Genre: Komedie / Drama
Releasedatum: 19 april 2012
Bekijk via Videoland
Plot We Bought a Zoo
"A True Zoo Story"
'We Bought a Zoo' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van voormalig Guardian journalist Benjamin Mee (Matt Damon) die na de dood van zijn vrouw een vervallen dierentuin op het Amerikaanse platteland koopt van zijn laatste spaargeld. Het opknappen van de dierentuin gaat gepaard met enige hindernissen en ook privé komt er het één en ander om de hoek kijken.
Benjamin Mee
Walter Ferris
Peter MacCready
Delbert McGinty
SnakeDoc
Film waar ik stiekem wel een beetje op zit te wachten. Plot klinkt erg interessant. Geen idee of de rol voor Matt Damon is weg gelegd. Maar we zullen zien.
Ben erg benieuwd!
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Klinkt interessant, inderdaad. Ik heb wel vertrouwen in Cameron Crowe.
Leland Palmer
Yeah, mooie trailer! Leuke muziek ook, zowel Sigur Ros als Tom Petty en The Heartbreakers.
Co Jackso
- 21924 berichten
Sigur Rós maakt het verschil. De trailer zorgt al voor kippenvel
DaJennA
Valt tegen, dacht dat het een komedie was maar is vnl drama. Kon mn aandacht niet vasthouden.
Overigens klopt de omschrijving niet helemaal, er staat dat hij voor zn stervende vrouw moet zorgen, maar als de film begint is zijn vrouw een half jaar geleden overleden.
realiteitspaard
@DaJennA
Je dacht dat het een komedie was?... Scarlett Johansson en Matt Damon in een komedie met zo'n titel -_-
Ik hoopte op een feel-good familiefilm, maar alsnog lijkt het me een goede film! Staat genoteerd
WB
Heerlijk luchtige dramafilm. Kijkt lekker weg, mooie plaatjes, goeie muziek, leuke acteurs/actrices... Gewoon kijken. Niet echt een topper, maar 't is een leuke avondvulling.
richie_sambora
Geweldige film!
Letterlijk geen seconde verveeld. Hele prettige film.
Echt een aanrader. Deze moet je sowieso gaan kijken. Zit je momenteel met een stapel DVDs in je hand en weet je niet welke je moet kiezen?! Als deze er tussen zit, deze!! Succes guaranteed.
Have fun!
deLeeuw
- 1944 stemmen
Een echte feelgood-movie voor de hele familie. Op enkele momenten een leuke grap en nergens te zwaar op dramagebied. Goede acteurs (personages) en visueel ook erg mooi in elkaar gezet. Een aanrader voor kijkers die het laatste beetje winterdepressie willen wegwerken
Hoewel het een uniek verhaal betreft, was het geheel toch erg voorspelbaar. En omdat hij nergens echt bovenuit springt (bekend recepten) gaat hij weg met een dikke 3,0.
deLeeuw
- 1944 stemmen
Klopt, dat zag ik ook. Heb ik inmiddels ter correctie doorgestuurd. Jammer dat niet iedereen weet wat het knopje "corrigeren" betekent en meer tijd steken in het melden van de fout op het forum dan dat het daadwerkelijke corrigeren zou duren
Heerlijke feelgoodmovie met een puike cast en mooie chemie tussen Matt Damon en Scarlett Johansson en de dochter gespeeld door Maggie Elizabeth Jones is om op te vreten.
Leo1954
- 2073 berichten
Aangename familiefilm met hoog feelgood gehalte. Matt Damon kan echt alles spelen, een groot acteur die nooit terugvalt op maniertjes. Zijn broer in deze film kan maar één figuur spelen bijvoorbeeld. Scarlett Johansson is natuurlijk een verrukkelijke actrice. Het zoontje speelde ook goed, dochtertje vond ik echt minder. Het verhaaltje is leuk, vol met sentimenten die het in een familiefilm goed doen.
3rd Rock
je had via de corrigeerknop rechtsboven een alternatieve samenvatting kunnen opgeven. heb ik wel gedaan en volgens mij klopt ie zo beter
84robkuh
Erg leuk concept, blijft natuurlijk een drama film maar met soms zelfs erg leuke komische stukken. Verder moet je er niet te veel bij nadenken, want dan kun je heel wat dingen afkraken (iets te veel).
