• 9.376.945 stemmen

Met onder meer: Matt Damon, Scarlett Johansson en Thomas Haden Church

Releasedatum: 19 april 2012

Plot We Bought a Zoo

"A True Zoo Story"

'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.

avatar van TrueLoveOne

TrueLoveOne

Ladies night in de bios.... de dames zijn hem gaan hem gaan kijken en vonden het een dikke 4 punten waard!!

avatar van lagaiske

lagaiske

Heerlijke feelgood movie!

Zeer leuke film voor jong en oud.

En de traantjes en de glimlach zijn steeds niet ver weg.Verrassend goed!

avatar van Barry83

Barry83

Prima film, helemaal niks mis mee. Natuurlijk zitten er aantal "foutjes" in de film, maar die zal niemand storen denk ik. Acteerprestaties vind ik ook gewoon goed.

avatar van Sutherland

Sutherland

Mooie dramafilm, heeft me op bepaalde momenten weten te ontroeren en dat kwam zeker door de acteerprestaties van Matt Damon en zijn zoon.

avatar van gauke

gauke

Enkel de titel al zorgde dat ik niet veel van deze productie verwachtte. En het is ook een bespottelijk verhaal; echter net als de meespelende personages weet het je middenin je hart te raken. Een (ont)roerend stuk entertainment met een combinatie van leuke dieren en lachende gezichten; kinderen waar je meteen dol op bent, doen de rest. Een soort van onzichtbare magie en heerlijke kitsch; het is als het kijken naar een droom uit je kindertijd. Het is bovendien leuk om Matt Damon eens in een "andere" rol te zien: hij zet een solide en geloofwaardige rol neer. Ik heb genoten van deze opmerkelijk hartverwarmende film: je wordt, open en bloot, emotioneel gemanipuleerd en ik vond het helemaal niet erg.

avatar van skipy05

skipy05

Erg mooie film. sprak ma voor de film al erg aan ook al had ik er niet zo veel over gezien.

Verhaal is erg goed. Mooie lengte van de film. Geen enkel minder moment.

Allemaal er goede acteurs.

avatar van Apster

Apster

Leuk en lief feelgood filmpje, met fijne personages. Damon heeft duidelijk een keer de sportschool laten varen en zet een een leuke rol neer. Heel charmant enerzijds, maar soms schiet Crowe wel een beetje door. Het wereldje wat hij creëert is wel heel naïef gebracht. Maar goed, leuk gebracht en de soundtrack is overigens wel erg lekker ook.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Heerlijke familiefilm die hier en daar wat (te) scheutig is met sentiment. Mooie cast, waarvan ook zoon en en dochter Mee een prima prestatie neerzetten. Hoewel enigszins voorspelbaar, blijft de film de complete twee uur boeien. Mooi verhaal, mooie acteurs, mooi kijken! Een vier!

avatar van missl

missl

film speelt erg in op het sentiment maar het werkt. Schattige film.

avatar van ASroma

ASroma

zeker geen slechte film, maar kon er nooit echt in komen. Het sprak me allemaal niet echt heel erg aan. Wel een paar zeer sterke acteerscenes in de film, maar goed had niet anders verwacht met Matt Damon.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

leuke feelgood movie met sentimentele en grappige momenten...

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Pim1993 schreef:

wat een fenomenaal mooie film is dit!!

avatar van vinny70

vinny70

Bad feeling movie.Precies een toneelstukje.

avatar van Mirckje

Mirckje

Heerlijke film! Ben zo jaloers, ik wil ook een dierentuin hebben!

avatar van Drifter

Drifter

Film duurt te lang.

avatar van kijkdoos

kijkdoos

Drifter schreef:

Film duurt te lang.

