Genre: Misdaad / Komedie
Geregisseerd door: Brett Ratner
Met onder meer: Ben Stiller, Eddie Murphy en Casey Affleck
Releasedatum: 10 november 2011
Plot Tower Heist
"Ordinary guys. An extraordinary robbery."
Een overwerkte manager van een luxe appartementencomplex heeft samen met zijn personeel zijn pensioen verloren aan het piramidespel van een Wall Street crimineel. De fraudeur woont in een groot penthouse onder huisarrest. Onder leiding van de manager gebruiken de medewerkers hun kennis van het gebouw om de fraudeur een poot uit te draaien.
Josh Kovacs
Mr. Simon
Odessa Montero
Lester
geeedeee
Je weet dat als je deze film gaat kijken dat je geen hollywoodklassieker zit te kijken. Maar de film is prima in zijn genre en ik heb me prima vermaakt. 3.5
eka81
Eddie was leuk, vooral de scene in de taxi....maar de rest was het allemaal net niet...
2.5 ster
pietpuk
Laten we er geen doekjes om winden, dit is rotzooi. Er worden het laatste jaar veel slecht films gemaakt in de US met acteurs die betere tijden hebben gekend.
DBTim
Casey Affleck in deze film
Echt een verschrikkelijk saaie film die geen enkel moment leuk of spannend is. Eddie Murphy was het enigste lichtpuntje, en ook de 10 seconden dat Kate Upton er in meedoet was leuk. Maar voor de rest echt heel slecht
Naomi Watts
Kate Upton!
Zeer degelijk tussendoortje. Wel erg middle of the road, en voor zo'n film verwacht je wel wat meer humor want voor een actiefilm doet het veel te weinig. Een beetje een Ocean's Eleven gone bad. Al kijkt het allemaal wel heel lekker weg. Puur omdat het technisch toch flink in orde is en er zo'n heerlijk audio design mee gepaard gaat.
De bekende gezichten zijn leuk, Murphy in zo'n rol mag vaker gebeuren maar afgezien daarvan is het allemaal veel te karig.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Deze film valt best mee. Ik dacht dat het niet veel zou voorstellen. Het is niet echt een actie film, maar ook niet echt een komedie. Toch kijkt de film lekker weg en voor je het weet is die voorbij. Dat is een goed teken. De film verveelt niet. Tea Leoni is een leuke actrice. Ze heeft iets sprankelends in haar ogen en stem. Ben Stiller is weer gewoon zo'n typetje als altijd. Soms de 'loser' dan de 'hero'. Gewoon een keer kijken, als er echt niks anders op tv is.
Mischa
Leuk filmpje, c'est tout. Zie alleen niet waaraan het budget van 85 miljoen dollar precies besteed is. Eddie kreeg naar verluidt 7,5 miljoen, maar toch...
Hedgehog84
Zitten een paar hele leuke momenten in, dat krikt het wat mij nog omhoog naar 2,5 ster. Zonder deze stukken (2 a 3 scènes) zou ik niet verder komen dan 1,5. Eddie Murphy had net zo goed thuis kunnen blijven, had weinig toegevoegde waarde.
Chefff
Leuke film en kijkt lekker weg. Verhaal is leuk en Eddie is grappig
3.5 *
systemofadown.be
Ik begrijp toch de lage score niet... nee, het is geen TOPfilm... maar hij kijkt best lekker weg en het is leuk Eddy en Ben spelen wel super goed!
Heb me geamuseerd!
Machete23
Ik vond het helaas geen topper. Ik vind een film met ben stiller meestal wel leuk maar deze helaas niet zo
Sergio Leone
Slecht.
Tower Heist valt best te omschrijven als een overbodige remake van Ocean's Eleven waarbij héél erg weinig te lachen valt.
Komedie valt er niet te bespeuren; de laag drama ligt er zelfs nogal dik bovenop en het feelgoodgehalte is ook niet subtiel en verliest daardoor alle geloofwaardigheid.
Ben Stiller speelt weer maar eens hetzelfde personage en dat is ondertussen vrij hard afgezaagd. Niet alleen hij is slecht, ook Michael Peña en Casey Affleck zijn vreselijk.
Matthew Broderick en mijn vroegere held Eddie Murphy kunnen er nog net mee door, maar hebben vrij weinig mogelijkheden om iets van hun personage te maken.
Gidbouery Sidibe of hoe ze ook mag noemen zorgt nog voor enkele glimlachjes.
