• 9.383.664 stemmen

Met onder meer: Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Frans

Releasedatum: 7 april 2011

Plot Limitless

"What if a pill could make you rich and powerful?"

Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen.

avatar van aspers

aspers

Een film die heel veel potentie heeft, maar het er niet uit weet te halen!

Het begon sterk met een bizar intro en al vrij snel neemt Eddie het pilletje en krijgen we veel visuele kunstjes. Super, dat gaat er bij mij wel in. Maar om de een of andere reden dachten de makers dat het wel goed was zo, en zien we er de rest van de film bitter weinig (lees: niets) van terug.

Hetzelfde voor de black-outs... iets waar je zoveel mee kunt doen. Zoals een een moord plegen!? Maar we gaan hier verder niet dieper op in. Het doet er blijkbaar niet toe.

E zo gaat eigenlijk wel de hele film. Steeds komt er stukje potentie voorbij, maar de makers hebben besloten dit weer snel van tafel te vegen. Jammer... had echt zoveel meer kunnen zijn!

Want verder is het allemaal dik in orde. Visueel, het acteerwerk, het idee van het pilletje. Prima, heb ik allemaal geen moeite mee.

avatar van Katharina

Katharina

Ik vond de film best wel een tegenvaller en eigenlijk helemaal niet zo goed, alles was zo voorspelbaar. Behalve het einde, dat vond ik geweldig, daarom toch nog 2.5 sterren.

avatar van Ravio

Ravio

Ik vond hem briljant! Deze destijds in de bios gezien en ik "zag" allerlei dingen toen ik weer buiten kwam, haha! Zo gegrepen door het fantastische concept van het pilletje in de film!

avatar van Bram44

Bram44

frans123 schreef:

Je bent zeker erg jong en hebt weinig gezien. Saaie film ,die geen moment echt boeit.Met weer eens de Niro,die zijn zakken vult met dit soort B-films. Zonde van je tijd. Overslaan deze film.

Je bent zeker erg jong en hebt weinig gezien. Meneer koekepeertje heeft verstand van films.

Applaus voor jezelf hoor.

avatar van frans123

frans123

Bram44 schreef:

Applaus voor jezelf hoor.

Jij hebt er drie gezien en geeft gemiddeld een 4,17....Jij hebt er kijk op..lol

avatar van frans123

frans123

En Bram44. Lees ff het commentaar van Jeroenfr38, hij geeft 1,5 . Schrijf hem ook ff aan........lol.

avatar van Vidi

Vidi

marvelfreak85 schreef:

Zo naar de vele positieve reviews hier en kameraden die de film al een tijdje aanraden heb ik hem eindelijk bekeken.

En mijn conclusie is in 1 woord te beschrijven SAAI!! het was alsof ik een slechte documentaire aan het kijken was, zoals hij het verhaal verteld was het net een aflevering van locked up abroad.

Het concept was wel aardig bedacht maar zo slecht uitgewerkt soms springt de film van de hak op de tak.

En dat hele aandelen beurs gebeuren is een kopie van Wall street de film duurt 107 minuten maar voelt aan als 8uur de film wist mij niet de boeie en dan ook nog de vele kleine fouten teveel om apart op te noemen dit is in mijn ogen gewoon een slechte film.

Opdat jij de fouten opnoemt. ^^

avatar van Clearm

Clearm

Grootste kutfilm ooit, waarom: zeer slecht uitgevoerd, de oplossingen die deze halfslachtige personage heeft kan een kleuter nog verzinnen. Laat dat nu juist ook de clou van deze film zijn. Geen enkele ster voor deze wanvertoning.

avatar van jippie2010

jippie2010

Aardig concept, redelijk origineel, en in principe een goede uitwerking.

Het eind was kort maar krachtig, weet nog niet wat ik er van moet vinden.

De film krijgt een ruime voldoende van mij, maar als ik me bedenk hoeveel mogelijkheden

ze rond dit thema hebben laten liggen, dan knaagt deze uitwerking wel aan me.

