• 9.372.679 stemmen

Geregisseerd door: Jonathan Kaplan

Met onder meer: Kelly McGillis, Jodie Foster en Bernie Coulson

Releasedatum: 23 februari 1989

Plot The Accused

"Being a victim was her only crime."

Tijdens een avondje flink doorzakken wordt Sarah Tobias in een volle bar op gruwelijke wijze verkracht. De daders krijgen hun straf, maar nu klaagt zij met behulp van advocate Katherine Murphy de aanmoedigers van deze verkrachting aan.

A.D.A. Kathryn Murphy

Attorney Wainwright

avatar van Jordy

Jordy

daar is ie dan

nou hier komt de opbouwende kritiek: het plaatje was niet goed.

Ik ken je programma niet zo goed, maar het is de bedoeling dat je je plaatje resized (vergroot/verkleint) naar 200 pixels breed en 300 pixels hoog. Let er op dat je het aantal kleuren naar 16-bit verhoogd (als het er 256 zijn) voor je gaat resizen. Zorg ook dat, als dat er is, de optie "smart resize" ofzo aanstaat, en "maintain aspect ratio" uit. Bij het plaatje dat jij had, die erg langwerpig was, kan het nog handig zijn om eerst de boven- en onderkant er af te knippen, zodat ie niet langgerekt wordt

Klinkt vast erg ingewikkeld, maar probeer het nog maar eens, dan zie we wel of het gaat lukken, de rest was prima gedaan

• 1955 berichten

Balen! Ik dacht echt dat ik 'm geresized had, maar ja, dus niet! Nog maar goed uitpluizen dan. In ieder geval bedankt voor de tips!

avatar van Blindfold

Blindfold

Tijd geleden, maar ik vond hem dacht ik best goed.

avatar van vic

vic

mmm ook al heeft oude indiaan de film niet gezien vond ik de sammenvatting wel erg goed van deze film.

avatar van Blindfold

Blindfold

Huh. Hoe bedoel je? Volgens mij heeft Geronimo hem wel gezien, aangezien ze er ook op heeft gestemd

avatar van vic

vic

mmm ja je hebt gelijk het was jordy die de film niet heeft gezien. Toch goede sammenvatting

Slijmbal... ;o)

avatar van You_bastard

You_bastard

Ik heb hem ook gezien :-{

avatar van Lt-zero

Lt-zero

was wel een hele tijd geleden en heb hem geloof ik uit gekeken dus das een plus, maar was geloof ik niet echt diep onder de indruk

avatar van Jildou

Jildou

Voor mij ook een tijd geleden dat ik deze gezien heb, maar ik was wel erg onder de indruk van die verkrachting, die leek zo echt!

Foster acteerde volgens mij ook wel goed voor zo'n jong meisje..

3,5 ster

• 1955 berichten

Nou, Foster was hier toch ook al 26.

narva77 (crew films)

Herstel: Jodie was hier 25 jaar (ze is nl. van november 1962)

Maar wel een oscar voor beste actrice :

avatar van jedymaster

jedymaster

lang geleden dat ik deze gezien heb maar vond hem best goed, vooral jodie natuurlijk

avatar van renske

renske

Ik heb een zwak voor zowel Foster als McGillis en ze leveren goed werk. Toch vind ik de film als geheel een veredelde B-film ('based on a true story' - zo voelt het) en cinematografisch niet erg interessant.

Neemt niet weg dat het heel degelijk is gemaakt en dat de issues die het aansnijdt - zoals: heeft een vrouw schuld aan verkrachting als ze verleidelijk heeft gedanst voor haar latere verkrachters? zoals de opstelling van de bijstanders en zoals de opstelling naar mensen die komen uit een armoedig milieu - er heel erg toe doen.

avatar van Jolie-G

Jolie-G

Jodie foster laat hier een knap staaltje acteerwerk zien; ze is erg overtuigend.

Toch een wat minder verhaal.

avatar van De Knip

De Knip

Is dit de film waarbij de verkrachting op het laatst helemaal in beeld wordt gebracht. Dat zij door elke jongen in de kroeg wordt verkracht?

avatar van stinissen

De Knip schreef:

Ja op de flipperkast

avatar van De Knip

De Knip

Thanks Stinissen. Vond dit wel een aangrijpende film.

Voor nu:

***1/2

De Knip schreef:

Niet door elke jongen in de bar, maar dit is die film ja. Ga em morgen weer eens kijken ja, goed drama.

avatar van stinissen

narva77 schreef:

Vind ik wel, ook al doen ze niks, hadden ze toch kunnen ingrijpen voor mijn zijn ze ook schuldig...

narva77 (crew films)

Oke, de toeschouwers hadden moeten ingrijpen, maar die ene jonge knul, die later een verklaring aflegt voor de rechtbank, kan je niet schuldig noemen vind ik. Je kan het niet in je eentje tegen een heel stel bezopen stoere gasten opnemen, toch?

avatar van Hobbes

Hobbes

stinissen schreef:

ze hadden de politie moeten waarschuwen ja...maar ingrijpen? da's nonsens. Je weet pas wat je doet als je met zo'n situatie gecronfonteerd wordt en niet eerder.

avatar van Hagele

Hagele

renske schreef:

Same thoughts.

avatar van RRT

RRT

Boeiende film, vooral door 't onderwerp. En wat blijft hangen is die aangrijpende scene.

Goede rol van Foster. 3,5*

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Heavy film dit! Ik had echt met Sarah te doen. Mijn God......Schitterend acteerwerk van beide dames. De ingetogen Katherine maar volhardend om het recht te laten zegevieren en Sarah die een vreselijk trauma moet verwerken. Ik ben onder de indruk van deze film.

****-sterren

avatar van BugsB

BugsB

Hele aangrijpende film, vooral de manier hoe het verhaal wordt verteld vind ik heel goed. Je krijgt in principe de vrijheid als kijker om nog een flexibele mening te hebben gedurende de film, tot de getuigenis van Ken.

Deze opbouw vind ik heel passend ook bij de verfilming.

Jody Foster speelt weer als vanouds keigoed, en ook de rol van advocate Katherine vind ik pakkend, heel menselijk.

avatar van Stijntje

Stijntje

heel aardige film met een leuke en jonge Jody Foster. Ik heb me niet verveeld, desondanks het natuurlijk voor de hand liggende einde.

avatar van HeatWave

HeatWave

Het is voor mij ook weer een tijdje geleden dat ik ´m gezien had, maar ik vond het wel een vrij groffe en indrukwekkende film over een toch vrij aangrijpend onderwerp.

avatar van 606

zeer aangrijpend en heel goed geacteerd door jodie

avatar van Hankieh

Hankieh

zo maar is ff checken of het goede film is