- Home
Met onder meer: Josh Hartnett, Jordana Brewster en Clea DuVall
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 25 maart 1999
Plot The Faculty
"Take me to your teacher."
De leraren op de Herrington High School beginnen van het ene op het andere moment vreemd te doen. Wanneer Casey en Delilah zich moeten verstoppen in een kast in de lerarenkamer zijn ze getuigen van de wurging van zuster Harper door twee van hen. Een paar momenten later blijkt de zuster ineens springlevend, maar dan anders dan ervoor. Het bewijs van een buitenaardse infectie wordt uiteindelijk door een leraar scheikunde gegeven. Het plan is nu om de koningin te pakken te zien te krijgen voordat de aliens zich over het hele land weten te verspreiden.
- Trailer (YouTube)
- The Faculty (MusicMeter)
- The Faculty (MusicMeter)
Delilah Profitt
Mrs. Karen Olson
Mr. Frank Connor
Prof. Edward Furlong
Rianneke_Dan
Ik kijk veel van dit soort film maar ik vond deze nog wel spannend.
En Josh is altijd leuk om naar te kijken.
Freud
Ik ben blij dat ik deze onlangs bij iemand op tv gezien heb, want het is heel lang geleden dat ik nog eens een écht slechte film gezien heb. Deze film is 1. niet spannend 2. niet grappig 3. slecht gemaakt. Tja, dan blijft er niet veel goeds meer over he
. Ook nog eens slecht geacteerd (nu ja, de kinderen zijn nog wel redelijk, gemiddeld gezien), totaal ongeloofwaardig, de muziek trekt op geen voeten en de special effects zijn miezerig. Het geheel is belachelijk, maar niet belachelijk genoeg om te saaiheid te verhelpen, en werkelijk geen enkel goed idee (want er zitten er wel een paar in de film) wordt zo uitgewerkt dat het tot een goede scene of zo zou kunnen leiden. Hoi hoi, 0.5*
kArIzMa_Movie
Deze film moet je rond middernacht kijken, als je er de ballen voor hebt!
Een zeer vermakelijke en (op 't einde na) een zeer spannende film. Je moet er gewoon niet te veel bij nadenken, maar gewoon van genieten. Na de film gezien te hebben zou je kunnen denken: zijn mijn leraren ook aliens?
200ste bericht.
Vond dit best een goede film met een prima cast (veel bekenden). Verhaal was best goed en de film wist te boeien. Onze Famke Janssen zag er bloedmooi uit in deze film. Vond Robert Patrick (als coach Joe Willis) wel lekker creepy spelen.
Halcyon
Herzien. Veel te lage score hier op MM.
Lekkere teenage horror die de draak steekt met grote voorbeeld "Invasion of the Body Snatchers". Geschreven door Kevin Williamson (Scream) en dus veel genre-reflecterende humor aanwezig. In de regisseurstoel zit Robert Rodriguez en dat is te merken aan de razende finale waarin alle remmen worden losgegooid.
Voor de rest een aardige film met een hoop typetjes en enkele creepy scènes. Digitale effecten zien er 10 jaar later nog steeds niet gedateerd uit. Niet zozeer een compliment voor The Faculty, maar veeleer een commentaar op de huidige CGI die dus klaarblijkelijk amper is geëvolueerd gedurende de afgelopen 10 jaar.
Deze horrorfilm met lichtkomische aspecten is vermakelijk, maar het verhaal is niet altijd even sterk. Redelijk.
Elineloves
Vroeger heeft deze film flink indruk op me gemaakt, vooral omdat ik een crush had op Elijah. Hij heeft in deze film een voortreffelijke rol neergezet. Ik leefde als kijker erg met hem mee, vooral omdat hij het zo moeilijk heeft op school. Niet alleen hij heeft het moeilijk, maar de film laat goed zien dat alle studenten hun eigen problemen hebben.
Het is een film met veel bekende namen en gezichten: Salma Hayek, Famke Janssen, Usher, Josh Hartnett en Jordana Brewster, die ik kende als Nikki uit A.T.W.T. Dit maakte het voor mij natuurlijk een must om deze film te zien. De rollen zijn ook goed op elkaar ingespeeld.
