Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: J. Lee Thompson
Met onder meer: Charles Bronson, Gene Davis en Lisa Eilbacher
Releasedatum: 11 mei 1983
Plot 10 to Midnight
"A cop... A killer... A deadline."
Warren Stacey is een seksueel gefrustreerde jongeman. Vrouwen die niet op zijn avances ingaan, vermoordt hij en hij zorgt daarbij steeds voor een sluitend alibi. Één van zijn slachtoffers was bevriend met de dochter van Leo Kessler van de moordbrigade, die samen met zijn nieuwe partner, Pal McAnn, met het onderzoek belast is. Nadat Warren nog iemand vermoord heeft, begint hij Kessler's dochter lastig te vallen met obscene telefoontjes. Kessler raakt door het dolle heen, want hij begrijpt onmiddellijk dat zijn dochter nu het volgende slachtoffer zal zijn...
Leo Kessler
Bunny
Ola
U-96
- 2070 stemmen
Tijdens het begin kwam ik erachter dat ik deze film een dik jaar eerder ook al gezien heb... Omdat Charles Bronsen erin speelt, ben ik natuurlijk blijven kijken... De film is inderdaad geweldadig, maar terecht... Het deed me eigenlijk niet zo veel dat die psychopaat die meisjes afslachtte, want ik heb me echt doodgeërgerd aan ze...
*3.0*
roda
hoor hier een toekomstige seriemoordenaar.
sebas83
welke is beter death wish(totale serie) of deze?
damon
deze film bevat een paar scenes die zo uit een slasherfilm lijken te komen
tip voor de volgende keer: een naakt rondrennende vrouwelijke moordenares!
Lennert
vermakelijke film met een paar leuke vondsten en uitspraken, maar afgrijselijke acteurs (op Bronson en zijn dochter na) Desalniettemin de moeite waard
stephanlinde
En de bad guy na..
Waku
Typische Bronson film.
Wraak is zoet en bikkelhard.
Simplistisch verhaal maar degelijke en spannende actie
3,5
mikey
Dit was een prima Bronson flick: hard, bruut en ongenuanceerd. lekker met een biertje en een bak pinda's.3
AVM
Bronson herhaalt eigenlijk gewoon zijn rol als nachtelijke wreker in de Death Wish cyclus. Met als standaard formule, Politie en jusitie zijn in gebreke een gestoorde boef off misdadigers aan te pakken en de eerzame burger of alleen opererende smeris gaat er zelf achter aan. Los daarvan, is het gewoon een lekkere harde Bronson rolprent. Get hem Charlie.
Popeye Doyle
Aardige film. Bronson in een rol die we van hem gewend zijn. Ik heb me alleen geergerd aan Paul McAnn.
Quentin
Eerste uit de reeks van Canon-films met Charles 'Judge, Jury and Executioner' Bronson, ook hier is de moraal weer uiterst curieus maar de film erg vermakelijk. Slasher meets republikeinse propaganda.
Voornaamste aanleiding voor Leo Kessler om Stacey als verdachte aan te wijzen is het feit dat hij een masturbatie machine bezit. Welke Charles, zonder handschoenen te gebruiken (!), aan hem voorlegt met de legendarisch woorden: 'You know what this is for, Warren? It's for JERKING OFF!'.
stephan73
Goede thriller met Charles Bronson. Spannend en gewelddadig!
Het feit dat de moordenaar in zijn nakie rondloopt kan uniek genoemd worden.
Oudgediende J. Lee Thompson weet hoe hij de spanning erin kan houden en Bronson is gewoon weer stoer.
Warren Stantin
Waardeloze flutfilm met een zeer bedenkelijke moraal. Het acteerwerk is van een allerbelabberdst niveau. Gene Davis (Warren Stacy) kan in de verste verte niet tippen aan zijn broer Brad Davis (Midnight Express). Jammer dat Bronson na zijn legendarische rol in Once upon a Time in the West slechts in een paar acceptabele films heeft gespeeld.
Leno
Bronson op de automatische piloot, maar dankzij hem toch best de moeite waard. Niet dat hij zo'n fantastisch acteur is, maar hij is wel cool. De cast is verder vrij matig. Het verhaal eveneens, toch zijn de details wel aardig; zoals het feit dat de moordenaar naakt rondloopt (met Austin Power taferelen) en de directe actie. De climax is leuk en de jaren tachtig sfeer en de playboymeiden passen er goed bij.
movie acteurs
Gewelddadige en best spannend thriller met zoals gewoonlijk een stoere Bronson en het kijkt lekker vlot weg. 3,0..
