• 9.375.065 stemmen

The Lost Battalion (2001)

Oorlog / Drama | 92 minuten

Genre: Oorlog / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Luxemburg

Geregisseerd door: Russell Mulcahy

Met onder meer: Ricky Schroder, Phil McKee en Jamie Harris

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot The Lost Battalion

"Caught between two lines of fire, the Germans gave them two options: surrender or die. They chose a third."

Oktober 1918. De Amerikaanse troepen van majoor Whittlesey krijgen de opdracht een doorbraak te forceren in het bos van Argonne. Na een hevige strijd slagen de moedige soldaten hierin. Al snel blijkt echter dat ze in het midden van niemandsland terecht zijn gekomen, afgesneden van hun Engelse en Franse bondgenoten en omsingeld door de Duitsers. Terwijl ze wachten op versterking, proberen ze te overleven in de hel.

Charles White Whittlesey

Phillip Cepeglia

Major Wanvig

General DeCoppet

avatar van stinissen

En dan is er altijd nog een duif............

avatar van mana560

mana560

Weet iemand of waar ik een regiovrije of één van regio 2 - versie van deze dvd kan krijgen?

Bedankt!

-tim

avatar van Stevo

Stevo

Op de website van Videoland staat hij niet tussen de nieuwe releases en "coming soon". Jammer, ik zou m wel graag willen zien.

ThaMovieVoter

Altijd interessant, een nieuwe film over de Eerste Wereldoorlog, ik zou deze film graag willen zien.

Hopelijk is het niet waardeloos, en geeft het geen verkeerde kijk, het is natuurlijk weer verleidelijk voor de Amerikanen om in een film waarin een heldhaftig groepje zich verdedigd tegen een complete overmacht moffen er wat overdrevenheid in te proppen.

Toch wil ik deze film zeer graag en zo snel mogelijk zien, de recensies zijn namelijk niet erg slecht.

avatar van De GeuS

De GeuS

1 van de weinige films over de Eerste Wereldoorlog; de gevechten zijn behoorlijk intens en gruwelijk onder andere door het geluid van bajonetten die een lichaam doorboren. Het acteerwerk is goed, het is een soort "band of brothers" in WWI.

Het is alleen jammer dat je, naarmate de film vordert, niet echt het gevoel krijgt dat ze tegen een duitse overmacht vechten.

Hoogtepunt van de film vond ik de eindcredits, waarin de duif een ereplaats kreeg; 4 sterren....

avatar van eerdekes

eerdekes

Toch maar es een keer huren. Zag hem vandaag in de videotheek liggen

avatar van Lazarus

Lazarus

zo geweldig vond ik em niet, komt misschien omdat ik de band of brothers dvd box paar dagen geleden gezien heb. weliswaar WOII, maar toch

avatar van eerdekes

eerdekes

Binnenkort op vt m !!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Alweer een oorlogsfilm in de grauwe stijl van BOB en saving private ryan. Maar ditmaal krijg je een uitzonderlijk tijdsbeeld over een bepaald deel uit WOI. De hele film draait om het innemen van een bos , omsingeld door duitsers. Op dat vlak is de film erg uitzonderlijk en boeiend. De cast zet geloofwaardige vertolkingen neer. Soms wordt de Amerikaanse moed in deze hel nogal te uitdrukkelijk benadrukt , maar dat wordt de makers ruimschoots vergeven door de intense kleinschaligheid van "the lost batalion" die er voor zorgt dat ik de film met een 8/10 bekroon.

avatar van braambes

braambes

heel geloofwaardig als je et mij vraagt, in tegenstelling tot sommige andere 'waargebeurde' oorlogsfilms

avatar van thijsje23

thijsje23

Goeie film!

Puik acteerwerk en best mooi gemaakt!

Top oorlogsfilm, alleen iets te min verhaal erin.

Toch een one to watch movie!!!!

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik vond het leuk om eindelijk eens een film over de eerste wereldoorlog te zien ( met die leuke helmpjes ). Ik vond het een goeie film, en het verhaal, tsja het is een waargebeurd verhaal, dus daar kun je weinig aan doen. Het enige minpuntje vond ik het camerawerk, de camera stond geen seconde stil, ook bij de rustige gedeeltes van de film. Maar dat zie je trouwens wel vaak bij oorlogsfilms, om je het gevoel te geven er midden in te zitten. Dat is bij deze film wel gelukt.

3,5 ster van mij

ThaMovieVoter

Ik had er meer van verwacht.

3 sterren.

avatar van De GeuS

De GeuS

ThaMovieVoter schreef:

Ik had er meer van verwacht.

Wat dan....?

ThaMovieVoter

De gevechten op het eind vielen mij tegen, zoals al eerder vermeld zag het er niet uit alsof er een overmacht duitsers waren.

