• 9.373.383 stemmen

Geregisseerd door: Aleksey Balabanov

Met onder meer: Renata Litvinova, Aleksandr Yatsenko en Dmitriy Dyuzhev

Gesproken taal: Russisch

Plot Mne Ne Bolno

Tata is een mooie jonge vrouw. Ze verveelt zich, maar dat verandert wanneer ze Misha ontmoet, een jonge ontwerper. Misha verschijnt aan haar deur, samen met zijn vrienden Alya en Oleg. Ze zijn jong, in de kracht van hun leven en energiek. Ze hebben talent, zijn kundig en zitten vol levenslust. Ze hebben alles... behalve geld. Dat is precies de reden dat ze bij Tata aankloppen. Ze komen haar hun ontwerpen en reparatieservices aanbieden. Misha helpt Tata om weer van het leven te genieten en Tata vindt Misha en zijn vrienden zeer interessant. De vrienden genieten van hun leven met rijke cliënten, dure diners en hoge beloningen. Dat is meer dan de vrienden ooit hadden durven dromen. Maar het belangrijkste is toch dat Tata van Misha is gaan houden. Al die tijd houdt Tata iets belangrijks achter, iets dat hun gezamenlijke toekomst zal beïnvloeden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Heel anders dan de andere films van Aleksey Balabanov, die ik tot nu toe gezien heb. Het is een vrij matte registratie van het dagelijkse besognes in het moderne Rusland. Het eerste deel, dat vooral focust op de liefde tussen een jongeman en een wat raadselachtige vrouw, vind ik een stuk beter dan het meer dramatische vervolg.

avatar van goongumpa

goongumpa

Soort van Russische Turks Fruit, zou je kunnen zeggen. Niet mijn favoriete type verhaal, ik prefereer Balabanov's gangsterfilms met dubbele bodems (Kochegar, Brat) en anti-romantische historische films (Pro Urodov i Ljudej, Morfii, Gruz 200). Maar wel goed geacteerd en met het mooie St. Petersburg als locatie. 3*