Ik had graag gezien dat ze hier een psychologisch mysterisch drama van zouden hebben gemaakt. Wie weer voor de toekomst... voor nu: *3,5

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Het verhaal vond ik erg interessant en zo bleef ik het eerste uur wel geboeid, daarna kwam gelukkig de spanning wat naar boven waardoor het net iets vermakelijker werd dan ik daarvoor had ervaren.

Leuke casting met goeie rollen van onder andere Bradley Cooper en Robert DeNiro.

Zeker de moeite waard al zeg ik het zelf!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik heb mijn eigen prima vermaakt tijdens de bezichtiging van Limitless (2011). Het gebrachte verhaal heb ik niks op aan te merken en wordt naar mijn mening dan ook prima uitgevoerd, van begin tot het eind was er bij mij geen graantje verveling te bespeuren.

Cooper & De Niro zitten naar mijn mening meer dan goed in hun rol, hun acteerprestaties waren voor mij persoonlijk dus geen straf om naar te kijken.

Eindconclusie: Deze film beschikt voor mij over genoeg pluspunten voor een herziening.

Drieënhalve ster van mijn kant.

avatar van king_pin

king_pin

Het concept leent zich voor een interessante film, Limitless is alleen slecht uitgewerkt met nul diepgang en uitstapjes die of onnodig zijn, of geen vervolg krijgen. Een paar te makkelijke beslissingen in de verhaallijn het einde waar Eddie tegen Carl zegt dat ie zijn drugsbedrijf niet nodig heeft omdat hij zelf al het pilletje perfect heeft gemaakt, zo spelen kleine kinderen die hun zin niet krijgen ook, gewoon dingen erbij bedenken die in jou voordeel zijn, verwachten de filmmakers nou echt dat ik daar in mee ga? Denk eerst je verhaal eens uit in plaats van een simplistisch filmpje te maken waar de nadruk ligt op onnodige actie en spektakel.

avatar van shrink

shrink

Onderhoudende film. De rol van Robert de Niro is eigenlijk te verwaarlozen.

avatar van bass-9

bass-9

king_pin schreef:

Merendeels sluit ik me hierbij aan. Ik vind Limetless in alles net niet, ook na een tweede kijkbeurt. Hing tussen 2-2.5 maar neig nu meer naar 2. Het concept is oké, uitwerking onvoldoende. Met vlagen een vreselijke koppijnfilm bol van irritant "hip" camerawerk en overbodige scènes. De score van 3.5 vind ik dan ook aan de hoge kant.

avatar van Coenass

Coenass

Het idee van het pilletje is erg leuk en hoe de werking in beeld is gebracht is erg goed gedaan. Dus aan het neerzetten van het verhaal heeft het niet gelegen, maar inderdaad is, zoals het zo vaak gaat met een goed idee, het vervolg erg teleurstellend. Met zoveel potentie in het verhaal is het ook erg moeilijk om eruit te halen wat erin zit. Waarom gaat hij bijvoorbeeld zijn briljante geest verspillen aan ordinaire zelfverrijking in het bedrijfsleven? Je kunt als je zo briljant bent overal in uitblinken en zijn personage voelde zich niet van nature aangetrokken tot de beurs of investeringsmaatschappijen.Daarnaast wordt het op een gegeven moment zeer ongeloofwaardig. Die assistent van Atwood geeft na zijn dood zomaar zijn stash weg omdat hij mevrouw Atwood niet leuk zou vinden? Waarom zou hij het aan Eddie geven? Hij heeft zelf van dichtbij mee kunnen maken wat het met je doet! Wie geeft zo'n pilletje dan nog überhaupt weg? En dan nog iets! Meneer vind zomaar even zelf uit hoe hij de bijwerkingen uit het pilletje kan engineeren en hoe hij een blijvend effect kan genereren. Geef dan gelijk iedereen zo'n pilletje en misbruik jouw voordeel ten opzichte van anderen niet om hun leider te worden. Een beetje intelligent man zou dat gelijk doen.

