• 9.373.638 stemmen

Met onder meer: George Clooney, Nicole Kidman en Marcel Iureș

Gesproken taal: Engels, Russisch, Servisch, Bosnisch en Kroatisch

Releasedatum: 6 november 1997

Plot The Peacemaker

"How do you get the world's attention?"

Een trein, geladen met nucleaire koppen, verongelukt in de voormalige Sovjet-Unie. De briljante geleerde Dr. Julia Kelly ontdekt dat het ongeluk eigenlijk een dekmantel is voor het stelen van de atoomwapens. Luitenant-Kolonel eerste klas van een commando-eenheid, Tom Devoe, wordt aangewezen om Dr. Kelly te helpen de verdwenen bommen te vinden. Samen achtervolgen ze, in een race tegen de klok, de laatste kernkop tot op de stoep van de Verenigde Naties.

Lt. Col. Thomas Devoe

Bazta Sergeant

Terry Hamilton

avatar van Jordy

Jordy

Klinkt een beetje als een standaard actie-film, maar de film ziet er erg goed uit, is spannend, en de hoofdrolspelers doen het goed, kom op 3 sterren uit.

neo

ik had eigenlijk niet verwacht dat ie zo goed zou zijn.inderdaad spannend en er zit ook wat goeie humor in.deze film was in ieder geval een goede start van dreamworks

Ik vind het een beetje een middelmatige bond rip-off.

Niets bijzonders, maar ook niet heel slecht.

Het begin van de film vond ik trouwens spectaculair, herinner ik me nog. De rest van de film viel me nogal tegen.

avatar van Blindfold

Blindfold

Net op het randje 3 sterren, maar da's omdat ie een flinke berg BMW's naar de klote rijdt.

avatar van BS

BS

best goede film,goede actie en de hoofdrolspelers doen het goed.De spanning houden ze er goed in.

Een goed gemaakte aktiefilm.3.5 ster

avatar van jackie

jackie

Bah, wat een slechte saaie film, alleen George Clooney is goed.

avatar van Pieter

Pieter

Toffe film, vooral de actiescene in Wenen met de BMW´s...!

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Toffe actiefilm, alleen beetje het doorsnee verhaal jammer genoeg. 3 sterren omdat ie toch vol met mooie actie zit!

avatar van BS

BS

George Clooney in de bocht.

Niet slecht gedaan,om een redelijk standaart verhaal.Erg mooie beelden,goede actie.Vermakelijke film dus. 3.5 ster

avatar van Macmanus

Macmanus

Goeie actie film.

Clooney en Kidman zijn erg goed samen en het is wel een wat interessanter geworden na 11 sep net als de Siege eerst vond ik hem niet zo goed maar als je hem nu kijkt zie die film en deze toch anders wel Interessant .

3.0 voor een goeie atie film plus 0.5 voor de goeie cast dus een 3.5 voor deze film.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Goeie actie film.

en deze toch anders wel grappig.

Grappig?!?

avatar van Macmanus

Macmanus

Sorry bedoelde Interessant.

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Yep Hijz Inderdaad Wel Ok

Vannavond op TV, voor 2e x kijken.

avatar van FisherKing

FisherKing

Clooney als James Bond (hij zou er echt geschikt voor zijn)

avatar van darkcity

darkcity

Ik vond de film niet veel aan. Het verhaal boeide me niet en er was te weinig aktie waardoor het erg saai werd. 2*

neo

Voor mij is de film trouwens meer dan zomaar een standaard actiefilmpje ala Bond. Kijk bv naar de prachtrol van Marcel Iures als de piano speler die zijn vrouw en dochter heeft verloren en zijn pijn terugvind in muziek van Chopin. Dit maakt van hem al een erg kwetsbare ''terrorist'' en geeft zijn personage de nodige diepgang wat de film zelfs beter maakt.

avatar van herman78

herman78

Ik kan me niet herinneren dat ik echt meeleefde met die terrorist. Als je het zo gaat bekijken, dan heeft bijna iedereen hoofdfiguur in elke film wel een uitgediept karakter.

Ik zou nog wel 's de eerste paar minuten van deze film willen zien. Die enorme explosie aan het begin maakte best wel indruk.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik vond de beweegredenen van die terrorist een beetje vreemd. Hij neemt het op voor zowel de Serven als de Kroaten en Bosniërs.

neo

Dat komt omdat de volkeren er zelf wilden uitkomen wat leidde tot een oorlog waarbij de wapens uit het Westen werden geleverd. Met die westerse amo is zijn familie afgeslacht en daardoor voelt hij zich nou een met andere volken. Ook haat hij de bemoeienis van de zogehete Westerse peacemakers.

En dan nog iets:
aan het begin van de film wordt een belangrijke politicus vermoord. dusan gravich had hier de opdracht voor gegeven omdat de politicus niet terug keek in het verleden, waar uit blijkt dat alle ellende voor een deel de verantwoordelijkheid is van het westen. hij neemt zijn plaats in en kan zo zijn plannen uitvoeren om bij de vn-vredesvergadering (waar ook over zijn land beslist zal worden) een bom te laten ontploffen.

politicus

neo

ja meneer van de spellingscontrole

Het was niet verkeerd gespeld, maar je gebruikte de meervoudsvorm, waarbij je enkelvoud bedoelde.

neo

ja meneer van de enkel- en meervoudsvormcontrole

neo

Net nog maar even een stuk gekeken al was het alleen maar voor de muziek van Hans Zimmer. Geweldig gewoon hoe prachtig zijn muziek de beelden ondersteunt!!!!!!!!!!!!! De underscore is trouwens van Gavin Greenaway.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bij herziening heel slecht, behalve de muziek van Hans Zimmer

FisherKing schreef:

Bij herziening heel slecht, behalve de muziek van Hans Zimmer

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

bij de tweede keer kijken toch erg tegenvallend (stem verlaagd van 2,5 naar 2)

..the Russians couldn't find snow if it was freezin' winter.. .

Gelukkig zijn de Americans er nog to save the day..

Verder wel een professioneel gemaakt actiefilmpje.

avatar van Nick Kang

Nick Kang

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit een erg leuke film vind. Niet dat het zo bijzonder geacteerd is, maar vanwege de actie in de film. Alleen is de film toch wel een beetje overdreven: hoe kom je nou in New York met een atoombom? George Clooney speel acteerd redlijk in deze film. Vind hem in E.R. toch beter. Maar dat mag ik eigenlijk met elkaar vergelijken.:)