• 9.371.687 stemmen

Oorsprong: Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Lindsay Hollister, Willam Belli en Uwe Boll

Plot Blubberella

"She will kick ass with her big ass"

Blubberella is half vampier, half mens. Ze vindt niets leuker dan Nazi's te doden en kalkoensandwiches te nuttigen. Blubberella wordt echter met haar grootste vijanden geconfronteerd: een legioen ondode Nazi soldaten en hun meedogenloze leiders; een demonische commandant, een gestoorde dokter en een bloeddorstige luitenant. Tegelijkertijd krijgt ze ook nog te maken met haar heerszuchtige moeder, twee verzetsstrijders en Hitler in hoogsteigen persoon.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Adolf Hitler

Lt. Caspar Jaeger

avatar van wimnoot

wimnoot

Tonypulp schreef:

Deze week op Eigenwereld.nl heb ik besloten om Uwe Boll er maar eens bij te pakken samen met zijn Blubberella. Voornamelijk een betoog over Uwe geworden, maar toch ook echt een review over dit meesterwerkje! Klik hier.

Door je betoog de film maar eens gekeken, maar helaas ik kon nauwelijks ergens om lachen. Ik heb voorlopig nog geen betere Boll film gezien dan Rampage.

avatar van Thorak

Thorak

Heb je Darfur en Heart of America al gezien? Die vond ik beiden toch veel beter dan Rampage.

avatar van wimnoot

wimnoot

Nee, gisteren geprobeerd Heart of America te pindakazen, maar dat lukte niet. Zal vandaag een poging wagen met Darfur.

avatar van clockwork72

clockwork72

Dit ziet er echt kansloos uit eigenlijk..

avatar van stinissen

Met afstand slechtste film van Uwe Boll

Tunnel Rats (2008) en Rampage (2009) zijn de beste .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Verwacht hier ook niet veel van. Uwe Bolls humor is niet direct mijn ding. Postal vond ik ook al vreselijk.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Het zal dan ook een enkeling pleasen, aangezien dit 100% Boll humor is. Hij gaat geen concessies doen om het voor jan en alleman grappig te maken. Dus dan moet je maar net dezelfde denkwijze hebben.

Zo'n advies van: ''kijk dan niet'' zal niet opgaan want iedereen doet het toch tegen beter weten in .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Een Boll zal ik altijd wel kijken. Zou niet de eerste verrassing zijn.

avatar van sofripa

sofripa

Dezelfde cast (nagenoeg dan...) dan de topper Bloodrayne 3 die ik eergisteren zag. Echt geniaal van Uwe. Twee films voor hetzelfde geld! Top. Kan die man Griekenland niet even gaan adviseren....

avatar van dope

dope

• 20054 stemmen

Haha, een regisseur die een parodie maakt op zijn eigen productie, dat kan alleen maar Uwe Boll zijn! Heeft dat al eens iemand eerder gepresteerd? Ik weet wel Richard Crenna die in First blood speelde en vervolgens in Hot shots zichzelf immiteerde.... Kon trouwens wel lachen met de film! Vond t alleen vreemd dat een duitse regisseur de duitsers half nederlands laat praten...

avatar van Keane1983

Keane1983

Hmzzzzzz....laat ik zeggen dat acteerwerk van geen van allen is weg gelegd.

De soundtrack/score is alles behalve goed!!

Ook hoe heel de verhaallijn gaat is mij een vraagteken!! Ik bedoel, achter een laptop zitten en vervolgens Nazi's afmaken!!!

Maargoed, er zitten hier en daar wel wat grappige stukjes in en volgens mij is het heel erg belangrijk dat je de film echt niet serieus neemt..ik denk dat Uwe dat ook niet heel gedaan toen hij deze film deed maken.

Laat ik zeggen dat ik het een tenenkrommende film vond, maar toch heb kunnen amuseren.

Raar maar waar.

