Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Bradley Cooper, Abbie Cornish en Robert De Niro
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Russisch, Mandarijn en Frans
Releasedatum: 7 april 2011
Plot Limitless
"What if a pill could make you rich and powerful?"
Aspirant-auteur Eddie Morra (Bradley Cooper) lijdt aan een chronisch gebrek aan inspiratie. Wanneer een oude vriend hem NZT geeft, een revolutionair nieuw farmaceutisch middel, is hij in staat om zijn volledige hersencapaciteit te benutten. Eddie kan zich alles herinneren wat hij ooit heeft gelezen, gezien of gehoord, elke taal in een dag leren en complexe vergelijkingen begrijpen zolang hij het niet-geteste geneesmiddel in blijft nemen. Al snel brengt het middel financieel en sociaal succes en nodigt de magnaat Carl van Loon (Robert de Niro) hem uit om de grootste fusie in de geschiedenis op te zetten. Maar Eddie krijgt ook belangstelling van mensen die tot alles in staat zijn om de NZT in handen te krijgen.
Edward Morra
Pierce
Kevin Doyle
Morris Brandt
hedrick
Als je deze film van een 4,0 geeft ben je wel heel gauw tevreden en dat voor een film over een pil, die
niet 20 procent van je hersenen benut maar 100%. Ik gaf de film een kans, met de verwachting dat ze er toch nog een spannende film van zouden kunnen gaan maken, maar afgezien van een enkele dreiging zakt de film wat spanning betreft als een plumpudding in elkaar. Deze film toont wel aan dat Hollywood in crisis is en ook weer jammer dat Robert de Niro, na het geflopte Little Fockers weer in een film gaat zitten als deze, die smaak noch kraak heeft. Een film om gauw te vergeten. Rijp voor de Razzie Award
Flitsend filmpje dat zich door het originele plot uitstekend laat kijken.
Het idee dat je plots je volledige hersencapaciteit kan gebruiken met alle voordelen is knap bedacht en ook bij vlagen erg goed uitgewerkt. Zowel in het verhaal als visueel met mooie effecten.
Goede rol van Bradley Cooper die tegenwoordig toch wel vaak in films opduikt. Hij heeft een bepaalde charme wat me wel aanstaat. Vrouwen zullen hem aantrekkelijk vinden en voor mannen zal hij cool zijn. Zijn rol is toch erg divers in de film (de loser, de junk, de zakenman) maar hij vult het overtuigend in.
Verder zit er nog een bijrol van Robert De Niro in, maar dat stelt op zich niet heel veel voor. Maar persoonlijk vind ik het altijd fijn om 1 van de grootste acteurs ooit in een film tegen te komen.
Het eerste uur is lekker vlot, richting het einde zakt de film een beetje in. Gelukkig zitten er nog wel een aantal (helaas spaarzame) actiemomenten in die erg goed zijn. Zeker de confrontatie in zijn appartement was erg boeiend. Uiteindelijk hou ik wel het gevoel dat er nog meer uit de film gehaald had kunnen worden, maar dat het ook in deze vorm prima te kijken is. Ruime voldoende.
TMP
Waardeloze film. Het concept opzich is best aardig, maar de film zelf stelt helemaal niks voor. Het begin van de film is rommelig. De regisseur probeert indruk te maken met flitsende shots, die weinig toevoegen, met muziek die helemaal niet bij de film past. Cooper acteert matig, waardoor ik geen enkele band met zijn personage krijgt. Het verhaal is slap uitgewerkt en wordt naar het einde toe erg cliche. Het loopt uiteraard goed af met Morra (in ieder geval in de tijdspanne van de film), terwijl dat bij alle andere gebruikers niet het geval is...
Enkele heel matige scenes, waaronder het moment dat hij het bloed van die Russische gangster gaat drinken omdat daar NZT in zit... Enkele subplotjes, met die dode vrouw in het hotel bijvoorbeeld, worden niet verder uitgewerkt. Rommelige film, die inhoudelijk erg weinig voorstelt, terwijl er met dit concept toch iets leukers gedaan had kunnen worden. De Niro trekt de film helaas ook niet naar een hoger niveau.
Had meer ingezeten.
Een zeer vlotte film die op de betere momenten wat doet denken aan het werk van Tony Scott. Vooral tijdens de vroege drugscenes in het eerste deel van de film komt dit mooi naar voren. Visueel aantrekkelijk, mooie editing en een (aan)gepaste soundtrack. Meer moet het niet zijn.
Dat blijft ook, want na 45 minuten is Burger z'n conceptje op en heeft hij plots een plot nodig op het resterende uur te vullen. Daar was hij duidelijk niet echt op voorzien, want vanaf dat moment wordt het een stuk minder boeiend.
Eigenlijk worden 2 subplotjes geïntroduceerd. Eentje met De Niro (redelijk boring), eentje met Howard (ook redelijk boring maar veel beter in z'n sas hier). Audiovisueel wordt er ook een serieuze stap teruggenomen, de kijker moet zich uiteraard goed kunnen focussen op de wat oninteressante rimram die zich vanaf dan ontwikkelt.
