Amsterdam Heavy (2011)
Met onder meer: Rik Sinkeldam, Alison Carroll en Michael Madsen
2,6 (945)
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Amsterdam Heavy
"Revenge means never having to say you're sorry"
Amsterdam Heavy vertelt het verhaal van een crimineel die op een meedogenloze zoektocht is naar wraak. Hij smokkelt zichzelf, tegen alle verwachtingen in, terug naar zijn geboortestad Amsterdam. Aangekomen met niets meer dan zijn blote vuisten en een brandend verlangen naar wraak gaat hij op een rooftocht door de Nederlandse hoofdstad om diegenen te vinden die hem hebben verraden.
Keele
Agent Van Beek
Security guard
Security guard
jarno1975 (moderator series)
Officiële site met behind the scene filmpje.
Tevens hebben Sem Schilt en Jörgen Raymann ook een rolletje.
Release date: 31 mei 2011
Zandadder
Voormalig TMF-VJ.
Ja, ken hem, was meer van verbazing..
Drs. DAJA
Yups, zit hier in. Wat ik heb gezien schijnt dit leuk te worden.
Sol-
jarno1975 (moderator series)
Première in Cannes op 21 mei, en op 31 mei in Nederland.
Ik heb hier even navraag naar gedaan, omdat de film niet in de releaselijsten stond.
De Nederlandse releasedatum op IMDb blijkt niet te kloppen:
A-film zal de film distribueren in NL, maar niet eerder dan september of oktober.
Quentin
A-film deze troep? Rechten moeten dan toch bijna gratis zijn geweest.
Quentin
Ziet er heel matig uit, maar had eerlijk gezegd slechter verwacht.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Dit ziet er eigenlijk best leuk uit.... veel beter dan ik had verwacht! Een paar erg grappige one-liners.
sinterklaas
Trailer is toch veelbelovend.
Poster lijkt wel wat weg te hebben van een computerspel.
Krijgt UK dvd release:
Amsterdam Heavy | film | Signature Entertainment - signature-entertainment.co.uk
Over NL release blijft het akelig stil...
DV1984
De film lijkt meer voor het buitenland te zijn gemaakt. Als Nederlander is dit eerder lachwekkend en weinig aan serieus te nemen, en dan heb ik het nog niet over de accenten en het acteerwerk (vooral Jeroen Post). Ik denk dat de maker van de film een soort London achtige film heeft willen neerzetten maar dat is dan aardig mislukt! In het Nederlands was de film misschien leuker geweest!
ralfsjam
Had hem nog niet gezien, maar er een beetje door heen gescrolled.... Allemachtig wat een troep!
En Madsen is echt een beetje een S, Seagal aan het worden, maar hij is 10 keer harder aan het vallen. Zaker ook sneu voor de Nederlandse acteurs die er in mee doen....
Troep (zou verboden moeten worden)
hendriks
whahhahahahahahahahhhhaahhahaah is enige wat ik kan zeggen dit is echt te erg voor woorden schande als dit door de nederlandse filmmaatschappij is betaald
FullMoon
Ik heb de film niet afgekeken. Bij de eerste 15 minuten heb ik afgehaakt. Het is niet de moeite waard deze film te zien. Acteerwerk is zeer beneden de pijl... en oh zo dat Nederlands accent... verschrikkelijk gewoon. Wat ik niet begrijp is wat waren de bedoelingen bij het maken van deze film? Wilde de Nederlandse filmindustrie iets hiermee bewijzen of wat? Je gaat je schamen om Nederlander te zijn na het zien van zoiets. Laat ik het daarbij houden.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Ik heb de film niet gezien - wel van plan overigens - maar ik heb wel een vermoeden van de omstandigheden waarmee de film gemaakt is. Ik denk dat de film los staat van 'de' Nederlandse filmindustrie en is gemaakt door beginnelingen/semi-professionals die een leuke commerciele genre-film wilden maken. Wellicht met meer geluk dan wijsheid - ik oordeel nog niet totdat ik de film gezien heb - is dat ze gelukt. Je kan de makers natuurlijk ook prijzen omdat het ze gelukt is zonder al te veel middelen een film te maken met een internationale cast.
sinterklaas
Natuurlijk deze gezien vanwege Amsterdam. Heb ook erg kunnen genieten van Do Not Disturb, Soul Assassin, The Delivery en Paid (Nederlandse films die Amerikaans moeten ogen door het Engelse taal) Maar het is moeilijk te beoordelen. Het lijkt hier en daar nog wel redelijk opgevult, de mooie onliners van Michael Madsen in de coffeeshop, het gangsterplot opzich met Amsterdam als achtergrond, die flashbacks en de redelijke actiescene's (die fietsscene bv
) . Het is in iedergeval niet campy gefilmd allemaal. Maar het acteerwerk is oh zo slecht en vele vechtscenes zien er ook lomp uit. Rik Sinkeldam mag wel effe doortrainen. Dat vrouwtje was wel weer erg aantrekkelijk. Maar het blijft lastig. Het plot zit ook vol gaten en echt een logica is nergens te bekennen.
Middelmatige prent die wel word opgebeurd door de Amsterdam locaties. Waneer word Amsterdam nou eens echt uitgebreid in een Hollywood actiefilm gebruikt?
FullMoon
Beste,
Het is niet alleen de accent, maar vooral het acteerwerk is zeer onder de maat. Als ik dan typ 'zeer' dan is dat niet om te overdrijven, maar het is daadwerkelijk ook echt zeer onder de pijl. Extreem veel fouten worden er gemaakt. bijvoorbeeld toen 2 mannen fietsend op elkaar als het wilde westen op elkaar schoten, maar de mensen in de omgeving lopen er bij alsof er niks aan de hand is. Het wemelt gewoon van de fouten in deze film en de geloofwaardigheid is in elke scene erg afwezig.
Maar succes met het kijken.
the-hague-pride
Wat een bagger film.
Ook het slechte Engels is triest om aan te horen.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Jarhead 3: The Siege