Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titel: Weapon
Geregisseerd door: Ernie Barbarash
Met onder meer: Jean-Claude Van Damme en Scott Adkins
Plot Assassination Games
"Twice the fire... double the power!"
Twee huurmoordenaars, met elk hun eigen specialiteit, worden ingehuurd om een drugskartel omver te werpen. Brazil (Jean Claude Van Damme) en Flint (Scott Adkins) zullen ondanks hun rivaliteit moeten samenwerken om dit voor elkaar te kunnen krijgen.
Vincent Brazil
Blanchard
Schell
Kovacs
Minotaures
''The best weapon against an enemy is another enemy.''
Een prima film met Van Damme.
Het verhaal bestaat uit corruptie en wraak. Voor een simpellijkend verhaal is er best veel mee gedaan, want het gaat hier om verschillende partijen die met elkaar werken en dan weer niet. Het heeft dus extra uitleg en wat nadenken nodig en dat is wat je nog scherp houdt. Het gaat over een doelwit dat beide huurmoordenaars willen, de ene om geld en de ander om wraak. Na een mislukte poging om het doelwit uit te schakelen, om zo hun identiteit te verliezen en zo zelf doelwitten worden, gaat het een ander kant op. Er is ook een ander partij aan het meedoen. Uiteindelijk gaat het over loyaliteit, geld, macht en wraak.
De personages waren niet zo geweldig. Het acteren was - zoals eerder vermeld - stijfjes en dat zag ik vooral bij Van Damme. Hij heeft ook een leeftijd bereikt waar de bepaalde kunstjes niet meer kan doen, plus hij kijkt suf uit z'n ogen. Maar toch speelde die zijn personage diudelijker en beter, want je komt achter te weten dat Brazil geen gastheer is die sociaal of van gezelschap houdt, daar slaagt Van Damme wel goed in, op een wat houterig manier. Met Adkins ben ik niet zo bekend mee. Zijn rollen in bekende films zijn erg klein en de wat grotere rollen bij de meeste films zijn niet zo bekend. Ik heb hem in Ninja zien spelen en daar was die niet zo geweldig. Een voordeel van Adkins is zijn lichaam, een lichaam dat elk man wenst te hebben. Voor de rest wekken de badguys weinig interesse, de ene wil wraak en de ander geld. SImpel zat dus. Marija Karan vind ik wel een supermooie vrouw en vond het prettig om haar op beeld te zien. En aangezien de film in Oekraïne of Roemenië afspeelt, hadden ze wat meer vrouwen van daar een rol gegeven, want de meeste jonge vrouwen die daar rondlopen zien er echt geweldig uit.
Het is een film met Van Damme, dan kan je dus op 1 ding rekenen: en dat is actie. Tot mijn verbazing vond ik de actie wel goed, duidelijk en volgbaar. Het is dus niet slordig of verwarrend. En er komen zat wapens aan bod, kruisboog, messen, ouderwets pistolen en zelfs een 'sentry gun'. De gemaakte kills zijn niet zo boeiend, maar Marija's dood was wel een bloederige dood.
Wat ik wel opvallend vond was de kleur van de beelden, dat zag er allemaal hetzelfde uit; grijs en grauw (om het zo maar te noemen). De laatste 'move' van de professionals zag je ook al aankomen en er waren andere dingen die voorspelbaar waren (wel voor de hand liggende).
De film sluit af met een mooi nummer en een goeie einde (Van Damme's enige tranen in de hele film, bewijs van emotie bij een huurmoordenaar).
Een film van JCVD die je als fan een keer moet zien, maar voor de rest is het in geen opzicht speciaal.
jeroenvereijken
Geweldige film weer, heb hem 2 keer gekeken, ik vindt dit 1 van zijn betere films.
cm_punk
Maar de kwaliteit is echt Nintendo 8-bit.
Nintendo 8-bit is AWESOME((H)
breedbeeld
Slecht geschreven teksten en belabberd geregiseerd zwak script.Van Damme was okay in zijn rol.
Gang_Star
Redelijke film. Had er wel wat meer van verwacht. Actie is wat standaard en de film steekt nergens boven uit. Gemiddelde actiefilm.
Cleanshot
Romantische noot had er uit gemoeten, iets meer inzomen op het karakter van jean claude misschien dat hij dan kan laten zien dat hij WEL kan acteren. Heb ik hem nl nooit op kunnen betrappen.
Redelijke actie, nergens heel origineel.
