• 9.376.790 stemmen

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Actie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Rise of the Apes

Geregisseerd door: Rupert Wyatt

Met onder meer: James Franco, Freida Pinto en John Lithgow

Releasedatum: 18 augustus 2011

Plot Rise of the Planet of the Apes

"Evolution Becomes Revolution."

Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman (James Franco) zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar, zich intellectueel snel begint te ontwikkelen, ontstaat een oorlog voor de suprematie tussen mens en aap.

Will Rodman

Maurice / Court Clerk

Rocket / Bright Eyes

Slowchat verwijderd.

HakaR schreef:

Hoezo niet, deze film speelt zich af voor de voorganger. Op het einde van deel 1 zie je dat de apen de planeet hebben overgenomen. En hier laten ze zien hoe dat gebeurd..

Nou als je de originele films ziet dan weet je dat Caesar de zoon is van Cornelius en Zira die in de tijd terug reizen als de planeet vernietigd word. Dit is gewoon een nieuw verhaal, heeft niks te maken met het originele verhaal dus is het gewoon geen prequel, zelfs niet op die van Tim Burton en al helemaal niet op de oude Planet of the apes.

Thorak

In alle voorgangers waren het toch helemaal geen genetisch gemanipuleerde apen? Het was toch een buitenaards ras?

Thorak schreef:

Het zijn gewoon apen die in opstand komen onder leiding van Caesar. Caesar word opgevoed door een mens en de mensen hebben de apen tot hun slaven gemaakt. Er word in de originele films helemaal niks gezegt over genetische manipulatie, waarschijnlijk omdat het nog geen eens bestond in die tijd. De apen waren in het origineel zeker geen buitenaards ras. Maar dit verhaal, zover ik het begrijp, klopt totaal niet met de voorgaande films. Het is gewoon een nieuwe film met een compleet nieuw verhaal. Niet erg, want hij lijkt me geweldig, maar het is en blijft gewoon geen prequel, dat is wat ik gewoon duidelijk wil hebben.

avatar van jerry r

jerry r

[edit mod; spoiler voor Planet of the Apes (1968) verwijderd]

prima film en mooi gemaakt

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

m1chel schreef:

Het klopt juist ontzettend met de voorgaande films. Bepaalde plotgaten uit de bestaande oude reeks worden perfect uitgelegd in dit deel.

Het is gewoon een nieuwe film met een compleet nieuw verhaal.

Niet echt

Het is inderdaad een fantastisch goede film en een heel mooie prequel van de opnieuw in het leven geblazen ''Planet of the Apes''-reeks.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Enkele berichten over de originele film verwijderd/aangepast, dat geeft te veel weg over de film uit 1968.

Eventueel zou ik een spoileretopic aan kunnen maken mocht er behoefte aan zijn natuurlijk.

avatar van _Casper_

_Casper_

toffe film!! leuk gedaan en vermaakt van het begin tot het eind. zeker een aanrader om te zien

dikke 3.5*!

• 1948 berichten

Ik ga er volgende week naar toe en dan zal ik terug komen om mijn oordeel te geven. Iniedergeval prequel of niet lijkt deze mij geweldig.

Madecineman schreef:

Ja dat is een goed idee dan kunnen we vergelijken zonder dat we de oude films veraden. Goed idee

avatar van eclipx

eclipx

Ik vond het een leuke film, heb me geen seconde verveeld. Er zit genoeg actie in (eindelijk iets anders dan Transformers) maar ook humor en aardig wat dramatiek, emoties!

Zo wordt nog maar eens duidelijk gemaakt hoe slecht wij mensen wel niet zijn en hoe wij omgaan met dieren

In de natuurlijk eten ze elkaar ook op, maar alleen uit noodzaak om te eten, wij doden, mishandelen dieren gewoon omdat we in onze consumptiemaatschappij er niet genoeg van

kunnen krijgen

avatar van kskhboy

kskhboy

Ik vond het een zeer goeie film, qua verhaal, actie, special affects vond ik de film af !

Hopelijk brengen ze nog een sequel uit.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Deze film kon me echt niet bekoren!

Langdradig, weinig inhoud...

De aapjes waren wel leuk maar dat was ook alles.

Met moeite anderhalve ster.

avatar van weberanja

weberanja

Helemaal eens met alvinvdv, ik vond er niks aan, langdradig en op t gevoel spelende ow ow wat zijn mensen toch slecht voor dieren.Oook vind ik het niks te maken hebben met the planet of the apes, helemaal niks.Wat wel mooi was waren de special effects de apen zagen er zeer echt uit behalve de gorilla,maar daar heb ik ook alles mee gezegd

avatar van filmfreak25

filmfreak25

mooie, spannende film en mooi gemaakt! Toppie

avatar van The Oceanic Six

Indrukwekkend!

