• 9.373.111 stemmen

Return of the Living Dead Part II (1988)

Horror / Komedie | 89 minuten

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Ken Wiederhorn

Met onder meer: Michael Kenworthy, Thor Van Lingen en Jason Hogan

Gesproken taal: Spaans en Engels

Plot Return of the Living Dead Part II

"Just when you thought it was safe to be dead."

Het leger vervoert een mysterieus vat, waar een rottend lijk in ligt. Maar tijdens de reis valt het vat per ongeluk van de vrachtwagen en komt in de bosjes terecht. Drie jongens vinden het vat en besluiten het te openen. Maar dan ontsnapt het gevaarlijke gas 2-4-5 Trioxin. De jongens vluchten, maar ontdekken al snel wat het gas voor invloed heeft gehad; alle doden op het kerkhof zijn terug tot leven gekomen en willen nog maar één ding; de hersenen van de levenden opeten.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zombiefilm met een flinke dosis humor en veel leuke knipogen naar het werk van George A. Romero. Sommige dingen zijn echt te belachelijk voor woorden, maar over het algemeen gezien heeft de film aardig wat leuke kanten en vermaakt uitstekend. Vooral het Doc personage (Philip Bruns) is erg leuk.

avatar van centuri

centuri

leuk verzonnen, maar blijft een tv film, deel 1 en 3 waren beter

avatar van Diesel

Diesel

In het begin is het allemaal best leuk maar na een tijdje gaan de domme grappen aardig vervelen. Heb sowieso niet echt moeten lachen en de zombies zagen er ook niet al te best uit. Verder slechte jaren tachtig nummers en weinig horror. Geef mij maar het origineel.. 2*

avatar van SaintOfKillers

SaintOfKillers

Heel wat minder dan deel I. Helaas.

avatar van mikoz

mikoz

dit soort film gewoon bij 1 deel laten

avatar van zombie

zombie

Ruim 10 jaar later opnieuw gekeken en viel me niet lang niet tegen. Behalve bad acting (oa. door Bobby Briggs uit Twin Peaks) slechte muziek en slechte grappen zat er ook af en toe een leuke grap tussen (Michael Jackson in zijn rode jasje die zo uit zijn thriller clip is gestrompeld). En de special effects waren ook nog prima te doen...half sterretje erbij.

1 geweldig

Zozo..

that's so

avatar van incubus

incubus

Gisteren de UK import DVD gekeken die waarempel Nederlandse subs bevat. Dit is waarschijnlijk de DVD die we hier normaal gezien in Oktober hadden moeten hebben, maar om 1 of andere vage reden heeft Warner Brothers de release hier uitgesteld.

Persoonlijk ben ik een grote fan van het eerste deel en het origineel had een goede balans tussen hardcore horror en comedy. De horror was echt horror zonder schroom, de comedy ging niet overheersen en was van een hoog zwartgallig niveau. De stijl van Dan O' Bannon was ook van een hoog EC comics stripgehalte alsof het een lange versie was van een episode van Tales from the crypt of The vault of Horror serie. Naar het einde toe werd het ook steeds duisterder en was de comedy steeds minder zichtbaar. Op naar mijn bevindingen van het tweede deel...

Het tweede deel is geregisseerd door Ken Wiederhorn en deze kerel hoort in mijn lijstje van franchisekillers tesamen met Paul Anderson. Paul Anderson voor het besmeuren van zowel de Alien en Predator franchises en Ken Wiederhorn voor de slechtste sequel in de Return of the living dead reeks. Deze jongen geeft het gewoon toe in zijn commentary track: hij wou geen horror doen en kreeg altijd horrorfilms aangeboden. Hij is zelf geen fan van het origineel en wou het meer in de comedy richting stuwen met een volledig andere toon. Foute beslissing want de toon van de eerste was gewoon een schot in de roos en zou de toon van verdere sequels moeten zijn.

Een evenwicht tussen comedy en horror is erg moeilijk en als regisseur moet je oog houden op de kwaliteit ervan.

Wat we hebben met Return of the living dead 2 is extreem domme, idiote humor van een babygehalte waarbij een kind van zes zich zelfs beledigd zou bij voelen. Het is duidelijk waarom de zombies zo nodig op zoek zijn naar braaaaaaaaaaaaaains want in deze film zitten er geen in. Dat brengt ons bij de tweede fout: de hoofdrol wordt zelfs gespeeld door een kind en 1 van het irritante soort. Hij is een enorme wijsneus, intelligenter dan de volwassenen en acteert met het charisma van een mossel. De film is ook aanzienlijk minder spannend omdat Hollywood per definitie geen kindersterren afmaakt in films wat eigenlijk een taboe is wat van mijn part doorbroken mag worden. De acteerprestaties van de volwassenen zijn ook erbarmelijk slecht en kunnen enigszins gered worden door James Karen en Tom Matthews die hun rollen van deel 1 dunnetjes overdoen. Het vriendinnetje van Matthews is erg irritant en haar humormomenten vallen stuk voor stuk plat op de grond.

