• 9.374.134 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Nicole Kidman en Marcel Iureș

Gesproken taal: Engels, Russisch, Servisch, Bosnisch en Kroatisch

Releasedatum: 6 november 1997

Plot The Peacemaker

"How do you get the world's attention?"

Een trein, geladen met nucleaire koppen, verongelukt in de voormalige Sovjet-Unie. De briljante geleerde Dr. Julia Kelly ontdekt dat het ongeluk eigenlijk een dekmantel is voor het stelen van de atoomwapens. Luitenant-Kolonel eerste klas van een commando-eenheid, Tom Devoe, wordt aangewezen om Dr. Kelly te helpen de verdwenen bommen te vinden. Samen achtervolgen ze, in een race tegen de klok, de laatste kernkop tot op de stoep van de Verenigde Naties.

Lt. Col. Thomas Devoe

Terry Hamilton

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Had deze al een keer eerder gezien. Wat de film zo irritant maakt is die Nicole Kidmann die denkt dat ze als vrouw maar alles te zeggen heeft. Voor de rest wel leuk en goed. 3.5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

U-96 schreef:

...Wat de film zo irritant maakt is die Nicole Kidmann die denkt dat ze als vrouw maar alles te zeggen heeft.

Eh...dit bedoel je serieus geloof ik he????

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

U-96 schreef:

Nicole Kidmann die denkt dat ze als vrouw maar alles te zeggen heeft.

Nou, dat vond ik nog wel meevallen, wat ik pas echt vervelend vind hier is dat de kamera werkelijk geen twee seconden stil staat (ben je niet zeeziek, word je het wel), als je op die manier wilt over laten komen dat het hektisch is in de film doe je in mijn ogen toch iets fout.

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Absoluut geen slechte film, maar ik vind dat Nicole Kidman niet de rol had moeten krijgen.

avatar van davidov

davidov

ligt het aan mij als ik zeg dat deze film soms mij heel erg aan james bond deed denken? aan het einde van de film niet meer, maar hoe george zn personage neer zet vond ik het redelijk er op lijken (charme, brutaal, humor, doorzetten, alles kapot maken als het even kan)

avatar van Quentin

Quentin

davidov schreef:

Ja is precies een amerikaanse kopie van Bond.

avatar van JdeB

JdeB

Deze films Rocks met een super achtervolging in oostenrijk 3,5*

avatar van dennis1984

dennis1984

Standaard actiefilm, die pas begint te boeien wanneer de eerste 8 kernbommen zijn gevonden.

avatar van Anatolia

Anatolia

Volgens mij heb ik deze film niet helemaal gezien.

Klopt het dat Nocturne van Chopin gespeeld wordt in een bepaalde scène?

avatar van neo

neo

Yeps, Nocturne in c minor.

avatar van Jorick

Jorick

Wat ik mij er van kan herinneren is dit een tegenvallende actiefilm, doch met enkele vermakelijke scenes.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Erg verrast.Heel spannende thriller met een uitstekende Clooney en Kidman

4.5

avatar van stan

stan

het is wel een goede film maar komt te vaak op tv. hij is vandaag weer op tv maar tog 2**

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zeer goede (niet al te ingewikkelde) actiethriller die wel wat traag begon, maar al snel de aandacht erbij hield. Het idee is niet zo heel origineel, maar Nicole en George en de goede actie inclusief autorace maken de film geweldig. 4

avatar van Leno

Leno

Gisteravond herzien en ik moet zeggen dat het niet veel is. Het verhaal is erg cliché en de acteurs hebben domme rollen met slechte dialogen.

Vlak voor de climax werd er nog even snel een motief voor de bad guy gegeven.

avatar van Purmerend

Purmerend

Veel achtervolgingen en actie, de film blijft boeien. Vooral met die scene's met die sluipschutters vond ik goed. 3*

avatar van ROOSKY

ROOSKY

Spannende film, zwaar in de trend van 24. Veel snelheid in het verhaal, terroristische dreiging, coole George Clooney. Alleen de rol die Kidman speelde stoorde soms. Het verbaast me dat deze film hier toch best wel laag scoort. Ik ga voor de 4*

avatar van djelle

djelle

Toch beetje té routineus, en vooral te middelmatig (ook op vlak van actie en onderhoudendheid) van kwaliteit om echt boven de middenmoot uit te steken lijkt me. Clooney is zalig in zijn rol (voor mijn part geknipt voor het actiegenre) maar dat maakt nog geen hele film natuurlijk. Redelijke actiefilm dat vrij lekker wegkijkt, maar niets exceptiefs. 2,5*

avatar van matthijs.h

matthijs.h

wel onderhoudend eigenlijk

goeie actie

tamelijk jonge george clooney

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Spannend, veel snelheid en behoorlijk realistisch (de terroristen worden bijv. niet als een stelletje halve-garen neergezet) en sterke rol van Clooney. Op het eind misschien net iets te veel voorspelbaar, maar voor de rest erg ok.

avatar van hinie

hinie

Ik vond vooral clooney geweldig!!

Hij zou inderdaad de perfecte 007 zijn!!!!

avatar van 606

mooie actie film goed acteerwerk

kijkt erg lekker weg.

4,5 ster

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuke film met goede actiescenes en locaties.

Had hem 3 jaar geleden gezien maar ik kan me herrineren dat deze voor mij vermakelijk was.

3,5

avatar van basketballerke

basketballerke

Hij is alleen vermakelijk niet meer

3sterren

avatar van P8rb

P8rb

leuke actiefilm om 's avonds een keer te kijken..