Eng wordt de film nooit, maar hij blijft wel spannend en dat maakt je wel nieuwsgierig naar de rest. Natuurlijk weet je dat nerd Elijahop het einde de held zal worden, maar dat mag de pret niet drukken.
Zeer vermakelijk filmpje, zeker als je van teenslashers houdt.
Leuk stukje sentiment en tegelijkertijd ook lekkere pulp.
Tuurlijk moet je het plot niet serieus nemen, al zijn de cliché typed alom present in deze film. Alle types lopen er verder rond, ze worden daarintegen wel goed uitgevoerd door de jonge en frisse cast. Verder is de hele film lekker over de top, goede snelheid in het verhaal en zitten er enkele mooie scenes in. Vond de footballwedstrijd waar ze allemaal al Aliens waren wel indrukwekkend.
Zeker een hoger cijfer dan wat ik deze pulp normaal zou geven.
Tonypulp
Heerlijk, voor de zoveelste keer doet de score op MM een horror flick geen eer aan. Erg fijne mix tussen horror en sci-fi
Wist helemaal niet dat dit een Rodriguez werkje was (dat gevoel kwam ook nergens tijdens het kijken, niet echt een eigen stempel) Maar dat maakt verder helemaal niet uit want wat the faculty zeker is, is een ongelooflijk vermakelijk pulp werkje en daar hoef je verder geen naam aan te hangen.
Gaaf verhaaltje, scheutje humor, flink wat sci-fi en wat effectieve effecten erbij. Zou niet hebben mistaan in de jaren 80. Heeft alle ingrediënten die nodig zijn om te slagen. Erg fijne cast ook, de jongelingen doen het hier allemaal prima.
Vooralsnog heeft Rodriguez de plank niet misgeslagen met z'n horror uitstapjes. 4*
Erg ondergewaardeerd deze behoorlijke leuke Sf film met goede cast.
Verhaal is goed en effecten zijn ook prima alleen monster is het niet helemaal.
Einde vind ik weer erg cliché.
3,5 ster
Karl van H.
Hier heb ik als elfjarig jongetje heel wat slapeloze nachten aan overgehouden: vooral de douchescène en de scène in de kast zijn op mijn netvlies gebrand. Terugkijkend valt het moeilijk te begrijpen wat hier zo eng aan was, maar vermakelijk blijft de film wel, met de drugstest - een heerlijke parodie op de scène uit The Thing - als onbetwist hoogtepunt. Erg effectief verfilmd door Rodriguez. Elijah Wood doet het prima als sulletje, maar het relaxte personage van Josh Hartnett steelt wel de show. Spannende finale ook, waarin het verlangen bij een groep te horen op school op prima wijze wordt verweven. Jeugdsentiment dat overeind blijft staan!
VanRippestein
Een aardige goedkopie horrorfilm. Dereferenties naar horrorklassiekers vliegen je om de oren en het wordt nergens origineel of echt eng/spannend. Toch onderhoudt de film behoorlijk. Door de enorme typetjes waarmee de film doordrenkt is en de karige, maar stiekem toch grappige oneliners. Ondanks dit een redelijke tegenvaller was voor mij kan ik toch niet ontkennen dat de film me erg heeft ondehouden, mede door de fijne cast. IK had van Rodriguez, wiens andere films ik allemaal top vind, echter wat meer over de top werk verwacht.
Misschien zijn die hoge cijfers wat misleidend, echt goed (in wat voor opzicht dan ook) wordt het namelijk niet (Over smaak valt te twisten). Verwacht een onderhoudende film met veel knipogen naar de klassiekers, en een fijn tempo die nergens opvallend wordt.
Ik hou wel van deze ietwat foute tienerhorrorfilm. Leuke frisse scènes met bijhorende soundtrack. Rodriguez houdt het tempo erin en geeft wat het genre nodig heeft. Gevarieerd aanbod aan personages met een goeie dosis fantasie. Beetje in de lijn van Disturbing Behavior.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Laatst nog eens herzien, nog steeds erg vermakelijk. Grappig ook om te zien dat het een werkje van Robert Rodriguez is, nooit geweten.
Vermakelijk sci-fi werkje met veel bekende namen die het overtuigend weten te brengen.
Mooie opening ook, opgevolgd door een fijne introductie aan iedereen. Verder goed uitgewerkt, lekker vlot, een aantal gave scènes en een leuk twistje op het einde.
