• 9.376.931 stemmen

Met onder meer: Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Frans

Releasedatum: 7 april 2011

Plot Limitless

"What if a pill could make you rich and powerful?"

Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Leuk concept, te weinig mee gedaan.

Film begint goed, maar eindigt abrupt en matig. Had nog wel een leuke twist verwacht ofzo, maar waarschijnlijk was de creativiteit tijdens het maken van de film ergens achtergebleven.

Nergens wordt het echt verrassend of spannend en dat stelde me behoorlijk teleur.

Bradley Cooper blijkt veel meer te kunnen dan grappen te maken met z'n Hangover-vrienden en geeft de film kleur. Ook de mooie beelden en het goede camerawerk maken van Limitless een film die leuk is om een keer te zien, maar gezien het onderwerp behoorlijk op de oppervlakte blijft liggen.

avatar van Strike0ut

Strike0ut

voor de tweede keer is hij toch minder..

3,5* > 3,0*

avatar van cldiia

cldiia

ik vond dit een goede film! De spanningen blijven bestaan en het einde was totaal onverwachts. voor mij wel in ieder geval. echt een aanrader!

avatar van arno74

arno74

In het begin had de stijl wat weg van een comedy (vond ik), maar op den duur bleek toch dat het allemaal serieus bedoeld was. Visueel lekker vlot, en bijzonder verteld, maar inhoudelijk toch wat magertjes. Had meer in gezeten.

De DVD heeft tussen de extra's een alternatief einde (alleen de allerlaatste scene is anders), en die was flauw (soort open einde, waarbij je niet weet of hij wel/niet die pilletjes nodig heeft of dat hij wel/niet aan die pilletjes kan komen, erg flauw).

avatar van cldiia

cldiia

Ik vond het een hele goede film, Goede verhaallijn en een ontzettend onverwachts einde. Ondanks de vele actie zit er ook een goede humor in, heb meerdere malen hardop moeten lachen.

Wat ik wel jammer vind is dat de actie scènes steeds in dezelfde context terug komen. Maar al met al een goede film!

****

avatar van Zadel

Zadel

Moet je me even vertellen waar de humor zit? en het einde vind ik redelijk goedkoop en totaal niet verrassend

avatar van Film Pegasus

Limitless is het voorbeeld van een auto die geweldig rijdt, maar remmen en parkeren lukt niet echt. De film begint niet slecht, het idee van de pillen is goed gevonden. Wat humor en thrillergehalte in de film dat je doet meeslepen. Visueel zit het ook goed als Eddie een pilletje neemt. Maar dan valt de film stil, en eindigt het zelfs met een anticlimax. Jammer, want door het eerste deel dacht ik dat er een mooie tweede helft zou komen. Maar de spelers zitten al in de cafetaria vanaf de pauze en vergeten dat er nog 45 minuten gespeeld moet worden. Bradley Cooper is ook niet sterk genoeg om de film zelf te dragen. En een echte ruggesteun is De Niro niet in deze film. Je zou denken dat een man met zijn palmares de rollen voor het kiezen heeft. Ofwel doet hij graag van die kleine onopvallende rolletjes, ofwel heeft hij niet genoeg gespaard en heeft hij het geld nodig.

avatar van Barbarella

Barbarella

Leuke film, met een een aantal stijlen die toch wel een beetje gejat zijn. Maar ondanks dat ik niet zo van fictie hou vond ik dit een erg leuk concept.

We hebben de gehele film erg geboeid zitten kijken, jammer van een zo een open einde.

avatar van Barbarella

Barbarella

Zadel schreef:

Het is toch ook geen komedie? Het is een triller/mysterie, daar hoeft niet heel veel humor in te zitten!

avatar van Fryce

Fryce

Jammer van de opzet m.b.t de eerste scene. Voor de rest een leuke film, kijkt lekker weg en blijft vermaken.

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede evenwel wat mysterieuze film.

Het is ook een film met een van de betere rollen van Bradley Cooper die ik tot nu toe heb gezien.

