Genre: Oorlog / Drama
Geregisseerd door: Steven Spielberg
Met onder meer: Jeremy Irvine, Emily Watson en David Thewlis
Releasedatum: 2 februari 2012
Plot War Horse
"Separated by war. Tested by battle. Bound by friendship."
'War Horse' volgt een jongeman genaamd Albert (Jeremy Irvine) en zijn paard Joey. Hun band wordt verbroken wanneer Joey verkocht wordt aan het leger en meegenomen wordt voor het gebruik in de Eerste Wereldoorlog. Ondanks dat Albert nog te jong is om zich in te schrijven voor het leger, besluit hij toch naar Frankrijk te gaan om zijn vriend te redden.
Albert Narracott
Emilie
Geordie Soldier
Lt. Charlie Waverly
Askikker
Sorry maar deze website kan ik echt niet meer serieus nemen . Allemaal domme reacties en misplaatste opmerkingen .
Wat een fantastische uitspraak, als je zelf hier op moviemeter ook al enkele keren een mening hebt gegeven op meerdere films.
(Overigens ga ik ga deze film natuurlijk niet bekijken, want als ik de naam Spielberg lees zit mn onderbroek al meteen vol)
insanoz
pff echt een kinderfilm eigenlijk. Kan me goed voorstellen dat het iets jonger publiek (7 tot 15 jaar ofzo) deze film fantastisch vindt maar ik vond het net allemaal net iets te kinderachtig in mijn ogen.
Mooie beelden en setting en daarvoor nog een 2*
wimderuig
Wat een mooie film top gefilmd mijn vrouw en ik moesten traantje weg pinken goed acteer werk
NancyZ1980
mooie film, mooi verhaal, zeer ontroerend, maar allemaal iets te hoog " toeval" gehalte.
maar heb erg van deze film genoten, en dan hou ik niet eens van paarden.
mordang
maar heb erg van deze film genoten, en dan hou ik niet eens van paarden.
Ik sluit me aan bij deze comment. Net even te veel toeval en net even te weinig een logische reeks van gebeurtenissen. Blijft een mooi vormgegeven film. Verhaal is aardig. En het is een beetje een tearjerker, alhoewel deze nog meeviel (wellicht een mislukte poging, ik weet het niet).
kels92
echt een hele mooie film. het is dan wel een beetje een feelgoodmovie met dat happy end, maar toch vond ik het hele plaatje kloppen en scored de film bij mij daarom 4 sterren.
JohnWilliams
Wel feelgood, ben benieuwd wanneer Spielberg ons weer eens echte drama laat zien.
Lincoln misschien? Ik ben benieuwd!
Honey Blossom
Beautifully done by Spielberg. Almost made me cry, en dat wil wat zeggen.
Rating: 4*
Crook
Ja dit was ook een van de eerste keren dat Spielberg mij bijna aan het janken kreeg.. van teleurstelling.
SimonV
Mooi geflimd epos over een paard. Scenes kloppen zoals je van Spielberg verwacht. Alleen bij de slotscene is de achtergrond wel érg overdreven. Er zit wel heeel erg veel toeval in het verhaaltje, dat verder niet zo veel om het lijf heeft. Ook de menselijke trekjes die de paarden hebben, zijn net iets te veel. Maar toch: redelijke feelgoodmovie die heel goed uit te kijken is.
valtalor
mooie film maar een minpuntje de duitsers spreken engels en die scène met die duitser en die engelsman dat hij zo zegt je spreekt behoorlijk goed engels.
PsychoDonkey
Mooie film, als je de te overduidelijke lucky situations niet te serieus neemt.
Zeriel
Visueel uitstekend. Kostuums sets enz., maar de film mist fenijn. Alle scherpe kantjes zijn eraf, zodat ook paardenmeisjes deze film kunnen zien.