Jammer, want Burger had beter gewoon bij z'n concept gebleven ipv er nog een of ander plot aan vast te hangen. Nu dooft de film jammer genoeg uit, waar het nog zo sprankelend en vlot begon.
PS: iemand enig idee wat je nu aanmoet met die zogenaamde moord in die hotelkamer. Een losse flodder als je het mij vraagt.
dutchtuga
Je had dus een betere film gehad als de film volledig had bestaan uit drugsscènes? Over boring gesproken.
Zelfs dat was beter geweest, maar het is niet wat ik zeg. De film was gewoon beter geweest als men na 45 minuten door was gegaan op wat zo'n drug voor iemand zou kunnen betekenen. Nu komt er een go-getters plotje en een crimineel plotje bij, duidelijk om wat tijd te vullen. Krijg je ook meteen wat lompe cliches voorgeschoteld (oei! hij raakt verslaafd en oh, het is toch niet zo gezond die drug). Vond het een gemiste kans, zeker ook omdat meteen het sferische van de film plaats moet ruimen voor vertelsels.
dutchtuga
Ik begrijp wat je bedoelt. Ook ik vond jammer dat zo'n sterk concept maar zo conventioneel is aangepakt. Het begin deed inderdaad wat anders beloven. Het is dan toch erg jammer om te zien dat een regisseur met meer visie dan de gemiddelde Hollywood-regisseur zich zo overgeeft aan concessies. Toch kon ik Limitless veel beter smaken dan wat er de laatste tijd zoal in de bioscoop draait.
Jawaddedadde
Prima filmpje inderdaad.
Erg sterk uitgangspunt en best een origineel verhaal. Gaat halverwege inderdaad wat te veel de klassieke thrillertoer op, en wordt het soms wat voorspelbaar, maar dan nog was het best te behappen.
Mooie cinematografie tijdens Eddie's black-outs. Sterke performance van Cooper die zowel een verfomfaaide schrijver als een gehaaide zakenman gestalte weet te geven. Leuk ook om De Niro nog eens te zien, man blijft veel charisma hebben, al is z'n rol wel beperkt.
Finale scène was cool, De Niro en Cooper die verbaal in de clinch gaan en Cooper die uiteindelijk de langste heeft
ghostman
Erg sterk uitgangspunt en best een origineel verhaal.
Verder ziet de film er goed uit . Ik heb me prima vermaakt & nergens aan geërgerd en dat is altijd een pluspunt ...
Dreiecke
Het lijkt mij heel stug dat Burger aan Obelix dacht en besloot deze film te maken
Lijkt mij heel ver gezocht. Maar wie zal het zeggen?
madmax1
aardig uit gewerkt verhaal
lekker spannend ,fantasie film die niet verveeld.
Goed gemaakt ,prima acteurs zelfs de Niro kwam goed over.
Beter dan ik had verwacht.
Resh
Wat een ongelovelijk goede film! Zeer orgineel hoewel het me af en toe aan de film Pi deed denken zowel het concept als het muziek deuntje, heel soms aan the Social Network en af en toe zelfs aan Requiem for a Dream. Het bleef van het begin tot aan het eind boeiend en ik kan geen minpunt bedenken. Goed geacteerd, goed passende muziek die de film karateriseert. goed verhaal en zeer beoeiend en het 'oneindig inzoomen/verder kijken' is heel leuk gedaan. Er komen ook meerdere themas aan te pas; verslaving, wetenschap, het moreel goede etc. Na tijden weer zo een goede film gezien. Kortom deze film is van alle markten thuis en is zeker een topfilm!
Mirckje
Verrassend goede film. Ik verwachtte na het plot te lezen eigelijk een matige film, maar was wel nieuwschierig. Sterk verhaal, in een goed tempo neergezet. Goede hoofdrolspeler met een futuristisch maar niet over the top onderwerp. Wie weet dat zo'n drug in de toekomst nog wel zou kunnen komen te bestaan. Goed uitgewerkt naar wat de gevolgen dan kunnen zijn.
Leuke film, weinig op aan te merken
joerve
wel grappig maar duidelijk gejat uit cranked (de drug) en the devils advocate (omhoog werken in bedrijf met lekker wijven etc)
barcam
Zeer entertainend filmpje dat voorbijflitst. Duizelingwekkende beelden en goede effecten. Verhaal verslapt wat naar het einde maar dat mag de pret niet drukken. Leuke pulp.
Edotje
Leuk verhaal, leuke beelden, Maar een beetje saai eigenlijk, De niro en Bradley Cooper Maken er wel een leuke film van.
zeemeerna
aardig verhaal, zou zelf ook best zo'n pilletje willen proberen, maar uiteindelijk toch een doorsnee actiefilm. Hoewel de actie eigenlijk ook best meeviel. ik kreeg niet echt een band met de hoofdrolspeler waardoor het me eigenlijk niet zo kon schelen wat er met 'm zou gebeuren. Film kakt halverwege erg in en wordt erg voorspelbaar.
nijnatten
Leuke film voor `n avondje kijkplezier wel wat zonde van die voice-over had van mij niet gehoeven.
Wel vond ik het einde goed gevonden.
