• 9.372.714 stemmen

Geregisseerd door: Mark Mann

Met onder meer: Keanu Reeves, Bojana Novaković en Adelaide Clemens

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Generation Um...

"To survive you must discover who you are. Or not..."

We volgen één dag in het leven van John (Keanu Reeves) en zijn twee mooie lotgenoten, Mia en Violet, terwijl ze door hun leven dwalen, onder invloed van drugs en besluiteloosheid. Hij geeft de meisjes aandacht en de meisjes vertellen hem over hun verleden en hoe het ze gevormd heeft in hun leven. Ze zitten in een dagelijkse routine van uitgaan en het leven in New York, op weg om zichzelf te ontdekken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fortune

Fortune

Generation um... heeft een aardig concept dat een beetje om zeep wordt geholpen door de film te lang uit te trekken en daardoor voelt de film nogal slepend soms zelfs vervelend aan.

Een aardig document over een stel eind twintigers, begin dertigers die weinig in het leven zien behalve uitgaan, drinken en drugs gebruiken.

De dialogen zijn nogal matig en soms weer behoorlijk sterk maar wanneer een van de twee meisjes over haar jeugd begint te praten tegenover de camera van John dan heb je daar een gigantisch 'daar gaan we weer gevoel' bij.

Cinematografisch stelt het heel weinig voor al heeft soms wel een gortige look die er goed bij past.

Reeves past eigenlijk wel behoorlijk goed in de rol van John en de twee vrouwen die zichzelf in de film 'de vreselijkste actrices ooit' noemen zijn redelijk maar soms ook ongeloofwaardig.

Een behoorlijke low budget film waar je je af vraagt hoe Neo hier nou eigenlijk in verzeilt is maar wellicht zag hij er zelf wel iets in of had hij vertrouwen in de regisseur.

Voor mij waren er wel een aantal leuke dingen in te vinden en vooral het einde heeft iets sterks in zich.

In het algemeen een grote net niet film die te weinig te vertellen heeft maar als sociale prent over mensen die nogal futloos hun dagen besteden redelijk gelukt. Als je daarvan houdt dan kan je het wel waarderen, vind je dat helemaal niks dan zou ik hem overslaan en er geen aandacht meer aan besteden.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Decec

Decec

Een redelijk dramafilm...

Redelijk verhaal...

Kan drugs niet tegen...

Redelijk acteerwerk..

Bekende acteur Keanu Reeves ...

Redelijk HD kwaliteit (geruis)...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van morpheus2000

morpheus2000

Ja,

Er zal vast en zeker een erg leuk idee achter deze film zitten.

Jammer alleen dat ik dat idee niet heb gevonden in de film en dat ik me vooral heb zitten ergeren aan deze draak van een film.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1907 stemmen

De film straalt perfect de sfeer uit van hoe de personages door het leven gaan, namelijk sloom, verveeld en vrij doelloos.

Nou kan dat op zich een heel leuk gegeven zijn voor een geslaagde droge film, ware het niet dat het drama hier verre van interessant is. Het is hoofdzakelijk niks anders dan een film over een verveelde man (Reeves), die op een dag de beschikking krijgt over een camera en die dan daarmee de totaal oninteressante levensverhalen van twee net zo verveelde vrouwen een beetje gaat lopen vastleggen. En dit alles verloopt sloom, heel... erg... sloom...

Nee, deze film mist in feite alles. Humor, drama, spanning, noem het maar op. Het is er simpelweg allemaal niet of nauwelijks waardoor het maar een lange, vervelende zit is om uit te kijken.

De cast zet wel op geslaagde wijze een stel verveelde, slome, hopeloze personages neer, dat dan weer wel. Misschien is dat ook gewoon een kwestie van met een flinke kater op de set verschijnen, maar toch...

Behoorlijke flop. 1,5*