The Faculty (1998)
Met onder meer: Josh Hartnett, Jordana Brewster en Clea DuVall
Gesproken taal: Engels en Slowaaks
Releasedatum: 25 maart 1999
Plot The Faculty
"Take me to your teacher."
De leraren op de Herrington High School beginnen van het ene op het andere moment vreemd te doen. Wanneer Casey en Delilah zich moeten verstoppen in een kast in de lerarenkamer zijn ze getuigen van de wurging van zuster Harper door twee van hen. Een paar momenten later blijkt de zuster ineens springlevend, maar dan anders dan ervoor. Het bewijs van een buitenaardse infectie wordt uiteindelijk door een leraar scheikunde gegeven. Het plan is nu om de koningin te pakken te zien te krijgen voordat de aliens zich over het hele land weten te verspreiden.
- Trailer (YouTube)
- The Faculty (MusicMeter)
- The Faculty (MusicMeter)
Delilah Profitt
Mrs. Karen Olson
Mr. Frank Connor
Prof. Edward Furlong
neo
he jordy het zag er net wel erg mooi uit
de film is erg cool,met een goeie climax.ook een leuke rol voor famke janssen
Jordy
met dat halve verhaal? ja ging wat mis
Vermakelijke film, die door de goede cast en het buitenaardse verhaaltje leuker is dan de gemiddelde highschool-horrorfilm. 3 sterren.
BS
nou ik vind het best een leuke film,leuk verhaal,aardige casting en redelijk spannend.3 steren
Obiwannes
Een beetje een absurd verhaal, maar een paar mooie special effects. En een goede cast, vooral Hartnett vond ik goed (in tegenstelling tot Pearl Harbor waar hij rotslecht was)
Wolkenmeter
Inderdaad, het verhaal was niet echt goed te noemen. Toch waren er genoeg leuke momenten die het bekijken van deze film nog de moeite waard maakten.
Jerome-B
Kan me herinneren dat ik hem best eng vond en er mooie special effects in voorkwamen, verder ook nog een redelijk verhaal dus 3,5 ster.
vliegtuig13
Vond dees wel aardig, als je hem vergelijkt met Scream en I Know, is ie een toppertje, de acteurs zijn leuk en flitsend. Ik geef hem 4 sterren. Ik vind dat Famke alleen wat weinig doet.
Goodfella
Eigenlijk best slecht natuurlijk, maar de leuke cast maakt er een vermakelijk pulpfilmpje van.
NERD
vond 'm niet eens zo erg slecht, veel bekende, leuke (bijrol) acteurs. Josh Hartnett vond ik in deze film wel okay...in tegenstelling tot Black Hawk Down en vooral Pearl Harbor. Heb ook nog een paar keer best moeten lachen, dat z'n vader 'm zijn porno blaadjes afneemt als straf bijv
3 sterren.
Tonyvdb
Hollywood-pulp, typisch Amerikaanse teenage-bullshit-film die aan elkaar hangt met suffe clichés en slechte acteurs.
* 1 op 5 *
Sparkle
Leuk vertier. Het stukje tussen dat meisje en de hoofdrolspeler aan het binnenzwembad werd trouwens in een trance single gebruikt: Checkmate - Another world. Had het pas door nadat ik de film voor een tweede keer zag.
lorelei
goeie film! Ik was helemaal verliefd op die film en heb hem wel tig keer gezien. Ik had het script uitgeprint. En als ik hem nu kijk kan ik hem gewoon woordelijk meepraten.
Ik ben ook helemaal voor Stokely! Geweldig personage vind ik dat!
Armin
Vond hem ook wel aardig. Niet echt origineel thema, maar wel leuk uitgewerkt. ***
JoeHallenbeck
Horrorfilm die eerder komisch is dan eng. Tiener cast doet het leuk maar echt bijzonder is het allemaal niet. 1* extra voor de babes.
Tonyvdb
That's the spirit !
Valentijn
Goor. Al die inktvispoten! Maar verder leuke cast en het oude uitgekouwde thema wel leuk gemaakt. Josh = dikke patser! Elijah = mietje van de school. Lachen!
mr.Frielink
Matige film. niet huren , tijd- en geldverspilling..De film is opzich nog wel te doen, maar het einde is echt te onfgeloofwaardig voor woorden. Kijk , ik weet ook wel dat deze film het niet zo neemt met de realiteit, maar het einde had beter gekund..jammer.. 2 sterren
mr.Frielink
Voor iemand die Black Hawk Down in zn Top 3 heeft staan is dit wel een erg negatieve uitspraak dan
Chainsaw
Geinig en best charmant tienerversie van The Thing. Het verhaal stelt al met al niet erg veel voor, maar de film weet toch prima te amuseren. Leuke mix van humor en spanning met een paar erg toffe scènes. Verder vooral een leuke cast, met acteurs als Robert Patrick en Jon Stewart die de show stelen.
3 sterren.
Aardige hollywood pulp. Maar de film heeft ook absoluut niet meer pretenties.
Leuke cast.
WB
Zeer goeie film met een zeer goeie cast! Niet echt uniek meer (Class of '99 heeft er ook iets van weg, en zo'n andere film waarvan de naam mij ontschoten is, maar wel mee vergeleken wordt in de film zelf), maar toch een toppertje! Kijkt lekker weg, en is spannend op de momenten waar het spannend moet zijn!
4 sterren!
John Doe
Hey! dat viel mij ook zo erg op: de suspense bij de mens-of-alien-test, het wandelende spinnenhoofd en de alienbron waren allemaal gestolen maar dat vind ik meer niet erg, eerder leuk. Het was wel minder spannend uitgewerkt, maar daar koos de schrijver van het script duidelijk neit voor als hij Aliens laat footballen, en die jeugliefde bijverhalen. Wel bruut om Robert Patrick te zien in een karakter lijkende op z'n Terminator 2 rol, hij speelde samen met Elijah wel degelijk. 3*
Anatolia
En wat hebben we geleerd van deze film?
Drugs hoeft niet persé slecht te zijn. Kan zelfs de wereld redden...

salvatore
- 1937 berichten
ik vond famke janssen in deze film wel heel erg eng eruit zien
V
Robert Patrick vond ik juist een hele evil uitstraling hebben. Famke vond ik toch vooral erg mooi

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Stir of Echoes
Thriller / Horror, 1999

The Jacket
Thriller / Fantasy, 2005
homofobiedrugsdealerparanoiamiddelbare schoolbuitenaards wezenleraarleerlingtienerbuitenaardse invasiedrugsalien infectionsocial status parasitecreature featureschool nursebody snatchersalien parasitesparasites body horrorteenager