avatar van IGarance

IGarance

was er niet van onder de indruk vandaar 2 sterren voor de Niro

avatar van wibro

wibro

In het kader van de lezing Limitless. Mensverbetering: een goed idee? | Film & debat met filosofen Hub Zwart en Marc Slors (Film) - Soeterbeeck Programma - ru.nl deze film die aan de lezing vooraf ging opnieuw bekeken en in vergelijking met mij eerste kijkbeurt was ik dit keer zeer negatief. Toen de spreker naar onze mening vroeg over deze film was mijn kritiek niet mals. Ik vroeg hem waarom dit ongeloofwaardige Hollywood product met een erbarmelijk slecht einde als voorbeeld moest dienen voor een zo'n serieus onderwerp. Ik vertelde hem o.a. dat er aanzienlijk betere films zijn gemaakt die aansluiten bij het onderwerp: "Mensverbetering: Een goed idee?". Daar had de spreker niet direct een antwoord op. Voor mij is de herziening van deze film in ieder geval aanleiding om mijn cijfer voor deze film flink naar beneden bij te stellen.

avatar van ambrosini

ambrosini

Bradley geeft aan dat hij zelf ook wel leuke films kan maken.. goed verhaal

avatar van davert89

davert89

Vermakelijke film die lekker wegkijkt. Ik had wel het idee dat er meer had gezeten in de uitwerking van het concept.

avatar van IH88

IH88

Goede, originele film. Cooper, De Niro en Cornish acteren goed en vooral Cooper draagt de film (zeker in het begin). Minpunt is wel dat er veel verhaallijnen zijn die nergens toe leiden, of worden afgeraffeld. De moord, de black-outs, opeens weet Eddie op het eind zelf NZT te maken zonder bijwerkingen. . Toch een ruime voldoende want het verhaal is origineel en ik heb me geen moment verveelt.

avatar van JuliusCaesar

JuliusCaesar

Ontzettend gave film! Krijgt van mij 3,5 tot 4 sterren, niet omdat het verhaal zo denderend in elkaar zit, wel omdat de film me aan het denken zette over de werking van hersenen, wat bepaalde drugs daarop voor invloed kunnen hebben, het puike acteerwerk en het originele script. Daarnaast zat de vaart er lekker in, en is er genoeg spektakel voor het nodige vermaak. Meer films in deze categorie graag!

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

JuliusCaesar schreef:

D'r komt een serie gebaseerd op deze film en de eerste aflevering staat gepland voor 23 september.

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

tja. Het lijkt heel even ergens heen te gaa, maar al gauw blijkt dat er zoveel mogelijk in anderhalf uur moet worden gestopt. Er zit veel in het concept, maar het komt niet uit de verf. Jammer.

avatar van Machoclown

Machoclown

Illum Sphere schreef:

1e aflevering gezien van de serie, Bradley Cooper heeft ook een rol. (geen hoofdrol vooralsnog)

De serie heeft veel potentie.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Heerlijke film hoor. Toch was de film op sommige momenten wat overtrokken(op de pil na dan).

avatar van IH88

IH88

“I don't have delusions of grandeur, I have an actual recipe for grandeur.”

Wat als je door een pilletje je volle hersencapaciteit kan gebruiken en plotseling overal succesvol in bent? Eddie Morra overkomt het als hij NZT inneemt en plotseling van een mislukte schrijver met een armoedig leven een persoon wordt die overal goed in is. Een interessant uitgangspunt dat door regisseur Neil Burger met wisselend succes wordt toegepast.