Bovendien Chuck Norris vs Jean, Chuck 10 --> van Damme -1
MovieHolic
Normaal gesproken ben ik geen fan van JCVD... Nou blonk hij hierin ook niet uit ofzo... maar de film opzich was zeker wel vermakelijk! Goed veel actie... prima verhaal... dus de 3* waard.
DiDa
cm_punk
jeroenvereijken
gauke
Deze nagemaakte, pretentieuze, routinematige, lawaaierige, voorspelbare en ongelooflijk clichématige actiefilm (die onmiddellijk op dvd gezet is zonder op het witte doek te zijn geweest) is meer een (mislukt) karakterdrama over de beide hoofdpersonen. Het verhaal heeft helemaal niets om het lijf, er is geen sprankje originaliteit en er zijn maar enkele behoorlijk koele, ongekunstelde actiescènes. Ik heb geen idee waarom de film in sepia kleur gemaakt is. In vergelijking met het lijf van Scott Adkins zie je dat voor Van Damme de jaren beginnen te tellen.
Iron Maiden
Van Damme is in de 50 en heeft een cokeverslaving gehad, vind je het gek dat hij er zo bij loopt.
En de film heeft in Amerika wel in bepaalde bioscopen gedraaid.
finalman
Van Damme is in de 50 en heeft een cokeverslaving gehad
Hoe weet je dat nu zeker dat hij ervan af is?
boemboem27
wat een verschrikkelijk goede actiefilm.
spannend tot de laatste minuut
goed einde,goede actie,goede acteurs.
alles wat je van een actiefilm mag verwachten.
zelden geef ik zo'n hoge waardering,een film die precies in mijn straatje past.
lang geleden dat ik Jean-Claude Van Damme weer in een goede film heb gezien
mixmaster
simpele actiefilm met saai kleurgebruik en slap verhaaltje.
Van Damme is net als Seagal zwaar op de terugweg in de filmwereld en dat blijkt maar weer is bewezen in deze film.
breedbeeld
Lol
En hoeveel keer heb je de De Heineken ontvoering al gezien dat je daar 5 sterren aan geeft?
finalman
Lol
lol!
pvboles
Redelijke film om naar te kijken.
Het is een typische Van Damme film met redelijk wat actie en geen diepgaande verhaallijnen.
knapen1234
Eindelijk weer eens een goede Jean-Claude Van Damme film, zo samen met Scott Adkins.
Een erg vermakelijke Actie / Thriller, er dan ook met volle teugen genoten.
winglo
Weer een verstandloos iemand aan het woord die geen kijk op films heeft.
En jij wel als je deze film 2x kijkt.. Zal best dat jij dit een topfilm vindt maar anderen hebben daar een andere mening over. Om iemand dan verstandloos te noemen zegt meer over jou dan over de persoon waartegen je het hebt.
Wat betreft deze film. Net gezien en ik vond hem maar matig. Gemiddelde actiefilm voor op de in dit geval dinsdagavond. Zat de hele tijd naar die rare bult op van Damme zn hoofd te kijken.. Vrij voorspelbaar en niet echt spannend. Begin van de film vond ik zelfs saai en langdradig..
KillahHillah
simpele actiefilm met saai kleurgebruik en slap verhaaltje.
Is hij ooit groots geweest in de filmwereld dan?
Heb een hoop van zijn films gezien hoor, maar kan niet zeggen dat het een goeie acteur is. Vond hem in Hard target en Wake of Death zijn beste rollen vertolken. Ik heb eigenlijk het idee dat hij beter gaat acteren naarmate hij ouder wordt en dit is bij Steven Seagal het omgekeerde verhaal
Zijn eerste films zijn best om aan te gluren, maar wat hij tegenwoordig maakt is te lachwekkend voor woorden (dikke papzak die zijn eigen stunts niet meer doet en zelfs vaak wordt gedubbed). Dan nu deze nieuwe prent van JCVD, tja een 13 in een dozijn wegtikkertje. Krijgt van mij 0.5* minder voor de afschuwelijk slechte belichting.
Iron Maiden
Van Damme heeft in de jaren '90 behoorlijk wat aanzien gehad hoor, waarom denk je zo makkelijk over hem?
black_shadow
Martial-arts zullen we waarschijnlijk niet meer zien van Van Damme, maar deze film mag er best wel zijn, ik hoop dat Van Damme nog lang niet stopt met films maken zolang hij het kan mag hij van mij voortdoen.
DiDa
Martial-arts zullen we waarschijnlijk niet meer zien van Van Damme, maar deze film mag er best wel zijn.
