• 9.373.926 stemmen

Met onder meer: Josh Hartnett, Jordana Brewster en Clea DuVall

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 25 maart 1999

Plot The Faculty

"Take me to your teacher."

De leraren op de Herrington High School beginnen van het ene op het andere moment vreemd te doen. Wanneer Casey en Delilah zich moeten verstoppen in een kast in de lerarenkamer zijn ze getuigen van de wurging van zuster Harper door twee van hen. Een paar momenten later blijkt de zuster ineens springlevend, maar dan anders dan ervoor. Het bewijs van een buitenaardse infectie wordt uiteindelijk door een leraar scheikunde gegeven. Het plan is nu om de koningin te pakken te zien te krijgen voordat de aliens zich over het hele land weten te verspreiden.

Delilah Profitt

SgtP

Heel vermakelijk.

avatar van puckb96

puckb96

Flauwe rauwe horrorfilm. Verhaal best wel origineel. Maar voor de rest slecht acteerwerk, slecht regisseurwerk en te veel bloed/gore dan nodig was.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Rodriguez en slechte regie? Kun je ook vertellen waarom dan ?

avatar van dominion

dominion

De Bloed en gore valt hier dus echt wel mee.

avatar van Stu-Pot

Stu-Pot

Te veel bloed/gore dan nodig was moet je me even uitleggen. En wat was het 'rauwe' aan The Faculty.

avatar van dominion

dominion

Daarom heet het ook Horror

avatar van Tarkus

Tarkus

Leuke horrorfilm waarbij je niet te veel hoeft te nadenken.

Geen hoogstaande vertolkingen al zitten er wel al wat grote namen in die het nu wel hebben gemaakt.

Famke Janssen o.a. die altijd wel leuk is om zien.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Vermakelijk horrorfilmpje, met een cast die op het eerste zicht echt geweldig lijkt. Sommige vertolkingen vond ik nochtans niet bepaald memorabel, bijvoorbeeld die van Josh Hartnett.

Roberto Rodriguez zorgt in deze film voor een leuke mix aan personages, zijnde het niet dat het allemaal nogal standaardpersonages waren die je in veel films tegenkomt: de bitch, de coole kerel, de nerd en de freak,...

Het verhaal is nogal magertjes, maar voor een genre als horror/SF moet dat gewoon niet meer zijn om vermakelijk te zijn.

Al bij al dus leuk om eens gezien te hebben.

avatar van people

people

Leuk filmpje.

avatar van erik1677

erik1677

Toen der tijd weinig van verwacht, maar toch prettig verrast.

Wat een gave ode aan de jaren 50 en 60 monsterfilms.

Zeg maar de zogenaamde Feature creature.

avatar van stumke

stumke

zeker een goede film

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

Uitstekend vermaak en het ontstijgt met gemak de middelmaat van 'highschool-filmpjes'. Verrassend leuk gedaan en de acteerprestaties waren lang niet verkeerd. Wel is het hier en daar flauw en wat voorspelbaar, maar daarom moet je er ook niet veel van verwachten.

avatar van puckb96

puckb96

Tonypulp schreef:

Rodriguez en slechte regie? Kun je ook vertellen waarom dan ?

Tijdje geleden dat ik hem heb gezien. Zal hem binnenkort weer eens herzien met een nieuwe frisse blik met redelijke verwachtingen

avatar van Theunissen

Best knap dat deze film zo'n laag gemiddelde heeft want het verhaal was best goed en zelfs spannend en de cast is indrukwekkend en deed het zeer goed (men had duidelijk plezier in het maken van deze film). Onze Famke Janssen zag er trouwens zeer appetijtelijk uit.

avatar van movie-edje

movie-edje

ik kom er net achter dat die eene lerares ( Piper Laurie )

Zij is de moeder van ( de film klassieker CARRIE )

avatar van aburex

aburex

Goede horror die nergens weet te vervelen. Al verscheidene malen gezien.

avatar van jerome998

jerome998

Deze film in de bus gezien op de terugreis van de schooltrip naar Londen... Ik vond de film over het algemeen echt geweldig en had graag 4.5* gegeven; maar de spanning hield net niet langgenoeg aan het het einde was heel erg zwak. Jammer, want de eerste 90 minuten waren geweldig.. 3.5*

avatar van Spetie

Wat als de leraren op een suffe school plots bezeten zijn door buitenaardse wezens? Dit is het behoorlijk originele uitgangspunt van deze film, dat op een vlotte manier wordt uitgewerkt door regisseur Robert Rodriguez.