De zombies zijn erg slecht gegrimeerd en lijken weggelopen te zijn van een Muppet show aflevering. Er zitten maar 4 gore momenten in de film en dat is in dit genre gewoon veel te weinig. De film is ongeschikt voor comedy liefhebbers en horrorfreaks.

De beste scene was de scene waarin een zombie in twee helften geschoten wordt. Dit was wel een cool stukje en de film zou beter zijn als het meer van zulke scenes zou bevatten. Het einde is gewoon belachelijk. Zet deze film op als je een jongetje van 10 bezig wil houden terwijl jij gaat scoren met een knap vrouwtje.

Twee magere sterren voor de paar goede momenten...

mee eens maar probeer 3 is die is wel chill

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Zeker minder dan t origineel die ik eigenlijk wel een klassieker in het genre wil noemen. Een herhalingsoefening van deel 1 maar dan met veel minder fantasie, originaliteit en vooral liefde voor t genre. Desalniettemin vermakelijk als er niets beters is. 2,5*

avatar van metaledje

metaledje

deze vond ik leuker dan deel 1, betere zombies, betere humor,er gebeurt toch ietsje meer.. 3*

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Matig vervolg, maar voor de genrefan toch nog aardig vermaak. 2,5*

avatar van Spookje

Spookje

Behoorlijk slechte film. Slechte akteerprestaties en de zombies zien er zeer lachwekkend uit. Totaal niet eng, maar volgens mij was dat niet de bedoeling. Qua horror is ie een halve ster waard en de humor 1,5 ster. Alleen kijken als je niks beters te doen hebt.

avatar van PEN15

PEN15

Als gruwelfilm liefhebber was ik in 1988 wat te jong om naar dit soort films te kunnen kijken, maar wat ik dan al wel kon was in de videotheken kwijlen naar de prachtige covers van deze films. Neem nou de cover van deze film, daar zou ik best een reuzeposter van willen hebben, maar dat terzijde.

Ik zag deze film pas jaren later en ik maakte de grote reuzenfout, maar dat kan ik mezelf niet kwalijk nemen, dat ik deze reeks in de verkeerde volgorde ging bekijken. Eerst deel 2 en dan pas deel 1, maar hoe kon ik weten dat die lompe grap met karen en matthews nog eens opnieuw gedaan werd? Hoe zie je zoiets aankomen en waar slaat dat op? Ik dacht al zo van, hee wat krijgen we nou die 2 gasten spelen ook in deel 1 dan zullen ze het deze film wel overleven?? Ik herkende matthews nog van die andere slechte film jason lives en daarna heb ik heb eigenlijk nooit meer gespot. De film haalt het dan verder nergens meer wat in deel 1 wel lukte, wat in deel 1 supergeweldig was is de sfeer te creeren door net te doen alsof dit realiteit was door te zeggen: "well this worked in the movie!!" door hoofden van zombies kapot te slaan. Dan heb ik het idee dat de film totaal dood ligt en nergens meer over gaat, het einde was ook nog eens anti-anti-climax. Stroom om al die zombies uit te schakelen? En die gare electric boogie dansende micheal jackson lookalike van thriller, dat was echt the final insult.

Het is net alsof deze film geen deel uitmaakt van de reeks, deel 3 vind ik wel weer goed en deel 1 is het beste uit de drie. Maar deze? Flut.

avatar van nightbreed

nightbreed

Nog ietsje slechter dan deel 1 maar nog steeds te genieten.

Wie weet waar ik deel 3 kan kopen? (en dan bedoel ik niet via internet)

AUB antwoorden via PM

Cijfer: 3

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

oeioeioei, wat hebben we hier ?

Film van een door mij zelden gezien laag niveau.

Dat er van enig verhaal geen sprake is neem ik nog aan in een horrorfilm, maar het acteerwerk is werkelijk lachwekkend.

Geen enkele van de acteurs slaagt erin om geloofwaardig over te komen en het voortdurende gejank van die grafdelver is tenenkrommend.

Weinig harde momenten, weinig schrikmomenten.