Brett Ratner's regie is verder geheel identiteitsloos. Qua verhaallijn is het zoals gezegd een soort van slechte Ocean-spinoff, maar ook qua vormgeving is het dertien-in-een-dozijn.
Geslaagde komedies lijken steeds zeldzamer te worden. Helaas.
1,5
Martin de Geest
Film is best wel leuk en onderhoudend. Ben Stiller speelt zoals gewoonlijk. Bij Eddie Murphy komt af en toe zijn aanstekelijke lachje weer te voorschijn. Een 7,0.
Jawaddedadde
Leuk tussendoortje.
Veel misdaad weinig komedie echter. Niet dat dit me erg stoorde trouwens. Jammer van de totaal overbodige rol van Eddie Murphy en de slappe rol van Casey Affleck. Stiller daarentegen doet het wel okee.
Verhaaltje is vrij simpel en doet inderdaad wat denken aan Ocean's Eleven, voor dummy's welteverstaan.
Fast Eddy
Gewoon een middelmatige film.
Nogal voorspelbaar.
Acteerprestaties mogen er zijn, maar ook niet meer.
Mars4i
De laatste jaren geen goede film van Stiller of Murphy gezien. Dus ik zat sterk te twijfelen of ik deze wel moest gaan kijken. Maar het is me meegevallen. Misschien wel omdat dit niet puur een komedie is waarin ze altijd zo nodig flauwe grappen moeten maken. Deze film heeft een leuk simpel verhaaltje. Alleen het acteren valt wat tegen. Alleen Stiller en Murphy en Alda halen een redelijk niveau. Affleck en Broderick vallen zwaar tegen. Leuk om een keer gezien te hebben, 3 sterren.
nightbreed
Niet onaardig, maar ik stoorde me wel aan die verschrikkelijke Eddie Murphy. Hij voegt niets toe en zijn karakter past ook niet in de film. Eddie Murphy is gestopt met leuk zijn sinds hij acteur is geworden, en dat is heel erg lang geleden.
knusse stoel
Een mooie feelgood movie waarin uiteindelijk ook nog eens alles goed komt.
En dat is wel aardig in deze sombere decembermaand zonder veel zonlicht.
Nee, hij viel ons niet tegen. Van Murphy heb ik wel slechter acteerwerk gezien in het verleden en van zijn capriolen word ik altijd een beetje vrolijker.
Dus voor een redelijk oppervlakkig verhaal met redelijke humor is dit wel een aanrader.
Niet te veel nadenken, gewoon over je heen laten komen.
Absoluut niet een slecht idee.
jupke81
Aardige comedy, maar had stukken grappige verwacht. Eddy murphie wel hilarisch. Goede rol van hem. Ben stiller vond ik persoonlijk minder. Toch vermaakt met deze film en een leuke avond gehad!!
Aapje81
Verassend leuke en sympathieke film met een sterrencast die de laatste jaren niet echt uitblinken in goede films. Maar het moet gezegd dat in Tower Heist iedereen erg goed uit de verf komt. Zelfs de stoffige Matthew Brodderick had een leuke rol. Waar ik Ocean Eleven serie erg vermoeiend en kunstmatig vond was dit oprecht en met plezier gemaakt. En het laatste half uur heb ik met grote ogen van verbazing zitten kijken.
Goed.
Decec
Een leuke actie/komedie/misdaadfilm..
Leuk verhaal...
Grappig acteerwerk...
Bekende acteurs Eddie Murphy, Ben Stiller,
Matthew Broderick en Judd Hirsch...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
tbouwh
een 7.0 is toch een 3.5* ?
ikkegoemikke
I will blow your face CLEAN OFF your face!
Wat blijft er over van een actie/komedie met bijna geen humor en een beperkt stukje actie ? Bitter weinig eigenlijk. In het algemeen deed deze film me denken aan "Trading places" ook met Eddy Murphy of "The secret of my Succes" met Michael J. Fox. In beide films ging het over een multimiljonair die op het uiteinde de pineut is door een vernuftig plan dat uitgevoerd wordt door een gedupeerd individu. In Tower Heist zorgt een ontslagen floormanager van een hotel ,dat een oplichter van Wall Street die er vandoor is met het pensioen van andere werknemers, zijn welverdiende loon krijgt. Niks speciaals, niks vernieuwend en al meermaals gezien.
