• 9.374.105 stemmen

Geregisseerd door: J. Lee Thompson

Met onder meer: Charles Bronson, Gene Davis en Lisa Eilbacher

Releasedatum: 11 mei 1983

Plot 10 to Midnight

"A cop... A killer... A deadline."

Warren Stacey is een seksueel gefrustreerde jongeman. Vrouwen die niet op zijn avances ingaan, vermoordt hij en hij zorgt daarbij steeds voor een sluitend alibi. Één van zijn slachtoffers was bevriend met de dochter van Leo Kessler van de moordbrigade, die samen met zijn nieuwe partner, Pal McAnn, met het onderzoek belast is. Nadat Warren nog iemand vermoord heeft, begint hij Kessler's dochter lastig te vallen met obscene telefoontjes. Kessler raakt door het dolle heen, want hij begrijpt onmiddellijk dat zijn dochter nu het volgende slachtoffer zal zijn...

avatar van roda

roda

zeer gewelddadige en spannende thriller. 3*

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Tijdens het begin kwam ik erachter dat ik deze film een dik jaar eerder ook al gezien heb... Omdat Charles Bronsen erin speelt, ben ik natuurlijk blijven kijken... De film is inderdaad geweldadig, maar terecht... Het deed me eigenlijk niet zo veel dat die psychopaat die meisjes afslachtte, want ik heb me echt doodgeërgerd aan ze...

*3.0*

avatar van roda

roda

U-96 schreef:

hoor hier een toekomstige seriemoordenaar.

avatar van sebas83

sebas83

waar is deze in jah's naam te krijgen?

avatar van sebas83

sebas83

welke is beter death wish(totale serie) of deze?

avatar van Lennert

Lennert

mmm, deze moet ik zeker maar eens kijken

avatar van damon

damon

deze film bevat een paar scenes die zo uit een slasherfilm lijken te komen
tip voor de volgende keer: een naakt rondrennende vrouwelijke moordenares!

avatar van Lennert

Lennert

vermakelijke film met een paar leuke vondsten en uitspraken, maar afgrijselijke acteurs (op Bronson en zijn dochter na) Desalniettemin de moeite waard

avatar van stephanlinde

stephanlinde

Lennert schreef:

En de bad guy na..

avatar van Waku

Waku

Typische Bronson film.

Wraak is zoet en bikkelhard.

Simplistisch verhaal maar degelijke en spannende actie

3,5

avatar van mikey

mikey

Dit was een prima Bronson flick: hard, bruut en ongenuanceerd. lekker met een biertje en een bak pinda's.3

avatar van AVM

AVM

Bronson herhaalt eigenlijk gewoon zijn rol als nachtelijke wreker in de Death Wish cyclus. Met als standaard formule, Politie en jusitie zijn in gebreke een gestoorde boef off misdadigers aan te pakken en de eerzame burger of alleen opererende smeris gaat er zelf achter aan. Los daarvan, is het gewoon een lekkere harde Bronson rolprent. Get hem Charlie.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Aardige film. Bronson in een rol die we van hem gewend zijn. Ik heb me alleen geergerd aan Paul McAnn.

avatar van Quentin

Quentin

Eerste uit de reeks van Canon-films met Charles 'Judge, Jury and Executioner' Bronson, ook hier is de moraal weer uiterst curieus maar de film erg vermakelijk. Slasher meets republikeinse propaganda.

Voornaamste aanleiding voor Leo Kessler om Stacey als verdachte aan te wijzen is het feit dat hij een masturbatie machine bezit. Welke Charles, zonder handschoenen te gebruiken (!), aan hem voorlegt met de legendarisch woorden: 'You know what this is for, Warren? It's for JERKING OFF!'.

avatar van stephan73

stephan73

Goede thriller met Charles Bronson. Spannend en gewelddadig!
Het feit dat de moordenaar in zijn nakie rondloopt kan uniek genoemd worden.
Oudgediende J. Lee Thompson weet hoe hij de spanning erin kan houden en Bronson is gewoon weer stoer.

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Waardeloze flutfilm met een zeer bedenkelijke moraal. Het acteerwerk is van een allerbelabberdst niveau. Gene Davis (Warren Stacy) kan in de verste verte niet tippen aan zijn broer Brad Davis (Midnight Express). Jammer dat Bronson na zijn legendarische rol in Once upon a Time in the West slechts in een paar acceptabele films heeft gespeeld.

avatar van Leno

Leno

Bronson op de automatische piloot, maar dankzij hem toch best de moeite waard. Niet dat hij zo'n fantastisch acteur is, maar hij is wel cool. De cast is verder vrij matig. Het verhaal eveneens, toch zijn de details wel aardig; zoals het feit dat de moordenaar naakt rondloopt (met Austin Power taferelen) en de directe actie. De climax is leuk en de jaren tachtig sfeer en de playboymeiden passen er goed bij.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Gewelddadige en best spannend thriller met zoals gewoonlijk een stoere Bronson en het kijkt lekker vlot weg. 3,0..

