• 9.377.356 stemmen

Geregisseerd door: Alexandre Bustillo en Julien Maury

Met onder meer: Chloé Coulloud, Jérémy Kapone en Catherine Jacob

Gesproken taal: Frans

Plot Livide

Het is de eerste dag voor Lucie als thuisverpleegster in opleiding. Ze bezoekt in haar eentje mevrouw Jessel, een oude vrouw die in coma ligt in haar grote verlaten huis. Ze verneemt per toeval dat mevrouw Jessel, ooit een befaamde danslerares, vermoedelijk ergens in het huis een schat bewaart. Lucie en haar vrienden William en Ben besluiten op zoek te gaan naar deze schat. Ze dringen ‘s nacht binnen in het huis dat steeds vreemdere krachten lijkt te bezitten. Hun zoektocht naar de schat leidt hen naar een reeks verschrikkelijke bovennatuurlijke gebeurtenissen die het leven van Lucie voorgoed zullen veranderen…

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Lees hier mijn complete review: HORROR.NL :: Livide

Sterk!

Maar is het niet moeilijk om te zien waarom deze film zo laag scoort. Wie een tweede A l'Intérieur verwacht komt erg bedrogen uit. Het grootste probleem is dat het eerste deel niet meteen duidelijk maakt dat je beter niet hoopt op hooglopende suspense en gore.

Het tweede deel ontpopt zich als Gothisch horrorsprookje. Daarbij blijft de film redelijk vaag en is er waarschijnlijk een tweede kijkbeurt nodig om het één en ander aan elkaar te kleven.

Maar wat ze doen, doen ze wél weer gewoon erg goed. Visueel knap, goeie soundtrack, meer dan degelijk acteerwerk. Als losstaande horror is het leuk en verrassend, geweldig geregisseerd en veel beter dan wat andere genrefilmpjes op tafel kunnen leggen. Alleen, wie verwacht weer op het puntje van z'n stoel te zitten zal bedrogen uitkomen.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van zombie

zombie

Ik had niet een soortgelijke film als A l'Intérieur verwacht. Hoewel het visueel erg knap is wat ze neer zetten, vond ik de film inhoudelijk niet zo sterk. Bijvoorbeeld het gedeelte met het mechanische binnenwerk was niet lekker uitgewerkt (waarschijnlijk een ideetje uit de Hellraiser remake waar zij zich ook mee bezig hebben gehouden?)

avatar van Macmanus

Macmanus

Minder dan...maar zeker niet slecht.

Natuurlijk is het lastig om de verwachtingen niet meer richting L'interieur te laten gaan. Echt verwend zijn we de laatste tijd niet met dat soort horrorfilms. Toch wist ik door de trailer wel wat anders te verwachten. Het begon spannend. (Even een glitch met het vreselijke freeze frame shot als het meisje wordt gepakt) Alleen daarna dipt het even in. Slome karakters, deden me erg weinig de vriend en broer. Gelukkig herpakken de heren zich redelijk rap. En volgen er vooral mooie scenes. Echt eng werd het niet, kon imo wel iets meer uit de oude vrouw gehaald worden, maar een fijne sfeer was alom vertegenwoordigd.

3.5 sterren.

avatar van vranque

vranque

Iets teveel fantasy maar verder een prima film.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Top10 materiaal voor dit (nog vroege) jaar. Bijna een soort Franse Ti West, maar dan met wat minder geduld. Het sprookjes-achtige spookhuis principe wordt in het middenstuk van de film optimaal benut met een ijzingwekkend duistere sfeer. Sowieso is het vanaf minuut één extreem gestileerd gebracht met een boel indrukwekkende soundscapes zoals we van dit duo gewend zijn. Jammer dat ze, zoals ik al eerder zei, niet genoeg geduld hebben, waardoor het einde nogal uitgesmeerd voelt.

Ondanks dat valt er nog genoeg te genieten met opvallend veel afwisseling. Dit valt echt absoluut niet in een hokje te plaatsen. Enkele scenes doen een beetje denken aan de rottende atmosfeer van de Silent Hill franchise (games) terwijl de 'flashbacks' juist steriel en smooth zijn. Mochten ze het slotstuk langer hebben uitgesteld (zeg maar gerust een aanloop van een uur), zou hier nog veel meer in hebben gezeten voor mij.

