• 9.375.245 stemmen

Geregisseerd door: Michael Dowse

Met onder meer: Seann William Scott, Jay Baruchel en Liev Schreiber

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Goon

"Meet Doug, the nicest guy you'll ever fight."

Doug Glatt (Seann William Scott) is een uitsmijter, die door zijn familie van slimmeriken wordt uitgespuugd. Hij verbaast echter iedereen wanneer hij als leider van een team mislukte ijshockeyers succes behaalt en ze zelfs semi-professioneel kunnen gaan spelen. Op die manier krijgt hij iedereen die niet in hem gelooft of geloofde, knock-out.

avatar van Hankieh

Hankieh

Laatste zin in het plot maakt het plot eigenlijk een beetje kapot.

Zou hem toch kijken vanwege Jay en Liev en omdat Seann bij een stel goede acteurs staat.

avatar van erik1677

erik1677

hehehe vette trailer, absoluut zien!

avatar van Justinw

Justinw

Wil deze stiekem ook wel zien

avatar van De GeuS

De GeuS

Je weet van te voren wat je kan verwachten, maar toch... zien!

avatar van Lobster

Lobster

Lijkt wel een beetje op een soort remake van Slap Shot!

Ga hem zeker kijken.

avatar van Lobster

Lobster

Wat ik verwacht had, met een vette knipoog naar Slap shot.

Zelfs één van de tegenstanders heet Ogylvi.

Als je van dit soort films houdt, is het zeker een aanrader.

avatar van gauke

gauke

Hoewel ik een sportfilm verwachtte is 'Goon" in de eerste plaats een komedie die het aanzien waard is (al zijn er de nodige onevenwichtige elementen), met zo nu en dan hilarische momenten. Dat is vooral een verdienste van de regisseur die, ondanks het nonchalante (en levensechte, rauwe, ruige, grove) geweld, behoorlijk wat aandacht besteed aan een romantische liefdesverhaal en de persoonlijke levens van de hoofdrolspelers.

avatar van louisvf

louisvf

Vermakelijk

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Heerlijk vermaakt met deze ''No-Brainer''.

De gevechten zijn ronduit prachtig in beeld gebracht en zowel Seann William Scott als Liev Schreiber spelden de sterren van de hemel.

Vanaf de eerste ''Ohhhh Fuck it...'' helemaal blauw gelegen.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik heb gister een leuke avond gehad met de bezichtitging van deze film.

avatar van Elmotje

Elmotje

Prima film, Seann blijft erg goed in zijn rol en de rest van de acteurs ook.

Verhaal is een beetje simpel maar goed uitgevoerd.

avatar van Thampon

Thampon

Vraag mij waarom ze dit als Komedie bestempelen ?

Sean William Scott moet blijven doen waar hij goed in is, en niet zo dramatisch beginnen te doen.

avatar van De GeuS

De GeuS

Lekker voorspelbare, grappige film, met een aantal adrealine gevechten/bodychecks waar je bijna zin krijgt om mee te doen; dikke 3,5*

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Hier en daar een geinig moment, maar dit is toch geen komedie? Stifler en Mister Levenstein in een rol die we niet gewend van ze zijn. Beetje jammer dat de hockey ondergeschikt was aan de (vele) knokpartijen.

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Verstand op nul en gaan....

Vond het wel een fraaie film, maar er had nog wel meer ingezeten. De film begint namelijk goed en ik heb om meerdere stukken ook wel moeten lachen, maar op een gegeven moment neemt de film zich naar mijn idee net te serieus.

Voordeel van de twijfel.. 3,5*

avatar van Waku

Waku

Vermakelijke ijshockey film waarin de tanden, kiezen en bloedspetters van het scherm spatten.

Zou leuk zijn geweest in 3D

Blijf kijken bij de aftiteling als de echte Doug Glatt in beeld komt!!!

avatar van Sankaman69

Sankaman69

Gewoon een leuke film om te kijken, zeker als je van dit genre houdt!

Ik heb in ieder geval genoten!!

tal1b

Co-writer of superbad en pineaple express, met die tekst had ik er wel zin in om deze film te zien. Heel simpel verhaal, dat wel ja. Maar geweldig uitgevoerd, goeie sport/knok film die boeiend is van begin t/m het eind. Hoofdrol was dan ook schitterend gespeeld, geen moment verveeld hier. Aanrader voor de sportgenre met een knokpartij

avatar van akira124

akira124

Thampon schreef:

Vraag mij waarom ze dit als Komedie bestempelen ?

Dan heb jij naar een andere film als ik gekeken. Vond er weinig dramatisch aan..

tal1b

Daarnaast stond Sean William Scott prima te spelen, neem me niet kwalijk.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Grappig sportfilmpje, ijshockey in dit geval, maar er had meer in kunnen zitten. Vond t een beetje flauwtjes hier en daar. En komedie? Ik heb in elk geval niet kunnen lachen. Maar ik heb me wel redelijk vermaakt met deze film. 2,5 ster

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Waardeloze film. 1.5

hoffhaan schreef:

Waardeloze film. 1.5

waardeloze onderbouwing

avatar van Re73

Re73

prima voor een keer al blijft de beste ijshockeyfilm nog steeds Youngblood.

avatar van Daan258

Daan258

trailer ziet er erg vet uit

En erg leuk dat Seann William Scott er in speelt, hij is altijd wel lachen om naar te kijken

snel maar is bekijken.

avatar van Insignificance

Insignificance

Slap Shot, ja, maar Goon haalt het niet bij hoe ik me die film herinner. Als komedie is het sowieso maar karig. Kennelijk moet het contrast van de hoofdrol wat lol opleveren. Sean William Scott weet er off ice, als overdreven fatsoenlijke schlemiel, niet zoveel van te maken. Met de bijrollen wil het helaas ook al niet echt vlotten.

Zijn drukke maatje wil je na een minuut of vijf al een stick door z'n strot rossen en van zijn medespelers is er weinig steun. Oké, de Russen die de goalie steeds opnaaien, dat gaat nog wel. De commentator valt tegen en het gedoe rondom z'n familie en vriendinnetje is bijzaak in een verhaaltje wat verder geen naam mag hebben.

Wat het dan toch een beetje de moeite waard maakt, is een steeds cooler wordende Liev Schreiber (gewapend met gave snor) en het brute geweld op het ijs. Vrij veel ook, met enkele slow motions die het nog wat groffer maken. De archiefbeelden van de echte vechtjas tijdens de aftiteling zijn nog een aardige toevoeging.