Ook qua special effects gewoon dik in orde.
Kr!kke
Vermakelijk horrorfilmpje, met een cast die op het eerste zicht echt geweldig lijkt. Sommige vertolkingen vond ik nochtans niet bepaald memorabel, bijvoorbeeld die van Josh Hartnett.
Roberto Rodriguez zorgt in deze film voor een leuke mix aan personages, zijnde het niet dat het allemaal nogal standaardpersonages waren die je in veel films tegenkomt: de bitch, de coole kerel, de nerd en de freak,...
Het verhaal is nogal magertjes, maar voor een genre als horror/SF moet dat gewoon niet meer zijn om vermakelijk te zijn.
Al bij al dus leuk om eens gezien te hebben.
Wat als de leraren op een suffe school plots bezeten zijn door buitenaardse wezens? Dit is het behoorlijk originele uitgangspunt van deze film, dat op een vlotte manier wordt uitgewerkt door regisseur Robert Rodriguez.
Een groepje scholieren dat op school redelijk buiten de boot valt, moet samenwerken om deze bedreiging het hoofd te kunnen bieden. Vooral de frisse jonge cast valt in positieve zin op. Elijah Wood is een prima nerd. Josh Harnett rebelleert er lekker op los en Jordana Brewster mag er alleen al zijn vanwege haar verschijning. Famke Janssen speelt daarnaast een lekker bezeten lerares en Robert Patrick is een heerlijke sadistische coach van het footballteam.
Het is allereerst een prima mix van horror en scifi, maar ook de nodige humor en de diverse knipogen naar andere films ontbreken niet. Een beetje Invasion of the Body Snatchers, een beetje Scream en een beetje The Thing zorgen voor een fijne film. Rodriguez werkt het allemaal prima uit en zorgt voor een film, die prima vermaak biedt, met geslaagde humor, horror en een leuke cast.
Insignificance
Rodriguez aan het body snatchen met een test en nog wat prietpraat over science fiction e.d. Net als de rest verre van subtiel, maar het is allemaal ook niet opgeblazen genoeg om het echt te laten swingen. Desalniettemin best vermakelijk met een reeks bekende koppen die een stereotiepje doen. Het mag, het heeft een paar opvallende scènes (o.a. eentje in de douche en iets dat kruipt), Josh Hartnett is de coolste van het stel, de koningin is lief en binnen deze ietwat luchtige setting zo gek nog niet.
jipt
Toffe High School ode aan Body Snatchers, The Thing, e.d. Leuke over de top personages gespeeld door een all ensamble cast van broekies die het een paar jaar later helemaal gingen maken, zie je niet vaak in dit soort films. Ook een erg sexy Famke Janssen en een lekkere foute Robert Patrick zijn een blijde toevoeging.
Verder erg leuk gebracht, was het digitale monster niet te prominent aanwezig en werd er veel gebruik gemaakt van schaduwen en sfeer. Het latexmonster zag er een beetje Men in Black uit maar dat mocht niet baten.
Positieve verassing. kleine 4*
Sergio Leone
Best leuk.
Bijzonder is The Faculty echter niet. Ik ben geen horrorkenner, maar de paar zaken die als parodie gelden zijn best geslaagd. De drugstest spant daarbij wellicht de kroon, al zijn ook de verschillende typetjes leuk - zeker als zij één voor één ten prooi vallen aan de aliens.
De tienercast doet het voor de verandering ook eens goed, met Elijah Wood in een voor hem op het lijf geschreven glansrol. Verder zijn het vooral de leraars die fout genoeg neergezet worden. Famke Janssen, Jon Stewart en Robert Patrick laten een goede indruk na.
Als ik aan Robert Rodriguez denk, denk ik in de eerste plaats aan actiewesterns. Hier valt die invloed helemaal weg. The Faculty werkt als mengelmoes het beste: een beetje parodie op films als The Thing, een beetje tienernonsens, ... Voeg daarbij nog de bij momenten leuke soundtrack en degelijke effecten bij en het is duidelijk dat The Faculty goed genoeg is voor een avondje hersenloos vermaak.
Dikke 3
FillumGek
Nog steeds een leuke horror, eentje die ik op jonge leeftijd voor het eerst zag. Jaren later heeft ie niks aan amusementswaade ingeboet, de jonge cast is zelfs het grootste pluspunt.
