Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin en John Krasinski
Releasedatum: 2 juni 2011
Bekijk via CANAL+
Plot Something Borrowed
"It's a thin line between love and friendship."
Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel (Ginnifer Goodwin) het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy (Kate Hudson), realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud-studiegenoot én … Darcy’s huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en ze proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?
Rachel
Professor Zigman
Bridal Consultant
Gummiebear
ankiepankie1
Gisteravond bij deze film geweest, als je van romcom's houdt, is dit een superleuke film! Ginnifer Goodwin is een enorm leuke dame om naar te kijken; Kate Hudson vind ik in deze film af en toe een beetje over the top.
De film is af en toe enorm voorspelbaar bijvoorbeeld als Darcy, Dex en Rachel met elkaar in een restaurant zitten en Darcy tegen hen zegt: "Ik weet wat er gaande is" Je wéét gewoon dat ze op iets heel anders doelt dan op de verhouding tussen Darcy en Dex dus de uitkomst komt niet echt als een verrassing. De vraag blijft toch de hele film: krijgen Dex en Rachel elkaar of niet?
Vond het een leuke film om met vriendinnen te bekijken, Collin Egglesfield is een spetter...net Tom Cruise zoals hij in Top Gun speelt, maar dan zonder de arrogantie van Cruise!
soom
30. 30. Oh, ja. 30.
Die leeftijd ga ik over 5 jaar halen, is de verwachting. Mag ik aannemen. Ik rook(te), ik drink weleens wat, ik heb nooit en te nimmer gedaan wat ik had moeten doen, 7 jaar geleden. Ach, terugkijken op die verdrietige periode... Nergens goed voor, natuurlijk. Hoeveel zeer en pijn het ook doet, de dingen die je deed en meemaakte, brengen je op een bepaalde manier naar het hier en nu. En ik mag zeggen dat ik vrienden heb gemaakt, van wie ik veel kan leren, van wie ik leer, en met wie ik veel leuke dingen mag doen, en aan wie ik regelmatig denk. Ze zijn niet echt in de buurt bij me, maar daarom is het des te leuker als ik hen zie (al speel ik nog weleens voor stommetje, ghehe).
Hoe dan ook, ik ben niet gekomen waar ik mezelf had gewenst. En toch ben ik op precies de goede plaats. Ik hoop wel ergens op, ja. Ik heb nog steeds een beeld in m'n hoofd, zie mezelf wel 5 kinderen krijgen, en een leuke, lieve man. Ik droom van een groots opgezette sprookjesbruiloft a la Yo en Wes
. (Dromen zijn toch bedrog hoor).
Ginnifer en Kate zijn allebei leuk. Niets irritants, vervelends of opdringerigs aan Kate's Darcy. Echt belachelijk dat welke media dan ook, zoiets durft te schrijven!! Kate is gewoon tof, en ik noem het dan ook liever enthousiasme wat ik bij haar zag, dan een irritant neergezet personage. Ginnifer vond ik erg goed, net een spettertje beter dan in Walk the Line, maar wel iets minder dan in He's not that Into you. Colin Egglesfield (wat een ontdekking), is meteen iemand om verliefd op te zijn. My gosh. Een paar keer knipperen met z'n ogen, en ik was helemaal om. Wat een geweldig personage is zijn Dex (GTST, iemand??), en ja, ik wist het al door It's Complicated, maar wat is die John Krasinski goed man, geen wonder dat 'ie met Emily Blunt is getrouwd!
. Dit soort filmpjes pakt mij helemaal in. Vooral als het zo mooi uitgevoerd wordt, en dan ook nog eens de juiste en gevoelige muziek in bepaalde scenes... Ja, dit is echt een geweldige film die helemaal in mijn straatje en armen kan. Ik omarm dit soort romantiek. En ja, natuurlijk hoop ik ook nog steeds op die ene leuke jongen, die me in vervoering kan brengen door wat 'ie zegt tegen me. Je hoeft maar één lief, zwoel tekstje te fluisteren, en ik zal me in je armen werpen (maar ik denk dat de jongen in kwestie zich verstopt heeft, wat heel verstandig is van hem, ghehe
melvddonk
Leuk tussendoortje.
