Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Frans
Releasedatum: 7 april 2011
Plot Limitless
"What if a pill could make you rich and powerful?"
Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen.
Edward Morra
Pierce
Kevin Doyle
Morris Brandt
timmienoelie
Geen slechte film, maar ik had toch wel iets veel anders verwacht. Ik verwachte meer iets met een ingewikkeld plot maar dat was totaal niet het geval. Deze film was wel vermakelijk, maar het verhaal was wat 'leeg'.
timbo_
Een pil die er voor zorgt dat je in plaats van de gebrukelijke 20% je volledige hersencapaciteit gebruikt. Het blijkt een prima plot voor een gedurende het eerste half uur onderhoudend filmpje. Jammer genoeg valt de film al snel in herhaling en worden de cliches niet gemeden waardoor Limitless na een alleraardigst eerste deel ver terugzakt.
Mad Dog
Ze hadden beter het gat voor 'twelve months later' uitgewerkt, ipv het begin van de film. Het einde is nu echt bij het haar getrokken en komt plots uit het niets, terwijl ik het einde mss wel sterk zou vinden als het laagje voor laagje doordringt bij de kijker omdat het zo goed wordt opgebouwd.
Het begin van de film was eerder saai en te lang uitgewerkt. De film boeide me vanaf een kwart tot drie kwart, met vervolgens een belachelijk aangebracht einde.
Robert De Niro mag ook dringend nog eens voor een topfilm gecast worden, want nu hij echt oud wordt, krijgt hij een enorme karakterkop en zit er volgens mij zeker genoeg potentieel in voor een toprol. In deze film is deze topacteur toch weer gedegradeerd naar een bijrol in een matige film.
Eh... De Niro is één van de regisseurs van Limitless en bovendien heeft hij al een karakterkop sinds zijn eerste film.
Sander14
Dat wist ik niet. Wat de karakterkop betreft, ik vind dat die nu toch meer ontwikkeld is. Maar ik volg je wel. Ik blijf erbij dat ik hem graag nog es in een echte topfilm zie, nu hij nog niet in een rolstoel zit.
Chaos Industry
Hele fijne film om naar te kijken.
Ik verheugde me er al een tijdje op, en hem gister mogen zien.
Zeker geen weggegooid geld.
De manier van filmen wanneer hij 'spaced' is mindfucking, bizar en heerlijk tegelijk.
Het concept over zo'n pil is voor mij nieuw en het idee om zo'n leven te leiden daagt eigenlijk iedereen uit dit ook te doen (al bestaat de zooi niet).
Ik had eerst een 9 gegeven uit enthousiasme, maar na een nachtje slapen ben ik toch gezakt naar een 8. Dit omdat ik toch met een aantal vraagstukken blijf zitten waarvan ik vond dat deze niet goed beantwoord werden of slecht naar voren kwamen.
- Wie stuurde deze handen?
- Wie vermoorde de dealer (ben even de naam kwijt)
- Blufte de hoofdpersoon tegen de Niro op het laatst door te zeggen iets beters te hebben uitgevonden?
Verder vond ik dat te weinig naar voren kwam wat de gevolgen van deze pil waren. Je kon in een coma raken en dood gaan, maar hoezo gebeurde dat? Overdosis? Stoppen? Hier had meer gedaan mee kunnen worden.
Ondanks deze rij met vragen en/of opmerkingen vond ik het toch een goede film.
John Lee Hooker
- Wie stuurde deze handen?
Die handen waren van de bodyguards van Eddie. Je herkende die aan de tatoeage op een vinger.
De man die van Eddie pillen wilde hebben heeft hun laten ombrengen.
Jessen0wnt
Aparte film die aanvoelt als een groot cliché.