Elijah Wood en Josh Hartnett zijn niet veel later wereldsterren geworden, maar hierin waren ze nog piepjong en onervaren. Ook leuk om de sexy Jordana Brewster te zien spelen en de kleine rolletjes van Salma Hayek en rapper Usher. Robert Patrick heeft een leidende rol als alien, wat hem op het lijf is geschreven. Zijn blik blijft angstaanjagend, waarbij de T1000 nog altijd even door het hoofd spookt. De aanvullende cast is ook meer dan prima.
Het verhaaltje over aliens die een school overnemen is oppervlakkig, maar goed uitgewerkt. De manier waarop leerkrachten zich ineens gedragen geeft een ongemakkelijk gevoel. Ook de monstertjes zijn best goed geanimeerd waar je spontaan jeuk van krijgt. Het einde is over de top, wel wat simpel, maar voldoet in de lijn der verwachting. Tof.
Uiterst gemiddeld.
Vroeger wel eens gezien en toen vond ik hem moeilijk te plaatsen. Eigenlijk heb ik dat gevoel nog steeds. De film lijkt vaak de draak te steken met die late-90s horrorfilmpjes die zich vaak in en rond highschools afspeelden (I Know What ... en dat soort dingen), probleem is dat die films tegenwoordig zelf al redelijk melig zijn geworden, dus deze melige versie onderscheid zich ondertussen niet al te goed meer van die films.
Toch is het allemaal nog zelfbewust genoeg (soms iets te, of toch vooral iets te makkelijk) om grappig te zijn. Het clubje jongeren, ondanks de aanwezigheid van Wood, is best geinig, het hele verhaaltje kitscherig genoeg en het einde net over-the-top genoeg. Het stelt allemaal niet zoveel voor en moest het echt een goeie film willen zijn zou het een stuk minder braaf moeten zijn, maar zoals het er nu ligt is het best vermakelijke onzin.
Effecten zijn ondertussen wel wat gedateerd, ook filmisch ziet het er soms maar wat klungelig uit en de soundtrack is niet bepaald geweldig, maar de film weet zich ook hier nog nipt staande te houden.
Benieuwd of men binnen 20-30 jaar nog kan inschatten wat voor een filmpje dit nu net was. Ik vrees er een beetje voor, maar verder zijn er ergere dingen dat deze nog eens terug te zien, al was het maar voor het typische "oh ja, die was bekend in de 90s" celebrity spotten.
Lord Flashheart
Erg genoten hiervan.
De jaren '90 waren niet de beste jaren in het horrorgenre en wat je nog over had waren die zelfbewuste, komisch bedoelde horrorfilms à la Scream, I Know... etc. Vreselijk; heb dat soort films nooit leuk gevonden. Horror moet een zekere spanning geven en ander kijk ik wel een komedie. The Faculty lijkt hier en daar een parodie, maar is eigenlijk best een goede variant op het Body Snatcher verhaal: spannend, paranoïde en gory.
Mensen zonder referentiekader zullen dit gewoon als serieuze film beschouwen. En ondanks mijn eigen bekendheid met het horrorgenre, zie ik het ook niet direct als parodie. Ja, de studenten gebruiken drugs om de aliens te verslaan, maar is dat dan gelijk humor? En ja, de personages verwijzen naar andere horrorfilms, maar is het dan gelijk een persiflage op? Hoe zou het gaan als jezelf in zo'n situatie kwam? Geen idee, maar juist de herkenbaarheid van het highschool wereldje maakt deze film realistischer dan de meeste andere alien takeover movies.
Bovendien houdt Rodriguez er flink het tempo in, waardoor de spanning de gehele speelduur blijft. Geen dode romantische momenten of flauwe comic reliefs. De effecten laten zien dat het hier om vroege CGI gaat, maar who cares? Ziet er zelfs nu nog best goed uit. Verder geeft de film gewoon een leuk beeld van de jaren '90, de jaren waarin ik zelf tiener was. Alle soap acteurs uit die tijd die hierin meespelen zeggen me overigens niet zoveel, aangezien ik: 1.) niks met soaps heb en: 2.) met moeite mijn eigen moeder op straat herken. Ik herkende Frodo en de Terminator T1000 en dat is al heel wat.