Toch is deze film mij niet meer waard dan 'n 2.0*

avatar van RickZ

RickZ

Komedie en persiflage op (horror)films, slechts een paar leuke grappen, meestal flauwe.

avatar van joey1973

joey1973

Wel wat leuke humor, maar het acteerwerk is, net als in bloodrayne 3, gewoonweg triest.

Ik heb deze wel langer uit kunnen zitten dan bloodrayne 3, dat is al heel wat, zeker voor een parodie op een eigen film.... en wat andere films meegenomen zoals precious hahaha (goeie zet)

avatar van Nephilim

Nephilim

Vanavond had ik mijn wekelijkse bad movie night.

Deze maar eens gekeken. Ik heb me werkelijk kapot gelachen. Ongelofelijk fout, slecht en meer WTF momenten die ik kon tellen. Maar alles was zo verschrikkelijk tongue in cheek. Uwe wist hierbij dat ie iets doms aan het maken was en ging all out. En persoonlijk vond ik het hilarisch.

Ik heb genoten!

avatar van barcam

barcam

Met Uwe Boll weet je nooit en daarom besloot ik om ook deze film een kans te geven.

Wat hij doet is recyclage op grote schaal van een andere film: "Bloodrayne The Third Reich", bijna alle personages, decors en ook de verhaallijn worden overgenomen.

Enkel het hoofdpersonage is vervangen door een gezette dame met toepaselijke naam: "Blubberella" en de rest is een parodie op de voor mij zeer slechte derde Bloodrayne film.

Humor is van een bedenkelijk flauw niveau zo speelt Uwe Boll zelf een over de top Hitler, Willam Belli een zeer verwijfde homo, geschilderde blanken die negers spelen,...

Enkel voor de liefhebbers van "bad movies".

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Wat is erger dan Bloodrayne: The Third Reich? Een parodie hierop! Ongelooflijk, wat een slechte zooi. Het is overduidelijk dat beide films back-to-back zijn gedraaid. In het begin is dat nog wel grappig: je ziet dezelfde scènes maar toch anders.

Daarna is het einde echt zoek. Het is allemaal zo niet grappig. Het is niveau à la Date Movie en al die andere wanstaltige parodieën. En ja hoor, die gruwelijk slechte Mengele look-a-like is ook weer van de partij. En Boll speelt Hitler...

Hulde aan fast-forward!

avatar van Noodless

Noodless

Tja, nog zwakker dan Eaters. Het idee is geweldig, maar de uitwerking ervan tart mijn geduld om de film helemaal uit te zien. Normaal gezien, ook al is het niks, blijf ik verder kijken. Bij deze film was het kantje boordje na een uur....zo slecht......toch maar volgehouden.....zonde voor de tijd, maar niet om de film een beoordeling te geven die het verdient. 0/10

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Komische bedoelde film inderdaad, komt niet over en overtuigt ook niet, veel flauwe grappen.

avatar van ibendb

ibendb

De eerste zin uit de film deed mij al lachen, maar anders heb ik niet veel gelachen.

Blubberella is leuk bedoeld, maar ik vond er niet veel aan. Wel leuk was de zelfspot. Alles is over the top en er klopt geen reet. Absurd. Een kleine 2,5*.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Gepindakaast en gekeken omdat jeroentjuhhhhh em zo goed vond. De man die meestal wel weet wat vermakelijke pulp is. Maar hier vond ik weinig aan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Krijg ik nog de schuld ook

avatar van darkcity

darkcity

Deze film moet eigenlijk gewoon 0,5* krijgen. Maar omdat de humor ZO slecht was dat ik er regelmatig echt van heb liggen gieren, vond ik de film op een of andere manier dan ook wel weer geslaagd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Op elke vijf slechte grappen staat één goede, en dat was genoeg om mij te laten lachen. Ontzettend flauw, ontzettend slecht, maar stiekem toch best grappig. En de zelfspot van Lindsay Hollister was vaak al genoeg.