De film begint ontzettend sterk, we belanden gelijk in een New Yorkse trip die wonderen deed, erg gaaf, heel erg mooi en strak gemonteerd en geregisseerd. Helaas gaat de film daarna het gewone zijstraatje weer in. Herkenbare structuur, gelukkig dan weer wel in een nieuw jasje (kijk niet veel drugs-films) en door een goede balans in creativiteit/originaliteit en popcorn vermaak, is het een hele aardige en vooral ''coole'' film. Bradley moet je leuk vinden, hij kan nogal arrogant en te gladjes overkomen, de rol als Eddie, is prima voor hem weggelegd, hij wist te boeien. Hij voelde zich wel overduidelijk lekkerder (en daarom ook krachtiger op het beeld) in zijn rol wanneer het met zijn karakter goed ging, terwijl ik juist wat emotie en diepte had willen zien in ''de andere tijden''. Het verhaal is recht door zee, het loopt allemaal lekker langs een kant waardoor je als kijker niet echt meeleeft. Ik geloofde alles wel, liet alles gebeuren, want deze NZT gaf toch de oplossing. Ik had liever wat bijwerkingen ook echt willen ZIEN. Popcorn vermaak met een hoog visueel niveau. 3,5 ster
Nohands
Van de laatste tijd is dit toch een goede thriller, soms een beetje over the top maar kijkt toch lekker weg. Heb een leuke bioscoop avond gehad!!!
maerk
Leuk filmpje dat het moet hebben van de moderne look. Natuurlijk is het idee van de film, een man die 100% van zijn brein kan gebruiken, erg leuk. Maar daar komen de clichés om de hoek kijken en wordt er met dat gegeven weinig meer gedaan. Het verhaal is redelijk voorspelbaar en de film is niet heel bijzonder.
De hippe montage zorgt ervoor dat de film net iets interessanter wordt om te zien. Daarnaast een goede rol van Bradley Cooper. DeNiro vond ik eigenlijk niets toevoegen.
Leuk, 3,5*.
Greeneyelady1
Het is een leuke film om naar te kijken, maar geen hoogvlieger. Bradley Cooper speelt zijn rol "goed" en het verhaal zelf is interessant. Wie zou nou niet zijn hersencapaciteit ten volste willen benutten?
Het begin van het einde van de film vond ik echter middelmatig, tot soms teleurstellend.
Daarbij had ik verwacht dat Robert De Niro een wat grotere rol zou spelen. Dit bleef achterwege.
Tot slot: SPANNEND is de film zeker ..
PaulieWalnuts
De hoge score verbaast mij toch wel enigszins. Ik ben naar deze film in de bios gegaan, voor een groot deel omdat het verhaal me wel aansprak en omdat ik Robert de Niro wel weer eens wilde zien acteren.
De film begint leuk. Het verhaal is meeslepend en heeft veel potentieel. De spanning wordt goed opgebouwd. Het zijn echter de vele losse eindjes die mijn nogal irriteren. Veel ongeloofwaardige wendingen en niet uitgewerkte verhaallijnen (die advocaat, concurrent ook aan dezelfde pillen, die ex-vriendin, De Niro werkt heel toevallig opeens voor de producent van de pillen, 100% hersencapacitiet: waarom niet je toekomst veiligstellen?). Dan denk je nog even dat er een heel spectaculair einde komt waaruit zou blijken dat de president afhankelijk wordt van een groot farmaceutisch bedrijf, maar helaas eindigt de film echt meer dan slap. Wat een anticlimax!
Leuk om gezien te hebben, maar als je er aan terugdenkt zitten er toch wel heel veel ongeloofwaardigheden en slordigheidjesfoutjes in en is het zeker geen blijvertje.
schram101
Heel origineel filmpje die vooral door de hippe montage behoorlijk aangenaam te aanschouwen is.
Gelukkig geen bijzonder ingewekkeld plot, maar goed te volgen.
Cutiepie
Ein-de-lijk een keer een ander soort film. Heb me echt prima vermaakt tijdens deze film en was een welkome afwisseling van de standaardfilms en vervolgfilms.
purekillah
- Wie stuurde deze handen?