Wat een magistrale scene zou moeten zijn, ziet er nu gekunsteld uit. De cavalerie doet een charge, in 1914....dan denk ik gelijk, waar staan de machinegeweren.....? Aan de rand van het bos dus. Schieten ze alleen recht vooruit, geen paard wordt geraakt, die springen er allemaal tussendoor, volgende shot; het slachtveld alle paarden en ruiters zijn dood....? Om de tere kinderziel te sparen denk ik geen spatje bloed, of eerder om de filmkeuring op 12 te houden zodat ze veel meer geld kunnen verdienen. Dat vind ik altijd zo slap bij Spielberg, hij kan wel beter, zie Saving Private Ryan maar hij doet het niet.
Ook die laatse charges van de Engelsen in 1917 (?), het is bekend dat ze lang dit soort zinloze zelfmoordcharges bleven voeren, omdat de Engelse generaals het machinegeweer een overschat wapen vonden, maar zonder gasmaskers....?!! Aan het eind van oorlog volgens mij ondenkbaar. Vervolgens zien we een wolk damp, maar de gevolgen krijgen we niet te zien.
Wat ook echt niet meer kan anno nu, is Duitsers en Fransen die beroerd Engels praten.
Ook is het beeld van de Duitsers nogal ouderwets, zij zijn slecht en de geallieerden zijn goed. Kan ook niet meer vind ik. Bijna honderd jaar later, lijkt het nog een propaganda film.
De scene met de Engelse Mark V tank, was dan wel echt mooi. Toch werd de oorlog nergens echt benauwend, laat staan dat je er bang van zou worden.
Verder te lang, en teveel dweperige muziek.
Het valt me noch mee dat het paard niet praat, of een voice-over heeft.
Montorsi
ik heb War Horse welgeteld 20 minuten volgehouden. Zelfs als er niks gebeurde, gebeurde het al op de meest heroische opgeblazen en meest aangedikte manier ooit. Werd er naar een paard gefloten en deze rende met zijn wapperende manen op zijn baasje af, werd al zowat het hele orkest van stal gehaald. Moet er niet aan denken wat er gebeurd zou moeten zijn als er enige dramatiek aan te pas zou komen, want die ging er toch komen, daarom ook niet kunnen doorzetten.
Zeriel
ik heb War Horse welgeteld 20 minuten volgehouden.
En dan geef je maar geen stem....?
Montorsi
Nee, 20 minuten lijkt me veel te kort om een film daadwerkelijk te kunnen beoordelen. Wellicht in een andere setting, op een ander moment, had ik hem wel kunnen uitzitten, maar 2,5 uur met zo'n intro leek me echt niet te doen.
Sportief, ik vind 20 minuten op 2,5 uur ook te weinig om te stemmen. Had ik laatst ook bij Jack & Jill, waar ik niet door de eerste 20 minuten heen kwam.
Zeriel
Ik vind het juist een erg goede kwaliteits-indicatie, als je de film niet kan aanzien, en daarom niet verder kijkt. Ik stem altijd wel, en krijg dan regelmatig commentaar dat ik niet zou mogen stemmen omdat ik de film niet heb uitgekeken. Ik zeg het er meestal wel bij wat al sportief is.
Dus ik draai de boel maar eens om.
En moedig je aan om je toch te stemmen, op basis van wat je wel gezien hebt.
Films die ik tot anderhalve ster geef, zijn bijna per definitie films, die ik niet helemaal kijk. Ik zet ze af of spoel door....(ik ben geen masochist) en stem ...
Meestal is het begin van een film het beste, als hetbegin 15-30 minuten niet goed is, wordt het hoogstzelden beter, vaak gaat de kwaliteit daarna zelfs omlaag.
Montorsi
Ik schat het altijd per geval in. Een film die ik na een uur afzet kun je al heel wat beter beoordelen dan na 20 minuten. Hangt ook van het type film af. Maar hier stem ik niet voor, dat schiet niet op.
OuweMan
Rodger
het begin vond ik wat saai, en langdradig, maar naar mate de film vorderde begon het wel beter te worden,..
Wel zo'n alles komt goed film... tja daar moet je van houden..
voor de beelden, en de oorlog scenes een 3.5 **... het verhaal kon beter...
schram101
War Horse doet precies wat je er van mag verwachten. De trailer, poster en het plot deden dit natuurlijk al vermoedden en na het zien van de Spielberg prent worden deze vermoedens bevestigt. Visueel natuurlijk weer uitmuntend. Zoals we gewend zijn van een van de grootste regisseurs die de filmwereld kent. Ook de muziek is prima verzorgd, uiteraard van Spielberg grootste kameraard John Williams.