De laatste dagen heb ik het origineel uit 1968 en de remake uit 2001 eens bekeken/herkeken om even lekker in te komen voor deze Rise of the Planet of the Apes. Gelukkig was het het allemaal waard, want dit is een indrukwekkend filmpje geworden.

De neemt neem een hele lange aanloop (eigenlijk ietsje te lang) om te tonen hoe de apen de boel over hebben genomen, maar vervelen doet het nooit. Sterker, ik vond het erg mooi om te zien hoe Will en Caesar een band kregen als mens en aap. Ontroerend zelfs.

Wat ook fijn was is dat dit de 1e Planet of the Apes film is die de apen overtuigend in beeld brengt. Wat dat betreft is het digitale tijdperk een zegen voor de filmeffecten. Het lijkt zo echt! Misschien lag de moraal soms er iets te dik bovenop, maar het was wel intrigerend. Maar dan gaat het uiteraard mis (wel pas in het laatste half uur van de film, je moet dus geen actiespektakel verwachten van deze film) en worden we nog een half uur lang getrakteerd op een erg indrukwekkende uitbraak en overname van en door de apen. Zeker het gedeelte op de Golden Gate Bridge was subliem! Sommige apen waren echt imponerend. Ook de confrontatie tussen Will en Caesar op het einde vond ik heel aardig.

Wat mij betreft komt er nog een vervolg op de film met dezelfde regisseur en cast. Ik ben overtuigd.

avatar van dewulfda

dewulfda

ik vond het een top-film! Boeiend van de eerste tot en met de laatste minuut!

En er zat beetje van alles in de film (drama, actie, humor,...)

Vind het prachtig gemaakt en het kwam wel tot zijn recht in de cinema op groot scherm

en surround geluid.

Mooi verhaal!

van mij 5* en die geef ik niet zoveel.

avatar van AGE-411

AGE-411

Is deze te vergelijken met het eerste deel? Heb enkel nog maar de gewone 'Planet Of The Apes' gezien. Kun je dan deze gewoon als Prequel bekijken?

avatar van The Oceanic Six

AGE-411 schreef:

Jep. Dit is de voorganger kan je wel zeggen.

eclipx schreef:

Er bestaan nog zo veel andere films dan Transformers...

kunnen krijgen.

Op zich begrijp ik wel wat je bedoelt en je hebt daar in zekere zin natuurlijk wel gelijk in, maar ook apen gebruiken geweld in niet noodzakelijke situaties. Er zijn zelfs wetenschappers/biologen die hebben aangetoond dat bepaalde aap soorten (ik meen zelfs chimpansees) die georganiseerd andere groepen aanvallen. Dat leek zelfs heel erg op het menselijke oorlogvoeren inclusief (geïmproviseerde) wapens. Zo heel onrealistisch is deze film op dat vlak dus niet eens.

m1chel schreef:
Het zijn gewoon apen die in opstand komen onder leiding van Caesar.
Niet helemaal "gewoon" apen. Ceasar gebruikt 2 van de gasflessen in de gang tussen de kooien, alle apen daar zijn daardoor dus beïnvloed. Later zie je dat ze ook de apen uit dure tuinen etc. bevrijden, die zijn dus nog wel 'normaal'..

AGE-411 schreef:

Als je het origineel vanuit 1968 bedoeld ja...

avatar van AGE-411

AGE-411

louisvf schreef:

Als je het origineel vanuit 1968 bedoeld ja...

Euhm ja. Er kan toch maar 1 het origineel zijn?

louisvf

Ja hier weet je maar nooit

m1chel schreef:

Waarom is deze film fout? Je zegt zelf dat er in de originele films niets over gezegd word... Als je naar de tijdslijn kijkt kun je met 100% zekerheid zeggen dat dit een prequel is. Alleen al door het feit dat er nog andere apen aan de leiding waren... Tenzij de tijdslijn een Vicieuze cirkel is...(zoals bij battlestar galactica)

avatar van HakaR

HakaR

Weet iemand waar de laatste scene over gaat? Wanneer de man op het vliegveld komt met een bloedneus??

louisvf schreef:

Nou ik weet niet of het fout is, ik heb de film nog niet gezien. Ik ben alleen benieuwd hoe deze film een prequel is, omdat het op het eerste oog niet logisch lijkt.

avatar van Elineloves

Elineloves

HakaR schreef:

Dat was die vervelende buurman/piloot. Hij is geinfecteerd geraakt toen die besmette gast moest niezen en hij onder de bloedspetters zat. Hij gaat nu vervolgens vrolijk het vliegtuig in en besmet op die manier weer allerlei andere mensen, en zo gaat het balletje rollen.

Denk ik. Open deurtje voor een eventueel vervolg.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

De apen waren mooi gemaakt, echt van deze tijd.

Maar verder heeft de film niet echt indruk op mij gemaakt.

Ik vond de gevechten wat kort en de mensen werden wat dom neergezet tijdens die gevechten.