• 9.219.327 stemmen

Geregisseerd door: Michael Dowse

Met onder meer: Seann William Scott, Jay Baruchel en Liev Schreiber

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Goon

"Meet Doug, the nicest guy you'll ever fight."

Doug Glatt (Seann William Scott) is een uitsmijter, die door zijn familie van slimmeriken wordt uitgespuugd. Hij verbaast echter iedereen wanneer hij als leider van een team mislukte ijshockeyers succes behaalt en ze zelfs semi-professioneel kunnen gaan spelen. Op die manier krijgt hij iedereen die niet in hem gelooft of geloofde, knock-out.

avatar van Kondoro

Kondoro

Goon

Dit was niet mijn film. Ik heb me echt een beetje lopen vervelen en de enige scene's die mij een beetje in zijn greep hield waren de scene's op het ijs. Maar goed, die waren ook van korte duur soms. Het acteerwerk vond ik matig. Ik ben beter van onze American Pie vriend Seann William Scott gewend kwa acteren! Ook Alison Pill en Liev Schreiber kunnen beter en dat laten zie hier niet merken. Het verhaal maakte geen indruk op me en boeide me eigenlijk vrij weinig. Het komedie gehalte vond ik matig, niet alles was in mijn ogen grappig. Het concept was leuk, dus daar bleef ik door kijken. Ik had me verheugd op de film want hij leek me erg leuk. Helaas is het verkeerde eruit gekomen!

avatar van Fryce

Fryce

Meestal knap ik gigantisch af op Seann William Scott, nu niet. Heb mij prima vermaakt, af en toe erg grappig.

Ik snap de lage reacties hier niet helemaal. Ik vond het een heerlijke film waar je zo nu en dan echt om kan lachen. De bloederige effecten gaven de film net even een wat rauwer randje. Geweldige knokpartijen waar ook nog regelmatig humor in zit verwerkt. Seann William Scott acteert zeer degelijk in deze rol. De eerste keer dat ik de film zag vond ik het acteerwerk bij vlagen matig maar na het herzien van de film moet ik zeggen dat ik me helemaal niet meer heb gestoord en alle personages voldoende werden vertolkt.

In de aftiteling komen er nog echte beelden langs, ik denk dat veel mensen hem hier al hebben afgezet omdat dit niet direct begint. Wacht dus even wanneer de ondertiteling begint.

Voor mij een zeer vermakelijke comedie!

avatar van ILDIB

ILDIB

moest dit leuk zijn of wat? Scott en schreiber spelen prima daar niet van maar vond t allemaal wel iets te zoet en stereotiep. Laatste knok partij was gewoon matig.

Wel vermaakt ermee.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een film die maar niet echt volwassen wou worden. *2,5

avatar van JanLo

JanLo

jippie2010 schreef:

Een film die maar niet echt volwassen wou worden. *2,5

De tienerperiode is veel spannender dan volwassen zijn!!!

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk!

Filmpje die ik sowieso al graag wilde zien, maar toch maar afgewacht tot hij eens op TV kwam. Typische film ook om lekker eens met een biertje en wat snacks te gaan kijken. Verstand ook op 0, en genieten van deze brute, maar ook grappige sportfilm.

Wel toegegeven dat de rol van Baruchel niet helemaal goed uit de verf kwam omdat hij niet in dit soort films past. Normaal vind ik hem wel te pruimen, maar hier was hij vooral irritant. Scott daarentegen, was echt geweldig. 1 van de leukste personages die ik in tijden heb gezien.

Begint ook gelijk leuk, snelle montage en pakkende dialogen. Zo'n beetje elke dialoog van een heerlijk spelende Scott zijn pakkend en grappig. Regelmatig moeten lachen. Leuk dat hij ook prima dit soort rollen kan spelen in plaats van de vervelende, op seks beluste nietsnut. (Stiffler)

Elke scene op de schaatsbaan was leuk. Knap geschoten soms, en met enkele brute en bloederige momenten waardoor de sport toch net wat gevaarlijker lijkt. Camera als puck, stick of toeschouwer/speler was ook goed bedacht en trekken je het spel in.

Nergens verveelt eigenlijk, al was de romantiek misschien net iets te overbodig. Ik keek hem namelijk eigenlijk puur voor de sport, en dan is de romantiek soms iets te veel aanwezig. Maar voor de rest is de film leuk en vond ik het toch jammer dat het afgelopen was na enige tijd.

Laatste gevecht tussen Schreiber en Scott, hij was misschien wat aan de korte kant, maar ik hield mijn adem wel degelijk in. Geweldig momentje ook. Ja, ik vind het een geslaagde film met een heerlijke Scott, geslaagde grappen en geweldige momenten op de ijsbaan. Wat mij betreft al de topper van de week voor mij.

avatar van remorz

remorz

Vervelend.

Mede geschreven door Baruchel, die grijzige vanilla dude, die deze vast heeft neergepend (en zichzelf maar even een lekker vuilbekkende bijrol heeft gegeven) om indruk te maken bij vriendje Seth Rogen.

Humor lijkt de puberale scheld-vibe van films als This Is The End, Superbad en Pineapple Express te willen vangen, maar het voelt te random, en te bedacht. Bovendien is het verweven met een hol liefdesverhaaltje en een slap aftreksel van een sportfilm.

De film doet erg zijn best om grappig, spitsvondig en gewelddadig te zijn maar komt vooral onoprecht en gemakzuchtig over. Veel compilatiescenes, veel tijdsprongen, weinig aandacht voor personages, diepgang in dialogen of opbouw in spanning rond de sport. De slo-mo’s en soundtrack zijn al even opportunistisch ingezet.

De film mist hart, en een zoekende Scott die zijn best doet om een aandoenlijke hoofdpersoon neer te zetten is gewoonweg veel te mager. Sommige scenes op het ijs (vechtscenes uitgesloten) zijn best knap vastgelegd, Schreiber maakt er nog wat leuks van en toen die Russen de beachbalgrap gingen uitleggen moest ik lachen. Verder is het afzien. En snel vergeten. 1,5*

avatar van mrklm

mrklm

Scott speelt de rol van Doug Glatt, die zijn geld verdient als uitsmijter. Mede door zijn veeleisende ouders is hij niet gelukkig met zijn imago als dommige kleerkast, tot een ijshockeycoach - onder de indruk van Glatts werkwijze - hem een contract aanbiedt als 'goon' voor het plaatselijke ijshockeyteam. Doug kan amper schaatsen, maar maakt zich al snel nuttig door een ieder die supertalent Xavier LaFlamme [Marc André Grondin] probeert van de sokken te schaatsen tot pulp te slaan. Het publiek draagt hem al snel op handen, het team begint te winnen, maar niet alle spelers zijn daar blij mee. Wanneer Doug kennis maakt met de eveneens sociaal onbeholpen Eva [Alison Phil], ziet Doug opeens een hele andere toekomst voor zichzelf. Zonderlinge mix van komedie, drama en bloedvergieten met een glansrol van Scott, die probleemloos afrekent met zijn Stifler-imago. De romance tussen Doug en Eva maakt veel goed, evenals de rol van Liev Schreiber als de 'goon' van een rivaliserend team met wie Doug het op enig moment wel aan de stok zal moeten krijgen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Onderhoudende film, maar er zat weinig humor in, maar de gevechten vond ik wel de moeite waard.