- Home
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot New Kids Turbo
"Kick some kut"
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.
Gerrie van Boven
Reinout Oerlemans
Rikkert's boss
Foreman
DVD-T
Een van de beste Nederlandse films van de laatste jaren voor mij.
Ik ben niet zo van de Nederlandse films, die meestal een gros aan soap acteurs bevatten die totaal niet kunnen acteren. Nu zijn de acteer prestaties in New Kids Turbo niet heel veel beter, maar het past perfect bij de film en ik was blij dat ik een keer niet naar bekende soap acteurs zat te kijken uitgezonderd de Arnie/Peter Kelder scène .
Grote kracht zit hem vooral in de vaart van de film en de grote grap dichtheid die het bezit. Je bent de ene bizarre situatie nog niet uit of je ligt al weer krom van het lachen in ee andere situatie. Dit blijft de film de eerste helft goed volhouden, dan wordt het helaas wat serieuzer. De grappen worden toch een stuk minder, maar laten nog genoeg leuks over. Het idee dat je naar een aantal kansloze gasten met matjes en in trainingspakken zit te kijken die alles en iedereen beledigen, schoppen, slaan, aanrijden enz. en je zo meekrijgen in een film en de aandacht de gehele speelduur vasthouden is briljant. Ook een aantal leuke cameos. De effecten zagen er prima uit, maar komen nergens in de buurt van grootse Hollywood producties, maar de money is on the screen. Dat zie je vooral in de grote shoot-out. Erg leuk en goed in beeld gebracht. Eigenlijk een Turbo versie dus van de serie sketches. De muziek maakte het helemaal af.
Dennissssss
Een heel slecht verhaal, maar wel grappig! Als je van vloeken en van grof houdt, is deze film geschikt om te kijken. Er lagen echt mensen in een deuk in de bioscoop!
Spiny Norman
Dat je sinds 2005 al staat ingeschreven heb ik inderdaad niet gezien. Maar of dat de zaak er beter op maakt dat je sinds die 5 jaar dat je ingeschreven bent, een van je eerste berichten bij New Kids hebt gezet? Lijkt mij niet, maar ik neem terug dat ik jou actie zielig noem, eigenlijk vind ik het best oké. Er moeten meer van deze berichten komen dat er mensen zich oprecht te goed voelen om hier van te genieten. Komt er meer cult status van! Maar nogal flauw om over Kubrick en dergelijke te beginnen, dat kan je bij elke Nederlandse film wel doen, want het is allemaal crap. New Kids doet tenminste iets anders. Beter dit dan Gangsterboys.
Netjes dat je dat terugneemt, maar wacht, nu ben ik in de war. Is dat sarcasme bovenop/over mijn sarcastische reactie op de film?
Ik ben het GEDEELTELIJK met je eens. Er zijn namelijk maar heel weinig echt goede Nederlandse films (maar wel een paar). Maar deze film is gewoon geen stuiver waard. Ze doen iets anders, zeg je? Ik kan het geen verbetering noemen dan.
Lang verhaal kort, er film of series die goed, grappig of subtiel zijn, zelfs een paar Nederlandse, maar dit is er niet één van. Randdebielen zonder boodschap en (los daarvan) ook zonder humor, als je het mij vraagt.
Ik stel me zo voor dat deze film voornamelijk scoort bij pvv-stemmers. Die houden wel van geweldplegers en lompigheid, zolang het maar niet van buitenlanders is. Blank gajes wordt hier aanbeden. Ik heb daar overigens geen enkel bewijs voor, dat is gewoon mijn persoonlijke theorie.
Jessen0wnt
Toch maar gezien in de bioscoop, hoorde er zo veel verhalen over en anders werd het Little Fockers, dan maar gekozen voor Maaskantje, en toch wel aardig verrast: het was kei droog. Afentoe wel gelachen, maar helaas veel dezelfde grappen die na een tijdje niet meer zo grappig zijn. Vond de afleveringen op internet en comedy altijd wel lachen, maar misschien juist omdat het zo kort was, was het zo krachtig. Moest vooral lachen om de absurd droge dialogen. ''Wats er?'' ''Ja, was kei saai daar.''
