• 9.378.606 stemmen

Rise of the Planet of the Apes (2011)

Actie / Avontuur | 105 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Rise of the Apes

Geregisseerd door: Rupert Wyatt

Met onder meer: James Franco, Freida Pinto en John Lithgow

Releasedatum: 18 augustus 2011

Plot Rise of the Planet of the Apes

"Evolution Becomes Revolution."

Het verhaal speelt zich af in het huidige San Francisco, waar de wetenschapper Will Rodman (James Franco) zich bezighoudt met genetische manipulatie op apen in z’n strijd tegen Alzheimer. Wanneer één van de proefdieren, Caesar, zich intellectueel snel begint te ontwikkelen, ontstaat een oorlog voor de suprematie tussen mens en aap.

Will Rodman

Maurice / Court Clerk

Rocket / Bright Eyes

avatar van Tetterovic

Tetterovic

redelijke film, aardig verhaal.

Film werd mijn inziens beïnvloed door de snelheid van diverse scenes.

Hierdoor deden deze scenes wat 'nepper' aan.

Kan ook aan de kwaliteit liggen van de in handen zijnde film. (Xvid)

Verder wel OK!

avatar van maurice92

maurice92

Deze film staat zeker niet los van de trilogie. Hij verwijst duidelijk naar de volgende delen, zie het mars verhaal! (of er een remake van deze oude films zullen komen is de vraag). Ik vond deze film toch wel tegenvallen. De thriller was spectaculair en daardoor had ik hoge verwachtingen, ook omdat ik een fan van de trilogie en de remake van 2001. De CGI is goed en stoorde er mij niet aan. Ik stoorde mij wel aan de voorspelbaarheid en het dunne verhaal. de acteer prestaties waren redelijk maar net niet top. ik vind het begin juist het sterkste gedeelte van de film, later wordt het steeds slechter met de actie scene;s als dieptepunt. Deze maken de film een standaard hollywood film. hoop wel dat met deze film de trilogie weer nieuw leven wordt ingeblazen, want het blijft een mooi onderwerp.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Heeft dit eigenlijk iets te maken met het eerste deel? Deze heb ik namelijk nooit gezien, en vraag me af of ik dan gewoon naar deze in de bios kan gaan

avatar van Thorak

Thorak

Zoals inmiddels vaker gezegd heeft deze film WEL met de voorgaande films te maken, maar het is een prequel, dus je hoeft de andere films niet gezien te hebben. Dit is het begin van het verhaal.

avatar van killerfreak

killerfreak

zeer geslaagde prequel van Planet of the Apes. Houdt (bijna) overal rekening mee, zodat de andere films hier perfect op kunnen aansluiten. De dingen die niet verklaard worden vb: hoe wordt de hele wereld ineens een soort woestijn? Doordat de mens het niet meer kan onderhouden wegens extinction?, maar dat stoort me zelfs niet, want een film moet imo nog iets aan de verbeelding overlaten.

Zeker een aanrader!

avatar van Bijdevaate11

Bijdevaate11

SnakeDoc schreef:

We gaan a.s. vrijdag om 21:00 uur Movieskoop Emmeloord!

avatar van Skrean

Skrean

Dit..was...awesome!!!!!!

avatar van Elineloves

Elineloves

SnakeDoc schreef:

Mijn vriend had hem ook niet gezien, prima te volgen.

avatar van dancorave

dancorave

Aangezien de laatste tijd de films die uitkwamen nogal tegenvielen, viel deze bij mij toch in goede aard. Het verhaal is goed opgebouwd, geen al te overdreven scenes. Een zeer goed geselecteerde cast en realistische "apen".

De film vormt een goede prequel voor zijn volgers.

avatar van clockwork72

clockwork72

Goeie film, ookal had die uitbraak van de apen wel wat eerder mogen komen, de film speelde zich toch het meeste af in dat asiel. De apen zagen er ook goed en realistisch uit, leken niet zo uit de computer te komen. Een aanrader dit.

avatar van DVD-T

DVD-T

Intense ervaring.

Je wordt van begin tot eind meegesleept. Dat had ik niet verwacht, aangezien ik in de trailers Ceasar en de apen er toch neit echt goed uit vond zien. Ook het verhaal leek me in eerste instantie niks. Dat had ik toch flink mis. Echt supergoed wordt het nergens, maar de entertainment factor ligt erg hoog. In het begin had ik nog wel wat moeite met de CGI apen, maar gaandeweg werd het steeds beter en kon ik ook meer meeleven met Ceasar. Dat moment kwam toen we hem voor het eerst volwassen zagen.

Verhaaltechnisch lijkt het erg op Conquest of the Planet of the Apes (1972), maar naast de opstand van Ceasar en de andere apen heeft het weinig meer met dat deel te maken. Ik kan ook niet zeggen dat het veel met de andere films te maken had. Meer dan een paar verwijzingen en quotes uit de andere Apes films kwamen er niet aan te pas. Je kunt Rise of the Apes dus het best als losstaande film zien, en misschien het begin van een nieuwe serie. Van mij mag het. Als het net zo leuk en boeiend gebracht word als deze film vind ik het best. Ik ben dan sowieso al een fan van de andere films.

