• 9.373.066 stemmen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 28 maart 1996

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Copycat

"One man is copying the most notorious killers in history one at a time. Together, two women must stop him from killing again. Or they’re next."

Helen is psychiater en gespecialiseerd in het gedrag van seriemoordenaars. Ooit ontsnapte ze aan een moordaanslag waar ze een trauma aan over hield. Nu is er weer een serial killer op pad. Ze ontdekt dat het een copycat is: de moordenaar imiteert bekende psychopaten wiens roem hij nastreeft. Rechercheur Mary Jane roept Helens hulp in maar als het net zich om de copycat sluit, wordt Helen gegijzeld en moet ze haar angst overwinnen.

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk goede thriller. Beetje standaard af en toe, maar een goede rol van Weaver: 3 sterren.

avatar van neo

neo

inderdaad een beetje standaarthriller,maar toch best wel goed

avatar van You_bastard

You_bastard

Kan iemand mij vertellen waarom er zoveel van deze seriemoordenaarsfilms gemaakt worden in Hollywood ? Zien ze niet dat ze de seriemoordenaars alleen maar verheerlijken en hun daden boeiend maken. Of zit de FBI hierachter dat de mensen niet zonder de FBI kunnen vanwege al die seriemoordenaars die rondlopen net als in die films.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

3 sterren, alleen omdat hij niet bijster origineel is! Verder prima thriller... en goed acteer werk.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik vond 'm wel lekker spannend.

avatar van maximus

maximus

Deze film werd me in de video theek verhuurd

als net z`n goede als seven!!!!!!

boel shit natuurlijk wand het enige wat over

een komt met deze films is dat het beide

om seriemoordernaars gaat.

avatar van De Knip

De Knip

Wel aardige thriller, maar niet bijzonder.

***

avatar van gotti

In deze film wordt de spanning langzaam obgebouwd, wat er voor zorgt dat je een beetje vergeet dat deze film eingelijk van cliché's aanelkaar hangt. De cast doet het daarintegen erg goed. 3*

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Wat een belachelijke computers in deze film zeg. Om te zo dom. Verder is t allemaal wel aardig, maar nergens denderend. 3*

avatar van dray

dray

BoordAppel schreef:

In 1995 waren de computers gewoon zo.
Verder wel een aardige thriller, wel grappig dat de uiteindelijke dader cq serial-killer in meerdere scenes in het begin van de film op de achtergrond aanwezig is.
Ben verder met BoordAppel eens: geen slechte film, maar zeker geen topper. **½

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien heb ik het een beetje verkeerd gezegd maar ik had het natuurlijk over wat ze achter de pc doen. Met 1 druk op de knop kunnen ze de moeilijkste bewerkingen uitvoeren, gezichten morphen en weet ik wat nog meer en ze bewegen de muis op een manier waarop zelfs mensen zónder parkinson jaloers zouden zijn. Zo waren de computers in 1995 echt niet.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Aardige thriller, maar geen hoogvlieger. ***

avatar van Purmerend

Purmerend

Wel een lekker thrillertje. Met een zeer voorspelbaar einde. 3*

Wat ik wel een grappig stukje vond, was dat de moordenaar een filmpje van die dode vrouw in de badkuip. Dat hij haar armen en benen liet bewegen en dat ze ging zweven.

avatar van BobdH

BobdH

In feite is "CopyCat" hetzelfde tegenover films als Peter tegenover zijn geidoliseerde seriemoordenaars: een samenraapsel van grootheden uit de geschiedenis. Het detective-vrouwtje-met-accent (Silence of the Lambs), het bewijzen doorzoeken met klassieke muziek (Se7en), hulp vragen aan seriemoordenaar die vanuit de cel zelf met brieven nog actief is, en ga zo maar daar: bijna alle klassiekers lijken een verwijzing te krijgen wat de film soms meer een homage aan die klassiekers maakt dan een originele film. Is hier opzettelijk een paralel getrokken naar de CopyCat teneinde de film boven het niveau van standaard moordenaar-thriller te trekken? Het zou de film wel interessanter maken... Helaas is het nu verder niets meer dan een voorspelbare seriemoordenaarsfilm zoals ik wel vaker heb gezien.

Verder doen alle psychopaten flink hun best de grootheden uit het genre als Dr. Lecter te evenaren (vooral Connick Jr. in zijn laatste scene) , maar ook dit komt voornamelijk over als een slechte kopie; stoerdoenerij, maar overtuigend of eng is het niet.