- Wie vermoorde de dealer (ben even de naam kwijt)
Ondanks deze rij met vragen en/of opmerkingen vond ik het toch een goede film.
Al je vragen worden in de film al beantwoord.
De handen waren van zijn bodyguards(dit kon je zien aan de tattoo's).
Die gast die pillen van hem wou hebben had dit gedaan. Hoe weet ik dat? Logica!
En nee hij blufte niet, en had ook niets beters uitgevonden maar hij had het spul verbeterd. Dat kon je ook zien in de laatste scene waarop hij een auto ongeluk voorspelde, en precies wist wat er medisch met de Niro aan de hand was door alleen een hand op zijn borstkas te leggen.
voeder
Een film die lekker makkelijk wegkijkt. Heb me niet verveeld tijdens de film, dit omdat de gehele film zich in een vlot tempo afspeelt. Alleen het is geen film die enige indruk op me achter heeft gelaten en zal laten.
Het idee van de film is leuk, maar de film zelf is zo voorspelbaar. Er zit nergens een plotwending in of iets dat je doet verbazen. Het is allemaal precies zoals je verwacht.. Leuke film die makkelijk wegkijkt, maar zeker niet speciaal. Een keer kijken op de bank als je je verveeld is mijn advies, ervoor naar de bioscoop gaan zou ik niet doen...
DonPeliculón
Prima film. Geen meesterwerk, maar wel goed.
Het verhaal op zich is vrij origineel: door een bepaalde pil in te nemen groeien je mogelijkheden tot ongekende hoogtes. De transformatie van de oude Eddie Morra naar de nieuwe versie wordt erg goed in beeld gebracht. In het eerste deel is het allemaal nog vrij rustig en maken we kennis met Morra, in het tweede deel is er steeds meer sprake van een thriller en wordt het pas echt spannend.
De film kan bogen op een uitstekende cast, met een Bradley Cooper die nu ook in een meer serieuzere film bewijst een prima acteur te zijn. Ook Abbie Cornish speelt erg goed. Robert De Niro heeft helaas slechts een kleine rol die beter uitgewerkt had kunnen worden, maar maakt wel indruk in de minuten die hij krijgt.
Vooral visueel zit de film ijzersterk in elkaar, de beelden die de ‘nieuwe’ Eddie Morra vergezellen nadat hij de wonderpil ingenomen heeft zijn schitterend. Vooral het zoomshot dat enkele malen gebruikt wordt maakte indruk op me.
Wel moet gezegd worden dat de film redelijk oppervlakkig blijft, iets wat niet nodig geweest was. Het concept dat de pil vrijwel alles mogelijk maakt wordt vrij geloofwaardig neergezet, maar andere zaken juist weer niet. Hoe is het in ’s hemelsnaam mogelijk dat Eddie ondanks zijn genialiteit niet doorheeft dat zijn pillenvoorraad opraakt? En hoe kunnen de Russische gangsters met een Praxis-zaagje zijn fort van acht miljoen binnendringen?
De slordigheden die de film kent mogen de pret echter niet bederven. Onder begeleiding van een weinig gevarieerde maar prima ondersteunende soundtrack is Limitless goed voor anderhalf uur redelijk origineel vermaak. Een aanrader.
s0njaa
Sinds wanneer gebruiken we 20% van onze hersencapaciteit, bullshit..
Maar aangenomen dat die mythe, waarheid is,, Heb ik mij PRIMA vermaakt!
Blokland
Prima film met visueel een plusje vanwege de bijzondere montage.
Djarune
Prima wegkijker en niet meer dan dat. Op de helft zakt het verhaal behoorlijk in en dan maakt de film nog iets goed met wat actie. Alle "twists" zijn voorspelbaar. En het verhaal loopt niet echt door tot het einde wat tevens een zwak einde is. Verder zie je de mooiste mensen, pakken, auto's, clubs. Een achtervolging vindt gelijk "toevallig" plaats in een mooi stukje Central Park. Alles is ontzettend overdone, waardoor het nergens echt spannend is. Ik werd nergens verrast. En een film met een "intellectueel" karakter zou toch verassend moeten zijn? De regisseur had zelf zo'n pil moeten nemen. Het mooiste in de film vind ik de verwijzing naar The Matrix. Heb echt moeten lachen in de bios.