Kwam niet meer bij. Toch wel echt een film die je onder invloed en met een groot gezelschap moet kijken en niet met zijn 10en in een lege zaal. Met mijn redbull kwam ik niet echt ver, haha. Leuke gast rolletjes, en het zijn gewoon een stelletje meloten die enorme sympathie weten op te brengen. Hersenloos voor de het scherm zitten kijken, je bek houden en kijken! Wel oké dus, maar houd het maar bij de series. 3 sterren
flaphead
Mogelijk alleen leuk voor degenen die de serie konden waarderen, want als op zichzelf staande film is het natuurlijk een hopeloos ding. Er is veel van hetzelfde, zoals uit de serie als in de film zelf. De stoere hollywood-trukjes die als persiflage gebruikt worden (het slow-motion schieten, de ontploffing terwijl ze weglopen) kun je verwachten en missen dan hun uitwerking. Het gekut en gejonguh werken dan veel beter. De hype werkt perfect en daar wordt prima op ingesprongen, maar met de film is wel duidelijk dat alles nu wel verzonnen is. Leuk voor een keertje met een biertje!
Objectief als film: 1 ster. Als Brabander/New Kids-liefhebber/lolbroek/tussendoortje: 3,5 ster.
Ik ben zelf nooit een echte kijker van de New Kids serie geweest, maar uiteraard heb ik wel een aantal van die korte filmpjes gezien en toegeven, hoe flauw en dom ze ook waren, het is best wel geinig. Voor een paar minuten dan. Maar is dit ook leuk als bioscoopfilm?
Uiteindelijk valt het resultaat me reuze mee. Zeker in de eerste 3 kwartier zitten genoeg leuke momenten. Jammer genoeg wordt de film na de onderbreking met Reinout Oerlemans (wat een schandalig vervelende Eyeworks promotie, ook niet grappig) een stuk minder. Wel geweldadiger, maar niet grappig. Al dat grootschalige geweld met bazooka's en bombardementen passen helemaal niet goed in een film als deze. Ik had het liever kleinschaliger gehouden. Ik heb in het laatste half uur ook niet echt meer gelachen.
Een aantal stukken zijn best de moeite. Een plak ham ter betaling geven aan een gehandicapte, de hond die alles overleefd met een bank alsnog doodmaken en het stuk met de neo-Nazi (erg leuk gemaakte scene!) bevielen goed. Daarintegen vond ik de vele stukken waarbij iemand doodgereden werd al snel saai worden. Wel waren een aantal cameorolletjes geinig. Hans Teeuwen was leuk, Theo Maassen geinig en het stukje met Jody Bernal had leuk kunnen zijn, maar die grap is dankzij de filmtrailer niet leuk meer. Voor de verrassing hadden ze dat beter niet in de trailer kunnen zetten.
Ach, wat moet je verder over de film kwijt? De makers hebben slim op de hele hype ingespeeld. Zo goed is het allemaal niet, maar ze hebben New Kids toch enorm populair gemaakt. Eind van dit jaar moet een tweede film uitkomen hoorde ik al. New Kids Turbo is als je weinig eisen stelt aan een film en niet moeilijk doet over het niveau best leuk om een keertje te kijken.
Verrekte mongol!
IcU
Bijzonder matig vermaak. Er wordt makkelijk gescoord met het over bekende gescheld, zonder ook maar enige verassing of inventiviteit. Er waren een aantal prima vondsten, maar te weinig. Daarnaast zijn alle geslaagde grappen in de trailer te vinden, en blijft er niets over dan irritant ge-kut en onverstaanbaar geschreeuw. Een aantal leuke bijrollen van bekende Brabo's zijn nog wel aardig, en de laatste 10 minuten zijn spectaculair. Toch heb ik het idee dat er meer uit gehaald had moeten worden. Of is dit het toppunt van het creatieve duo Steffen Haars en Flip van der Kuil?
Op en top Brabantse humor
Jammerlijk niet altijd even leuk en soms van hetzelfde maar ach heb weer gelachen.
Een stel mafkezen in een film.
Minotaures
''Niemand komt aan Maaskantje.''
Ik ben niet zo bekend met de populaire tv-serie en ben dat ook niet van plan om aan te beginnen. Dit heb ik enkel gezien uit nieuwsgierigheid, om even te kijken waarom dit een hype is geworden en een redelijk goed gemiddelde.
Dit is totaal niet mijn humor. Er zijn wel een aantal stukjes waar ik van een glimlach kreeg, maar voor de rest van de 'grapjes' zat ik maar verveeld naar te kijken. Het zijn allemaal idioten, die jongens en dan heb je nog een aantal bewoners van Maaskantje als personages. Verhaal was niet zo geweldig, maar wel leuk om te zien hoe ze met de crisis omgingen en wat ze allemaal voor oplossingen hadden.