Geen top kwaliteit, wel top vermaak. 3,5*
Vinokourov
The Faculty doet er niet zo moeilijk over dat het idee regelrecht gejat is van Invasion of the Body Snatchers. De film komt zelfs eventjes ter sprake! Deze keer is de setting een cliché high school en een groep scholieren (met o.a. Josh Hartnett, Jordana Brewster en Frodo) moet de alien-aanval weerstaan. Met Robert Rodriguez als regisseur weet je wel dat dat tof uitpakt en de film een hoop leuke momenten heeft.
blurp194
Geen vernieuwend concept misschien, maar wel tot in elk denkbaar detail geperfectioneerd. Heerlijk om de evil sportleraar over the top te zien gaan, mooie rol van Robert Patrick. Sowieso is de hele cast erg goed op dreef en ook erg goed op z'n plek, met Jordana Brewster voorop in misschien wel haar mooiste rol. En dan natuurlijk Famke Janssen nog. Leuke humor met goeie timing ook, en dat maakt de film nog weer zoveel sterker. Mooi vakwerk van Rodriguez. Leuk om weer een keer te zien.
IH88
“I'm not putting that hack drug up my nose - it's so eighties!”
“Aliens are taking over the earth. Weigh it!”
Wat blijft dit toch een sterke en vlotte film. Een High School die wordt overgenomen door lekker gore aliens, leuke acteurs, veel humor, spannende momenten en goede muziek. Prima entertainment.
De jonge acteurs zoals Hartnett, Wood, Brewster en Hatosy doen het goed, maar ik heb vooral genoten van Robert Patrick en ook Famke Janssen heeft een geweldige bijrol. De film kan je zien als een scherpe satire op het hele High School gebeuren en het script van Rodriguez zit ijzersterk in elkaar. Echt een prima film die na al die jaren nog steeds recht overeind blijft staan.
Chainsaw
The Thing voor tieners. The Faculty is één van de smakelijkste horrors die na het enorme succes van Scream kwam opduiken. Ondanks dat het script is opgepoetst door Kevin Williamson is The Faculty geen typische Scream-kloon, maar gewoon een fijne Invasion of the Body Snatchers-achtig monsterverhaaltje. Met hier en daar uiteraard wel de nodige typische elementen voor die tijd; high school setting met rockliedjes op de soundtrack en zoveel mogelijk dialogen met catchphrases.
The Faculty heeft een vermakelijk plot met buitenaardse wezens op een high school. En toch is het minst geloofwaardige element uit The Faculty dat men Josh Hartnett de coole en charismatische drugsdealer laat spelen, die tegelijkertijd ook belachelijk slim is. Beetje hetzelfde als de aantrekkelijke Famke Janssen tegen het bespottelijke aan laten spelen dat ze verlegen is, om zo een transformatie te hebben halverwege de film. Maar eerlijk is eerlijk; de cast in The Faculty is aangenaam, met name de bijrollen van de leraren als Robert Patrick, Piper Laurie en Jon Stewart zijn erg leuk. Overigens vroeg ik me altijd al af waarom die donkere dude ook op de poster staat, gezien hij maar een mini-rol heeft, maar ontdek nu net dat het gaat om muzikant Usher, die zijn eerste filmrol had in The Faculty. Geen slechte film als debuut, want zulke charmante en simpele ‘mijn leraren zijn buitenaardse wezens’ films zie je niet zoveel.
3,5 sterren.
Alathir
Ik wist niet dat Rodriguez de regisseur was tot aan de aftiteling. Verbaast was ik er wel niet door. De film heeft een verrassend bekende cast, toen nog aan het begin van de carrière zoals Elijah Wood die nog geen Ring had om in de Doemberg te vernietigen. Zijn gekreun en lach waren wel al on point.
Deze film is geen topper maar wel eens vermakelijk om te bekijken. Ik vond hem iets beter dan From Dusk Till Dawn. Geregeld ook grappig.
UmbraVitae
Vond deze destijds best vet en is nu ook nog steeds vermakelijk. En Robert Patrick's mimiek, I love it (toe bij Terminator 2 vonk die ook zalig). Film bevat allesbehalve harde horror/goor fzo en bouwt redelijk traag op, maar vond de sfeer die er constant hangt, doordat bevolking wordt overgenomen, heerlijk.
