• 9.377.017 stemmen

Geregisseerd door: Michael Wright

Met onder meer: Rik Sinkeldam, Alison Carroll en Michael Madsen

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Amsterdam Heavy

"Revenge means never having to say you're sorry"

Amsterdam Heavy vertelt het verhaal van een crimineel die op een meedogenloze zoektocht is naar wraak. Hij smokkelt zichzelf, tegen alle verwachtingen in, terug naar zijn geboortestad Amsterdam. Aangekomen met niets meer dan zijn blote vuisten en een brandend verlangen naar wraak gaat hij op een rooftocht door de Nederlandse hoofdstad om diegenen te vinden die hem hebben verraden.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Natuurlijk deze gezien vanwege Amsterdam. Heb ook erg kunnen genieten van Do Not Disturb, Soul Assassin, The Delivery en Paid (Nederlandse films die Amerikaans moeten ogen door het Engelse taal) Maar het is moeilijk te beoordelen. Het lijkt hier en daar nog wel redelijk opgevult, de mooie onliners van Michael Madsen in de coffeeshop, het gangsterplot opzich met Amsterdam als achtergrond, die flashbacks en de redelijke actiescene's (die fietsscene bv ) . Het is in iedergeval niet campy gefilmd allemaal. Maar het acteerwerk is oh zo slecht en vele vechtscenes zien er ook lomp uit. Rik Sinkeldam mag wel effe doortrainen. Dat vrouwtje was wel weer erg aantrekkelijk. Maar het blijft lastig. Het plot zit ook vol gaten en echt een logica is nergens te bekennen.

Middelmatige prent die wel word opgebeurd door de Amsterdam locaties. Waneer word Amsterdam nou eens echt uitgebreid in een Hollywood actiefilm gebruikt?

avatar van Zjoert

Zjoert

Heerlijke B-Film uit de grachtengordel. Kaaskoppen-engels en slecht acteerwerk.

Enige pluspuntjes: De gastrolletjes van o.a. Horace Cohen, Sem Schilt en Jorgen Raymann.

Michael Madsen staat op de rol, maar die zit alleen aan en bar te blowen, drinken en schmieren.

avatar van Zinema

Madsens monoloog.

Een behoorlijk amateuristisch wanproduct dat vrijwel nergens weet te boeien. Het enig pluspuntje aan de film is een akelig kort bijrolletje van de improviserende Madsen, die een lekker vage monoloog houdt. Wat verder vooral opvalt zijn de slechte acteerprestaties en belachelijke actiescènes.

Slecht.

avatar van blackwolves

blackwolves

ik kan niet meer zegen bar slechte film de vent lijkt op vin diesel de andere op frans bouwer

nochtans is michael madsen een goede acteur. maar die film neen buiten de actie zat er een verhaal in dat nog staart heeft nog een eind.ik heb toch reeds betere films gezien van nederland die stuk voor stuk beter acteerwerk bevatten dan zo een holiwood film.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

7 April, mijn verjaardag in Corona crisis. En dan bij gebrek aan bezoek filmpje kijken. Geweldig hoe slecht kan een film zijn, schijn gevechten, steenkolen engels in een Nederlandse film, slechte dialogen, en veel nederlandse niet-acteurs zoals Jörgen Raymann en Jeroen Post. Maar omdat hij zo slecht was blijf je kijken of het nog erger kan, en ja hoor het eind gevecht 20 tegen 1 en die ene wint. Slecht ja echt wel, maar wel zo dat je erom kunt lachen.

Amsterdam Heavy is zeker niet zonder problemen. Het camerawerk, de editing en de gevechten zijn zo gedaan dat er bijna niks te zien is tijdens de vechtscenes. Jammer, want dat is een belangrijk onderdeel van een actiefilm. Ook zitten er behoorlijke gaten in het verhaal welke aan het einde van de film niet worden beantwoord. Voor fans van Madsen zal ik deze film niet aanraden. Voor kijkers die cheesy jaren 80/90 actiefilms wel kunnen waarderen is dit een leuke popcorn film.

Amsterdam Heavy - Filmrecensie - CinemaFlix.nl