• 9.377.017 stemmen

Geregisseerd door: Brett Ratner

Met onder meer: Ben Stiller, Eddie Murphy en Casey Affleck

Releasedatum: 10 november 2011

Plot Tower Heist

"Ordinary guys. An extraordinary robbery."

Een overwerkte manager van een luxe appartementencomplex heeft samen met zijn personeel zijn pensioen verloren aan het piramidespel van een Wall Street crimineel. De fraudeur woont in een groot penthouse onder huisarrest. Onder leiding van de manager gebruiken de medewerkers hun kennis van het gebouw om de fraudeur een poot uit te draaien.

Josh Kovacs

Charlie Gibbs

Arthur Shaw

Special Agent Claire Denham

Enrique Dev’Reaux

Odessa Montero

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Doorsnee komedie die gered wordt door een aardige cast, al spelen de sterren nergens bovengemiddeld.

avatar van Vriendts

Vriendts

Is het een comedy? Is het actie? We zijn er niet achter gekomen, de film was niet grappig en niet spannend, op een paar hoogtevrees-momentjes na. Het verhaal is leuk verzonnen maar uitwerking valt tegen.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Vond het eigenlijk wel een leuke film . Het laatste gedeelte van de film trok me echt over de streep.

avatar van snarf7

snarf7

grappig nja soms spannend nee

dit is ondanks murphy beslist geen top film

avatar van brave71

brave71

valt weinig in te lachen

je kunt hier duidelijk zien dat de namen de film moeten maken, zonder deze was hij niet eens in de bioscoop gekomen.

vind dat de film op bijna alle vlakken tekort schiet en vooral de roof zelf erg overdreven en slap is.

als je een echte komedie verwacht kom je bedrogen uit.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Niet echt grappig, wel leuk. Dat is de korte conclusie na het zien van Tower Heist; nergens een briljant geslaagde grap, nergens lig je dubbel. Slechts de mondhoekjes omhoog: een lichte grijns. Vermakelijk script, leuke verhaallijn, maar niets hoogstaands. Nipt drie sterren.

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

Deze film is op zich best aardig voor tussendoor, maar zeker geen hoogvlieger. Een komische film die best leuk is, en je niet doet vervelen. De schaakpartij tussen levi en marshall waar naar verwezen wordt is overigens van grote klasse! vond het leuk dat deze genoemd werd. Dit terzijde.

waar ik me wel aan stoorde was 1 erg onlogisch ding. De baas die het geld van zijn personeel stal vluchtte op een gegeven moment in een busje. Prima, op zich. Maar wat zou ik meenemen als ik geld stal en zou vluchten. Juist het geld.... Dit doet deze man niet, die heeft het ergens verstopt ( kan niet teveel vertellen want dan verklap ik misschien iets), waar hij enkel maar bij zou kunnen als hij juist niet zo vluchten...

Kortom, vluchten = geen geld. geld = niet vluchten.

Nu is dit natuurlijk vreemd omdat je naturlijk wil vluchten met het geld.

misschien moet je de film echt eerst kijken voordat je begrijpt wat ik bedoel, maar wijt er verder niet teveel over uit vanwege het eventuele spoilerelement.

verders best leuk filmpje hoor.

avatar van Blokland

Blokland

Niet veel beter dan je van een Brett Ratner film mag verwachten.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

Eeuh Volgens mij werd hij door de f.b.i afgevoert
Maar ik zal wel een andere versie hebben gezien er was geen geld aleen een auto van goud die kun je niet in je binnezak mee nemen

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

mauwiewauwie schreef:
Eeuh Volgens mij werd hij door de f.b.i afgevoert

Nee kijk de film nog maar een keer. het leek alsof hij ontvoert werd, maar hij wilde vluchten zei de fbi vrouw toen. en toen werd hij opgepakt door de fbi die hem dus zijn vluchtpoging ontnam.

avatar van mauwiewauwie

mauwiewauwie

ik heb hem in het Расія гледжання (russische gezien) dat zal het zijn denk ik.

avatar van Yari2011

Yari2011

Ging met enige reserves naar deze film (je laat je natuurlijk toch enigszins beïnvloeden door de 'in dit geval' nogal wisselend positieve en negatieve recensies), maar na een tikkie trage aanloop - doch zeker grappig en vooral relevant - komt het aardige verhaal lekker op gang en kun je genieten van o.a. een ouderwetse Eddy Murphy. Dat tempo, met voldoende grappenwerk en gelardeerd met flitsende en hilarische scènes, blijft tot het eind toe aanwezig. Ach, een super meesterlijke actiekomedie is dit niet geworden; wel een erg leuke en meer dan onderhoudende film. Ben je filmliefhebber; hou je van de humor van Murphy, de meer ingehouden - maar goed acterende - Ben Stiller en een op routine spelende Alan Alda (nog altijd dezelfde stem als in z'n jonge MASH-jaren), dan zit je deze film met heel veel plezier uit.

avatar van durra072

durra072

Wat een geweldige film. Zeker een topper 5 sterren

avatar van RipCurl

RipCurl

Een film die niet verveelde, maar ook nooit écht leuk werd...

avatar van goldberg68

goldberg68

Goede film echt ben stiller .

