• 9.373.631 stemmen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 28 maart 1996

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Copycat

"One man is copying the most notorious killers in history one at a time. Together, two women must stop him from killing again. Or they’re next."

Helen is psychiater en gespecialiseerd in het gedrag van seriemoordenaars. Ooit ontsnapte ze aan een moordaanslag waar ze een trauma aan over hield. Nu is er weer een serial killer op pad. Ze ontdekt dat het een copycat is: de moordenaar imiteert bekende psychopaten wiens roem hij nastreeft. Rechercheur Mary Jane roept Helens hulp in maar als het net zich om de copycat sluit, wordt Helen gegijzeld en moet ze haar angst overwinnen.

avatar van Slapstick

Slapstick

Een aardig, zij het niet bijster origineel, concept dat helaas te zwak is uitgewerkt.

Af en toe met toch wel een zekere spanning en een Sigourney Weaver die zeker niet onaangenaam is voor het oog.!

Al met al drie sterren

avatar van 606

een aardige thriller met goede acteurs.

redelijke spanning.

3,5 ster

avatar van Frank7

Frank7

Film is nog wel redelijk spannend maar komt nergens boven het maaiveld uit. Nogal standaard. zeker geen film die je bijblijft. komt ietwat gedateerd over. En die seriekiller is echt een lachertje, zeker zoals hij in het slot van de film overkomt. 3 sterren.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik had deze film gezien in het jaar dat ie uitkwam en toen was het gewoonweg een goede thriller. Dat is ie anno 2007 nog steeds, naar mijn mening, alleen ligt het tempo van de films van tegenwoordig vele malen hoger. Het is dus een beetje langzame film. Weaver speelt (zoals altijd) heel aardig haar rol en naar dat ik weet is dit het debuut van Holly Hunter, maar daar kan ik ook naast zitten. Al met al een aardige thriller voor op een zondagmiddag, als het regent (of als de zon schijnt, dat maakt eigenlijk nix uit). 3 *.

avatar van Groenie

Groenie

AmazingPP schreef:

Ietsjes..... Holly Hunter speelde voor Copycat in ongeveer 15 andere films.

Voor de rest een erg spannende film. 3,5*

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige film!

Spanning, mooie acteerprestaties en een prachtig verhaal dat langs alle kanten klopte!

------------>5*

Verveelde geen moment!

avatar van Stijntje

Stijntje

Een heel aardige trhiller, die alleen niet zo geschikt is om meerdere malen te kijken. Als het het cloutje kent is de lol er wel vanaf.

toch wel 3.5 waard, en degene die hem nog niet gezien hebben kanik hem best aanraden.

avatar van Petero

Petero

Denk dat het tien jaar geleden wel een goede film was, maar nu ik hem pas voor het eerst zie in 2007 is het toch niet veel meer . Te gedateerd dus zeker niet tijdloos. Acteurwerk vind ik ook niet boeiend genoeg en het verhaal is matig.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Niet echt een film waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit. Het verhaal is op zich wel spannend maar toch nèt niet. Maar als zelfs een bange poepert als ik er niet zo van onder de indruk is, dan zal het echt wel niet zo spannend zijn.

Mooi effectje in de film was waar we Helen na het "incident" in het toilet in haar huis zien waar ze zichzelf heeft opgesloten omdat ze pleinvrees heeft. Je denkt in eerste instantie dat het midden in de nacht is maar uiteindelijk als ze de gordijnen open doet blijkt het midden op de dag te zijn. Op zich niet veel bijzonders maar ik vond het wel een mooi stukje.

Toch vond ik het geen moment echt spannend worden in deze film. De moordenaar was niet echt eng. Het accent van Holly Hunter irriteerde me om een of andere reden in de film.

Maar toch, op zich, is het best een interessant filmpje om te zien als je een keer niets anders te doen of te zien hebt. Maar gemiddeld blijft hij wel.

avatar van killerfreak

killerfreak

verhaallijn waar al duizenden films over gemaakt zijn, maar deze is toch net iets specialer. Sigourney Weaver is duidelijk klasse in deze film, samen met het camerawerk als Helen weer eens last krijgt van agorafobie. De seriemoordenaar had iets meer uitgewerkt mogen zijn qua uitstraling, hoewel in het begin van de film net duidelijk wordt dat mensen waarvan je het totaal niet verwacht net tot de potentiele seriemoordenaarsgroep worden gerekend.