Bij het bekijken van deze film weet je al na 5 minuten hoe de film zal aflopen en wat je de komende 2 uren kunt verwachten. Ben je in voor een sentimental journey dan is deze familiefilm een aanrader en duurt die zeker niet te lang. Ik kan me echter ook voorstellen dat als je allergisch bent voor zoetsappig en feelgood, deze film wel heel lang duurt. Maar volgens mij weet je alleen al bij het zien van de titel wat deze film je gaat brengen en hou je niet van dit genre dan kan je het beter mijden. Door deze film een 1,5 te geven zeg je eigenlijk dat het een slechte film is. Een slechte film is het echter geenszins en ik geef deze film dan ook een 3,5 wat bij mij wil zeggen ruim voldoende en het bekijken zeker waard.

avatar van Wilke

Wilke

Gezellig met z'n alle op de bank.

avatar van rick248534

rick248534

Mooie film met een mooie soundtrack van Jónsi. Leuk om Matt Damon eens in zo'n rol te zien. Dat doet hij echt fantastisch. De twee kinderen komen er ook wel qua acteren. Wat een schat van een kind was het dochtertje! Een echte feel good movie met de nodige drama en humor. Ik heb in ieder geval genoten van deze film.

avatar van Rabbitto

Rabbitto

Wat een ontzettend fijne film met het hart op de juiste plaats. Goede acteerprestaties met een schitterende soundtrack. Zoals kijkdoos al aangeeft weet je na de eerste 5/10 minuten al hoe het verhaal gaat lopen maar dat doet er helemaal niet toe.

Je kijkt dit soort films omdat je het wil zien gebeuren, niet omdat je weet dat het gaat gebeuren.

Faith in humanity restored [ x ]

avatar van puurlijknbatsie

puurlijknbatsie

Feel bad Movie....veel meer een drama dan komedie, viel weinig te lachen sowieso en voor mij miste het ook het feel good gehalte wat bv Little miss sunshine wel voor mij had. Sorry ik vond het niks.

avatar van Keane1983

Keane1983

Een fantastische film ervaring die je een mooi en ontroerend verhaal laat zien over een vader met een droom, een ongelukkige en onbegrepen zoon en een klein dochtertje die graag gelukkig wilt zijn.
Na vanhand had ik niet veel verwacht van deze productie, maar de film wist me doormiddel van de schitterende beelden, uitstekende acteerprestaties een prachtige score en soundrack helemaal in zijn ban te houden.
De cast is goed gekozen en ook de chemie tussen de spelers is goed te voelen.
Een film die voor een lach en een traan kan zorgen en mee laat leven met het gezin en iedereen die ermee te maken heeft.
Het is wel erg amerikaans happy ending, but who gives a damn...ik heb me er heel erg goed mee geamuseerd en een van de grootste persoonlijke verrassing tot nu toe in 2012.
Van mij een welverdiende 5.0*

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

100% Hollywood drama met de nodige clichés, maar toch niet onvermakelijk.
Heb genoten van dat kleine meiske. Pracht kop, prachtig rolletje!

Damon scoort ruim voldoende, en Johansson was weer een aangenaam extraatje.

Een aantal overdreven uitwerkingen, zoals de inspecteur en het meisje dat verliefd wordt op de zoon van Benjamin.

Toch een aangrijpend verhaal met een paar zeer aandoenlijke scenes.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

In de tekst staat "van zijn laatste spaargeld".

Had hij dan ook "eerste spaargeld"?

Dat is een gangbare uitdrukking.

avatar van Artkramer

Artkramer

Hectometerpaal schreef:

In de tekst staat "van zijn laatste spaargeld".

Had hij dan ook "eerste spaargeld"?

Ja.

avatar van jandirk

jandirk

Vol met cliche's, voorspelbaar en mierzoet.

Maar op de een of andere manier grijpt het je en wordt het nooit vervelend. De 2 uren vlogen voorbij.

avatar van Mescaline

Mescaline

Is deze film niet ongelofelijk zoetsappig? ik zag net de trailer en die heeft daar wel alle schijn van.

Toch wordt er hier goed op gestemd, dus nu ben ik aant twijfelen

avatar van gillie24

gillie24

Mescaline schreef:

Toch wordt er hier goed op gestemd, dus nu ben ik aant twijfelen

Zoetsappig is niet synoniem voor slecht, hoor!

avatar van Mescaline

Mescaline

gillie24 schreef:

Zoetsappig is niet synoniem voor slecht, hoor!

Hmm wel als het cliché vol Amerikaans is, dat verhaaltje kennen we onderhand wel.

Maar natuurlijk zijn er uitzonderingen op die regel, sommige films hebben ook aardig wat clichés maar zijn niet vervelend.

avatar van gillie24

gillie24

Mescaline schreef:

En deze film is de uitzondering op de regel....gewoon lekker kijken!