Jammer dat eddy een wat kleinere rol had maar was weer toppie hoor echt de moeite waard.

Mijn cijfer 4,5

avatar van Shinobi

Shinobi

Redelijk vermakelijke film die net iets te lang duurt. Had alleen wel iets meer van Murphy verwacht hij had beter kunnen presteren.

Nipt 2,5 sterren,

avatar van schumacher

schumacher

Zeer goeie en vooral leuke film, leuke momenten om eens mee te lachen ook, murphy die we eindelijk nog eens in een goeie film zien.

De dag om plat te liggen van het lachen is toch veelal voorbij vind ik, de beste grappen zijn al allemaal uitgevonden neemt niet weg je prioriteiten een beetje lager moet leggen.

Goeie acteurs, deze film is een leuke wegkijker en ben zeer tevreden van ik deze in de cinema heb gezien.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik heb hier toch echt wel van genoten, erg leuk gedaan.

Al met al 3,5* voor deze vermakelijke film, verrassend!

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Ik heb mij enorm vermaakt met deze film. Bijna alle personages acteerde sterk en er zat veel humor in. Het einde was ook heel erg leuk! gewoon zien deze film!

avatar van rep_robert

Tower Heist is een vermakelijk actie/komedie waarbij je de tijd makkelijk uitzit, maar nergens verrast de film ook maar op enige manier.

Het begin is best matig, de introductie van de personages valt tegen en gaat vaak gepaard met geforceerde dialogen inclusief geforceerde grappen. Dat werkt de film erg tegen. Ook de aanloop naar de heist is een tikkeltje langdradig en soms weinig subtiel.

Toch werkt de film aanstekelijk dankzij de gerenomeerde cast en komische situaties die gaandeweg de film steeds beter lijken te werken. Toch jammer dat de Heist op zichzelf niet bijzonder is en behoorlijk voorspelbaar ook nog(ik wist vanaf het begin al dat die auto de goudmijn zou zijn en niet die kluis in de muur) wat helaas niet goed werkt voor de spanningsboog. Gelukkig wordt er nog redelijk komisch met de situatie omgegaan, al moet je alle logica wel opzij kunnen zetten(wanneer er een baas vd beveiliging wordt ontslagen lijkt het me ook logisch dat de codes veranderd worden) en tegen het kleffe einde kunnen.

Half geslaagd!

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Weinig humor in deze film. Er werd ook amper gelachen in de bioscoop! Weinig boeiend ook, pas op het einde wordt het een beetje leuk om na te kijken. Het eerste uur lijkt wel een drama film.

avatar van _Casper_

_Casper_

op zich een vermakelijke film om te zien, en heb me er niet mee verveeld.

Maar tis niet echt een komedie en veel actie zit er ook niet in, tis gewoon een geinige film om te zien die eigenlijk vooral goed is vanwege de acteurs die erin spelen.

Gewoon leuk een x te zien en meer niet

avatar van Ruxxspin

Ruxxspin

Een matige film die ik toch zou aanraden aan mensen die even een luchtige komedie willen zien en het niet zo nauw nemen met de originaliteit. Bij vlagen toch nog een glimlachje hier en daar, maar de grote acteurs in deze film doen je vooral denken aan de tijd toen ze nog echt grappig en origineel waren.

De beste film van Ben Stiller ooit!!, 5 sterren van mij. Deze film is de beste als je houdt van spanning of comedie, want de film barst ervan.

avatar van madmax1

madmax1

Bijna afgezet ,super vervelend.

Acteurs bakken er niks van en zijn totaal uitgewerkt

Originele slappe hap.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Afgezet??? Ik neem aan dat je 'm in de bioscoop hebt gezien? Daar kan je 'm toch niet afzetten?

avatar van madmax1

madmax1

Ja precies een druk op de knop en hij staat uit,dit gaat niet in de bioscoop jammer.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

BlueJudaskiss schreef:

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Ik neem aan dat je de ironie van dat bericht inziet?

avatar van XoR-JoiN

XoR-JoiN

De film bevatte meer mislukte dan rake grappen. Eddy Murphy's entree is even komisch maar dat ebt ook snel weg. Ik ging omdat het een hilarische film zou zijn, maar het bleef ergens hangen tussen een slechte komedie en een niet al te spannende actie film. Jammer.