Zeker wel! The Expendables 2 en The Butcher...
djelle
Hoe zit het met The Eagle Path trouwens? Weet jij daar iets meer van DiDa?
Edit: lees net je bijdrage bij die film zelf (te snel geweest). Pfff nog een jaar wachten...
Lennert
En Universal Soldier: Regeneration zat er ook vol mee (al dan niet met stunt-double), dus zo erg is het ook weer niet.
mnrk
If I over reacted....you'll be dead.
Dit was gewoon heerlijk vermaak van JcvD....
De actie in deze film is in orde en het verhaal is natuurlijk niet zo bijzonder (maar bij dit soort maakt mij dat ook niet zoveel uit....).
De setting in Roemenie zorgt er wel voor dat het verhaal goed tot zijn recht komt.
De overige cast is ook redelijk, Scott Adkins en JcvD vormde wel een prima duo...maar gelukkig hadden we ook nog Marija Karan
Lennert
Een hoop fans zeuren al jaren dat Van Damme te weinig actie in zijn films stopt en de lol in het acteren kwijt lijkt te zijn. Persoonlijk heb ik eerder het idee dat hij goed acteren op het moment heel erg associeert met serieus acteren, in welk geval ik zijn recente sterke rollen in films als Wake Of Death, Until Death, JCVD en nu ook Assassination Games best kan begrijpen. Jammer voor de mensen die hem liever de hele tijd splits en helicopter kicks zien maken, maar met dit soort films zorgt hij er tenminste wel voor dat de critici hem langzaamaan ook serieus gaan nemen als acteur. En laat ik eerlijk zijn, hoe graag ik hem ook mocht zien lachen in films, serieus acteren gaat hem echt niet slecht af.
Wie op zoek is naar vele martial arts gevechten is bij Assassination Games aan het verkeerde adres, daar de film zich echt meer richt op actie waar huurmoordenaars zich meer mee bezig houden (messen en geweren). Op zich jammer dat Scott Adkins' grootste talent (lees: mensen trappen op kunstzinnige wijze) op deze manier minder aan bod komt, maar de film biedt hem wel de mogelijkheid zich daarom eens wat meer op acteren te letten. En laat ik eerlijk zijn: het gaat hem goed af! Buiten zijn sterke rol als Boyka in Undisputed 2 en 3 mistte de man in Ninja nog wat charisma, maar hier zit hij duidelijk goed in zijn vel en zorgen zijn dialogen met Van Damme ook meteen voor de spaarzame humoristische momenten in een verder vrij humorloze film.
Er is veel aandacht besteed aan het script, iets wat voor een DTV filmpje dat geschoten is in Oost-Europa ook wel eens leuk is, maar dit neemt niet weg dat bepaalde zaken nogal wat onafgemaakt aanvoelen. Het zijplot met twee corrupte geheim agenten werkt niet bijster goed en is daarnaast ook nog eens vrij matig geacteerd door beiden, waarbij vooral zoonlief Kristoffer van Varenbergh (Van Damme's zoon) laat zien dat hij af en toe echt nog steeds teveel bezig lijkt met teksten oplezen. Afgezien hiervan zijn de personages van Flint en Brazil echter goed uitgewerkt en hebben mensen als Kevin Chapman en Marija Karan leuke bijrollen.
De actie, hoewel niet in bijster grote getallen aanwezig, is goed geschoten en bij vlagen zelfs erg leuk gevonden. De eindscene met de automatische machinegeweren mag dan misschien een domper zijn voor de mensen die gehoopt hadden op een bruut eindgevecht, maar ik vond dit minstens evenveel voldoening geven, zo vaak heb ik dit ook nog niet gezien! Tel daar ook nog bij op dat de actie ook vrij hard en bloederig is en het moge duidelijk zijn dat men meer gegaan is voor realisme dan show, iets wat ik prima kan begrijpen gezien de serieuze aard van het verhaal.
Na JCVD waren Universal Soldier: Regeneration en Assassination Games misschien niet de high profile films waar Jean-Claude op gehoopt heeft, ze geven in ieder geval wel aan dat zijn films echt niet slechter worden, alleen toch wat anders dan in de vroege jaren. Maar goed, met Dragon Eyes en The Expendables 2 als bioscoopreleases in het vooruitzicht komt het misschien nog wel goed met mijn favoriete belg!

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

6 Bullets
Actie / Misdaad, 2012

JCVD
Komedie / Misdaad, 2008
strijdanti herokaratedrug cartelsharpshooter knife throwingsilencerknife fightgist fight kickboxing