avatar van Halcyon

Halcyon

À l'Intérieur stelde al niet veel voor, Livide laat helaas nog een wrangere nasmaak achter. Aan de locatie en stilering zal het beslist niet gelegen hebben, want de gothische nachtmerrie die het Franse regisseursduo op visueel vlak creëert doet denken aan Corman in zijn beste dagen, zij het dan met een moderne make-over. Verder dan sfeervolle cinematografie komt Livide echter niet en in dat opzicht is dit een schoolvoorbeeld van style over substance. Het scenario, waarbij de surrealistische wendingen de zorgvuldige spanningsopbouw van de eerste akte totaal onderuit halen, is namelijk om van te huilen. Niet zozeer omwille van de sprookjesachtige insteek an sich, maar wel wegens de onsamenhangende en nodeloos uitgesponnen manier waarop de plot zich afwikkelt. Scènes die op papier eng lijken, zijn dat op film niet meer door een totaal gebrek aan subtiliteit. Op dat vlak geef ik jeroentjuhhhhh volledig gelijk: met meer geduld en dosering (en natuurlijk een beter uitgewerkt scenario) had hier misschien nog iets in gezeten. Nu is dit de zoveelste Franse misser van formaat.

avatar van Noodless

Noodless

Halcyon schreef :

Nu is dit de zoveelste Franse misser van formaat.

Een overdreven uitspraak !

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Halcyon schreef:

À l'Intérieur stelde al niet veel voor,

Naomi Watts

Je mening zou maar afwijken van de massa. Nou ja zeg.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Daar gaat het niet om, maar de vanzelfsprekendheid waarmee je een recensie begint met zo'n uitspraak is natuurlijk redelijk lachwekkend. Voor veel horrorliefhebbers is À l'Intérieur wel degelijk één van die films die het genre van een frisse impuls heeft voorzien, en dan heb ik nergens het woord massa genoemd

De zorgvulidge opbouw was gewoon redelijk saai, en met een duidelijker of sluitender plot krijg je echt geen betere horrorfilm. Integendeel zelfs zou ik zeggen.

avatar van Fortune

Fortune

En Fransen hebben juist veel horror geleverd die het heel goed doet in plaats van dat het missers zijn.

Zoiets kan je toch veel eerder over de Amerikanen schrijven.

Naomi Watts

Daar zijn de meningen blijkbaar over verdeeld.

avatar van henkula

henkula

Matig, mooi gefilmd, dat wel, maar volkomen wazig en van de plot omschrijving worden we ook niet wijzer.

avatar van Psolitsa

Psolitsa

Een film waar ik meer van had verwacht...

Er zaten een paar leuke stukjes in, maar het verhaal zelf vond ik niet helemaal duidelijk. Ik vond de karakters in de film ook niet echt sprekend; ik voelde met niemand mee, en het interesseerde me dan ook niet wat er met wie zou gebeuren.

Deed me qua sfeer en scares een beetje denken aan the woman in black.

2.5 ***

Halcyon schreef:

Ik denk dat dit genre niets voor jouw is.......ik weet het wel zeker!!!

avatar van Shinobi

Shinobi

Niet helemaal wat ik ervan verwacht had om eerlijk te zijn.
De opbouw vond ik overigens wel aardig, niet echt saai te noemen. Het werkte wel ergens naartoe.

Maar als je een film à la A L'Intérieur verwacht kom je toch wel bedrogen uit. De gore is nauwelijks aanwezig en vrij weinig kills. Wel leuk dat er wel weer gebruik gemaakt wordt van een schaar.
Schandelijk trouwens dat Dalle maar zo een klein rolletje heeft, had graag meer van haar willen zien.

Overigens visueel erg sterk met enkele fantasie-elementen op het eind, wat de film wel enigszins redt.

Kleine 3,5 sterren.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Fortune schreef:

Zoiets kan je toch veel eerder over de Amerikanen schrijven.

Juist.

orbit schreef:

tattoobob

Gewoon een hele sterke horror,met wat heerlijke freaky momenten.............we hoeven zeker geen tweede A L'Intérieur te verwachten....maar ja hoeft ook niet....wel heeft hij mij net zo verrast..ik heb er van genoten.
De laatste stukjes van die meiden met z,n twee had van mij niet gehoeven...
Echt een aanrader voor wie van horror in al z,n vormen houd

avatar van Keane1983

Keane1983

Een trage film die hier en daar wat "freaky" (ik citeer tattoobob) kent, maar waar ik verder niet warm of koud van wordt.

Net als een vele franse films begint het allemaal anders dan waarmee het uiteindelijk eindigd. Opzich vond ik dat wel weer heel erg leuk. Ook de setting is creepy en duister als ook de score.

Hier en daar wat gore momentjes maar om het allemaal akelijk, griezelig, eng of spannend te noemen...nou nee. Schrikmomenten zaten er naar mijn weten niet echt in.