Ps. het is hier ook weer overduidelijk dat je beter geen vrouw/vriendin, of iemand uit Bronson's familie kan zijn.
Rainbowtje
Spannende thriller. Zeker wel het kijken waard.
Vooral het einde, wat ik niet verwacht had, kon ik waarderen.
Eibmoz
Beetje voorspelbaar, maar toch een prima thriller, met een Bronson
die het prima deed.
Moviestar1979
Een gewelddadige film zoals we van Bronson zijn gewend.
Warren Stacey (Gene Davis) is een psychopaat die zijn vrouwelijke slachtoffers met een mes te lijf gaat, maar zelf schone handen blijft houden.
Leo Kessler (Charles Bronson) mag de zaak samen met zijn partner McAnn (Andrew Stevens) oplossen.
Het wordt echter nog persoonlijker als Kessler's dochter Laurie (Lisa Eilbacher) hierbij betrokken raakt.
Geweldig om te zien hoe een rechercheur de verdachte het vuur aan de schenen kan leggen in de hoop dat hij/zij een misstap begaat.
Ik hou wel van dit soort films.
3,0 *
Gewoon en hele leuke film en een krachtig en hard einde.
Goed geacteerd door Bronson en overige cast ook.
En ook gene davis was de rol op het (blote lijf ) geschreven letterlijk.
Cannon-niemendalletje.
Een aan Carrey doen denkende moordenaar die, enigszins origineel, naakt op pad gaat blijkt helaas niet voldoende om dit typische Cannon-niemendalletje naar een hoger niveau te tillen. Bronson, zij het op de automatische piloot, weet een beetje verschil te maken. Spannend of vermakelijk wordt het helaas nergens.
Doorsnee.
FunkStarr
- 1922 berichten
IJzervreter en oerheld Bronson is zijn overbekende rol van wraker. Een typisch Cannon product, ik lust er wel pap van. De film zelf is niet bijzonder maar wel spannend en vermakelijk. Verwacht geen hoogstaande verhaallijnen maar gewoon een recht voor z'n raap thriller voor een lekkere zaterdagavond. Bronson's Cannon films zijn bijna allemaal hetzelfde, maar toch gaat het mij nooit vervelen. Het blijkt toch een succesformule te zijn die constant herhaald kan worden zonder slecht te worden.
the spies
Het grote Cannon festijn!
Bronson neemt het ditmaal op tegen een naakte killer die het voorzien heeft op (hoe kan het ook anders) jonge vrouwen. Als zijn eigen dochter dan ook nog eens slachtoffer van deze psychopaat dreigt te worden zijn de rapen helemaal gaar.
De moraal komt - zoals gewoonlijk in dit soort films - van rechts en is behoorlijk merkwaardig. Geen probleem verder, want ondanks dat het verhaal zo dun is als een anorexia model en de boel hier en daar eigenaardig geregisseerd is, blijft het allemaal geweldig vermakelijk.
Geen gelul. Feest!
finalman
zeer gewelddadige en spannende thriller. 3*
Voor ik naar deze film keek, las ik eerst eventjes de reacties hier. Ik heb hem net uitgekeken. Van jouw reactie was ik toch zeer verbaasd. Zo gewelddadig vond ik het nou ook weer niet. Ik heb erger gezien.
W.V.
Ben ik niet met je eens, hij maakte in de jaren 70 nog films als Telefon, mr. Majestyk en the Mechanic, ook maakte hij nog een paar acceptabele westerns, pas in de 80-er jaren speelde hij in films van bedenkelijk niveau, deze was daarvan nog een van de betere. Puur en alleen omdat Bronson er in meespeelt de film op 2,5 gezet.
Deckard
Buitengewoon stompzinnige film over een idioot die in zijn blote kont vrouwen gaat moorden eind scene is lachwekkend als de gek in zijn blote kont met een mes achter een dame aan rent en dan oh yeah i am sick en dat soort teksten uitkraamt, Bronson is ook weer zoals in death wish lekker bezig een van de slechtste films ooit waarom Bronson zich voor dit soort onzin leent ????.
Matige film over een seksueel gefrustreerde man die het liefst naakt vrouwen van het leven beroofd. Een vrij typische jaren '80 serial killer-cop-movie die nergens spannend wordt (voornamelijk omdat het allemaal nogal voorspelbaar is en ook verre van origineel). Hier en daar redelijk bruut. Het acteerwerk is van een wisselend niveau.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

The Treasure of the Sierra Madre