Maar op mij persoonlijk had de film niet de uitwerking zoals dat bedoeld was. Vooral het grote aanbod aan personages deed de film mij een beetje de das om. Iedere twintig minuten worden er weer een paar nieuwe karakters geintroduceerd wat meeleven met de hele cast lastig maakt. Al is ook het plot zelf hier debet aan. Niet alle personages zijn even boeiend en sommige scene's maken het wel heel bont (het bevrijden van Joey uit het prikkeldraard door een Duitser en een Engelsman is bijvoorbeeld wel een brug te ver).
Al met al was War Horse gelukkig niet vervelend maar bijzonder is hij nergens. Eigenlijk durf ik hem zelfs Spielbergs minste te noemen, al zegt dat meer over de rest van zijn films dan over War Horse zelf.
Zou wel leuk zijn als deze film over een paar jaar op TV wordt aangekondigd middels "en deze film wordt hij aangeboden door Mora Frikandellen".
Tarkus
Ik snap de slechte kritieken op deze film echt niet, maar wellicht is dat te verklaren doordat niet iedereen oprecht voor mijn mening uitkomt en gewoon meedoet met de hoop.
Ik vind dit een prachtige film, en of het verhaal nu realistisch is, dat maakt me niet uit, er zijn voorbeelden genoeg van filmen met verhalen waarin onrealistische passages inzitten maar moet je hem daarom slecht vinden of afbreken.
De film is in zijn geheel heel mooi, een ontroerend verhaal, mét een boodschap, of mag het ook eens niet worden getoond hoe men dieren in de Eerste Wereldoorlog (en wat wat voor oorlog dan ook) behandelde, wat toch de bedoeling is van de ganse film, het gaat niet alleen over het paard Joey, maar over alle paarden die in de oorlog werden opgeofferd, let maar eens op de stapels paardenkadavers op de slagvelden, triestig om zien.
Spielberg heeft nog maar eens getoond dat het medium film een boodschap kan overbrengen in een tragisch verhaal, dat hier wel een mooi einde kent.
De beelden zijn prachtig, zowel op het Engelse landschap als op de Franse en Belgische slagvelden.
Verder vond ik de vertolkingen ook prima, en de vele personages maken de film niet ingewikkeld, maar des te interessanter.
Ik vind deze een aanrader, zeker voor paardenliefhebbers of dierenliefhebbers in het algemeen, maar wellicht moet iedereen maar eens naar deze film kijken en beseffen dat dit gewoon een prachtige film is.
Wat de film "Hachiko: A Dog’s Story" is over een hond, is deze film over een paard, maar als je de eerste ook al niet goed vind, ja dan ben ik uitgepraat natuurlijk.
JohnWilliams
Overdrijven is ook een vak...
Mikemans
Oei Spielberg. Je slaat de plank volledig mis! Wat wil je ons nou laten zien?
De film komt wat traag op gang, maar dat kan geen kwaad.
Vanaf het moment dat de oorlog echt gaat beginnen ben ik de kluts kwijt wie nou wie is. Daarnaast is het tijdsbesef ook ver te zoeken.
Her en der kom ik ook flink wat fouten tegen. Bijvoorbeeld: de zon vanaf de zijkant en dan nog volle licht in je rug hebben is knap. Of we moeten ineens 2 zonnen hebben.
Autosporen, montagefouten en verkeerd gebruikte accenten.
Jammer Spielberg. Ik ben een fan van bijna al je films. Maar dit is hem totaal niet.
schram101
... doordat niet iedereen oprecht voor mijn mening uitkomt en ...
Waarom zou ik uitkomen voor jouw mening?

Geprezen WOI-film 'War Horse' van Steven Spielberg vrijdag te zien op televisie

The War Zone
Drama, 1999

My Life without Me
Romantiek / Drama, 2003
eerste wereldoorlogpaardoorlogfarm lifeuitvoeringgevangenalcoholischcavalryplowingartillery