• 9.373.557 stemmen

10 Things I Hate about You (1999)

Romantiek / Komedie | 97 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Gil Junger

Met onder meer: Julia Stiles, Heath Ledger en Joseph Gordon-Levitt

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 augustus 1999

Plot 10 Things I Hate about You

"How do I loathe thee? Let me count the ways."

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

Patrick Verona

Katarina Stratford

Bianca Stratford

Michael Eckman

Joey Donner

Walter Stratford

avatar van mikey

mikey

Redelijke puber-komedie waarin de dingen niet altijd zijn zoals ze lijken, en met geld kan je niet alles kopen. net zoals in die jaren 80 flick; cant buy me love (die beter was). oftewel veel cliches maar sprankelend genoeg. het einde duurde wel ernstig lang. toch een welverdiende drie.

avatar van BadEend

BadEend

Zoooo voorspelbare film wat niet tegenhoudt dat hij niet leuk past bij een girls night ofzo.

Toch Julia Stiles en Heath Ledger blijven goede acteurs.

De muziek past ook mooi in het plaatje

Het einde duurde mij net iets te lang, ik zat echt te wachten op the end.

Toch voor tussendoor.

Een 3

avatar van My_Movies

My_Movies

Een romantische film op zijn eigen manier. Julia Stiles is erg goed en dat blijf ik vinden. Erg origineel is het niet, maar zeker vervelend ook niet. Het verhaal is simpel en leuk voor een feestje, maar daar blijft het ook bij. Voorspelbaar in vele scènes, maar toch wel heel erg leuk. De afwisseling die er in voorkomt blinkt niet echt uit en daardoor is het een doorsnee film. Niets speciaals verwachten, gewoon kijken.

Een 3.

avatar van Jorick

Jorick

Vermakelijk tiener-filmpje, maar niet bijzonder.

avatar van Carow

Carow

Ik vond de muziek dus écht niet op No Doubt lijken... en ik ben een fan. Leuke film! Vooral dat stukje als Kat tegen de auto van die ene arrogante jongen botst en die vader iets zegt van: "My insurance company doesn't cover PMS!"...

Echt lachen deze film en zeker de moeite waard!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Idd de moeite waard en erg leuk: Julia Stiles is echt geweldig!

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Egt een hele leuke film heb hem vandaag gezien bij een vriendin en Heath Ledger is zo'n lekker ding en hij kan nog goed acteren ook.

avatar van spuit11

spuit11

Ik hbe deze film al ontzettend vaak gezien, maar hij blijft leuk. Dit is een van de betere teenage-movies. Vind jusit de rol van Julia Stiles erg leuk en tegendraads. Het einde zie je al van verre aankomen, maar dat maakt bij deze film eigenlijk niet zo heel veel uit.

avatar van *jolien*

*jolien*

serieus, dit is echt mijn lievelings film. ik heb m serieus minstens al 100 keer gezien, hij komt trouwens woensdag 4 mei 2005 op yorin om half negen! maar de film blijft geweldig. Julia Stiles en Heath Ledger doen het geweldig samen. het is voorspelbaar, maar bij deze film is het niet erg!!!!!

gewoon een super film! (met ook nog leuke acteur:P) 5*****

avatar van AHWA

AHWA

Ik zag dat ik deze op 3 sterren had staan. Vanwege het leuke spel en de zeer smakelijk uitzien Larisa Oleynik komt er een halfje bij.

avatar van gotti

Net iets anders dan alle anderen. Daarom ook net iets vermakelijker dan al die anderen (ook de verschijning van Stiles helpt hier wel bij).

avatar van Lotteke

Lotteke

Vond m leuk, zeker in dat genre, waar ik normaal echt met kromme tenen naar kijk, maar vond Stiles en Ledger het echt heel leuk doen.

avatar van Shadow*

Shadow*

net als *Jolien* heb ik die film ook gezien en ik vind em ook geweldig vooral het gedicht op het laatst is heel mooi, vooral het "biatch" karakter van Katarina Stratford (Julia Stiles) is egt cool gespeeld verder is het een onwijs cool idee om een musical om te toveren in een komiek/drama film op de middelbare school! een dikke 5!