Erg weinig leuke momenten en voor de rest houdt het bij deze keer op en zit een herziening of zelfs het kopen ervan er dik niet in.
Tonypulp
Briljante Hollandsche pulp komedie. De sketches heb ik ver achter me gelaten, vervelende rot hypes altijd. Begon dan ook redelijk sceptisch aan deze feature film, pakt uiteindelijk erg fijn uit. Ben doorgaans geen fan van de Nederlandse cinema, thematisch gezien niet genoeg appeal terwijl er duidelijk genoeg fijn neergezette producties tussen zitten. Wat mij betreft vind New Kids de gulden middenweg voor mij.
Belachelijke zooi, lijkt me geweldig om reacties te lezen van buitenlandse pers en filmfans want dit is op ongekend niveau politiek incorrect, sta ik toch nog van versteld. Briljante ideeën in een vlot tempo, gaan met volle overtuiging over 95% van de sketches heen. Cast met duidelijk veel plezier, prima overacting en een aantal leuke cameos. Gave soundtrack ook, 180 bpm piano
Breng het vervolg maar, dit is het meest opvallende project dat ons landje in lange tijd heeft weten uit te brengen en ik ben er als Hollander erg trots op, fouter dan fout
Aanstekelijke ongein, erg vermakelijk op een inhoudsloze manier. Niet alle grappen werken even goed en vooral de aktieclimax slaat een beetje dood, maar desondanks heb ik vaak moeten lachen. Leuke cameo's ook, al is het rolletje van Theo Maassen behoorlijk vaag en overbodig. Gezien in de director's kut.
De serie met afleveringen van ongeveer 5 minuten was best goed. Maar een flauwe film van ruim 80 minuten is gewoon veel te veel van het goede. De eerste 40 minuten gingen nog wel (hoewel het ook gewoon slecht was) en daarin viel nog het meeste te lachen maar vanaf het moment dat Reinout Oerlemans met de mededeling kwam gaat de film nergens meer over en is het over met het leuke (echt leuk is het natuurlijk niet) en wordt het alleen maar belachelijk tot slecht. De film herhaalde ook veel dingen (zoals het doodrijden van personen) waardoor het op een gegeven moment helemaal niet meer leuk was.
Al met al is het gewoon een bar slechte Nederlandse film die buiten de eerste 45 minuten het aankijken niet waard is. Maar ja de jeugd zal er wel gesmuld van hebben en daarvoor is deze film natuurlijk ook gemaakt. Het beste kun je deze zooi nog kijken met flink wat alcohol achter de kiezen want nuchter is deze zooi eigenlijk niet te bekijken.
P.S. de kleine bijrol van Theo Maassen was beschamend slecht en sloeg gewoon nergens op (het was in ieder geval niet grappig).
Lichte tegenvaller toch wel.
Ik heb af en toe weleens wat sketches gezien, maar echt heel leuk vond ik het nooit. Het is dan ook dat anderen de film graag wilden zien, anders had ik deze voorlopig nog niet gezien. Ik zal ook nooit een fan van deze mensen worden. Het eerste half uur is zowaar nog best vermakelijk. De introductie is geinig, de mensen die op de weg staan en overreden worden door een voertuig zijn wel lachen en ook het echte mongooltje dat iedere keer vrolijk in beeld komt is wel leuk.
Als het budget van de film op is, zakt het niveau wat verder in. Sowieso is de humor al heel herhalend, maar vanaf dat moment heeft de film meer weinig echt leuks te bieden. Het bekende taaltje he ik het op een gegeven moment eigenlijk ook wel mee gehad. 80 minuutjes is lang zat voor een film als deze, dat doen ze dan wel weer goed. Oh ja, de cameo van wat bekende mensen zoals Theo Maassen en Peter Aerts waren ook nog wel leuk.
Kleine onvoldoende van mijn kant.
otherfool
Ik ken de tv-show niet, maar ik mag hopen dat dat korte sketches zijn van een minuut of 2. Wat een vervelende, repetitieve en doodsaaie bedoening zeg
Paar aso's zetten de boel op stelten (denk Flodder), geflankeerd door een al even stupide politiekorps (denk Reno). Dat is heel soms grappig maar meestal vooral pijnlijk onleuk. Vooral ook omdat New Kids Turbo zich niet kan ontdoen van de spruitjeslucht; het is te slecht, te dom en te zinloos.