Toch is CopyCat niet echt slecht. Het verhaal is toch enigszins boeiend, hier en daar zit een verrassing en het verhaal weet je, ondanks zijn vele onwaarschijnlijkheden, toch best te pakken. Conclusie: een leuke thriller om je een avondje mee zoet te houden, maar meer dan dat is het ook zeker niet.

avatar van gatinha

gatinha

Meestal wint de slaap het van de film, zeker als het een Hollywood-film betreft, maar deze film hield me tot het einde wakker. In de reclameblokken toch maar even checken of de deur wel goed dicht zat...Spannende film, dat zeker, maar wel beetje ongeloofwaardig en lijkt erg veel op Silence of the Lambs. Bijvoorbeeld de moordenaar vermomd als lijk. Ongeloofwaardig is alles mbt de computers (zelfs anno 2004 krijgen we zulke trucs niet voor elkaar) en het feit dat de post van de seriemoordenaar in de gevangenis blijkbaar niet gelezen wordt. En om die online beeldverbinding met de gevangenis moest ik ook wel lachen. Verder zou ik, als ik zoiets had meegemaakt als Helen, mijn rode pakje ritueel verbranden. Zij heeft het nog gewoon in de kast hangen. Bizar! Als ik zoiets had meegemaakt als Helen aan het einde van de film zou ik denk ik de eer niet aan een volgende seriemoordenaar overlaten....Maar het lijkt hen allemaal niet zoveel te deren, ook de dood van die mannelijke inspecteur niet. Maarja, het is maar een film, Bert.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik vond het een erg spannende film.. de hele tijd die man in huis enzo. Ik had wel meteen in de gate toen hij daar lag als die politie-agent 3,5 / 4 sterretjes.. naja.. 4 dan maar!

avatar van Nieke

Nieke

Kijkt gewoon lekker weg. Beetje spannend, beetje leuk.

De eerste film waar ik Holly Hunter in heb zien spelen trouwens ook, ik ken eigenlijk ook niet bijster veel films van haar...

***+

avatar van RolfWolf

RolfWolf

You_bastard schreef:

Dit soort vragen kwamen bij mij ook op. Het simpelste antwoord is natuurlijk: er is een markt voor, mensen hebben hier behoefte aan. Misschien wel omdat westerlingen onbewust een gebrek ervaren aan geweld en spanning in het dagelijkse leven? En geld de motor is van onze cultuur? We zijn er zo aan gewend geraakt, maar is dit niet decadent eigenlijk? Of zelfs pervers? Het thema van deze film is nota bene het kopiëren en vereren van beroemde seriemoordenaars, uit een schreeuw om (media-)aandacht en erkenning.

Zou dit Hollywood-product hier en daar nieuwe copy cats inspireren?

Even nog los van deze bespiegeling: degelijk gemaakte thriller, redelijk geacteerd ook, maar zoals zo vaak in dit genre met een overdaad aan clichés.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie film, bijna niks mis mee.

Leuke rol van Countryzanger connick, Weaver èn Hunter.

avatar van djelle

djelle

Erg saaie, ongelooflijk routineuze thriller. Het was degelijk verfilmd, maar nergens kon het me boeien, spanning meegeven laat staan verrassen, gezien de enorme berg clichees. 0,5*

avatar van Gehenna

Gehenna

Heerlijke thriller, kijkt lekker weg, goed acteerwerk en is behoorlijk spannend dat is wat ik van een redelijk-goede thriller verwacht 3.5*

avatar van xenne

xenne

ik vond hem meevallen, beetje standaard & cliche misschien maar toch wel boeiend van begin tot eind, krijgt 3,5 van mij

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

..lekker filmpje. Signoury Weaver als traumatische profiler vond ik goed in haar rol. Ze speelt overtuigend en de "badguy" idem. Er zaten toch aardig wat spannende scènens in deze film. Ik vind de film wel ***-sterren waard.

avatar van otherfool

otherfool

Helaas, helaas, een film die de geloofwaardigheid helemaal overboord gooit (computerwerk, het constante inbreken) en daardoor als intelligente thriller niet meer voldoet. Jammer, want normaal houd ik wel van dit soort films.

1,5*.

avatar van Werwolf

Werwolf

Mag dan niet al te geloofwaardig overkomen, maar toch vond ik dit wel een hele goede film! Spannende momenten waren er redelijk wat, en redelijk mooie verhaallijn.

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede spannende en ouderwetse thriller.

Met een goed verhaal waarbij de spanning langzaam wordt opgebouwd naar een spannende climax.

Het verhaal is inderdaad niet bijster orgineel en heeft veel elementen van bijvoorbeeld "the silence of the lambs".

Maar ondanks dat heb ik me toch prima vermaakt.

En goed gejat is altijd nog beter dan slecht verzonnen!!

avatar van tinkerbell78

tinkerbell78

spannende film weaver speelt erg goed ,maar de moordenaar is echt een slap watje !

avatar van Witch-king

Witch-king

You_bastard schreef:

Als er geen moorden gepleegd worden, zit de FBI zonder werk.

avatar van Tanne

Tanne

ach, best een aardige thriller.

'so 90's' is wellicht de beste omschrijving...

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Redelijke film, aan het einde herinnerde ik me plots dat ik hem al een keer eerder heb gezien.

Ook toen heeft ie dus weinig indruk gemaakt.

Doorsnee spannende film dus en ***, maar misschien is dat iets te hoog nog.