• 9.373.809 stemmen

10 Things I Hate about You (1999)

Romantiek / Komedie | 97 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Gil Junger

Met onder meer: Julia Stiles, Heath Ledger en Joseph Gordon-Levitt

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 augustus 1999

Plot 10 Things I Hate about You

"How do I loathe thee? Let me count the ways."

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona, die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren.

Patrick Verona

Katarina Stratford

Bianca Stratford

Michael Eckman

Joey Donner

Walter Stratford

avatar van Lavigne

Lavigne

Superleuke film die woensdag op tv was!!

Echt van genoten!

4.5 ster

avatar van elsea

elsea

hele leuke film! vooral de verschillen tussen de 2 zussen.

avatar van ikk

ikk

Las net op imdb dat er nieuwe versie komt, met Lindsey Shaw in de rol van Kat..

avatar van Wouter

Voor TV.

avatar van undeviljur

undeviljur

echt een super film dit moet je gewoon leuk vinden

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Super film!Leuk,die nieuwe versie,maar niemand kan tippen aan Heath Ledger met z'n 'I love you baby,no matter what you do!'lag helemaal in een deuk altijd,en dat'but i'm sure you thought about me naked,hah?'

avatar van -PeeWee

-PeeWee

Zeer vermakelijke film. Altijd nog leuk!

Ik vind het wel heel raar om Heath Ledger in deze film te zien als zo een leuke verschijning, en dan te bedenken dat hij er niet meer is. Maar goed, deze film verdient echt wel 4,0 sterren:D

avatar van Legan

Legan

In zijn soort is 10 Things I Hate about You toch wel een vervelende en domme tienerfilm. Na een uur had ik het dan ook wel gehad. Nergens grappig of interessant en met irritante personages die vaak niet verder komen dan het uitkramen van domme taal. Oppervlakkigheid camoufleren met domme dialogen in een poging om interessant te doen / over te komen...

avatar van skipy05

skipy05

zeer leuke film om te zien. het verhaal is goed maar wel heel cliché. Heath Ledger acteerde goed. Julia Stiles vind ik eens zeer goede actrice. Zij speelde en acteerde haar rol ook zeer goed.

avatar van Nomak

Nomak

Deze film was vandaag weer eens op tv, voor de ik-weet-niet-hoeveelste keer. Hebben ze dan werkelijk niets beters om uit te zenden?

Dit is typisch zo een domme tienerfilm die met elke kijkbeurt slechter wordt. Ook over de acteurs heb ik geen goed woord. Julia Stiles bakt er niets van en Heath Ledger is niet veel beter.

avatar van Artemis_fowl

Artemis_fowl

Ze gaan hier geen nieuwe film van maken, maar een serie!

De serie zal zich meer richten op de zusjes, en hoe ze zich aanpassen aan hun nieuwe school, en het doorlopende verhaal in de hele serie zal hetzelfde zijn als die in de film.

Alle rollen zijn recast, behalve die van de vader.

Ik zelf weet niet wat ik hiervan moet vinden, maarja.

Hier is de officiele site:

ABC Family: 10 Things I Hate About You - abcfamily.go.com

Het lijkt me wel leuk, soort van...

avatar van 606

Totaal niet mijn ding dat tiener i love you gebeuren.

Acteren is het enigste dat echt goed is.

2,5 ster

avatar van LOVExxYOU

LOVExxYOU

leuke film, maar wel voor 1 keer

avatar van -happy

-happy

606 schreef:

Totaal niet mijn ding dat tiener i love you gebeuren.

Acteren is het enigste dat echt goed is.

2,5 ster

Heath ledger

avatar van maarten_d

maarten_d

slechte film,

slecht verhaal

slecht acteerwerk

echte chick flick (dus als jongens hier al meer dan 3* geven dan is het echt wel erg ...)

enz....

al wie hier 3* of meer voor geeft is gwn verliefd op heath ledger ...

dus aub geef punten op de film niet op de acteur ... ik dacht dat dit een goeie film zou zijn, voor de eerste keer in lange tijd dat ik naar films kijk

moet ik eerlijkwaar zeggen dat dit het slechtste anderhalf uur is dat ik ooit heb gezien

avatar van Renee28

Renee28

Eigenlijk een typische tienerfilm deze, met een niet al te diepgaand, voor de hand liggend verhaal, ook al is het dan gebaseerd op Shakespeare's taming of the shrew.