avatar van RuudC

RuudC

Op een handvol leuke grappen na is dit toch wel een complete abominatie. Blubberella lijkt op een scholierenproject. De humor is ronduit dramatisch. Dat je een moddervet wijf vind dat zich daarover ook continu laat beschimpen, wil nou ok niet bepaald zeggen dat het grappig is. Ik weet dat het dom was, maar hier had ik eigenlijk ook op meer actie gehoopt. Meer zoals Far Cry zeg maar. Blubberella meent regelmatig grappig te moeten zijn met verwijzingen naar de moderne tijd. Wat dat betreft vond ik het wel grappig dat de op Lenin lijkende nazidokter zijn Mengele-praktijken toepaste op wat hij later aangaf dat het een filmcriticus is. De karakters, de (speed)dates, voedselgrappen etc waren dat absoluut niet. Parodie of niet, echt gelachen heb ik niet. Toch jammer dat ik voor het eerst Uwe Boll een onvoldoende heb moeten geven.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Ah, Uwe Boll. Een van de meest controversiële figuren in de filmindustrie. Beschimpt door zowat iedereen, hetzij om z'n politiek incorrecte films die alles en iedereen op de hak nemen, hetzij om z'n filmische kwaliteiten die hem de titel van slechtste regisseur van het moment. En toch hou ik wel van de man. Z'n pulpy gameverfilmingen zouden me in principe wel moeten liggen, maar vooral z'n attitude is legendarisch. Hij haalt uit naar zowat de hele filmindustrie, van scheldtirades richting critici of uithalen naar regisseurs als Steven Spielberg ("Spielberg gets sloppy") en acteurs als Ben Kingsley ("My performance in Postal as 'Nazi Theme Park Owner' outperforms easily Ben Kingsley in Schindler's List!"). Ik vroeg me een tijdje geleden af waarom reviews van Boll-films vooral over Boll zelf gaan, maar nu ben ik ook in die val getrapt. Enfin, laat ik het maar over Blubberella hebben.

Slecht is de film zeker niet, maar erg goed kan ik 'm ook niet noemen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het allemaal iets scherper had verwacht, het bleef allemaal nogal braaf. De film keek erg vlotjes weg, de zelfrelativering van zowel Boll als hoofdrolspeelster Lindsay Hollister, die de spot drijft met haar eigen gewicht, is prijzenswaardig, en sommige ideeën zijn echt wel grappig (Hitler, gespeeld door Boll himself, die een Risk-liefhebber blijkt ), maar al bij al zaten er te weinig van dat soort momenten, en iets te veel te flauwe grappen tussen. 2*

avatar van Phantasm

Phantasm

Toen ik de naam: Uwe Boll al zag staan, had ik er weinig vertrouwen, en inderdaad, vervelende film om naar te kijken.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

OK, ik heb het plot even snel doorgenomen.

Is dit nog iets, of kan ik heb beter links laten liggen?

avatar van RuudC

RuudC

Absoluut links laten liggen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Wellicht dat regisseur Uwe Boll zich snel bewust was van zijn falen met Bloodrayne: The Third Reich, want deze parodie daarop verscheen amper een jaar later. Op filmisch vlak pakt dat weinig verheffend uit, maar de zelfbewuste humor verdient wat pluimen. Blubberella is weliswaar vermakelijker dan het bronmateriaal dat het gebruikt, maar dat neemt niet weg dat een boel grappen de plank misslaan. Het figuurtje van Lindsay Hollister is ook wat te flauw en lomp om de humor gepast te voorzien van wat extra wind in de zeilen. Geregeld breekt Boll de vierde muur in deze film en die momenten leveren vaak de leukste scenes op, maar hoogstaand op het vlak van kwaliteit is Blubberella moeilijk te noemen, zeker aangezien de schaarse actiemomenten nog altijd wat zielloos in beeld worden gebracht.