Elineloves
Vanavond heb ik Limitless in de bioscoop gezien, en hoewel ik merkte dat ik steeds verder wegzakte in mijn stoel, ben ik wel blij dat ik deze film op het grote doek heb gezien.
Ruim 1,5 uur naar de prachtige Bradley Cooper kijken is geen straf, laat ik dat voorop stellen. Wat een heerlijke vent, zijn lach, zijn ogen... Ik kan een a4 voltikken vol liefkozende woorden over Bradley. Máár, dat ga ik niet doen, wees gerust.
Er zijn veel pluspunten bij deze film. Een vlotte montage, visueel is het prachtig (met name de hallucinerende beelden) en de (helaas te weinige) actiescènes zijn een spektakel. Ook het acteerwerk is prima te noemen. Bradley weet zowel als 'zwerver' en als 'rijke zakenman' te overtuigen. Robert De Niro voelde daarentegen een beetje als een bijzaak aan. Voor hem hadden ze makkelijk een andere en/of onbekendere acteur neer kunnen zetten, want zoveel toegevoegde waarde had Mr. De Niro niet. Abbie haar personage vond ik ook een twijfelgevalletje. Aan de ene kant gaat ze bij Eddie weg wanneer het niet goed met hem gaat, wanneer hij geld heeft is ze terug, wanneer hij weer af lijkt te glijden smeert ze hem weer en ja hoor... wanneer Eddie succes boekt, is ze er weer. Wat moet je daar nou mee? Ik kon er in ieder geval weinig mee. Ook had ik graag gezien dat het 'Melissa gebeuren' iets meer uitgediept zou worden.
Veel zaken worden aangekaart en vervolgens ontstaan er nieuwe vragen waar je geen antwoorden op krijgt. Prima, laat maar een deel over aan de fantasie, daar ben ik persoonlijk een voorstander van, zolang het geloofwaardig blijft. Wat zou er gebeuren met Eddie wanneer zijn pillenvoorraad opraakt? En wat gebeurt er dan met zijn gezondheid? Helaas krijgen we dit niet te zien en wordt het een beetje naar een zijlijn geduwd.
Ik ben niet helemaal tevreden. Halverwege de film verloor het een beetje vaart, maar het bleef toch onderhoudend en ik was nieuwsgierig naar de afloop. Deze was niet helemaal bevredigend, maar voor een 'Hollywood popcornvermaak actiethrillertje' begrijpelijk.
Nog één keer dan, om het af te leren: Wat is Bradley een heeeeerlijke vent!
tukkerstein
Uitgangspunt is leuk maar het wordt op een blockbustermanier uitgewerkt. Nergens wordt het verhaal verbazingwekkend en er zijn ook wel wat cliches. Desondanks erg vermakelijk, goed gemonteerd en goed geacteerd.
grid8400
Fijn filmpje 3,5*
Nergens slecht, blinkt ook niet uit in hoogte punten, maar van begin tot eind vermakelijk.
timbo_
De nieuwe Running Scared/Felon van Moviemeter? Wat een belachelijk gemiddelde.
Davidus
Begin was hoopgevend. Schrijver zit aan de grond, broer met mysterieus pilletje, en hup, alles wordt anders. Lekker snel gefilmd, voice-over wat de film altijd een iets intelligenter niveau geeft, mooie locaties, dit had heel interessant kunnen worden.
Maar dan zakt alles compleet in elkaar. Onduidelijke achtervolgingen, veel te toevallige ontmoetingen, en bovenal een ontzettend zwak plot.
Had veel meer in gezeten
Arnforpresident
Zwaar teleurgesteld door deze film. Ik had een intelligente thriller verwacht, maar het bleek een gewone lineaire actiefilm te zijn. Het verhaal is monotoon en lineair. Met die black-outs hadden ze echt iets cool kunnen maken (op z'n Fight Club's). Maar neen.