Something Borrowed is een simpele romcom die gemakkelijk wegkijkt. De film moet het absoluut niet hebben van Hudson, want Ginnifer Goodwin steelt de show. Erg leuke actrice, die me nog nooit eerder opgevallen was. Ook Hudson is leuk, maar was niet erg bijzonder in deze film. Daarnaast viel ze ook compleet weg in de schaduw van Goodwin. De mannen waren aardige eyecandy en het was dan ook absoluut niet vervelend om naar te kijken.
Ondanks het simpele verhaaltje vloog de speelduur voorbij en heb ik me geen moment verveeld.
eppy
Al bij het bekijken van de trailer moest ik een tijltje hebben.....
Dit zijn de momenten dat ik blij ben dat ik single ben.
McRebec
Wat een draak van een film is dit zeg, ik heb me werkelijk zitten vervelen in de bioscoop terwijl ik normaal gesproken best van dit soort films hou.
Elk cliche wat je maar kan bedenken wordt er bij gehaald op je bloten voeten in de regen de liefde verklaren aan je oude schoolliefde die je toen hebt laten lopen, jaloezie op de beste vriendin die mooier is, een beste vriend die eigenlijk verliefd op haar is.
Wat mij betreft is totaal niet duidelijk wat Rachel nou in die Dex ziet, ja het is een mooie vent, maar daar heb je alles ook wel mee gezegd. De film komt gewoon niet op gang en kabbelt een beetje voort tot het voorspelbare einde. Jammer.
erpunited
Ik vond het een redelijke film. Niets aparts, standaard film. Super voorspelbaar maar vermakelijk om een keertje te kijken
Bubblez
- 2057 berichten
Ik hou best van romkoms hoor, maar dit is smeren, smeren, smeren tot het toastje vol is. En dan dan nog valt 'ie tegen. Niets verrassends, geen diepgang, alleen maar om-elkaar-heen-gedraai.
En Kate Hudson is té zichtbaar reallife zwanger.
brigittedam
Jemig wat zijn de reacties negatief. Ik snap er niks van ik vond de film echt geweldig. Heb me slap gelachen, zeker bij de badminton scene. Hahaha echt geweldig. Verder vond ik het helemaal niet vreselijk voorspelbaar. Tuurlijk, dit soort verhalen zijn er wel vaker geweest, maar toch vond ik dit weer net wat anders. Dus mensen laat je niet ontmoedigen door de vele negatieve reacties, ik vind dat de film echt de moeite waard is en zodra hij op dvd uitkomt koop ik hem!!!
NERD
Eens
LDvMegatron
Normaal kan ik een romcom wel waarderen, maar wat was dit slecht zeg! Werkelijk elk cliche wordt uit de romcomkast getrokken en ook nog eens slecht uitgevoerd. Het enige personage waar ik af en toe om moest lachen was Marcus.
Mensen laat je ontmoedigen door de negatieve reacties!
Als je van romcom's houdt, is er dit van de bovenste plank het is geen komedie maar meer een prachtige gevoelig liefdesfilm met een glimlach met een uitstekende rol van de betoverende mooie Ginnifer Goodwin (Big love) die op alle fronten wint van de toch ook niet onaardige Kate Hudson. Deze film zal het zeker goed doen onder de dames onder ons en natuurlijk ook voor meer gevoelige man..
WB
Zucht... Kan RomComs wel waarderen, maar deze was toch wel zoooo voorspelbaar. Heb er hier wel -tig van gezien, maar dan beter... Personages die geheel overbodig waren (Alles buiten Hudson, Goodwin en die verloofde om) en niets toevoegden aan de film. Als je zo'n flm maakt, laat het dan wat vlotter verlopen en wees eens verrassender... zucht... Waar slaat trouwens die titel op? Het lenen van de verloofde? Slecht zeg...
Bubblez
- 2057 berichten
Waar slaat trouwens die titel op? Het lenen van de verloofde? Slecht zeg...
De titel is gebasseerd op een huwelijkstraditie: De bruid moet dragen: Someting old, something new, something borrowed, something blue.
tal1b
verschrikkelijk dit, na amper 10 minuten weet al genoeg. Het hoofd van jinnifer in deze film is ook echt 100 % eo.
skullcandygirl94
Net zoals de meesten wilde ik dat Rachel met Ethan een koppel zouden worden, naarmate de film vorderde vond ik Dex steeds meer een (sorry) schijnheilige assholete vinden.....