Redelijke film; 3*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

killerfreak schreef:

Ik vond het wel interessant om te zien dat de seriemoordenaar de gehele film eruit ziet als "the guy next door" maar als hij op het einde Helen te pakken heeft en hij haar wilt vermoorden zie je hem opeens verandert in het beeld wat je inderdaad van een seriemoordenaar zou verwachten. Zonder bril, gevaarlijke blik in zijn ogen etc.

avatar van Spetie

Standaard thriller met een verhaal dat op sommige punten misschien wat vergezocht is. De film is sporadisch spannend, maar krijgt toch een voldoende dankzij het zeer overtuigende spel van Sigourney Weaver. Een vrouw met pit, maar goed dat wisten we natuurlijk na de Alienfilms al. .

avatar van hanskarin

hanskarin

gewoon een leuke film om te zien, niet alles kan geweldig zijn. Maar helemaal niets mis mee voor een avondje vermaak

avatar van Reticulated

Reticulated

Ik heb deze film net gekeken en ik heb genoten van deze film, een lekkere spannende thriller.

avatar van lesamurai

lesamurai

Reticulated schreef:
Het is zeker een spannende film maar ik heb er niet echt van genoten; op een gegeven moment is het wel duidelijk dat Peter Folley (de psychopaat) een gave heeft om als copycat (iemand die de leefgewoontes van een willekeurig persoon nabootst, in dit geval zijn dat de daden) door het leven te gaan maar dit versterkt de originaliteit niet echt.

avatar van Zinema

Spannende maar enigszins voorspelbare en gedateerde thriller met sterke performances en een griezelige sfeer. Goed.

avatar van MrsDoodekins

MrsDoodekins

Zeker voor die tijd was het een sterke film.

Het heeft mijn interesse in seriemoordenaars goed gevoed.

De aandacht blijft erbij en doet gewoon meedenken.

Ik had helaas al vrij snel door wie de dader was, doordat het profiel van een seriemoordenaar goed was neergezet.

Heb pas de VHS weggegooid, dus moet m hebben op DVD.

Heerlijk!

avatar van Tarkus

Tarkus

Zeer goede thriller, met een perfect gecaste Sigourney Weaver en Holly Hunter.

Had deze film vele jaren geleden al eens gezien en was blij hem weer eens te kunnen bekijken nu, de prent blijft even spannend als de eerste keer wat de kwaliteit van deze film alleen maar benadrukt.

avatar van Malli

Malli

Thriller met een goede Sigourney Weaver die helaas zelden in zijn opzet slaagt, namelijk spannend zijn.

avatar van lola14

lola14

vondt het niet een heel goede thriller maar wel vermakelijk.

sigourney weaver zoals meestal weer heel goed.

het verhaal trok naar mijn idee zeker aan tot kijken is opzich ook wel goed uitgewerkt.

avatar van Pistons

Pistons

Niet een bijster hoog niveau en vol plotholes maar Sigourney Weaver draagt de film aardig, het camerawerk is erg mooi en het blijft spannend.

avatar van Erick1985

Erick1985

Een van de betere thillers, goede lange speelduur ook, en Weaver is natuurlijk weer briljant! Goed sterk verhaal, kortom; een toppertje. 5 sterren.

avatar van mikey

mikey

Erg spannende maar soms wat naargeestige film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Zeer spannende en interessante thriller.

Waarschijnlijk de beste serie-moordenaar film na Silence of the Lambs en Seven.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Brave thriller met zoveel clichés dat je je al snel thuisvoelt. Nergens wilt de film echt opvallen, maar waar het echt misgaat, is bij de seriemoordenaar zelf, want die is gewoonweg niet interessant, om niet te zeggen lachwekkend. Einde is ook wat gniffelig. Prima tijdverdrijf wel.

avatar van b00ts

b00ts

Redelijk spannend, ondanks dat je een happy end wel voelt aankomen. Verder niet zo lekker uitgewerkt. Zonder een spier te vertrekken (bij wijze van spreken) gaat onze hoofdrolspeelster door met haar onderzoek, ondanks dat haar partner net toch min of meer door haar schuld uit het leven is gestapt. Het enige dat de baas er vervolgens op zegt is dat ze maar dronken moet worden Wat een onzin.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Een film met een redelijk gedateerde uitstraling. Wél onderhoudend, en uiteraard is elk verhaal over een seriemoordenaar vrijwel hetzelfde. In deze film zaten toch weer enkele andere ontwikkelingen en personages en het acteren was prima. Ik vind het een leuk geheel zo en ik heb goede herinneringen aan de film.
Het verhaal bleef al die jaren hangen.

Het laatste shot stond bv nog steeds op mijn netvlies gebrand en was geweldig om weer te zien.
De vastzittende killer likt langzaam aan de envelop van een brief aan zijn volgende 'discipel' die graag voor hem zou 'werken', zoals we in de film zijn vorige discipel aan het werk zagen. Helaas, niet echt een happy end

avatar van Dreiecke

Dreiecke

b00ts schreef:

Niet een happy end dus zoals ik zei.
De agente had een diepere vertrouwensband met Helen, dus ze liet haar natuurlijk niet meteen in de steek. En het was niet de schuld van de agente dat die man besluit te moorden.
Dat vind ik een rare gedachtegang.
Die stoere taal van de baas vind ik ook niet passend, maar hij zei dat dat zijn eigen manier van probleemoplossing was, dus raadt hij dat blijkbaar ook een ander aan.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond de film aardig. Heb me uitstekend vermaakt. Lekkere spanning terwijl het einde behoorlijk voorspelbaar is. Acteerwerk is niet slecht. Het verhaal had beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van erik1677

erik1677

Toch met een halve ster verlaagt.

Van de week weer herzien, en het is nog steeds een uitstekende thriller, maar de slijt komt er toch wel een beetje op zo door de jaren heen.

Wel lekker suspense-vol.