Toch heb ik me stiekem heel erg vermaakt, de film wist continu een lach op mijn gezicht te toveren en de chemie tussen Stiles en Ledger was echt goed. Ik vond de acteerprestaties echt niet onder de maat, leuke rollen!

Ik heb deze film al denk ik tienduizend keer gezien op tv, want hij blijft langskomen, maar toch blijft ie leuk. Dus een keer 4* voor een tienerfilm!

avatar van undeviljur

undeviljur

Serieus wat kunnen mensen fucking zeiken op deze super goede film als je niets nuttigs te zeggen heb hou dan je fucking muil dicht.

Ik ga toch ook niet die homo films van jullie zwart lopen maken.

Leuke film, erg grappig ook.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Meestentijds saai en evenwel vervelend. De film bevat te veel clichés, is geweldig voorspelbaar (ja duh), en is vooral pijnlijk ongrappig. Bovendien lopen er te veel vervelende types hierin rond. Her en der 'n glimlachje en dat was het dan weer. 2*

avatar van Film Pegasus

Een genre dat nooit echt werkt, af en toe leuk wegkijkt maar meestal gewoon vervelend is. Heath Ledger en Julia Stiles maken nog veel goed, maar verder is het toch een puberale film die enkel voor het doelpubliek werkt en verder wat naast de boot valt. Af en toe een leuke scène, maar daar blijft het dan ook bij.

avatar van LinkVink

LinkVink

maarten_d schreef:

slechte film,

slecht verhaal

slecht acteerwerk

enz....

al wie hier 3* of meer voor geeft is gwn verliefd op heath ledger ...

Dit is gewoon een uitstekend toegepast Shakespear verhaal!

Ik ben een jongen en heb er een 4* aan gegeven

avatar van Fatti

Fatti

Leuke film...

avatar van IcU

IcU

Zoveelste Amerikaanse tiener film die interessant blijft door Heath Ledger. Verhaal stelt weinig voor en de humor kan af en toe een glimlach op het gezicht toveren. Echt bijzonder wordt het nergens.

avatar van Moonshade

Moonshade

Eén van de betere teen romantic comedies... Toegegeven, heb een zwak voor zulke films vandaar *3,5 (half verhoogd omdat dit leuk blijft om te "herkijken" ).

avatar van AGE-411

AGE-411

vr 12 maart om 22.45 op 2BE

avatar van Elineloves

Elineloves

Van dit soort films vond ik deze toch wel de minst leuke. Ik weet het niet, hij kon me niet boeien en echt gelachen.. Nee, dat heb ik ook niet. Paar momenten in de film waarbij ik een klein glimlachje tevoorschijn kon toveren, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Normaal vind ik dit soort films erg leuk, maar helaas dit werkte niet voor mij. Toen al niet, en nu nog steeds niet.

avatar van Akkiej

Akkiej

leuk filmpje, niet grappig maar wel romantisch. Lekker voorspelbaar. En wat is heath toch een schattig mannetje..

avatar van AHWA

AHWA

Herzien en nog steeds even leuk. Geweldig script met heel geinige oneliners, leuke Shakespeare-verwijzingen. De verloop van het verhaal is uiteraard voorspelbaar, maar dat is hier zeker geen hindernis. Het is de manier waarop de film wordt ingevuld die bij mij altijd weer voor een smile op m'n gezicht zorgt.

Knappe koppies, leuke vertolkingen, prettige muziek en een uitermate hoge herkijkwaarde.

Verhoogd van 4.0* naar 5.0*

avatar van Akkiej

Akkiej

AHWA schreef:

Met die hoge herkijkwaarde ben ik het wel eens, mijn stem gaat van 3 naar 3.5

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Typische teenage movie, ik merk dak te oud word voor dit soort films

Verder wel aardig