They Live (1988)
Met onder meer: Roddy Piper, Keith David en Meg Foster
Gesproken taal: Duits en Engels
Releasedatum: 15 juni 1989
Plot They Live
"You see them on the street. You watch them on TV. You might even vote for one this fall. You think they're people just like you. You're wrong. Dead wrong."
John Nada loopt voornamelijk maar een beetje rond in de grote stad, op zoek naar een baan. Op een dag vindt hij per toeval een zonnebril waarmee hij kan zien hoe sommige mensen er werkelijk uitzien onder hun gezicht: het zijn aliens die vermomd zijn als mens en ze zijn van plan om de wereld langzaamaan over te nemen. Hij zal ze moeten stoppen, maar hij is de enige die ze kan zien. Daarom gaat John op zoek naar de makers van deze bril om samen met hen de aliens te verslaan.
John Nada
Bearded Man
Brown Haired Woman
Black Revolutionary
feanaro surion
Wat een heerlijke typische Carpenterfilm heeft de pakketservice me nu gebracht
. Dit is weer één van de sfeervolste films die ik tijden heb gezien en net als EfNY straalt hij ook ontzettend veel campy coolheid uit. Vanaf het eerste shot ziet alles er prachtig uit en de muziek is zoals in alle Carpenter's geweldig. Deze film is gewoon super vermakelijk en het einde is ook erg sterk. met een super grappig laatste shot.
4 sterren.
dutchtuga
Één van de weinig Carpenters die ik nog niet had gezien en ook hier weer genoten
. Heerlijk sfeertje weer, muziek die weer typisch Carpenter is (hoewel Carpenter beter heeft gedaan), lekker veel cheesyness en goede casting. They Live is wel wat minder memorabel dan veel andere Carpenters maar een gemiddelde Carpenter blijft altijd beter dan een gemiddelde andere film. En dat einde!
Hilarisch!
maxcomthrilla
Ook ik heb weer heerlijk genoten van deze typische jaren tachtiger. Gewoon 90 minuten pure fun. Pacifistisch ingestelde spierbundel en hippie streeft burgerleventje na, en is minder cynisch ten opzichte van de politiek dan veel van zijn lotgenoten. Totdat hij de bril op het spoor komt en zijn roeping vindt. Prachtig, hoe hij dan tegen de mensenwereld aankijkt. Trouwens ook mooie en grappige zwart - wit beelden. Lekker grof, als hij die vrouw in de supermarkt beledigd .
De film is eigenlijk constant leuk om aan te zien, of er nu gevochten wordt of John Doe over straat loopt. Enige jammere, is dat het ietwat lang duurt voordat John de bril vindt. Maar dat wordt ook weer gecompenseerd door lekkere muziek en een politie inval die gepaard gaat met veel verschillende kleurencontrasten.
Zeker een boeiende film, al helemaal als acteerprestaties en oppervlakkig gelul geen pre voor je zijn. Er zaten genoeg leuke quotes in. En het einde.....Well Done! Komisch! 4*
- 1960 berichten
Ik vind dit één van de mindere Carpenterfilms. Wel leuk, niet speciaaal. Ik begrijp niet waarom dit zo'n klassieker is.
Maar wel een cultfilm met een aanzienlijke aanhang. Heb hem nu al een paar keer gezien en vind hem ook heerlijk. Zeker niet een van mindere van Carpenter, als je het mij vraagt.
mikey
Maar wel een cultfilm met een aanzienlijke aanhang.
Spartaan
Prachtige film, een mix tussen science fiction, aktie en komedie. De muziek ondersteunt de zenuwslopende spanning van de film en Roddy Piper zorgt voor de nodige aktie en grappen.
Goed verhaal, realistische omgevingen en een ijzige koelte afgewisseld door onheilspellende momenten. Je zit bijna onder de dekens van angst.
´I m here to chew bubblegum and kick some ass. And I m out of all bubblegum`
5,0
Glacius
Vermakelijke film die onze maatschappij op een grappige manier uitbeeld.. Het idee zelf is erg tof, alhoewel de film verder (bewust gekozen) in vele opzichten toch ook weer faalt.. 3,5*
Ik had het overigens ook niet erg gevonden als er een serieuze variant van dit concept gemaakt zou worden, met uiteindelijk als resultaat een donkere, mysterieuze en spannende sci-fi thriller..
FL88
Deze dolkomische actiefilm is nu voor vijf euro bij Play.com te bestellen. Doe er je voordeel mee!
mister blonde
Geweldige film eigenlijk. Meer dan alleen een leuke cultfilm. Vind het verhaal (vooral het uitgangspunt), eigenlijk gewoon heel leuk (hoewel niet erg origineel) en goed uitgewerkt. Carpenter begint langzaam een held van me te worden. 4 sterren door veel coole en hippe momenten. Eentje om vaak te herzien. Nu op zoek naar alle andere film (van voor 1994) van Carpenter.
mister blonde
Heb er nu zes van Carpenter en wil er nog mininmaal vier, waaronder Prince of Darkness
- 1960 berichten
Bij de Free record Shop 2.50 euro. Meer moet je er ook echt niet voor betalen wat mij betreft.
Mr_White
- 2067 berichten
Leuke film die ondanks een rustige opbouw toch wel tot een goede climax komt. Met name het straatgevecht met Keith David en de eerste confrontatie met de bad guys ("See, when I put these glasses off she looks normal, put them back on, Formaldehyde-face!) horen tot de hoogtepunten.
- 1960 berichten
Deze voor 2,50 bij de FRS? Geloof ik helemaal niets van.
Ja vier voor tien euro. Is wel al een tijdje geleden.
italian
Toch wel een aardige verrassing. Ik had eerder een lawine aan macho one-liners en stoere bullshit verwacht en minder visuele schoonheid, maar wat ik in de plaats kreeg was juist het omgekeerde. Erg aardige verrassing dus !