Acteerwerk vond ik persoonlijk erg matig.

Het verhaal was in het begin duidelijk, maar naarmate de film vordere werd het allemaal waziger zonder enige verdere uitleg. Nu kan ik begrijpen dat je over een film kunt na praten en zelf dingen in kunt gaan vullen, maar hier zat in mijn ogen geen logica in!!

Al met al een zeer matige horror film die ik niet nog eens hoef te zien.

Van mij een 2,5*

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Een echte familie film(ha ha).De film livide kwam traag op gang en op het einde ging alles in een trein vaart.Desondanks heb ik genoten van deze FREAKY movie.

avatar van joey1973

joey1973

Jammer van het einde, maar verder een geweldige film!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Gave film, met die sprookjesachtige/ongrijpbare setting en vibe, dan heb je al een flinke winst te pakken. Niet te vergelijken verder met A l'interieur, op een enkele verwonding na, maar da's tegenwoordig niets nieuws meer.

Wat me alleen dwars zit is de overgang van realiteit (zoektocht in huis door een stel gasten) naar surrealiteit. Beide als losstaand goed uitgevoerd, maar had liever ofwel het één doorlopend gezien ofwel het ander, nu is het een rare omschakeling zoals een Scooby Doo aflevering. De spanning werd daardoor ook minder vanaf het moment dat de ballerina's aanvielen. Vond bijvoorbeeld alleen al de shots van die oude vrouw en de zweem die om haar heen hing, meer freaky dan het hele tweede deel bij elkaar. (die vrouw deed me op dat moment ook eventjes aan Amer denken). Had nog meer in gezeten..

Livid maar niet vivid.

Flinke tegenvaller, vooral door de vergelijking met Ti West werd ik getriggerd maar kan nu wel stellen dat Livid ver verwijderd is van het niveau van West. Qua opbouw en sfeer tegenvallend, qua set pieces ongeïnspireerd en ook visueel niet zo sterk. Mist toch wat production value wat betreft beeldkwaliteit, ook was het sound design niet sterk genoeg voor een film als dit.

Film begint wel aardig en het huis is best een creepy setting. Helaas wordt er geen gebruik gemaakt van de uitstekende setting en vervolgens komt er ook nog een belachelijk pretentieus geest tragedie in het script verwerkt. Wat van de film al helemaal een lachertje maakt, samenhang is ver te zoeken maar het ergste is gewoon dat die tragedie te lachwekkend voor woorden is. De "climax" had ook wat langer op zich moeten laten wachten natuurlijk. Ook al was het een anti climax.

Bustillo en Maury kunnen ze zich beter richten op lompe gore horror zoals hun vorige film. Voor een sfeervol geesten tragedie missen ze toch subtiliteit. Ook de apparatuur (of gewoon een slechte transfer) mag veel beter. Op dvd9 zal het misschien best nog te doen zijn maar op 720p komen de visuele zwaktes teveel aan het licht. Bluray lijkt me gedoemd om te falen.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Dafuq is happening.

Het enige waar ik het mee eens ben is dat Livide ver verwijderd is van het niveau van West

avatar van Angelo2

Angelo2

Sfeervolle en mooi geschoten horror met wat fantasy elementen. De film viel vooral op door zijn prachtige settings en mooie shots. Die zorgen vooral vanaf het moment dat ze in het huis zijn voor een creepy sfeertje. Halverwege slaat de film om en zien we wat bizarre scenes die voor wat verwarring zorgen en de kijker (sommige) met wat onbeantwoorde vragen achter laat. De gore scenes waren trouwens ook erg sterk. Een 8

avatar van Glacius

Glacius

Film die aardig begint, visueel sterk is en daardoor ook redelijk sfeervol is. Maar tegen het einde wordt het behoorlijk dramatisch. Met een spannende eerste helft zit ik niet te wachten op warrige emotionele onzin als afsluiting. Het surreëele einde paste totaal niet bij de rest van de film. Het slaat in zijn geheel nergens op met het voorgaande gedeelte van de film. Dat het uiteindelijk over een soort "vampieren" gaat, kon ik nog accepteren, maar had het dan gewoon een standaard horror film gelaten... Zelfs dan had de film nog over genoeg elementen beschikt om boven de middelmaat uit te stijgen. De flashbacks waren overigens ook totaal onnodig en haalden de vaart en de sfeer uit de film. Alsof ik een verklaring nodig had? En vervolgens wordt er voor het slappe einde geen verklaring gegeven. Simpelweg een onnozele toevoeging om meer diepgang aan de film te geven? Bij een film als deze geloof ik niet dat veel mensen daar op zitten te wachten.