Lovelyboy
Vlot en luchtig filmpje die ik vooral vanwege sentiment een warm hart toe draag, want wat was dit destijds een heerlijke film in de bios en eigenlijk is dat nog steeds wel zo.
Laat Rodriguez maar schuiven. Weliswaar een gejat plotje met de nodige clichématigheden, desondanks wel een cast waarvan velen aan de deur van groot succes stonden, een schare mooie vrouwen, een schimmig sfeertje waarvan niet meteen duidelijk is wie wat of waar, leuke karakters en een prima soundtrack met uiteraard Another brick in the Wall, Creed, Offspring en Oasis. De film overtuigd niet altijd even in de keuzes die de personages maken maar er wordt wel prima met onvoorspelbaarheid en de vraag wie nog te vertrouwen is gespeeld. Vind persoonlijk Zeke een erg interessant personage al is het alleen al vanwege die gave 1970 Pontiac GTO.
De ontknoping is wellicht wat gemakkelijk toch spelen de meeste acteurs prima en lijkt men lol in de film te hebben. The Faculty is nog altijd een erg te pruimen filmpje te noemen. Gewoon leuk!
Shadowed
Best oké.
Voor Rodriguez zijn doen een beetje tussenin. Als regisseur in staat tot erg grappige dingen, maar ook in staat tot filmische rampen. Het is vaak zo dat als hij zelfbewust te werk gaat de beste resultaten naar buiten komen. Zodra hij dit niet doet ondervinden zijn films problemen.
The Faculty is daarin echter een vreemde eend. Aan de ene kant is de film zelfbewust genoeg en speelt daarmee met genoeg clichés. Aan de andere kant is dit eigenlijk precies zo'n geval en setting waarbij zelfbewustzijn niet perse nodig is. In ieder geval in mindere maten.
De film heeft namelijk een aantal goede momenten, en dat zijn vooral de momenten waarop paranoia en achterdocht naar voren komen. Maar met zelfbewustzijn komen die elementen niet al te goed naar voren. De focus had dus misschien beter op paranoia en achterdocht kunnen liggen ipv de verwijzingen naar andere films bijvoorbeeld.
Heel fris oogt het allemaal niet. Daarvoor is de film iets te lomp gemonteerd en in elkaar gestoken. Veel stunts voelen een beetje ouderwets aan en de CGI is iets waar Rodriguez in die tijd nooit controle over had. Het ziet er SyFy-achtig uit wat de film beslist geen eer aan doet.
Acteerwerk is best oké. De jonge Wood is vooral erg leuk, maar ook rollen zoals die van Hartnett, Brewster en DuVall komen best uit de verf. De volwassenen doen het ook leuk genoeg, waarbij die van Patrick er als winnaar uitkomt. Maar tot echte frisheid wil het allemaal niet gaan.
De vaart zit er gelukkig wel in, maar de montage zit dit deels in de weg. Het blijft in ieder geval vermakelijk genoeg. De film is spannend wanneer de vreemde zaakjes in beeld worden gebracht. Hier mocht wel meer focus opkomen eigenlijk, maakt de film juist intrigerender. Rodriguez concentreert zich echter vooral op de luchtigheid maar die komt in mindere maten naar voren.
Leuk gespeeld en best vermakelijk, maar ook niet veel meer dan dat helaas. Ik denk dat de film beter mysterieus te werk had kunnen gaan. Meer achterdocht en paranoia tonen. Misschien ook wat subtieler. Maarja, als er in de eerste minuten al duidelijk wordt dat er daadwerkelijk wat rondspookt zal de boel er niet snel spannender op worden. Ik kreeg persoonlijk wel rillingen toen het groepje door de school liep en allemaal vreemde dingen zag. Studenten die allemaal hun handen opsteken of studenten die het groepje massaal vreemd aankijken. Je kan er geweldige dingen mee doen. Voor de rest is het allemaal voldoende genoeg voor een voldoende.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

The Jacket
Thriller / Fantasy, 2005
homofobiedrugsdealerparanoiamiddelbare schoolbuitenaards wezenleraarleerlingtienerbuitenaardse invasiedrugsalien infectionsocial status parasitecreature featureschool nursebody snatchersalien parasitesparasites body horrorteenager