Na het tegevallende Halloween was ik een beetje bang dat They Live ook zou tegevallen. Maar Carpenter bewijst hier dat hij als geen ander dat een b-film geen dertien-in-een-dozijn-verhaaltje en een goedkope look moet hebben. Integendeel, hij maakt prachtig gebruik van de 2:35 beeldverhouding die de wijken buiten de stad nog desolater en grauwer maakt, de panaromashots nog geweldiger maakt, afgewisseld met wat cheesy kleurenshots en lijkt John Nada een manequin in deze adembenemende shots.
Zelfs het uitgangspunt van het verhaal is ,op z'n minst gezegd, leuk en vrij origineel, ook al krijgt het hier een nogal simplistische uitwerking, maar dat stoort niet eens zozeer want het past wel bij de uitstraling van de film.
Ergens schuilt er wel wat maatschappijkritiek in, zoals de hogere standen van de maatschappij die de armeren in hun greep hebben en ze hen willen laten geloven wat schijnbaar de werkelijkheid is, en dat maakt het nog boeiender om te zien !
Carpenter houdt de vaart er lekker in, met nog verrassende plot-twists, ondersteund door een chille soundtrack van de regisseur zelf.
Als je weet dat Carpenter een wrestlingplayer heeft laten casten zijn het banale acteerwerk en de lompe personages helemaal gerechtvaardigd en dit alles zorgt dan ook voor ontspannend kijkplezier.
- 1991 berichten
Die vechtscène in ongeveer het midden van de film, die gáát maar door, compleet lachwekkend
Verder een vermakelijke maar bij vlagen wel erg matige actiefilm, waarin vooral de acteurs er weinig van bakken.
Naar het einde toe is er overigens een (geloof ik) wel bekende quote, de alien die de twee hoofdpersonen net heeft rondgeleid door het vijandelijke, ondergrondse kamp zegt iets van "waarom zouden we niet mee doen- hiermee maken we winst" - of iets dergelijks. Weet iemand misschien hoe deze quote precies luidt en heel misschien zelfs in welk muzieknummer het wordt gebruikt?
mikey
What's the threat? We all sell out every day, might as well be on the winning team
Die zit o.a. in een nummer van rapper Paris. Op 1 van zijn klassieke albums: Sleeping with the enemy, het nummer weet ik niet zo snel.
- 1991 berichten
Ha bedankt, dat zal inderdaad wel kloppen, dat album staat gewoon in mijn kast en heb ik vaak genoeg geluisterd om quotes te herkennen maar te weinig geluisterd om ook nog door te hebben dat het van dat album komt.
- 1991 berichten
Het komt in ieder geval ook voor op het album van Binary Star, merkte ik vanmiddag plotseling.
Pastichio Rocker
Het idee is goed, maar het is jammer dat het zo pover is uitgewerkt. Ook de make-up effecten zijn abominabel slecht, en halfverwege verzandt de film in een ordinaire achtervolging door nauwe straatsteegjes. Bovendien duurt het gevecht tussen de 2 kemphanen veels te lang. Zoals bij de meeste Carpenter-films is ook het acteerwerk lachwekkend slecht. Ik ben niet in slaap gevallen maar saai was het af en toe wel. Jammer maar helaas.
klute89
Een goede film, ik vind vooral ook het idee van die brillen erg mooi.
boozebelly
- 1908 stemmen
Leuke film als je het Hollywood uit de jaren 80 kunt waarderen.
Eerder een komedie dan een serieuze film....
Het idee is i.d.d. leuk bedacht en ik lach me altijd weer kapot bij de belachelijke special effects en die overdreven lange vechtscene.....
Wel de moeite waard mits je een stoot pils in je mik hebt
Mjah.
Nogal idioot gegeven, beetje een working man's Matrix, en die laatste stelde ook al niet veel voor. Hoop vooral dat Carpenter het gegeven heeft aangewend om er iets doms van te maken, zonder het verder serieus te nemen.
Hij is er in ieder geval wel in geslaagd er iets doms van te maken. Het eerste deel van de film was nog wel aardig, de eerste blik door de zonnenbril viel ook nog mee, daarna gaat het erg snel bergaf met deze film.
Vond die vechtpartij echt brak halverwege. Zowel als vechtpartij en als komisch intermezzo compleet mislukt. Die worstelmovejes ware ook gewoon veel te nep. Zwakke vertoning.
Verder een paar vierkante crappy oneliners en een nogal saai en duf verloop, zorgt er alles samen voor dat de opbouw wel aardig was, maar wanneer er gepresteerd moest worden laat de film het volledig afweten.
Beetje saaie camp, had een stuk sappiger en meliger gemogen. 1.5*
Vond dit best wel een aardige en zeer aparte film. Een paar jaar geleden hebben ze zelfs een video clip omtrent deze film gemaakt.
Het verhaal vond ik zeer goed en ook zeer origineel. De acteur prestaties zijn natuurlijk niet geweldig maar de film is het kijken zeker waard. De film staat betiteld als een Actie/Comedy maar ik vond het meer een Actie/ Science Fiction.
Glacius
Mjah.
Moet je je dat nog afvragen? Het ligt er zo dik bovenop dat het wel heel overduidelijk is. Maar waarom neem je het zelf vervolgens wel zo serieus?

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

The Thing

Kanal
Drama / Oorlog, 1957

Jacob's Ladder
Thriller / Drama, 1990
dystopiehorrorbuitenaards wezenvillainesssamenzweringsociaal commentaarlos angeles, californiëbuitenaardse invasiesunglassescultfilmglasses brawlsubliminal messagealiens horrorhilariouswhimsicalfarcicalfrightened