Verhaaltechnisch zit er genoeg in. Genoeg situaties die je toch wel wat doen. Verder zit de hele Rise ook goed inelkaar. Op een lekker rustig tempo en erg zorgvuldig is dat gedaan. Beetje bij beetje begint de opstand om lekker knallend te eindigen. Personages krijgen niet allemaal die diepgang mee, maar is verder ook niet nodig. Het draait om Will, Ceasar, de opstand en de zoektocht naar een medicijn tegen Alzheimer. En daar doet het verhaal en de film goed aan om deze lijnen te blijven volgen. Verder is de hele opstand echt tof gedaan en precies zoals ik mij had voorgesteld, al is het wel heel wat anders dan conquest. Zoals gezegd nogal wat verwijzingen naar de andere Apes films, en dan vooral het origineel.

Personages zitten goed en leuk in elkaar. Franco weet te overtuigen, en zet toch een behoorlijk staaltje acteerwerk neer. Ook de rest van de cast doet het goed. Vooral Felton was weer lekker op dreef als pestkop. Degene die de show steelt is natuurlijk Ceasar. Prachtig geannimeerd, en ook gespeeld door Andy Serkis die opnieuw een karakter speelt die wordt gemaakt door computers en zijn MoCap en gezichtsuitdrukkingen. Maar ook Lithgow doet het met verve en weet een mooi personage op het scherm te toveren.

Filmtechnisch negenoeg perfect. Op het begin na qua visual effects was de rest van de effecten van een hoog niveau. Scherp en altijd overtuigend. Cinematografisch erg mooi, en ook het geluid was top. Muziek vond ik net te bombastisch, en zeker in lijn met de andere Apes film waar de score meer bevreemend is.

Een grote verassing. Ik had het meer in Burtons lijn verwacht. Een film die ik ook zeker niet slecht vond. Rise of the Planet of the Apes is een opzichstaand deel die je niet te veel met de andere delen moet vergelijken, maar meer moet zien als een reboot van een leuke serie. Een aanrader voor de fans van de serie ook, die hier genoeg voldoening uit kunnen halen. ook als je deze film goed vond en je hebt niets van de rest van de filmserie gezien, zou ik die ook zeker eens gaan proberen.

avatar van DDT

DDT

SnakeDoc schreef:

je moet de andere films niet gezien hebben om deze prachtige film te zien,je moet er wel voor zijn natuurlijk

avatar van rep_robert

Loopt de Pathé achter qua voorstellingen of zo, aangezien de film morgen pas in premiere gaat?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Bijdevaate11 schreef:

We gaan a.s. vrijdag om 21:00 uur Movieskoop Emmeloord!

Kunnen we niet morgen avond

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Maakt deze film eigenlijk deel uit van een serie of is dit een nieuwe remake/nieuw iets? Mij een beetje onduidelijk eerlijk gezegd

avatar van rep_robert

Het schijnt naadloos aan te sluiten op de eerste film als prequel zijnde.

Video over de techniek die de apen tot leven bracht in Rise of the Planet of the Apes:

Rise of the Planet of the Apes - Weta Featurette - YouTube

avatar van SAMO-

SAMO-

Mooi gefilmd, vette film.. wel jammer dat het toch een commerciële film blijft. Vooral het einde vond ik jammer. Beetje cliché , maar had toch erger verwacht =]. En leuke rol van Felton =]

avatar van Brix

Brix

• 19684 berichten

Bedankt v.d. link kappeuter

avatar van theonering

theonering

rep_robert schreef:

Nee hoor, bij de bioscopen hier in de buurt gaat de film ook pas vandaag in premiere.

Dus ik denk dat sommige bioscopen gewoon voolopen want volgens mij hoort deze film ook op 18 augustus in premiere te gaan.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Hoe lang duurt het tijdens de aftiteling voor er nog iets gebeurt?

Als het niet echt de moeite is blijf ik er geen 10 minuten op wachten...

avatar van Ricochan38

Ricochan38

theonering schreef:

In den Haag ging hij gisteravond laat in premiere, en misschien hebben ze hem in een sneak preview gezien...

avatar van theonering

theonering

Ga hier vanavond naar toe, ben benieuwd!

Dit lijkt me een goede film en verheug me er erg op, zeker naar de special effecten van Weta en naar het acteerwerk van Andy Serkis!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

rep_robert schreef:

Het schijnt naadloos aan te sluiten op de eerste film als prequel zijnde.

Bedankt!

avatar van Emma'

Emma'

Lijkt deze film qua concept niet ontzettend veel op Deep Blue Sea? Maar dan met apen ipv haaien?

avatar van tristanrc1

tristanrc1

Dacht ik ook gelijk toen ik de trailer zag, maar ik ga er verder niet over oordelen want ik heb deze film nog helemaal niet gezien.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Mooie en indrukwekkende ontsnapping / opstand van de apen.

avatar van eclipx

eclipx

Ik vond het verhaal echt wel goed, alles was mooi verfilmd.

Heb een TS versie bekeken en ondanks de kwaliteit vond ik de emoties van de apen echt overtuigend gedaan, heb me alsinds geen seconde verveeld! Ben na het kijken van deze film meteen op zoek geweest naar de originele planet of the apes, ben begonnen met Escape From The Planet Of The Apes en ondanks het feit dat die apen toen veel te veel dialogen voerden = aanrader

avatar van Thorak

Thorak

Emma' schreef:
net als iedere andere film waar genetische projecten op dieren worden toegepast... Een beetje het standaard concept, alleen heeft deze film een paar cult voorlopers.

avatar van Fikret8

Fikret8

Al DeNiro schreef:

Mooie en indrukwekkende ontsnapping / opstand van de apen.

Broodje aap verhaal.