De film heeft eigenlijk gewoon niets. ok, de zombies zien er nog ietwat degelijk uit, maar verder...

avatar van rambo620

rambo620

een stuk minder dan deel 1maar ook niet mis

avatar van horrorjp

horrorjp

Ook een leuke Komedie/Horror net als deel 1. En aantal goeie grappen en ook leuk hoe ze die hersenen opeten. Het eind vind ik hier wel beter aangezien die van deel 1 wel erg simpel was.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Na het kijken van Dead & buried en Phase IV weer een film
langs laten komen die ik heel veel jaartjes geleden zag:
Return of the living dead part 2.
Destijds vond ik 'm zwaar tegenvallen ten opzichte
van zijn voorganger: de combinatie van humor, gore en de supertoffe punk-soundtrack was fantastisch in ballans. Daarentegen was in deel 2 te weinig gore, de humor iets te flauw en de score matig.

Na al die jaren is er weinig tot niets veranderd.
Nog steeds te weinig gore, teveel flauwe grappen en de
score blijft matig.
Leuk is dat James Karen en Thom Mathews bijna dezelfde
rollen hebben als in het 1e deel: Watch your tongue, boy, if you like this job!...Like this job?

Al met al zeker niet vervelend en
in de toekomst heus voor herhaling vatbaar.
Dan wel onder invloed van een paar Colaatjes-Vieux!

3 Sterren! En zin om de 1e weer te kijken!

Beetje een kinderfilm.

Stukken minder dan het eerste deel. De opzet is redelijk crappy en de dikke vette knipoog humor is bijna volledig afwezig. De zombies zelf zijn af en toe nog best grappig, maar het komische aspect wordt wel erg verwaarloosd.

Wat rest is vre-se-lijk acteerwerk (wat een klotejong), een compleet foute soundtrack, irritant gegil en een 1 uit 1000 verhaaltje waar de rek na een kwartier al uit is.

't Is dat er veel zombies door elkaar lopen en er af en toe best grappige, soms zelfs een beetje smerige, stukjes inzitten. Voorspelt niet veel goeds voor deel 3.

Kleine 1.5*

Edit: en het "brains" grapje hebben we nu ook wel weer een beetje gehad.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Deel 3 is van een heel andere orde. Zal je wel bevallen denk ik.

avatar van Theunissen

Het eerste deel vond ik uitstekend (goede mix van horror en humor) maar dit deel stelde zwaar teleur. Het had nauwelijks meer iets te doen met horror en was meer een flauwe humor film met als dieptepunt een zombie Micheal Jackson. Zeer flauw allemaal en ook niet eens grappig.

avatar van Vascago

Vascago

Fikse domper na het geweldige 1ste deel. Paar leuke scenes en ook de muziek was mooi, maar de film wordt kapotgemaakt door de mislukte humor en het achterlijke acteerwerk. Ik heb me kapot geergerd aan dat jochie en zijn zus, maar ook de anderen waren niet best bezig. Toch nog 2 sterren voor die paar leuke dingen.

avatar van Darkbilly

Darkbilly

Ben een grote fan van de "Return of the living dead" serie.

Ik was in het begin dan ook heel bij dat ook deel 2 op DVD was verschenen.

Beeldkwaliteit is ten opzichte van de video behoorlijk opgepoetst. Film is dan ook veel kleurrijker.

Hele grote teleurstelling is wel dat de originele filmscore is verwijderd van de engelse track voor een hele goedkope variant. Deze fiilmscore haalt de kwaliteit van de film dusdanig omlaag dat ik niet langer naar de DVd wens te kijken. Ik ben dan ook heel blij dat ik de VHS cassete nog in mn bezit heb. Deze kijk ik dan ook nog geregeld.

Extra teleurstellend is het feit dat de Fransetalige track op de DVD wel de originele score heeft behouden. Mijn vraag is dan ook waarom Warner Bros met de originele filmscore heeft geknoeid

avatar van erik1677

erik1677

Wat een heerlijk genre is horror toch.

Kan deze film keer op keer zondags opzetten.

Zit boordevol met humor en gore.

Een heerlijk prentje uit de jaren 80.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Slappe parodie op de zombiefilm, gekenmerkt door flauwe humor en soms barslechte vertolkingen. Niet mijn smaak. Probeert te knipogen naar grootmeester George A. Romero of cultregisseur Lucio Fulci, maar haalt nooit hun niveau.

avatar van erik1677

erik1677

fantastisch hoes ook.

Een van de betere horrorhoesjes

avatar van Insignificance

Insignificance

Een herhalingsoefening, maar zó veel flauwer dan z'n voorganger. Het lijkt soms wel op een blijspel met verrotte poppen. De humor is vaker gaar dan raak, het dynamische duo uit het eerste deel maakt een zeer irritante comeback en Doc Mandel is geen schim van Ernie Kaltenbrunner. Een overdosis ongein met veel te veel gekrijs. En een Michael Jackson-zombie.