• 9.133.032 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 oktober 2011

• NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot Patatje Oorlog

De negenjarige Kiek is energiek en stoer, maar raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Hij kan een ziekte krijgen, of een ongeluk en er zijn zelfs verdwaalde kogels! Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.

logo tmdbimage

avatar van 606

• 11939 stemmen

Ik vind het ook erg extreem wat zei denkt (want het is een meisje) en dat ze dat aan kids kunnen laten zien is te erg voor woorden.

avatar van chrishoek

chrishoek

Net op tv gezien , mijn kinderen vonden het helemaal niets, veel te confronterend. Ik vind het zelf veel meer een film voor volwassenen. Maar hij heeft als doelgroep kinderen dus 1 ster. Oh ja de mensen die dit een goede jeugdfilm vinden hebben zelf vast geen kinderen.

avatar van Miszmi

Miszmi

Zeer slechte film. Mijn zoon had deze uitgekozen, dus gingen we lekker op de bank samen kijken. Het begon op zich nog wel oké, een meisje die haar vader moet missen omdat hij op uitzending gaat. Ik zal niet zeggen dat het vrij gebruikelijk is, maar het komt natuurlijk veel vaker voor. Vervolgens kwamen de rare scènes, niemand heeft een dode hond, muis en vader. Oké, ja kinderen denken op die manier, maar de manieren om van haar muis en hond af te komen gingen veel te ver. Een kind, of laat ik zeggen mijn kind (8), maar denk dat ik namens de meeste kinderen spreek zullen niet denken: hey laat ik mijn muis eens onthoofden of hey laat ik mijn hond eens van de brug af gooien.

Zelf vond ik de film 100x niks, maar bij kinderfilms ga ik over het algemeen toch af op de mening van mijn zoon. Ook hij vond de film vreselijk. Wat Kasabian ook typt: het duurde even voor we in de gaten hadden of het een jongen of meisje was. Heb de halve film met mijn zoon de discussie moeten voeren.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer verbaasd over de vele negatieve reacties hier. Ik vond het gewoonweg een erg leuke film. Ook de Mol acteert toch best aardig? OK, er zaten wat dingen in die op het randje waren, dat geef ik toe, maar dat neemt toch niet weg dat er een heel aardig verhaal overblijft. Is het een jeugd-film? Ja, zeker wel, maar wel eentje die je met je ouders moet kijken, zodat zij kunnen corrigeren waar nodig. Als ze tenminste niet bezig zijn met hun smartphone, want dat wil ik nogal eens aanschouwen: Ouders die constant met hun snufferd boven een schermpje hangen en niet op hun kinderen letten. Dus. 3 *

avatar van The main man!!

The main man!!

Slechte film maar wat verwacht je dan met Johnny de Mol,alle rollen en programma's heeft hij gekregen van zijn vader,anders had niemand hem gekend op deze aardkloot.

Zijn programma's zijn wel redelijk, maar acteren kan hij totaal niet, in Zwartboek kreeg hij zelfs een Gouden ui, omdat hij de slechtste acteur was!!

avatar van shrink

shrink

• 2046 berichten

Johnny de Mol en een bizar verhaal. Rotzooi!!

avatar van NancyZ1980

NancyZ1980

Wat een vreselijke kinderfilm. Zo deprimerend. Mijn dochter van 9 schreeuwde bij de hond-brug scene " zet hem nu uit " zegt genoeg denk ik.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Het is de karakteristieke logica van een kind, begrijpelijk juist. Het willen afwenden van het noodlot. Staatje van magisch denken, zoals sommige volwassenen dat ook doen met ladders, zwarte katten enz.

Qua thema's vind ik het te zwaar voor kinderen, voor de kinderen die ik ken zéker, voor tieners zou het eventueel wel te doen zijn. Maar de vraag is: moet je het wel willen? Mijn antwoord: nee.

Veel kinderen hebben n.l. al veel problemen thuis (in mijn stad in de achterstandswijken bijv.) en dan behoort een film juist ontspanning te bieden, dat is deze echt niet. Gelukkig is het mooi weer vandaag, kunnen ze buitenspelen dat is gezonder dan naar deze film kijken. Beroemde regisseur en cast doen daar niets aan af.

Aan deze mening is niets ongepast, zeg ik tegen de neuzelaars, die vaak vinden dat iedereen binnen hun lijntjes moet kleuren...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Oh ik ga me zo verheugen op nóg meer van dit soort berichten.

avatar van mrklm

mrklm

De 9-jarige Kiek [Pippa Allen] maakt zich net als haar moeder [Rifka Lodeizen] altijd zorgen wanneer haar vader [Johnny de Mol] afreist als dokter van het Rode Kruis in oorlogsgebieden. Wanneer moeder en haar leraar meneer Hayo [Ruben van der Meer] haar proberen uit te leggen hoe klein de kans is dat haar vader iets overkomt, denkt Kiek dat ze het lot een handje kan helpen. De manier waarop ze dat probeert te doen levert enkele heftige momenten op, maar Van Kilsdonk raakt nooit uit het oog dat we ons bevinden in de belevingswereld van een kind dat een enorme last op haar schouders voelt. Allen overtuigt als Kiek en de scenes met haar en De Mol zijn aangrijpend, maar Reus (de hond) steelt de film.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Vanmiddag rond half vier is deze film op NPO 3.

Nog steeds vind ik het een extreme film met een extreem verhaal.

Beroemd verfilmd boek en bekende regisseur doen daar niets aan af.

En het staat ieder vrij dit te vinden, veel te confronterend voor kinderen, hetgeen al vaker is opgemerkt hier.

avatar van The Oceanic Six

Rotterdam@1 schreef:

Vanmiddag rond half vier is deze film op NPO 3.

Nog steeds vind ik het een extreme film met een extreem verhaal.

Beroemd verfilmd boek en bekende regisseur doen daar niets aan af.

Misschien moet je eens wat minder het geweten van kinderen willen spelen. Het komt zo belerend en dom over steeds.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Volledig eens met The Oceanic Six. Ook wel eens leuk.