Rober de Niro had ook wel wat sterker gekund want die kan toch veeeeeel beter.
Begin goed, midden wat minder, einde goed toch een 3,5 waard.
wendyvortex
Aardige time-waster: doet af en toe wat denken aan iets als Inception.
Wel een soort van light-versie dan.
Jammer van het wat vervelende yuppie-sausje: je kan 100% van je hersencapaciteit gebruiken en dan ga je de financiële wereld in?
Halverwege gaat het ietsje meer de thriler-kant op, houdt de film op gang maar echt nagelbijten wordt het helaas nergens.
Algehele look en visuals zijn leuk gedaan.
El ralpho
Vol op de rem
En dat is jammer want Limitless had best door mogen karren. Bij aanvang van de film wordt het gaspedaal flink ingedrukt om vervolgens flink op de rem te gaan en allerlei niet interessante plots toe te voegen. Leuk om De Niro weer in een rol te zien, maar zijn aandeel is stijfjes en weet niet te boeien.
Slecht wordt de film zeker niet, maar zeker met de eerste helft in gedachten had er meer uitgehaald kunnen worden. Het verhaal had beter klein gehouden kunnen worden en zich meer op Cooper kunnen blijven richten dan teveel andere partijen erbij te betrekken. Vooral het plot met de gangster die Eddie op de hielen zit en meer van zijn drugs wil krijgen voelt flauw aan en lijkt er alleen maar ingestopt om de film wat meer tijdrek te geven.
Ook al bevat deze recensie een sceptische toon, de film is zeker een vlot in elkaar stekende Amerikaanse productie. Maar wat ik jammer vind is dat met name de 2e helft teveel gericht is op een popcorn publiek. Nu weet de film een behoorlijke score binnen te slepen maar als de creativiteit uit het eerste gedeelte gebleven was had de film met gemak een 4,5 tot 5 sterren beoordeling kunnen verkrijgen. Nu gaat het 2e gedeelte teveel over op de automatische piloot en dat is zonde.
stevyforello
Aardige time-waster: doet af en toe wat denken aan iets als Inception.
Wel een soort van light-versie dan.
Algehele look en visuals zijn leuk gedaan.
Ja, dan ga je de financiële wereld in. Ooit van econometrie gehoord? Ik vrees het ergste. Vervelend dat soort mensen die dingen roepen waar ze niets over weten.
Je hebt er werkelijk niets van begrepen.
Goed, over op de film. Verrassend goed, spannend en sterk acteer werk. Het plot leek aanvankelijk erg simpel maar is zeer sterk uitgewerkt.
Dikke 4*
gatygun
Goede film, top acteur. Ik vondt alleen het einde wie er achter die deuren stond wat minder. Maar dat verzaakte de pret niet.
Leuke film, leuk plot, etc etc.
zeker een 4 waard.
indrany
Wow... wat een mooi begin van de film. Zeer bijzonder.
Mooi bedacht. Geen moment verveelt! vernieuwend.
skipy05
Goede film. Veel beter dan ik op voorhand had verwacht. verhaal is goed. Bradley Cooper zet sterke rol neer. Ik had het einde anders verwacht.
wendyvortex
Ben niet helemaal van gisteren hoor, het ging me juist om dit economie-sausje...als ik limitless briljant was zou ik vermoedelijk lekker schrijver blijven (en misschien wereldproblemen proberen op te lossen), we komen de laatste jaren al om in de economie (en schijnbaar levert die hele econometrie meer ellende op dan dat we er profijt van trekken).
D'r is meer dan geld en cijfertjes in het leven (in mijn leven althans maar toegegeven ik ben een Alfa).
Jozz
Prima film. Ik zie dat de meningen nogal uiteen lopen, maar voor mij valt het balletje aan de goede kant.
Het verhaal is natuurlijk niet bijster speciaal en had door iedereen wel verzonnen kunnen worden. Daarentegen wordt het wel goed uitgewerkt en geacteerd. Zo vind ik Cooper uitermate geschikt voor een rol als deze. De spanning is eveneens van hoog niveau.
Minpuntje is dat het lijkt alsof men in het middenstuk van de film niet helemaal wist waar het heen moest. Enerzijds focust het verhaal zich op nieuwe de baan van Eddie en hoe hij de drug hierbij gebruikt, wat op zich al een interessant deel is. Maar vervolgens krijgt de rol van die gangster ineens de overhand. Het leek een beetje alsof dit laatste aan het verhaal was toegoevoegd omdat de film anders niet spannend genoeg zou zijn.
Maar goed, heb ik me vermaakt? Ik heb me prima vermaakt. 3,5* is dik verdiend.
Roy.S
Kijkt lekker weg origineel verhaal goede acteurs en een mooi einde dikke 4!

De 5 beste films over de financiële markt

De tien best beoordeelde films van de jarige Bradley Cooper (49)

Netflix deelt indrukwekkend kijkje achter de schermen van 'Project Power'

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006

Senna
Documentaire / Biografie, 2010
new york citygeneesmiddelpoliticuspilliq stalkingsuperhumanauteurdrugsappartementthreatknowledgenootropicsmind booster