avatar van Sproetje

Sproetje

Vond het een erg leuke film. Ook al heb ik deze film al weet ik veel keer gezien, hij blijft gewoon erg leuk.

avatar van Gwendoline

Gwendoline

I love this High School McMovie! Hap slik weg! Erg grappig en leuk maar ook goed gespeeld en dat kom je niet vaak tegen in High School movies.

avatar van Gehenna

Gehenna

Erg leuk tussendoortje, één van de betere in dit genre.

avatar van soom

soom

Julia Stiles, Heath ledger, Larisa Oleynik.. Allemaal goede acteurs. Maar het verhaal is vrij standaard, je hebt het allemaal al eens gezien. Ook de scenes aan het eind, dat dramatische stuk met Julia en haar filmvader, is bepaald niet origineel.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Net weer herbekeken, voor de 6e keer ofzoiets, en dit is gewoon een film die nooit z'n charme verliest: door de goede acteurs, de catchy muziek en het verhaal met die leuke Shakespeare-achtergrond kan ik deze film blijven kijken.

Hoewel ik Larisa Oleynik een schatje vind, blijft mijn favoriet altijd Susan May Pratt; Mandella. Niet zo opvallend als Oleynik en Stiles, en daarom net wat leuker.

Ik vind die Shakespeare-achtergronden deze film een extra dimensie geven: de film blijft smaakvol en is grappig zonder grappig te zijn. En die verwijzingen he. Stratford, Mandella die helemaal gek van hem is. En die rappende leraar!; geweldige scenes!

En extra aandacht voor Larry Miller en Allisson Janney: fantastisch! 4*

avatar van Martoi

Martoi

Simpel, leuk sfeertje, al 10 keer gezien en nog steeds niet (echt) zat..

Ja..hij verdiend wel 4*

avatar van otherfool

otherfool

De cliches worden lustig op elkaar gestapeld in deze moderne verwerking van Shakespeare's The Taming of the Shrew. Ondanks de aanwezigheid van Stiles not my cup o' tea.

1,5*.

avatar van mikoz

mikoz

Gezellig filmpje.

Leuk voor thuis op de bak te kijken met een vriend/vriendin.

Wel een beetje voorspelbaar helaas maar dat drukt de pret niet.

Krappe 3*

avatar van soom

soom

mikoz schreef:
Gezellig filmpje.

Leuk voor thuis op de bak te kijken met een vriend/vriendin.
Wel een beetje voorspelbaar helaas maar dat drukt de pret niet.

Krappe 3*
Wat is er voorspelbaar aan 10 things I hate about you?
Het gegeven van deze film, dat ze elkaar toch krijgen uiteindelijk of het hele verhaal?

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Een erg goede amusementsfilm. 5*

avatar van Sandra1980

Sandra1980

Leuke film om te kijken, en geweldig gespeeld door Heath Ledger en Julia Stiles.

avatar van riivas

riivas

Geen bijzondere film, maar toch wel leuk om gezien te hebben. 2*, met nog een extra halve erbij voor het gedicht op het einde

avatar van Hilarious

Hilarious

Een film die ik al vele malen gezien heb. Maar hij blijft leuk. Zeker door de acteurs en actrices.

avatar van stefkuh

stefkuh

Hele leuke film. Heath Ledger en Julia Stiles zijn gemaakt voor zo'n soort rollen. Ook is deze film nooit langdradig, grappig en romantisch.

***1/2

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Goede tienerfilm, Ik heb hem meerdere malen gekeken. Julia Stiles en Heath Ledger acteren goed. Deze film is heerlijk om vaker te zien Daarom 3,5*

avatar van deppfan

deppfan

riivas schreef:

hier sluit ik mij bij aan maar er komt toch nog een halve * bij omdat julia stiles zo goed acteert. 3* dus

avatar van babette

babette

ik vond dit een heel leuk film heb hem meteen gekocht er na maar alleen omdat ik ook american pie enzo heb en ik gewoon van dit soort standaard high school films houd..