Er is een aardige cast bijeengebracht met Ben Stiller en Eddy Murphy in de hoofdrollen. Ben Stiller is niet bepaald mijn favoriete acteur. Ik vind dus echt niks grappigs aan deze vent. Hij kijkt trouwens voortdurend triest in het rond. Ik verwacht telkens dat de kerel in wenen gaat uitbarsten. En zijn grappige momenten komen nogal geforceerd over. Eddy M. speelt voor mij weer eens een verdienstelijke rol. 't Is wel een rol die hij al meermaals gespeeld heeft nl. die van de kleine straatcrimineel met een groot bakkes. Hij is eigenlijk de enigste die een glimlach tevoorschijn kan toveren. Ik blijf echter met weemoed denken aan de tijd dat ik een VHS huurde met een live optreden van hem. Verder zijn Casey Affleck,Matthew Broderick en Michael Pena de aanvulling op de bende die de miljardair Shaw (Alan Alda) gaan pluimen. De chemie tussen deze bende is ver zoek en humoristische inbreng moet je er ook niet van verwachten. Tea Leoni die de FBI agente speelt verder ook geen rol van betekenis. Het enige wat me van haar is bijgebleven is de speciale kleur van haar ogen. Ik vond haar wel grappig toen ze een eind op weg was om ladderzat te zijn.
De verhaallijn is een opbouw van clichés met een mengeling van slapstick komedie ,waarbij de onvermijdelijke momenten voorkomen waar de partijen elkaar op het nippertje missen, en een beetje menselijk drama. De eigenlijke roof door het stelen van de gouden Ferrari is volledig onwaarschijnlijk. Een gouden Ferrari uit een raam duwen, aan een minuscuul kabeltje laten hangen en terug binnentrekken. Dan eventjes de lift in duwen en afdalen. Ik ben er zeker van dat die lift geen millimeter meer naar boven ging. En ik vraag me nog steeds af hoe ze dat ding uiteindelijk in het zwembad hebben gekregen. Gedemonteerd en terug gemonteerd ? En volledig lachwekkend was hoe een werkneemster een gouden velg triomfantelijk de lucht in stak. Ik wil ze het wel eens in werkelijkheid zien doen, zonder een hernia op te lopen
Maar uiteindelijk past dit onwezenlijk gedeelte in het totale plaatje dat de film beoogt.
Een avondvullertje dat waarschijnlijk nog ontelbare keren vertoond zal worden op een zaterdagavond op één of andere tv-zender. Eigenlijk heeft het de status van “Home alone” gekregen, maar dan zonder sneeuw en kerstsfeer !
K. V.
'k vond dat de film redelijk serieus begon, maar eenmaal de groep samen kwam, kon er al eens wat gelachen worden. Niet dat het een super grappige film was, eerder af en toe een glimlachje.
Heel wat bekend volk in deze film, maar 'k vond eigenlijk dat er niemand echt uitsprong.
Het verhaal zelf verveelde niet, maar je kon natuurlijk wel raden hoe de film ging eindigen.
Tja, geen slechte film, maar door de cast had 'k er eigenlijk wel iets meer van verwacht. Prima voor een luie filmavond.
MichaelMovie
Een simpele film met flauwe grappen. Niet echt de moeite om je tijd er aan te verdoen.
De gedachte om iemand die er met je geld vandoor is een lesje te leren is wel leuk.
PopcornMonster
Een aangename komedie-film met een goeie cast: Eddie Murphy en Ben Stiller!
Ik moest er wel even inkomen, vanwege dat vervelende zakelijk gedoe aan het begin, maar de uiteindelijke heist is hilarisch! Na de film wist ik al meteen: Deze film komt binnenkort op SBS6 of een ander familie-kanaal en gelijk heb ik! Het verhaal is makkelijk te volgen en tja.. er waren soms wat flauwe, duffe grappen bij maar, hij is wel erg sympathiek! Hij is geschikt voor de familie, alleen voor de wat jongere kijkertjes, best wel moeilijk om te begrijpen.
3.0 sterren voor de cast en de dolkomische ''heist''

The Secret Life of Walter Mitty
Avontuur / Komedie, 2013

Man on a Ledge
Misdaad / Thriller, 2012
new york cityvsskyscraperfbithanksgivingovervalbillionaireparadeappartementhigh risefemale agentponzi schemecaper comedyplanning safecrackerrecruiting deceitlobby