Een groepje scholieren dat op school redelijk buiten de boot valt, moet samenwerken om deze bedreiging het hoofd te kunnen bieden. Vooral de frisse jonge cast valt in positieve zin op. Elijah Wood is een prima nerd. Josh Harnett rebelleert er lekker op los en Jordana Brewster mag er alleen al zijn vanwege haar verschijning. Famke Janssen speelt daarnaast een lekker bezeten lerares en Robert Patrick is een heerlijke sadistische coach van het footballteam.

Het is allereerst een prima mix van horror en scifi, maar ook de nodige humor en de diverse knipogen naar andere films ontbreken niet. Een beetje Invasion of the Body Snatchers, een beetje Scream en een beetje The Thing zorgen voor een fijne film. Rodriguez werkt het allemaal prima uit en zorgt voor een film, die prima vermaak biedt, met geslaagde humor, horror en een leuke cast.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Wij vonden dit een SUPER goede film. Ik heb hem volgens mij al 3 of 4 x gezien en hij blijft goed. Spannend en goede special effecten. Heel leuk. Goede horror/science fiction. Voor één euro gekocht op een rommelmarkt. Deze blijft in mijn collectie.

avatar van Triple G

Triple G

Door de verscheidenheid aan elementen die eerder vertoond zijn (voor of na deze productie..) voelt 't niet origineel aan. En toch, mede door de goede en frisse cast, is dit een vermakelijke film geworden. Zelfs na zoveel jaar. Leuk.

avatar van rox91

rox91

Mwa, geen slechte film voor tussendoor. Af en toe wat heftige scénes, maar daar houd ik wel van.

avatar van Insignificance

Insignificance

Rodriguez aan het body snatchen met een test en nog wat prietpraat over science fiction e.d. Net als de rest verre van subtiel, maar het is allemaal ook niet opgeblazen genoeg om het echt te laten swingen. Desalniettemin best vermakelijk met een reeks bekende koppen die een stereotiepje doen. Het mag, het heeft een paar opvallende scènes (o.a. eentje in de douche en iets dat kruipt), Josh Hartnett is de coolste van het stel, de koningin is lief en binnen deze ietwat luchtige setting zo gek nog niet.

avatar van jipt

jipt

Toffe High School ode aan Body Snatchers, The Thing, e.d. Leuke over de top personages gespeeld door een all ensamble cast van broekies die het een paar jaar later helemaal gingen maken, zie je niet vaak in dit soort films. Ook een erg sexy Famke Janssen en een lekkere foute Robert Patrick zijn een blijde toevoeging.

Verder erg leuk gebracht, was het digitale monster niet te prominent aanwezig en werd er veel gebruik gemaakt van schaduwen en sfeer. Het latexmonster zag er een beetje Men in Black uit maar dat mocht niet baten.

Positieve verassing. kleine 4*

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best leuk.

Bijzonder is The Faculty echter niet. Ik ben geen horrorkenner, maar de paar zaken die als parodie gelden zijn best geslaagd. De drugstest spant daarbij wellicht de kroon, al zijn ook de verschillende typetjes leuk - zeker als zij één voor één ten prooi vallen aan de aliens.

De tienercast doet het voor de verandering ook eens goed, met Elijah Wood in een voor hem op het lijf geschreven glansrol. Verder zijn het vooral de leraars die fout genoeg neergezet worden. Famke Janssen, Jon Stewart en Robert Patrick laten een goede indruk na.