Dit wordt eens te meer geïllustreerd in het gegeven dat de film halverwege 'zonder budget' komt te zitten (my God, een grap die we nog kennen van de Killer Tomatoes van de jaren '80) met allemaal flauwe ontwikkelingen van dien.
Kijk eens, ik ben dol op over the top nonsens, maar als het zo slecht wordt gemaakt als New Kids Turbo dan haak ik maar snel af. Nou vooruit, 1,5*.
Sjoerdow
In het begin is het nog goed te pruimen.
Het geknal met auto's en fietsen onder luide happy hardcore muziek tovert eigenlijk al een glimlach op mijn gezicht.
Helaas zetten ze dit niet de hele film voort, naar het einde toe is het eigenlijk alleen maar lompe actie met standaard muziek, echt grappig is het niet meer en de acteurs vallen veel te vaak uit hun rol.
Overigens was de bijrol van Peter Aerts volstrekt overbodig, en werd de beruchte Oerlemans-scene te lang (voor zover er een verhaal was, verdween die nu in luttele seconden).
Positief ben ik wel over de andere (summiere) bijrollen. De scene met Hans Teeuwen is het hoogtepunt.
Verder is het zéér povertjes en meer voor de échte liefhebbers van New Kids.
movie acteurs
Ik kan dit soort nonsens zeker waarderen, maar dit ging mij (vooral na het absurd slechte einde) echt te ver.
Mijn god wat een drama is dit zeg. Die korte sketches kan ik wel waarderen, maar zo'n hele speelfilm absoluut niet. Ten eerste, kon ik sommige dingen, wat erg grappig moest zijn, gewoon niet verstaan. Het leek dus voor mij als ik een Chinese film zat te kijken zonder ondertiteling. Humor is op veel vlakken bij mij echt mislukt hoor. En bij geheel de film alleen maar kut en homo roepen ? Ik zal de onschuldige clue er wel weer niet van snappen. Maar ik vond dit echt ernstig hinderlijk. Heb twee a drie keer nog kunnen lachen. Hond die wordt doodgeschoten en daarna begraven wordt. Wat aanrijdingen met name wanneer de vriend van en het M.E team wordt aangereden door een Josti band type. Maar dit zorgt niet dat ik hier nog een punt voor ga geven. De grappen zijn mislukt en de acteurs komen mij de neus uit. Scenario is ook een drama. Dat had ik ook leuker verwacht. Ik kan nu eeuwen doorgaan met zeuren maar dat helpt natuurlijk vrij weinig. De knipoog van deze film heb ik dan ook absoluut niet gesnapt. Qua persiflage nog best leuk, maar zo komt het absoluut niet over.
Voor sommige 87 minuten vermaak, maar voor mij een grote draak. 0,5.
jumpstylemovie
Ik vind dit een prima film. Leuker dan veel van die sketches. Alleen zit er niet heel veel tempo in de film, vooral halverwege niet.
Het hoogtepunt van de film is die prachtige Manta, die nu wat vaker in beeld was. Ook die martzwarte mocht er zijn. Het dieptepunt was dat stuk in Eyeworks met Oerlemans. Dat was echt onnodig.
Verder vond ik dat er in het begin iets teveel muziek ontbrak. En sommige shots hadden ze er veel beter uit kunnen laten zien. Was het nou echt zo moeilijk om Barrie keihard door te laten schieten op agenten terwijl op de achtergrond alle kratjes Schultenbra uit de truck vallen?
Deze film had een beetje het probleem wat je kon verwachten.
Het leuke aan de New Kids zijn natuurlijk de typetjes en met name het taalgebruik. Dat leent zich prima voor korte sketches. maar in zo'n film heb je na een kwartiertje al wel genoeg van het 'ga's neukuh jonguh!'
Wat er dan overblijft is een steeds verder uit de hand lopend verhaaltje waar je nog maar spaarzaam om kunt grinniken.
Ze hadden het beter bij die sketches kunnen houden.
Het hele Eyeworks fragment vond ik idd ook niet al te geslaagd. Iemand dacht waarschijnlijk dat dit heel origineel was of zo...
