Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Arthur Hiller
Met onder meer: Richard Pryor, Gene Wilder en Kevin Spacey
Releasedatum: 15 september 1989
Plot See No Evil, Hear No Evil
"MURDER! The blind guy couldn't see it. The deaf guy couldn't hear it. Now they're both wanted for it."
Wanneer een man wordt vermoord, zijn er twee getuigen. Het probleem is echter dat de één doof is en de ander blind. De politie denkt niet dat het geloofwaardige getuigen zijn, maar de moordenaars nemen het zekere voor het onzeker en willen de twee uit de weg ruimen. De twee moeten nu samenwerken om zichzelf te redden en de moordenaars te ontmaskeren.
Wallace 'Wally' Karue
Sally
Leslie
Sutherland
LisetteR
Ik heb deze een hele tijd geleden gezien, en ik vind 'm zó grappig!!
Modar
heb pas divxje gedownload hiervan en natuurlijk weer gekeken
blijft een geweldige film!
4 sterren!
markie1978
Leuke film erg grappig, een van de eerste commedies die ik gezien heb, Gene Wilder en Richard Pryor zijn fantastisch in deze film.
Ik ben misschien wel een beetje bevooroordeeld omdat dit mijn eerste comedie is die ik gezien heb, maar ik wil deze film 5* geven
MaxB52
2.5 ster voor pryor en wilder, het verhaal is natuurlijk flauw ..
decsss
super lachen deze film, onlangs nogmaals gezien. Heerlijk die grappen raken niet verouderd. daarom 4,5* gegeven
MARCOS72
Leuke jaren 80 film.
Blijft wel leuk deze humor.
Moet je een x gezien hebben.
One man shows of Richard Pryor deden het in die tijd ook goed.
Helaas is hij overleden op 10 december 2005 aan een Hartaanval.
Dus als je hem nog niet gezien hebt, kijken..
Captain Pervert
Gisteren weer een stukje van gezien, en Richard Pryor is toch wel erg grappig. Zoals ik in een eerder bericht al schreef, zijn sommige scènes wel irritant (het onbegrip van de politie enzo), maar die worden afgewisseld met erg leuke "he.. is... deaffff.... not... stooo... piddd"
Shinobi
Ach op zich wel een aardige comedy om de tijd mee te doden, maar meer niet. De chemie tussen Wilder en Pryor is goed, de humor is ook goed, alleen het verhaal is nogal vaag.
Ik geef 'm 3, 0 sterren.
wicomave
Deze film weer eens bekeken. Blijf het een goeie komedie vinden met een paar hilarische scenes o.a. het verhoor door de politie nadat Wilder en Pryor zijn opgepakt.
Het verhaaltje is vergezocht, maar in een komedie mag dat van mij.
Ik waardeer hem met 4 sterren.
The Last
Erg vermakelijk allemaal, heb vooral om Pryor moeten lachen, ongelooflijk wat is die man toch grappig
Maar het is niet meer dan pure vermaak.
2,5 sterren
Het verhaal had heel leuk kunnen zijn alleen de verfilming ervan valt tegen (is flauw). Het begin van de film is heel leuk en grappig maar na ongeveer 30-40 minuten wordt hij erg melig.
Het beste in deze film vond ik eigenlijk Joan Severance, ik had destijds nog nooit van haar gehoord maar toen ik haar zag in de film dacht ik "wauw wat een bloed mooie vrouw is dat, vooral haar benen vond ik schitterend". Je kunt je natuurlijk dan ook voorstellen dat ik de douche scene van haar in deze film als 1 van de hoogtepunten ervaar
De film is niet slecht maar men had er meer van kunnen maken. Ik zou normaal de film een 2 willen geven maar door de verpletterende indruk die Joan Severance me destijds gaf wil ik hem toch nog 3 punten geven.
BoelieNL
Dit is toch lachen! Zonde dat Richard Pryor er niet meer is, geweldige comedian!
3,5 ster
Triztan
Ontzettend gelachen en een leuk idee.
kalehein
Geweldige film. Niet echt bij nadenken gewoon kijken.
Helaas dat Pryor er niet meer is. Hij had toch leuke films.
De comedies uit die tijd zijn overigens beter dan die van tegenwoordig. Nu is er af en toe een uitschieter.
niethie
Best een aardig filmpje met een leuk consept en grappige rollen van Pryor en Wilder.
2,5 sterren
Vinokourov
Als kleine Vino wel eens gezien. Ik vond hem toen wel grappig door de wisselwerking tussen blinde en dove, maar waarschijnlijk zal de film nu vooral flauw op me overkomen.
markie1978
Destijds vond ik deze film helemaal geweldig.Nu zal ik de meeste grappen niet meer zo leuk vinden omdat ze misschien een beetje oudbollig geworden zijn. Ik kan me herinneren dat ik deze film om school gezien heb, toen de meester jarig was.
Iedereen moest lachen, dus de film is wel geslaagd.
Stof van de video.
En hup in de sleuf. Altijd lekker gevoel aan de vingers. Pryor en Wilder, dat komt wel goed. Ahum, dacht even iets als het grappige Stir Crazy of het leuke Silver Streak te gaan terugzien. Maar dit is toch wel een beetje andere koek.
Het verhaal is best vermakelijk, maar sommige grapjes zijn te flauw voor woorden. Kan niet tippen aan eerder genoemde titels, maar is desondanks misschien wel de meest beroemde van het duo.
Murphy's grootste voorbeeld (eveneens in coke-gebruik) redt e.e.a. van de ondergang, maar Wilder vond ik soms zelfs een beetje irritant. En dat overkomt me niet vaak.
Deux.
MartiN_
Het verhaal is van ondergeschikt belang, je moet deze film echt waarderen door de leuke grappen zeker een 7 waard, want de humor is lekker flauw maar stiekem wel erg leuk
Noodless
Fijne komedie waarbij het gegeven van de film origineel en heel leuk is. Soms ook wat flauw, maar toch best een aantal keren goed kunnen lachen. 6/10
KKOPPI
het verhaal is op zich wel oke, maar het is simpelweg een beetje saai. natuurlijk wat briljante scenes zoals dr johanson en met die vrouw in die douche.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ja jammer dat Pryor niet meer leeft. Die kerel had echt een schitterende kop, waar je bij het minste geringste al moest lachen.
Deze film herrinnert me het meest aan hem. Leuk bedacht ook 1 dove en 1 blinde.
KKOPPI
Deze film herrinnert me het meest aan hem. Leuk bedacht ook 1 dove en 1 blinde.
die kop waarbij je bijna meteen moet lachen is tegenwoordig vervangen door will ferrell
Gang_Star
Pryor kan ik altijd waarderen, zo ook wilder. Maar samen, niet echt zo leuk. De grappen vond ik niet altijd even geslaagd en heb eigenlijk spaarzaam kunnen lachen.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

The Untouchables