Als ik aan Robert Rodriguez denk, denk ik in de eerste plaats aan actiewesterns. Hier valt die invloed helemaal weg. The Faculty werkt als mengelmoes het beste: een beetje parodie op films als The Thing, een beetje tienernonsens, ... Voeg daarbij nog de bij momenten leuke soundtrack en degelijke effecten bij en het is duidelijk dat The Faculty goed genoeg is voor een avondje hersenloos vermaak.

Dikke 3

avatar van 009

leuke 'horror' film,

Viel zeker niet tegen,

was blij dat Robert R. ook een andere filmstijl kent buiten zijn grindhouse stijl.

Het plot is zo verspellend maar daarom net zo leuk.

Ik had juist op het hele einde nog een extra twist verwacht ofzo, maar die kwam spijtig genoeg niet.

Spijtig dat Famke Janssen haar rol niet wat meer inhield!

avatar van FillumGek

FillumGek

Nog steeds een leuke horror, eentje die ik op jonge leeftijd voor het eerst zag. Jaren later heeft ie niks aan amusementswaade ingeboet, de jonge cast is zelfs het grootste pluspunt.

Elijah Wood en Josh Hartnett zijn niet veel later wereldsterren geworden, maar hierin waren ze nog piepjong en onervaren. Ook leuk om de sexy Jordana Brewster te zien spelen en de kleine rolletjes van Salma Hayek en rapper Usher. Robert Patrick heeft een leidende rol als alien, wat hem op het lijf is geschreven. Zijn blik blijft angstaanjagend, waarbij de T1000 nog altijd even door het hoofd spookt. De aanvullende cast is ook meer dan prima.

Het verhaaltje over aliens die een school overnemen is oppervlakkig, maar goed uitgewerkt. De manier waarop leerkrachten zich ineens gedragen geeft een ongemakkelijk gevoel. Ook de monstertjes zijn best goed geanimeerd waar je spontaan jeuk van krijgt. Het einde is over de top, wel wat simpel, maar voldoet in de lijn der verwachting. Tof.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Leuke vermakelijke film, lijkt wel beetje op Class of 1999 of Teaching mr tingle.

avatar van edje555

edje555

Super Film !

Heerlijk vermaakt.

Einde zeer Verassend, zag het eerlijk gezegt niet aankomen.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Leuk vermaak, aardig verhaal maar wel gewoon verder. Je moet ervan houden, een gemiddeld verhaaltje op een highschool wat redelijk is uitgewerkt maar om nu te zeggen: Horror?

Meer sciencefiction wat tegen het ongelofelijke aanzit. De mensheid wordt overgenomen door aliens, hebben we dat al niet vaker gezien?

Uiterst gemiddeld.

Vroeger wel eens gezien en toen vond ik hem moeilijk te plaatsen. Eigenlijk heb ik dat gevoel nog steeds. De film lijkt vaak de draak te steken met die late-90s horrorfilmpjes die zich vaak in en rond highschools afspeelden (I Know What ... en dat soort dingen), probleem is dat die films tegenwoordig zelf al redelijk melig zijn geworden, dus deze melige versie onderscheid zich ondertussen niet al te goed meer van die films.

Toch is het allemaal nog zelfbewust genoeg (soms iets te, of toch vooral iets te makkelijk) om grappig te zijn. Het clubje jongeren, ondanks de aanwezigheid van Wood, is best geinig, het hele verhaaltje kitscherig genoeg en het einde net over-the-top genoeg. Het stelt allemaal niet zoveel voor en moest het echt een goeie film willen zijn zou het een stuk minder braaf moeten zijn, maar zoals het er nu ligt is het best vermakelijke onzin.

Effecten zijn ondertussen wel wat gedateerd, ook filmisch ziet het er soms maar wat klungelig uit en de soundtrack is niet bepaald geweldig, maar de film weet zich ook hier nog nipt staande te houden.

Benieuwd of men binnen 20-30 jaar nog kan inschatten wat voor een filmpje dit nu net was. Ik vrees er een beetje voor, maar verder zijn er ergere dingen dat deze nog eens terug te zien, al was het maar voor het typische "oh ja, die was bekend in de 90s" celebrity spotten.