Mescaline
Toen een maat erop stond dat ik deze film ging kijken heb ik hem toch maar even een kans gegeven en toegeven, vooral in het begin moest ik wel een paar keer stiekem lachen
De film was al niet bijster origineel of heel erg grappig maar toen de Eyeworks scene kwam ging het niveau behoorlijk naar beneden
De film wordt vanaf dat punt eigenlijk alleen nog maar verder uitgemolken en door dat New Kids een spectaculaire 2de helft wouden hebben wordt het ook allemaal behoorlijk rommelig.
De actie was veel van het zelfde en werd soms teveel over the top overdreven en herhaald.
Het einde is natuurlijk voorspelbaar, maar al met al was de korte New Kids film nog redelijk uit te zitten.
Omdat ik toch een paar keer moest lachen en vooral het eerste half uur best meeviel geef ik deze film voor een niet New Kids fan toch nog 2 sterren.
JacoBaco
Nooit een fan geweest van deze gasten en ik zal het (gelukkig) nooit worden ook. Dat is een hele schrale troost, want er is namelijk toch wel een klein probleempje... Een vriend van mij heeft deze film op blu-ray gekocht en hij vond dat we hem samen maar even moesten kijken en ik had daar eerlijk gezegd echt, maar dan ook echt geen zin in! Alhoewel, aan de andere kant een film na afloop de grond inboren, geeft ook voldoening. Alleen ik ben nu na een nachtje slapen eigenlijk nog steeds flink van slag en de reden daarvoor,... Ik vind hem best leuk.
En hoe graag ik deze film kansloos had willen vinden en hoe graag ik hem de rest van mijn leven had willen afzeiken, is nu nog maar slechts een eenzame herinnering. Mijn droom, mijn toekomstvisie is nu compleet in duigen gevallen door die sukkels!
Ik zit nu op m'n werk en ik ga de rest van de dag naar buiten staren en nadenken hoe het ooit zover heeft kunnen komen en waarom.... Waarom moet mij dit nou weer overkomen? Dit is het bewijs dat het leven gewoon echt niet eerlijk is! Ik voel me klote....
clockwork72
Verrekte mongol jonghu!
Net gezien.
Wat was dit een grappige film jonghu! Vooral het begin in die snackbar en de hele film door bier zuipen.
Ook dat de politie hun huis binnenvalt en dat stuk met die hond en zo kan ik nog wel even doorgaan, heb bijna non-stop moeten lachen tijdens het bekijken van deze film. Vind die korte filmpjes van New Kids al geniaal maar dit was echt geweldig. Hoop ook dat deel 2 er snel komt.
Meer van dit graag.
movierobert
Sommigen delen van de serie, waren leuk, andere totaal niet. Dus verwachte ook dat de film alleen maar leuker kon zijn, maar wat een verekte kut film jonguh!
Het begon al saai omdat het begin vooral herhaling was van de serie, dat heb ik allemaal al gezien, dus niet meer leuk. Ik verwachte ook een hoop nieuwe kreeten maar dat kwam er niet van, het bleef simpel. Vond dat ze er veel meer uit konden halen, nu is de film eentonig, saai en slaat helemaal nergens op. Eigenlijk was ik van plan nog veel meer commentaar te gaan geven, maar ik zou het even kort houden, en het op een manier zeggen, dat de mensen die het wel een toffe film vonden het ook begrijpen:
Grote kut film jonguh, bent gij daer niet mee eens?! Dan bent ge ene ....... ..., ....!
Een lachertje.
De beroemde cameo's kunnen niet verhullen dat het allesbehalve grappige filmvervolg op de beruchte TV-serie van los zand aan elkaar hangt. Het lijkt wel of Oerlemans zijn grapje ter plekke zelf verzon en dit geldt misschien wel voor meer van de zogenaamde grappen. Het vervelende is vooral dat er amper gelachen kan worden, omdat het allemaal zo ontzettend banaal en kinderlijk flauw wordt gebracht. Toch is er nog wel één lachertje: de acteerprestaties.
Matig.
Sergio Leone
Om het met de woorden van de hangjongeren te zeggen: wat een slechte film, kut!
Zeker na het zien van de reeks is deze film erg tegenvallen.
Nergens boeit het, de humor is ver te zoeken. Hier en daar wel een grappig momentje, maar over de hele lijn erg matig.
Zoals JanDahler zegt: als reeks is dit goed, als film gaat dit de mist in.
Voor m'n reactie dacht ik aan een 1,5*. Wordt toch nog verlaagd naar 1*. Gewoon slecht.
