het actiewerk is echter totaal niks speciaals.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Enige leuke is de cast ja, erg tof zelfs op dat vlak. Austin en MJW zijn top namen voor zo'n overduidelijke low budget flick waar redelijk simpele actie gepaard gaat met vele cheap shots wanneer het op de humor neerkomt, hoewel soms wel goed droog geleverd door eerder genoemde . Simpele look, probeert veel te verbloemen met flashy effectjes, eigenlijk die typische trukendoos die wordt opengetrokken maar zoals wel vaker weinig succesvol is. De doelgroep is duidelijk, fans van deze beide heren zullen zich prima vermaken, een ieder ander doet er goed aan om het te vermijden.

avatar van Theunissen

Ondanks het meespelen van hork Steve Austin keek deze actie film zich lekker weg. En dat kwam vooral door de bad guys en door de humor (vaak droog). Het verhaal is simpel maar wel leuk uitgevoerd en omdat de vaart er goed inzat verveelde hij eigenlijk nergens (de duur van de film zat natuurlijk ook mee). Met de actie in deze film zit het ook wel goed, het is goed gedoseerd en ook niet echt overdreven. Zoals gezegd vond ik Steve Austin spelen als een hork maar de bad guys te weten Michael Shanks en vooral Adrian Holmes vond ik best leuk. Het einde was overigens belachelijk en wat er in het koffertje zat mag joost weten ?

avatar van RickZ

RickZ

MisdaadActiefilm met wat brainless knokken, (mis)schieten en beetje bloederig, een simpel verhaal met klein beetje humor en met belachelijk einde. Onvoldoende dus.

avatar van schram101

schram101

Film heeft op zich een redelijk verhaaltje maar zoals Reinbo terrecht opmerkt is film ontzettend sfeerloos. Camerawerk is klote (waarom die enkele vage slowmo's?) en een aantal personages irritant. Hunt to Kill met Austin vond ik stukken beter. Toch blijf Austin Austin en is ook zijn maatje White goed op dreef.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

De films met Steve Austin lijken, anders dan je zou verwachten, steeds slechter te worden. "The Condemned" was goed, "Hunt to Kill" was aardig en "Tactical Force" is slecht/matig.

Er had veel meer aandacht aan het script besteed moeten worden. Het verhaaltje is namelijk vergezocht/niet geloofwaardig (SWAT team gaat oefenen op een plek waar 2 rivaliserende bendes aanwezig zijn, wat een toeval), het camerawerk (of liever de editing) is irritant (slowmotion, met vreemde sprongen en soms rare flitsen licht) en de ontknoping van het verhaal is stupide.

Hoe krijgen de filmmakers het voor elkaar? Je hebt Steve Austin en Michael Jai White en leuke dame Lexa Doig en toch weet je er geen behoorlijke film van te maken, Wat een verspilling van middelen!

Met Steve Austin en Michael Jai White zijn er natuurlijk wel een paar leuke gevechten, maar daarmee heb je nog geen behoorlijke film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit is de vierde Steve Austin film die ik in korte tijd zie na Hunt to Kill, Recoil en Damage. Waar de vorige drie titels mij aangenaam wiste te verassen door goede actie, mooie meiden, redelijke scenario's en een charismatische Austin kan Tactical Force helaas niet overtuigen.

Austin doet wat hij altijd doet maar elk ander onderdeel van de film is teleurstellend. Het scenario is slecht tot matig, mooie vrouwen zijn nergens te bekennen en de actie stelt toch lichtelijk teleur.

Nee, Austin komt het beste tot zijn recht als woeste eenling die iedereen in elkaar ramt die hij tegenkomt. Een Tactical Force past net bij de beste man.

Matig.

avatar van Decec

Decec

Een redelijk actie/misdaadfilm...

Zit ook humor in...

Grappige acteerwerk...

Bekende acteur Steve Austin...

Leuk verhaal...

Prima achtergrond muziek (Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van kalehein

kalehein

Proest!
Alleen het begin al... De Swatleden die vol automatisch gijzelnemers afknallen Hahahaha! Ook het verschrikkelijk slechte aankondigen van de film met letters die -ware het schoten- op het scherm verschijnen. De 2 swatleden die met hun dikke harses boven de kassa uit steken en niet gezien worden, om nog maar te zwijgen over Austin die als een dolle stier op zn mannetje afstormt.

Voor de rest wat aapje81 schrijft en dan heb ik de film nog niet eens helemaal gezien. Vrouwtje naast me op de bank (gruwelijke hekel aan Steven Seagal) zei al plotseling, uit het niets: "een echte Seagal film"
Ik had van Austin de stille hoop dat hij "mn" nieuwe Scharzenegger zou zijn, maar nu slaat hij de plank toch gruwelijk mis.

Edit:
Film nu wel helemaal gezien en halverwege neigde ik toch naar een 2* maar helaas zwakte de film op het eind behoorlijk af. suck my grandma...wtf? En ergens halverwege op de trap: " do you speak english?" waren echt zinnen waarvan ik dacht, wat moet je ermee
Ze hebben overigens een blik lelijke mensen opengetrokken voor deze film, joh! Vooral Ylja (Candice nog iets) wat een plastisch-chirurgie kop heeft dat mens, gadverdamme! Halve cast is gelukkig niet op uiterlijk geselecteerd, laat staan acteer kwaliteiten.

avatar van filmkul

filmkul

Maffe maar net aan vermakelijke actiefilm. Het verhaal is stupide zoals het hoort te zijn bij dit genre. Opbouw en plotuitwerking zijn er ook vrijwel niet en de voorspelbaarheid is groot. Waar het om gaat is onliners en actie. En dat is er genoeg. Wel van B niveau, maar het ziet er verzorgd uit. De zogenaamde plotwending op het einde had niet gehoeven, maar past eigenlijk wel bij het niveau van het geheel. Niet best allemaal, maar voor de hersenloze actiefilm liefhebber nog wel te doen. 2.0

avatar van knusse stoel

knusse stoel

"Een training voor een SWAT-team van de politie van Los Angeles lijkt vreselijk mis te gaan",

Een film met verhaal over het SWAT-team van de politie van LA lijkt vreselijk en is vreselijk!

Zelden dat ik mijn eigen smaak niet goed genoeg ken en dit was zo een keer.

Het begon al erg flauw en dat zal de bedoeling wel zijn maar acteer dan tenminste goed!

Er zijn acteurs zoals Eddy Murphy en Steve Martin, ook flauw maar....ze kunnen het tenminste geloofwaardig overbrengen die onzin en dat kunnen deze lui niet!

Een 4 voor alle werk.