De film had te weinig sentiment, het stond me gewoon niet zo aan, ik heb al genoeg van dit soort films gezien.

Misschien zat ik gewoon niet in een goede bui toen ik dit zag..

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Heb de film gezien. Volgt de originele gebeurtenissen (even op internet rondsurfen) vrij aardig. Zelfs de hoofdrolspeler lijkt als 2 druppels water op de echte commandant. Redelijke tot goede film. De Duitse overmacht had inderdaad nog iets groter mogen zijn, maar wat ik goed vond is dat de Duitsers duits spraken. In veel films wauwelen ze vaak een soort belachelijk engels. Eigenlijk een aanrader.

Op dit moment 30 november 2004 te koop bij Mediamarkt voor zes Euro ....

avatar van REGENCY

REGENCY

Goede oorlogsfilm. Ik denk dat het met een iets groter budged, echt een topper geweest was. Dan had de duitse overmacht ook beter vertolkt kunnen worden.

Maar desondanks,

3,5 **

avatar van Bobje

Bobje

Ik vond m erg goed, het camerawerk vond ik juist geweldig. de gevechten waren ook behoorlijk grof (en dat vind ik goed).

avatar van Ghost-dog

Ghost-dog

Een goede oorlogs film..

Ik vind de scene dat ze die duitse sniper dood schoten Geweldig ..

avatar van Quentin

Quentin

Aardige oorlogsfilm, net camerawerk (ook al is het niet orgineel te noemen), meestal aardig acteerwerk, verzorgde productie voor een tv-film, alleen miste ze wat aan diepte waardoor inleving uitbleef. 3*

avatar van Timmy757

Timmy757

Ik had in deze film niet echt het idee dat het in de eerste wereldoorlog afspeelde, iets wat ik bij all quiet on the western front wel had. Toch nog wel mee vermaakt dus net aan 3*.

avatar van Barfly

Barfly

Goede film. Alles kwam geloofwaardig over mede door rauwe sfeer van de gevechtsbeelden.

Duitsers praten gelukkig ook nog eens hun eigen taal.

De "overmacht" van de Duitsers was echter minder geloofwaardig.

Toch geboeid blijven kijken.

avatar van jasmyn

jasmyn

Een goeie oorlogs film! 3.5 sterren

avatar van Justin

Justin

goede film.

avatar van Coop

Coop

Vond het een mooie film, alleen jammer dat er een grijze balk achter de ondertiteling kwam.

Aanrader !

avatar van Charlie_Q

Charlie_Q

Wel een aardige film. Al geeft de film niet echt de smerigheid, de ellende weer van hoe het echt geweest is (als je de verschillende documentaires mag geloven). Te weinig ratten, trenchfeet, modder, etc. etc....

Young Indiana Jones and the trenches of hell gaf een realistischer beeld (denk ik).

avatar van The Eye

The Eye

Weinig subtiele en integere film over de gruwelijkste oorlog uit de geschiedenis van de mensheid. met veel graphic violence (want ja, dat trekt natuurlijk veel meer publiek) en fancy camerawerk probeert men een registratie te geven van de slag bij Argonne in WO1. Daarbij worden de heroïsche Amerikanen niet vergeten. En om ze nog wat heroïscher over te laten komen, maken ze van de Duitsers maar complete mongolen. De fouten zijn daardoor talrijk. Loopgraven die niet kloppen, pistolen die volgens mij iets te modern zijn, tactieken die niet stroken met de werkelijkheid, vliegende Duitsers, en zo meer.

Er worden ons soldaten voorgesteld, maar van enige karakterverdieping is geen sprake, waarom die moeite dan. De doden die vallen zijn pionnetjes op een bordspel. De film heeft wel wat overeenkomsten met Brotherhood of war, die was namelijk ook niks.

avatar van Diederik58

Diederik58

Redelijke film. Maar ik vind het onderwerp niet voldoende uitgewerkt. Oppervlakkige karakters. Alleen Ricky Schroder liet iets meer zien van de jurist die officier werd.

De soldaten vallen bij bosjes en zijn gigantisch naief. De soldaten die overeind bljven zijn weer van die typische helden en zeer patriotisch.

Er werd redelijk geacteerd.

Het camerawerk was prima.

Gelukkig spraken de Duitsers Duits. Dat is wel eens anders in Amerikaanse films.

Het einde vond ik wat afgeraffeld.

De moeite waard om te zien, al zal de film mij niet lang heugen.

avatar van mr.corleone

mr.corleone

The Eye schreef:

pistolen die volgens mij iets te modern zijn.

nee, die pistolen kloppen wel, die hoge pieten gebruiken colt M1911A1. ik denk dat 1911 al genoeg zegt als de film in 1918 afspeelt