Het verhaal, wat mysterieus zoals reeds gezegd, is wel boeiend en dat tot en met het einde.

Geen actiefilm, maar toch erg spannend en goed gemaakt.

avatar van Ben de Hoog

Ben de Hoog

Het verhaal van de film is veelbelovend, idee is sprankelend. Maar aan deze film zit nog wel een kop maar geen kont. Toen de aftiteling er was had ik het idee maar een aflevering te hebben gezien van een groter verhaal. Eigenlijk ging het nergens over....

avatar van Kelsey16

Kelsey16

Ik vond dit opzich wel een goede film, al was hij op sommige momenten een beetje eentonig en saai.

Het verhaal kon me verder wel boeien en er gebeuren wat dingen waarvan je denkt, hoe zou dit inelkaar zitten?

Toch had deze film nog meer spanning kunnen hebben, zeker met dit onderwerp, maar helaas die miste het.

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Slim genoeg om een beursgoeroe te worden, maar niet slim genoeg om zijn pilletjes te tellen en even op lange termijn te denken...

avatar van Broner

Broner

Ook ik moest er eventjes inkomen. Ik vond het schrijver-sulletje geen aangenaam figuur om naar te kijken dus het was even wachten voordat al het goede spul tot me kwam, maar na goed een kwartiertje werd het al leuk.

Ietsje verder, ongeveer halverwege de film begint het onvermijdelijk scenario zich af te spelen: de pilletjes hebben bijwerkingen. Op dat moment vreesde ik een beetje voor alle ellende die zou volgen. Ik had trek in een luchtige film met mooie beelden en ik had allesbehalve zin om de bodem van de put die drugs heet nog eens cinematografisch te ervaren. Gelukkig werd mijn ietwat nihilistische ik op zijn wenken bediend en volgden er in de tweede helft van de film enkele kleine doch fijne plotwendingen.

Aan het einde van de film moest ik grijnzen. En dat verdient een krulletje.

avatar van blurp194

blurp194

Het begin belooft een hoop, maar het komt er niet echt uit. Qua verhaal een interessant gegeven, leuk uitgewerkt, maar het einde is echt wat te makkelijk vind ik.

Bradley Cooper maakt niet echt indruk, de film moet het niet van het acteren maar van het verhaal en de mooie plaatjes hebben. Robert de Niro valt wel echt tegen, het komt geen moment over alsof hij z'n best ervoor aan het doen is.

Beetje een halve poging, vind ik het al met al.

avatar van perceived

perceived

Vermakelijk.

Leuk concept dat redelijk is uitgewerkt. Moest af en toe wel fronsen vanwege ongeloofwaardige of domme gebeurtenissen en handelingen. Een verhaaltje als dit kan dat zeker hebben, maar netjes uitgewerkt is het allesbehalve en bovendien onnodig. Het einde is weinig creatief maar kan ermee door. 6.5/10*

avatar van david bohm

david bohm

Film met als uitgangspunt dat door het slikken van een pilletje de volledige hersencapaciteit wordt benut. Helaas is dit concept gefundeerd op een populaire onwaarheid namelijk dat we slechts een beperkt deel van de hersencapaciteit gebruiken. Na deze kronkel met de mantel der liefde bedekt hebbend, resteert een wat rommelige film met een aantal geinige vondsten. De heer Cooper doet het aardig, de heer De Niro lijkt weinig geïnspireerd. Het open einde is teleurstellend.

avatar van ExXxtreme

ExXxtreme

Ben de Hoog schreef:

Waarom blijft iedereen maar zeggen dat de film geen einde heeft of een open einde?.. Volgens mij zit er toch echt duidelijk wel een einden aan: hij heeft weten af te kicken van de drug maar hij beschikt nog wel over al de kennis die hij opgedaan heeft.. of hij nu wel of geen senator wordt maakt allemaal niet uit.. het verhaal gaat over een man die van in de sloot naar de top gaat.