3,0

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Laatst nog gekocht bij de Lidl voor 6,99 en gezien en ik vond hem beter dan de vorige keer. Mooi gemaakt met mooie locaties.(oh heb ik al eerder gezegt) Die Wenen-scene blijf ik nog de beste vinden hoe Cloony al die BMW's aan gort rijd. En mijn bek valt nog altijd open bij die atoomexplosie.

Stem verhoogt naar: 4,0

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

De Peacemaker mag dan wel een standaard verhaal hebben. Russische terroristen laten een treinongeluk gebeuren en willen locaties in de VS opblazen. Okay. Maar laten we eens kijken wat het doel van de film is: Entertainen. Nou en dat is ze goed gelukt, de film verveelt geen moment. Ook zitten er wel eens spannende stukjes in. Ook de beginscène met die atoombom was ook zeer mooi opgebouwd tot een climax.

Ook die scène in Wenen was ook erg goed.

4 sterren.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Dit soort films kunnen we wel dromen, en dat is de pech van The Peacemaker: 3.00
Er zijn al zoveel films met dit soort verhaallijnen en dan is het op zich al een kunst om er nog wat van te maken. En vooral: beter te zijn dan alle concurrende producenten die dit soort films hebben gemaakt. The Peacemaker is op zich zeker geen slechte film, maar bevat te weinig vernieuwende elementen en verrassende plotwendingen om echt boven het maaiveld uit te steken. Het blijft nu bij een doorsnee actieprent die weliswaar niet slecht is, maar zichzelf met de gekozen verhaallijn misschien wat te kort doet.

Een verhaal dus dat we al van veel andere actiefilms kennen, en geen moment echt vernieuwend is. Toch is het verhaal van The Peacemaker allesbehalve slecht. De film komt uiterst moeizaam van de grond (afgezien van de treinscene, en de achtervolging in Wenen), maar als men eenmaal met de satelliet de truck met kernbommen weet op te sporten begint het verhaal een stuk beter te lopen (echter is er dan al bijna een uur film voorbij). Het verhaal word goed opgebouwd, weet de spanning tot aan het einde vast te houden, en laat nergens grote kansen onbenut om er meer uit te kunnen halen.

Wat dit soort films in ieder geval nodig heeft om een kans van slagen te hebben tussen al zijn concurrenten is een goede cast, en daar is men zeer aardig ingeslaagd. Clooney en Kidman spetteren weliswaar niet van het scherm, maar met hun acteren is helemaal niets mis. De twee vullen elkaar goed aan, hun personages passen bij elkaar, en er is vanaf de eerste seconde een "klik" tussen de twee, niet geheel onbelangrijk in dit soort films waar de twee hoofdrollen nadrukkelijk met elkaar te maken hebben. Iures speelt vrij aardig als Dusan, en heeft hij echt het personage van een terrorist. Aan de bijrollen mankeert ook vrijwel niets.

Men heeft zeker wel nagedacht om een realistische film neer te zetten, en dan heb je mijn stem in de meeste gevallen wel gewonnen als film zijnde. Toch gaat het stelen van de kernbommen wel erg gemakkelijk, en is het gebruik van een mol bij de organisatie (of land) die de bommen in beheer hebben zo cliche dat we hier ondertussen onze buik wel van vol hebben. Verder is het optreden van het opsporingsteam soms wel wat laks te noemen, want men had veel eerder de link kunnen en moeten leggen met de vermoorde parlementarier vlak voor de VN-top. Een duidelijk gevalletje van een script dat weer eens heilig is. Verder zitten de actiescenes aardig in elkaar, en heeft de film een erg sterk aan tijd gerelateerd verhaal. Dat zie je niet heel erg vaak bij een film, en al helemaal niet bij actiefilms. Een pluspunt.

De special effects zijn over het algemeen aardig. Alleen de special effects van de helikopter die getorpedeerd word is echt onder de maat, maar dat is dan ook het enige.De kernexplosie aan het begin van de film is aardig uitgewerkt, en ook de explosie in de kerk aan het einde van de film is alleraardigst. Ik las in een reactie dat de film erg "wild" in beeld is gebracht, erg onrustig, maar zo heb ik dat eigenlijk niet ervaren. Er staat een erg steady film met "down to earth" filmtechnieken zonder rare fratsen.

Op al mijn onderdelen ben ik op een 3.00 uitgekomen, met uitzondering van het verhaal, dat een 2.50 krijgt. Dit heeft gotendeels te maken met het feit dat het verhaal niet echt origineel is. Op zich is er geen reden om te gaan vergelijken met andere films, maar bij deze film doe ik dat toch omdat het verhaal werkelijk helemaal niets vernieuwends bevat. Dit is dan ook meteen het grote nadeel van The Peacemaker, want als deze verhaallijnen helemaal nieuw voor ons waren geweest dan had de film op zeker minimaal een punt hoger gescoord, want aan de film zelf mankeerd vrijwel helemaal niets. Maar ja, als telt niet. The Peacemaker heeft mij bijna twee uur kijkplezier opgeleverd, al had de film wat opstartproblemen. Bij een doorsnee film hoort een doorsnee cijfer, een 3.00

avatar van joe black

joe black

Leuke film voor een doordeweekse avond. Niets speciaal, goeie spanning, middelmatig verhaal en leuke acteurs

een gemiddelde 3*

avatar van Cashmyra

Cashmyra

haha, ik heb aan deze film nog een plezierige herinnering overgehouden, maar dat lag niet zo zeer aan de film

maar hijs wel oke, gewoon lekker doorsnee actiefilm, en clooney is gewoon erg leuk