• 9.373.987 stemmen

Geregisseerd door: Robert Hartford-Davis

Met onder meer: John Turner, Heather Sears en Ann Lynn

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Black Torment

"A Creature From the Grave Bears Witness to Murder"

Wanneer een edelman terugkomt van zijn huwelijksreis, ontdekt hij dat zijn mede-dorpsbewoners zich allen tegen hem hebben gekeerd. Men verdenkt hem van een reeks gruweldaden. Als zijn vader zich lijkt te hebben verhangen, begint zelfs zijn kersverse echtgenote aan hem te twijfelen.

Lady Elizabeth Fordyke

Sir Richard Fordyke

Colonel John Wentworth

Sir Giles Fordyke

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Een Britse horror uit de jaren zestig die inzake stijl soms eerder gaat aanleunen bij de Italiaanse varianten dan bij Hammer en Amicus. Een naar mijn gevoel geslaagd gotisch griezelverhaal dat verzorgd is in beeld gezet. Speelt zich af in 1750. Ondanks het beperkte budget zijn de decors en de kostumering zeker op niveau. Er wordt wel tamelijk veel gepraat, maar het donker romantisch verhaal gaat toch nooit vervelen en de sfeerschepping bereikt zijn doel. Is nu zowel in Regio 1 als Regio 2 op DVD verschenen.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Deze horrorfilm heeft alle ingrediënten om een spannende en/of sfeervolle gothic horror te maken: oud kasteel, echtgenote gestorven onder mysterieuze omstandigheden, dorpelingen en kasteelbewoners die zich beetje vreemd gedragen... Uiteindelijk valt dit behoorlijk tegen omdat de haunted scènes zich uitsluitend 's nachts afspelen en erg donker zijn gefilmd. Dat het verhaaltje nogal rommelig was en mij eigenlijk ook niet zo boeide dat vond ik niet eens zo erg. Ik had gehoopt op iets in de stijl van The Innocents, The Haunting of zelfs The Haunted House maar die spanning of sfeer zag ik hier nergens terug. De schilderijen dat vond ik het enige geslaagde maar dan de onthulling en dan een sabelgevecht dat was toch echt flauwe boel.