Edit: Het is eigenlijk een drama maar dan achterste voor.. meestal gaat het van on top of the world naar drugs nemen en dan naar in de put zitten.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

ExXxtreme schreef:

Zo kun je het inderdaad ook zien, grappig

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Scott, Neveldine & Taylor, Burger

Een verrassende film van Burger die qua stijl erg doet denken aan N&T en vooral Scott, veel kleurenfilterjes, lekkere editting en een verhaal dat vooral minimaal wordt gehouden want het is vooral een stijloefening en daar slaagt Burger wonderwel in. De eerste 45 minuten zijn een waar genot, veel leuke vondsten, veel moois maar net als Tony Scott had met Deja vu, weet hij dit niet de gehele speelduur vol te houden en gaat hij de focus meer leggen op het narratief...

... oh boy. Hier gaat het dus helemaal mis en Burger doet iets teveel zijn best op een verhaal te vertellen. Hierdoor gaat het aangename en zeldzame visuele genot helemaal verloren. Jammer. Qua verhaal ook helemaal niet zo boeiend en Burger vergooi tde solide basis die hij gelegd heeft in de eerste helft. Toch ga ik maar gul zijn omdat ik deze zeer zeldzame gestilering een zeer warm hart toedraag. Ik koester de eerste helft en de fallback van Burger zal ik door de magistrale eerste helft maar met een mild oog toezien.

avatar van elvinderegt

elvinderegt

Ja hmm...ik word onmetelijk veel intelligenter en ik ga...voor het grote geld, voor persoonlijk gewin en mijn ego verheerlijken. Op zich wel typisch.

Heel interessant concept maar erg teleurstellend uitgewerkt. Echt in een jasje van 'The American Dream' met Wall Street als groot eindstation.

Ik mag toch zeer hopen dat wanneer er mensen komen die echt een groter deel van de hersenen leren gebruiken, dit ietsje meer gebruiken voor...een beter leven voor iedereen misschien? Ik doe maar een suggestie

avatar van nientjuhh

nientjuhh

Naar mijn mening, was deze film prima! Het is iets helemaal nieuws en origineels! Ik zag deze film voor het eerst toen ik op vakantie was in Engeland in de bioscoop, ik was dus een van de eerte, en nadat ik hem daar gezien had, heb ik hem nog een keertje of acht gekeken! Niet alleen vanwege het feit dat ik het een cool verhaal vind, maar ook zeker vanwege de goeie personages die er in mee spelen! Dit is denk ik wel een van mijn lievelings films...

Daarnaast zou het toch geweldig zijn even op volle 100 % je brein eens te kunnen benutten! Leuk concept:D Dit artikel over het menselijk brein vond ik kort na de film, vond het ineens toch wel erg interessant allemaal:D

Leuk concept, had beter uitgewerkt kunnen worden. Goede verrassing op het eind!

3* + 1* Omdat ze in deze tijd nog met iets nieuws wisten te komen!

avatar van dj@themovies

dj@themovies

leuke film, maar heeft vele kansen gemist om nog beter te worden

beginscene vond ik overbodig, en hij had nobele doelen kunnen hebben dan enkel winstbejag

blijft toch een goede film met degelijk acteerwerk

avatar van pieterTk

pieterTk

Verhaal was goed en ik had veel verwacht van deze film, maar helaas.

Het einde vond ik heel makkelijk en ook het verhaal zelf werd op sommige delen iets te snel uitgewerkt... Gelukkig was De Niro goed op dreef.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Een superfilm met een goeie verhaallijn dat sterk blijft tot het einde. Hoewel ik van het einde iets anders verwacht had!

avatar van SaveMyMovies

SaveMyMovies

Vond ik toch een van de betere in 2011.

Had vooraf het boek gelezen, prachtig boek.

avatar van SaveMyMovies

SaveMyMovies

horrorfreak23 schreef:

Het einde van de boek was anders, maar even miserabel helaas

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

haha, nummer 8 van beste films van 2011.

het moet niet gekker worden!