Zo slaat het natuurlijk nergens op dat een makelaar een woning in de verkoop heeft maar in de gehele brochure niet over de dierentuin wordt gesproken. Ook het einde vond ik jammer. Als om 10:02 nog geen gast is gearriveerd, blijkt dat er een boom is omgevallen en daarachter honderden mensen staan te wachten om binnen te komen.Een normaal persoon loopt ff om of over de boom heen om te informeren wat er aan de hand is. Verder wordt er in het begin aan gegeven dat de Dierentuin normaal 3x zoveel personeel nodig had. nu zijn ze met z'n 10 en lukt alles ook nog vrij makkelijk om de dierentuin open te krijgen. Zo kun je natuurlijk nog wel ff doorgaan, maar dat moet je gewoon niet doen met deze feelgood movie. Goede rol van Matt Damon. Ik geef d film 3.5*, was er iets zorgvuldiger met bovenstaande punten omgegaan, dan was de score flink hoger uitgevallen.
pomper
Deze film is zo absurd zoetsappig dat ie grappig wordt. Euforische deuntjes van Jonsi, kleurrijke shots van dieren, een binnen no-time opgekalefaterde dierentuin, een snufje rouwverwerking, beetje romances, schattige kindertjes. En dat alles gegoten in een typische American tale of hope. Zo lief en opbeurend!
Dat roodharige meisje kun je wel wurgen, zo over the top 'schattig'. Damon speelt een ongelooflijke clown. Johannson is ongeloofwaardig als stoere zookeeper.
Natuurlijk moet je niet al te cynisch aan een film als deze beginnen, dat begrijp ik ook wel, maar dit ging alle perken te buiten. Alsnog 2*, omdat het wel vermakelijk was dat mijn bek na iedere scene NOG verder openviel van verbazing.
Uzza_Sparta
wel jammer dat deze film in de VS afspeelt, want de echte voormalig Guardian journalist Benjamin Mee had dit in zuidwest Engeland gedaan.
er was zelfs een paar weken geleden een docu over hem op de BBC, en hij vertelde hoe zo'n hollywood film company zijn levensverhaal wilde filmen met matt damon in de hoofdrol
Na het grotendeels mislukte Elizabethtown krabbelt regisseur Cameron Crowe terug met deze sentimentele maar sympathieke familiefilm. Niet alle verhaalelementen werken naar behoren en de film heeft sporadisch last van te geforceerde emotionele momenten en voor de hand liggende humor, maar het wordt allemaal met zoveel overgave gebracht dat het moeilijk is om hier cynisch over te gaan zitten doen. Matt Damon is perfect gecast als rouwende weduwnaar die met zijn gezin een nieuwe start wil maken. En de dieren zijn onweerstaanbaar.
gillie24
Zeer fijne familiefilm met uitstekende acteerprestaties van Damon en Johansson die een zeer prettige chemie hebben samen. Matt Damon is perfect in zijn rol als vader die het verlies van zijn vrouw probeert te verwerken en met zijn twee kinderen een dierentuin koopt en opbouwt met ondere andere hulp van Scarlett Johansson, die hier laat zien echt te kunnen acteren en niet puur op haar uiterlijk/lichaam is gecast. Geen spannende truitjes en jurkjes dus.....
De twee kids zijn ook uitstekend, met name het dochtertje is zo'n schatje.
De film duurt ruim twee uur, wat mij meestal tegenstaat, maar bij deze film heb je daar geen erg in. Het tweede uur is het beste gedeelte van de film.
Door enkele, ietwat ongeloofwaardige scenes, geen 5 (10), maar een welverdiende 4,5(9).
SunChaser
Kwam m tegen op DPB, had er nog nooit van gehoord maar Damon en Johannson en leuk drama is nooit weg
goosje
Erg leuke film, Damon en Johannson zetten de rollen goed neer, geen moment verveeld tijdens deze film.
Waku
Heerlijke film om naar te kijken.
Beetje tragi komedie.
Sterk acteerwerk van gehele cast. Met als uitblinker Matt Damon als jonge weduwnaar maar vooral het 7 jarig meisje Maggie Elizabeth Jones als jongste dochter.
Wat een talentje dit kleine spruitje.
Verder weet de film je goed mee te trekken naar de opbouw en het gevecht om de dierentuin te heropenen. Ookal kun je van te voren weten hoe de film zal gaan eindigen en is het verhaal beetje voorspelbaar, dankzij een goede chemie tussen de hoofdpersonages in deze film onstaat er een warme feel goodmovie die meer dan het kijken zeker waard is.
3.5*/4*
_Casper_
Er gebeurd niet heel veel in de film, maar het is gewoon een hele leuke relaxte feel good film om naar te kijken, leuk gespeeld leuk verhaal.. en na afoop een lekkere good feeling ^^
3* mooie film!
sethone81
Zoetsappig, ideaal om met je vriendin te kijken. Voorspelbaar maar is niet erg, Gewoon een feel good filmpje.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

What Maisie Knew
Drama, 2012

Jin Ling Shi San Chai
Drama, 2011
plattelandzooregenliefdetienergebaseerd op memoires of autobiografiedierhard workblocked roadhard work