• 8.896.460 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: William Castle

Met onder meer: Robert Taylor, Barbara Stanwyck en Judi Meredith

Plot The Night Walker

"Will It Dare You To Dream of Things You're Ashamed to Admit!"

Een blinde echtgenoot verdenkt zijn vrouw van overspel. Als hij bij een explosie om het leven komt, verdwijnt zijn lichaam uit het mortuarium, om even later weer op te duiken in de dromen van zijn vrouw.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Barry Moreland

Joyce Holland

Howard Trent

Apartment Complex Manager

The Dream (George Fuller)

avatar van Diekmans

Diekmans

Ietwat klinische licht gestyleerde horror/thriller uit de jaren '60. De hoes is overigens erg misleidend, geen monsters in deze film.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Geen spoor van een DVD-release? Op Amazon vond ik alleen een VHS.

Jammer. Robert Taylor, Barbara Stanwyck in de cast en Robert Bloch als scenarist. Het zou toch wat moeten zijn...

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20982 berichten

William Castle blijft me verbazen. Hij lijkt bij momenten Hitchcock te willen imiteren, maar hij doet het op zijn eigen als ik mag zeggen eigenwijze manier. Daar waar Hitchcock me vaak in slaap gaat wiegen omwille van het erg trage tempo, zit er bij Castle meer vaart in. Een verhaal in anderhalf uur of minder vertellen vind ik nog altijd ideaal. Visueel, op het vlak van suspense, mysterie weet Castle me heel zeker te grijpen. En ik ben heel blij dat ik op het einde op het verkeerde spoor ben gezet en de ontknoping niet zag aankomen. De "droomscènes" zijn heel sfeervol. Geen puntje van je stoel maar ik bleef gefascineerd kijken. Vooral de scène in de kapel met de wassen beelden vond ik schitterend.
Castle is nu officieel een van mijn favoriete regisseurs

avatar van joolstein

joolstein

Zeer goede old-school mysterie van William Castle, de man die bekent stond om zijn gimmicks. Echter wat mensen soms vergeten is dat hij naast die gimmicks ook een redelijk fantastische filmmaker was. Dat brengt me bij de 'The Night Walker' want deze film heeft dus geen gimmick. En als je alleen al naar de opening kijkt met de avant gardistische droom weet je wat ik bedoel met goed regisseur. Nu is dit een mysterie en wil ik niet veel van clou weggeven (ook al is het een oude film) De vier maal genomineerde (en later postuum geëerde Oscarwinnares) Barbra Stanwyck speelt Irene Trent, een vrouw die (letterlijk) droomt, om van het leven met haar jaloerse blinde rijke man af te ontkomen. Als hij sterft in een ongeluk, lijkt het alsof een droom uitkomt. Maar als dan haar overleden man terugkomt om in haar slaap te rond te spoken en de man uit haar dromen er wel heel echt uit gaat zien, vervaagt de lijn tussen droom en werkelijk. Stanwyck is trouwens een prima Scream-queen! Daarnaast bezit de film een goed tempo, veel atmosfeer en een soundtrack die goed bij de film past.

Er zijn eigenlijk maar twee kleine opmerkingen; ten eerste sleept de film iets in de stukken waar niets gebeurd en ten tweede hadden ervan mij iets minder personages mogen rondlopen om zo tot een nog strakkere verhaallijn te komen. Ach dit werd ruimschoots gecompenseerd met een prachtige scene in een kapel en Stanwyck die langzaamaan haar grip verliest op de werkelijkheid.

avatar van mrklm

mrklm

Yep, ook Barbara Stanwyck was aan het eind van haar filmcarrière veroordeeld tot het spelen in een lowbudget horrorfilm. Niet geheel verrassend is zij de enige reden om deze bizarre, maar nauwelijks angstaanjagende horrorfilm te zien. William Castle was ongetwijfeld in zijn nopjes met zijn spraakmakende hoofdrolspeelster, maar hoewel er wat visuele gimmicks in zitten is dit weinig opzienbarend, zeker naar Castles eigen maatstaven.

avatar van scorsese

Goeie film over een vrouw die terugkerende dromen heeft over een buitenechtelijke relatie. Een mooie en enigszins abstracte opening die meteen de toon zet. De mysterieuze sfeer waarin droom en realiteit in elkaar overlopen blijft goed vastgehouden (helemaal tijdens de scene in het kerkje). Wat dik aangezet wellicht, maar het is wel effectief.

avatar van Woland

Woland

Redelijk stijlvol mysterie waarin Barbara Stanwyck langzaamaan haar grip op de werkelijkheid lijkt te verliezen, en waar de grens tussen droom en werkelijkheid voor haar steeds meer lijken te vervagen. Maar het is weliswaar stijlvol met een aantal fraaie scenes, maar het verhaal is verder niet zo bijzonder en de uiteindelijke ontknoping is te belachelijk en gezocht voor woorden.