Rachel is in de film heel braaf en wil altijd het beste voor iederéén..dat is soms best irritant, de acteur die Dex speelt is wel heel lekker
en Ethan is gewoonweg cool. Darcy kan soms nogal kinderachtig irritant overkomen zoals bij dat badminton partijtje dat ze geheimen aan elkaar moesten vertellen...goh wat ergerde ik me toen aan haar
al met al, leuke film en goede acteurs...3 sterretjes
gillie24
Voorspelbare, doch vermakelijke romcom die op zich lekker wegkijkt, al is 113 minuten te lang voor zo'n film. Kate Hudson speelt een rol die we van haar gewend zijn en doet dat gewoon goed, maar wordt overklast door Ginnifer Goodwin die de film naar zich toetrekt.
Ro_mien
Ik zie graag zulke films... En ook deze was een leuk exemplaartje, echter geen hoogvlieger of één die me lang zal bijblijven.
Ginnifer zie ik graag spelen. Wat is ze nogal afgevallen tov haar vorige films...
En Kate Hudson speelt ook altijd hetzelfde rolletje. Deze rol deed me enorm hard denken aan haar rol in Bride Wars, daar speelde ze ook het type dat altijd kreeg wat ze wou.
Ik had toch liever gehad dat ze met Ethan samen kwam op't einde, Dex vond ik gewoonweg irritant geworden tegen het einde van de film
wavanbuuren
Waardeloos prul, zelfs binnen het genre. Alle cliche's worden op een schaamteloze manier bewandeled en erger nog: De film is nergens ook maar en seconde grappig. Vreselijk rol van Hudson (ja, ik snap dat ze irritant moet overkomen). De rest is ook al niet veel soeps. * voor de moeite.
AHWA
Nee, dit was een tegenvaller. Goodwin is prachtig en sprankelend, maar Hudson is vooral vervelend en alle mannen, behalve Krasinski, komen er ook niet goed van af. Het einde is ook verkeerd, dus dit is niet echt romantiek als je het mij vraagt.
marmarloesloes
De karakters zijn allemaal ronduit irritant en het verhaal is ontzettend ongeloofwaardig.
En wat is die Rachel een ongelofelijk communicatief incompetent wezen. Ik wil haar én die kabeltrui-knul van d'r de hele film door een trap onder hun gat geven. Als ze niet zo labiel waren met z'n allen was de film een stuk eerder afgelopen.
Julie
ik heb deze film met vier andere vriendinnen gezien, en volgens mij hebben we de film leuker gemaakt dan hij werkelijk was. Extra beginnen giechelen, claimen dat Colin Egglesfield toch al veel goed maakte en al van die meisjespraatjes
Maar we moeten het zeggen zoals het is. Er zijn zelfs 'average' romantische komedies waarbij ik me meer geamuseerd heb dan bij deze film. Something borrowed moet het enkel hebben van de leuke acteerprestatie van Gennifer Goodwin, en niet meer.
Tegenvaller
unexpected_faith
Deze film leeek me heel erg leuk in de trailer!!
Het viel mij ietsje tegen.. maar nog steeds geen slechte film!
Ginnifer goodwin vind ik er geweldige actrice, zij speelt heel erg goed!
Kate Hudson heeft gewoon een irritante rol... ook niet slecht, maar Ginnifer speelde haar eruit!
Verder vond ik er wel een aantal leuke scenes in zitten en vind ik hun vriendschap ook aandoenlijk om te zien, daar zit opzich wel een goed verhaal in.
en natuurlijk een happy ending hoort erbij....
3 sterren van mij

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Hanni & Nanni 2
Familie, 2012

Hysteria
Komedie / Romantiek, 2011
new york cityalcoholgebaseerd op boekgeheimbedrogverjaardagdestroyone-night standzwangerschapbirthday partyvriendenflashbackcrushadvocaatbeste vriendinbruiloftrelatieliefdesaffairecelebrationjeugdvriendenroses awkwardnesslyingduringcreditsstingerengagedloyalliaisonconfidantmismatched couplesecret crushafter credits stingercrazy exlongtime crushcrush on frienddrunk one-night standin love with best friend's guyalways the nice onemid credits scene