Ook bij herziening valt mij weer op dat Limitless er prachtig uitziet en er wordt op een inventieve manier met kleuren gespeeld. Ook de cameratrucjes als Eddie in zijn "NZT trance" zit zijn leuk gedaan. De film heeft een aangenaam tempo en de vaart wordt er goed ingehouden door Burger. Het begin met Eddie die zijn nieuwe "talenten" test is erg vermakelijk en Bradley Cooper is hier op zijn best. Ook Robert De Niro en Abbie Cornish zijn erg sterk op dreef. Een minpunt van de film blijf ik vinden dat Eddie alles kan doen wat hij wil maar uitgerekend de financiële wereld kiest om zijn talenten te etaleren. Voor mijn gevoel een beetje inspiratieloos. Het hele gedoe met de fusie van twee grote bedrijven en de gangsters die achter Eddie aanzitten is niet al te interessant. Sommige dingen zoals de black outs en hoe het kan dat Eddie opeens zelf NZT kan maken zonder bijwerkingen blijft te vaag. Maar het script is origineel en het verhaal wordt met veel flair gebracht waardoor Limitless ondanks wat mindere punten toch interessant en vermakelijk blijft.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Een goede inspiratieloze kutfilm daar kan ik niet verder op uitweiden maar toch leuk om te zien .

Deze films moeten er ook zijn van daar en 3,5

avatar van alacer9

alacer9

Originele film met een goed verhaal.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Limitless is zo'n film die de gehele speelduur interesseert en waarbij je je geen moment verveeld maar waarover je achteraf weinig kunt vertellen. De bovengrens wordt nergens gepasseerd maar de film blijft ook een flink eind boven de ondergrens. Het uitgangspunt van de pil is leuk gevonden maar er wordt te weinig mee gedaan, uit het gehele plot had veel meer gehaald kunnen worden. De manier waarop New York weergegeven wordt is sterk en helpt mee aan het vermakelijke van de film.

Dit is de eerste film waarin ik Bradley Cooper alleen in een hoofdrol zie en hier kan ik eigenlijk alleen maar positief over zijn, hij zet zijn rol erg sterk neer. Het wordt toch eens tijd dat ik American Sniper en Silver Linings Playbook ga kijken nu ik overtuigd ben van zijn kunnen.

Wat betreft Neil Burger ben ik sceptischer aangezien er meer uit de film te halen was. The Illusionist spreekt me echter erg aan dus die zal ik ongetwijfeld eens een kans geven.

avatar van Daan258

Daan258

Nou arno74, heb de film gelijk 2 dagen geleden maar is opnieuw bekeken

Het eerst wat me opvalt is dat ik nog niet eens gestemd had op de film.
Maar laat ik gelijk zeggen dat ik er denk een beetje hetzelfde overdenk als bij de eerste kijkbeurt.
Een prima film met echt een fantastische sfeer en oh zo mooi en gaaf camerawerk.
Daarnaast ook nog is een onwijs sterke rol van Bradley Cooper en ook de rest van de cast was zeker niet verkeerd. Qua verhaal ook leuk om te volgen, maar dit vooral bij de eerste helft van de film.
Ik vond eerlijk gezegd het laatste half allemaal qua verhaal het wat minder worden en denk ik dat ze er net wel even wat meer in hadden kunnen gooien. Want ook als ik zo terug denk zou de film bijna compleet hetzelfde zijn geweest als de Niro er niet had gespeeld met zijn rol. :s Voor mijn gevoel denk ik een beetje onnodig.

Maar al met al weer prima vermaakt met deze lekkere snelle film die vanaf het eerste moment tot het eind goed weet te boeien.

Ik vroeg bij het topic (opzoek naar gelijk soorten filmtitels) films in de trend van Lucy.
Als ik zo terug denk en ga vergelijken moet ik wel zeggen dat de film Lucy qua verhaal ongeveer niets anders was als Limitless maar wel een heel stuk meer actie wat ik toch wel een klein pluspuntje vond bij Limitless niet erg veel aanwezig was. Daarnaast wist deze film wel zeker te overtreffen met het acteerwerk en audio/visueel een stuk beter was.

Dus al met al geef ik allebei de films een 3,0*