Er zat potentieel in het verhaal, maar dat komt er helemaal niet uit.
Robert De Niro degradeert zichzelf weer tot tweederangsacteur. Bradley Cooper speelt het goed (Behalve toen hij het lijk van z'n ex-schoonbroer vond, dan begon hij te hijgen en bijna te wenen..?)
Wiebor
Beetje jammer dat deze film het fabeltje "we gebruiken maar x% van onze hersencapaciteit" versterkt. Hoe moeilijk is het om het net wat correcter te maken? Prima actiefilm verder, niet slecht, maar er konden dingen beter.
jarno1975 (moderator series)
Hoe kom je er bij dat dat een fabeltje is?
fcdenhaag
Parisa
Ik vond hem leuker dan ik dacht. Wat ik dacht voor ik de film zag was namelijk; er draait sowieso geen topper. We gaan eens kiezen wat ons toch het leukste lijkt. Even leek lachen om de kuikens van Hop in het Nederlands(!) voor mij de beste optie. Ik ben blij dat we toch voor deze hebben gekozen.
Is het dan een film die je op het grote scherm gezien moet hebben omdat hij zoooooo bijzonder was? Met zo'n geweldig verhaal, acteertalent en stoere actie? Nou, dat valt allemaal nogal mee, maar heeft wel wat vooroordelen goed gemaakt.
Ten eerste was ik bang dat deze film na wat misschien boeiend 'geneuzel' zou vervallen in het verplichte half uurtje -towards the ending- actiegeweld. Er was wel wat actie, maar het is niet zo dat het ergens de film overnam. De actie die er was, was nodig voor het verhaal. Niet meer, niet minder.
Een andere valkuil was dat er misschien een half uitgesponnen romance in zou zitten, waar ik dus even geen zin in had. Die was er ook niet. Uiteraard waren er wel wat vrouwen aanwezig, maar het werd niet suikerzoet en ook geen Me Bond-gebeuren.
Nu weer wat anders. De lengte van de film was precies goed. Niets was te erg uitgesponnen. Ik vond het leuk dat er ook in de film sprongen gemaakt werden in de tijd. Zoals je natuurlijk ook in boeken of andere films tegenkomt. Bij deze film werkte dit goed.
Daarnaast waren de enkele camera effecten goed gelukt. Op de kleinste tv zouden ze ook nog wel werken. Om duizelig van te worden.
Bradley Cooper, bijna vergeten dat ik hem van The Hangover ken. Ik vond hem hier een stuk leuker. Hij speelde zijn rol neutraal, wat vat mij betreft goed is voor deze film. Op het eind vond ik hem wel te glad. Jammer dat hij een deel van zijn karakter moest verliezen voor zijn succes.
Abbie zou van mij de volgende actice mogen worden met de like factor voor beide geslachten. Maar ik vrees dat ze daarvoor niet genoeg boobs heeft. Uitstraling heeft ze in ieder geval zeker. Dom is ze volgens mij ook niet. Ik zie haar graag nog eens in wat leuke films spelen.
Van De Niro had ik niet meer verwacht dan wat hij deed. Hij had tenslotte eigenlijk maar een 'bijrolletje'.
Verder vond ik de boef, als jullie begrijpen wie ik bedoel, en het script wat voor hem was geschreven erg geslaagd.
Dus natuurlijk, het is geen film waar je het jaren later nog over gaat hebben. Maar wel een die je voor de lol gerust eens kan gaan kijken. 3,5*

De 5 beste films over de financiële markt

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Netflix deelt indrukwekkend kijkje achter de schermen van 'Project Power'

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006

Senna
Documentaire / Biografie, 2010
new york citygeneesmiddelpoliticuspilliq stalkingsuperhumanauteurdrugsappartementthreatknowledgenootropicsmind booster