Ps. het is hier ook weer overduidelijk dat je beter geen vrouw/vriendin, of iemand uit Bronson's familie kan zijn.

Spannende thriller. Zeker wel het kijken waard.

Vooral het einde, wat ik niet verwacht had, kon ik waarderen.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Beetje voorspelbaar, maar toch een prima thriller, met een Bronson

die het prima deed.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een gewelddadige film zoals we van Bronson zijn gewend.

Warren Stacey (Gene Davis) is een psychopaat die zijn vrouwelijke slachtoffers met een mes te lijf gaat, maar zelf schone handen blijft houden.

Leo Kessler (Charles Bronson) mag de zaak samen met zijn partner McAnn (Andrew Stevens) oplossen.

Het wordt echter nog persoonlijker als Kessler's dochter Laurie (Lisa Eilbacher) hierbij betrokken raakt.

Geweldig om te zien hoe een rechercheur de verdachte het vuur aan de schenen kan leggen in de hoop dat hij/zij een misstap begaat.

Ik hou wel van dit soort films.

3,0 *

avatar van movierobert

movierobert

Helemaal gelijk Moviestar, een heerlijke wraak film

3,0 *

avatar van 606

Gewoon en hele leuke film en een krachtig en hard einde.

Goed geacteerd door Bronson en overige cast ook.

En ook gene davis was de rol op het (blote lijf ) geschreven letterlijk.

avatar van Zinema

Cannon-niemendalletje.

Een aan Carrey doen denkende moordenaar die, enigszins origineel, naakt op pad gaat blijkt helaas niet voldoende om dit typische Cannon-niemendalletje naar een hoger niveau te tillen. Bronson, zij het op de automatische piloot, weet een beetje verschil te maken. Spannend of vermakelijk wordt het helaas nergens.

Doorsnee.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

IJzervreter en oerheld Bronson is zijn overbekende rol van wraker. Een typisch Cannon product, ik lust er wel pap van. De film zelf is niet bijzonder maar wel spannend en vermakelijk. Verwacht geen hoogstaande verhaallijnen maar gewoon een recht voor z'n raap thriller voor een lekkere zaterdagavond. Bronson's Cannon films zijn bijna allemaal hetzelfde, maar toch gaat het mij nooit vervelen. Het blijkt toch een succesformule te zijn die constant herhaald kan worden zonder slecht te worden.

avatar van the spies

the spies

Het grote Cannon festijn!

Bronson neemt het ditmaal op tegen een naakte killer die het voorzien heeft op (hoe kan het ook anders) jonge vrouwen. Als zijn eigen dochter dan ook nog eens slachtoffer van deze psychopaat dreigt te worden zijn de rapen helemaal gaar.

De moraal komt - zoals gewoonlijk in dit soort films - van rechts en is behoorlijk merkwaardig. Geen probleem verder, want ondanks dat het verhaal zo dun is als een anorexia model en de boel hier en daar eigenaardig geregisseerd is, blijft het allemaal geweldig vermakelijk.

Geen gelul. Feest!

avatar van finalman

finalman

roda schreef:

zeer gewelddadige en spannende thriller. 3*

Voor ik naar deze film keek, las ik eerst eventjes de reacties hier. Ik heb hem net uitgekeken. Van jouw reactie was ik toch zeer verbaasd. Zo gewelddadig vond ik het nou ook weer niet. Ik heb erger gezien.

avatar van W.V.

W.V.

Warren Stantin schreef:

Ben ik niet met je eens, hij maakte in de jaren 70 nog films als Telefon, mr. Majestyk en the Mechanic, ook maakte hij nog een paar acceptabele westerns, pas in de 80-er jaren speelde hij in films van bedenkelijk niveau, deze was daarvan nog een van de betere. Puur en alleen omdat Bronson er in meespeelt de film op 2,5 gezet.

avatar van Deckard

Deckard

Buitengewoon stompzinnige film over een idioot die in zijn blote kont vrouwen gaat moorden eind scene is lachwekkend als de gek in zijn blote kont met een mes achter een dame aan rent en dan oh yeah i am sick en dat soort teksten uitkraamt, Bronson is ook weer zoals in death wish lekker bezig een van de slechtste films ooit waarom Bronson zich voor dit soort onzin leent ????.

avatar van scorsese

Matige film over een seksueel gefrustreerde man die het liefst naakt vrouwen van het leven beroofd. Een vrij typische jaren '80 serial killer-cop-movie die nergens spannend wordt (voornamelijk omdat het allemaal nogal voorspelbaar is en ook verre van origineel). Hier en daar redelijk bruut. Het acteerwerk is van een wisselend niveau.