• 9.372.317 stemmen

10 Things I Hate about You (1999)

Romantiek / Komedie | 97 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Gil Junger

Met onder meer: Julia Stiles, Heath Ledger en Joseph Gordon-Levitt

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 augustus 1999

Plot 10 Things I Hate about You

"How do I loathe thee? Let me count the ways."

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

Patrick Verona

Katarina Stratford

Bianca Stratford

Michael Eckman

Joey Donner

Walter Stratford

Jordy

Eén van de vermakelijkste tienerkomedies van de afgelopen jaren. Redelijk leuk verhaaltje, met een leuke cast waar we daarna meer van gehoord hebben. Jammer alleen dat de titel nergens op slaat, wordt nergens uitgelegd. 3 sterren.

avatar van Blindfold

Blindfold

Moet dit niet Heath LEdger zijn. En die speelt toch in The Patriot en in de aankomende A Knights Tale. Julia Stiles speelt toch in die dansfilm met die donkere gast, waarbij ze een mtv award kreeg voor best kiss ofzo?

ja. ja. ja. ja.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

hmmm tienerfilm gebaseerd op een shakespeare verhaal?? ik ben niet helemaal up to date qua shakespeare maar eeh kon het niet onderscheiden. was voor mij gewoon meer van hetzelfde

avatar van You_bastard

You_bastard

Standaard tienerkomedie met weer een "prom" feestje en bijbehorende aanhangsels.

avatar van Psyche

Psyche

WORDT NERGENS UITGELEGD????

Lette zeker ff niet op, want op het eind las Julia Stiles haar gedicht voor en dat waren 10 things I hate about you!

Ik vind het wel leuk, hartstikke grappig, heb het geloof ik te vaak gezien...(minstens 10 keer)

Jordy

hmm zal ik wel gemist hebben dan

heb de kritiek vaker gehoord, maar onterecht dus blijkbaar

avatar van Britney

Britney

Echt, dit is de BESTE film die ik ooit heb gezien, echt heeeeeeeeeeeeeel gaaf met die lekkere Heath Ledger erin. Julia kan ook niet slecht acteren, zeg.

ALLEMAAL KIJKEN!!!

avatar van Jildou

Jildou

Wel een leuke film, met aardig goede nieuwe talenten die hierdoor kans kregen op een carrière in het mekka van de sterren, Hollywood.

3,5 ster

flauw, typische teenage-Hollywood-crap.

*' 1,5 op 5 *'

Tony

Hi,

Is wel een aardige film, het leuke er aan, dat ik gratis naar toe mocht. Het heeft ons geen geld gekocht.

Hi,

Dan ben je verwonderd dat Belgen "Gierige Hollanders"-moppen vertellen ...

avatar van Yak

Yak

Hollanders zíjn ook gierig! And proud of it!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Volgens mij komt Mirandak uit België toch?

Mirandak

Ik kom uit Zeeuws-Vlaanderen. Ze zeggen dat wij hollanders gierig zijn maar...... Als in de koopjes winkel van Neckerman (die grote catalogus) in Hulst komt, zie je daar toch echt niet veel nederlanders. Bijna allemaal belgen daar, omdat het goedkoper is daar en daarbij als je gratis naar de film kan is dat toch mooi meegenomen?

Tonyvdb

zeg, zeg, het was maar om te lachen hoor !!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Allee, de geen die al lacht he, da's een zotteke

Mirandak

Ik weet het dat niet kwaad bedoelt wordt.

avatar van Goodfella

Goodfella

De zoveelste tienerfilm, leuk als tussendoortje, maar ik geloof het nou wel...

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik had niet veel verw8 van deze film, maar al met al viel hij me toch niet tegen. In ieder geval niet zo'n standaard tienerverhaal, al kwamen de nodige cliché's uiteraard weer bovendrijven. Een leuke tussendoorfilm die *** krijgt van mij.

avatar van mimi

mimi

yeah wel geinig..niet geweldig..

avatar van Miss_T

Miss_T

Echt een wicked film! 1 van mn favo's + heath ledger speelt erin =xxx=

avatar van dartviper

dartviper

Een super leuke film. Ik ben zelf niet z'n comedy fan maar deze vond ik wel leuk en goed geacteerd door Julia Stiles.

avatar van punkrockprincess

punkrockprincess

mooi filmke

avatar van cai

cai

eh jORDY in jou w eerste berichie zeg jij dat de naam nergens in trug komt ofzow. Nouw hiju kom trug in het gedicht dat die kat (Julia Stiles)In het laatste stukkie voorleest!!En ik vond het een errug goeie fillum!

Jordy

Ja iemand had me er inmiddels af op gewezen, niet goed opgelet blijkbaar

avatar van EmDee

EmDee

cai schreef:

Een taalfoutje oké. Maar dit vind ik echt ergerlijk.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Ik dacht altijd dat die SMS taal gebruikt wordt om minder te hoeven typen, maar ik heb het blijkbaar mis.

avatar van dartviper

dartviper

Vondt het een leuke komedie. Ik zogt laars naar films met Julia Stiles omdat ik het een hele goede actrice vindt. en vandaar dat ik deze gevonden hebt. ***.5 ster

avatar van Ramon K

Ramon K

Dartviper, ik wil niet de klootzak uithangen, maar die drie "t'-en doen wel erg zeer aan mijn ogen.