Gonster
Film was aardig en ja hier en daar zeker lachwekkend, tip voor de new kids, hou het bij de korte filmpjes, die waren briljant, Jonguh!
sinterklaas
Jong'n, na vele keigave sketches en filmpjes van NKOTB op Youtube nu eindelijk eens een langspeelfilm. Ik loop weer achter aangezien dit nog de meest bezochte biosfilm van de afgelopen tijd is en bijna al mijn leeftijdsgenoten (en jonger) deze film al hebben gezien. Kut!
In de jaren 80 hadden we Flodder... Nu New Kids.
En ik heb me ook met de film weten te vermaken. Dit is gewoon nu een New Kids-sketch van anderhalf uur. En ik geef toe, ik heb vaak genoeg kunnen lachen.
De New Kids vloeken, schelden, schoppen, en slaan er op los en de blikken Schultenbrau zijn maar niet bij hun weg te slaan.
Ze doen het weer goed. Daarnaast ook nog erg leuke korte rolletjes van Frank Lammers en ook Hans Teeuwen
En natuurlijk Antonie Kamerling als Journalist (waarschijnlijk was dit ook nog zijn laatste film
) en nog vele andere beroemde Nederlanders. De omgekeerde wereld in de film is weer prachtig en aan het einde krijgen we ook nog een dikke shoot out voorgeschoteld.
Maar zoals gezegt. Het was weer lachen met New Kids Turbo. Een 3,5 voor deze film, verrekte mongol!
boozebelly
- 1908 stemmen
Vooraf hoopte ik op een soort moderne Flodder, maar het niveau van die film (dan doel ik op de originele Flodder) wordt bij lange na niet gehaald.
Deze film heeft eigenlijk geen enkele meerwaarde ten opzichte van de serie en als je de trailer hebt gezien, dan heb je ook meteen de leukste momenten wel gehad.
Het is natuurlijk heerlijk om te brullen dat je nergens meer voor wilt betalen, een deurwaarder een rake klap te verkopen en om iemand eens met een blik Aldi-pils vol voor zijn bakkes te meppen, maar dan heb je de mooiste momenten ook wel gehad.
Vanaf het moment dat Reinout Oerlemans ten tonele komt met het 'Eyeworks' decor stort de hele zwik in elkaar en rest er niets meer dan een grote dosis herhaling van grappen en 'nu-en-dan-een-glimlach-oproepende' onzin.
Nu snap ik dat ik onzin kon verwachten bij aanvang van deze film. Ik had ook zin in onzin aangezien ik 5 euro heb neergeteld om deze film te kunnen huren en heb ik notabene de nodige halve liters bier achterover getikt voor aanvang, maar desondanks bleef het bij een sporadische lach.
Vermakelijke onzin maken blijkt ook een kunst. Dat maakt deze film wel duidelijk. Het is mij ook een raadsel waarom mensen als Theo Maassen en Hans Teeuwen zich hiervoor lieten lenen. Hun rolletjes stellen welliswaar weinig tot niets voor, maar toch...
Een paar punten voor die ene lach nu & dan, maar op cinematografisch gebied is dit natuurlijk helemaal niks. Wat dat betreft hadden ze het beter gewoon bij de serie kunnen houden. Deze verfilming voelt aan als het zuigen aan een uitgezogen tiet, tot het besef tot je doordringt dat ie eigenlijk al zo goed als leeg is. Het beste is er al lang uit...
Wassup !
Niet gedacht dat deze New Kids Turbo me zo zou gaan vermaken. De absurde humor is nog steeds in overvloed aanwezig en de acteurs die deze rollen spelen, doen dat nog steeds met verve. Eens dat je de serie hebt gezien, weet je wel waar je je aan kan verwachten. Of je dat nou kan pruimen is natuurlijk maar net de vraag. Maar ach, New Kids doet het altijd wel goed bij me. Erg aangenaam filmvertier, al zeg ik het zelf.
Black Math
Beetje raar, aan de ene kant had ik er meer van verwacht, aan de andere kant is het een meevaller.
Het is in ieder geval een aardig lompe film, waarin zowat alle filmclichés op een rijtje worden gezet en ontzettend dik aangezet worden. Fantastisch hoe de muziek wordt gebruikt. Ik heb een schijthekel aan dit soort pompeuze muziek die aangeeft wanneer iets dramatisch is en wanneer spannend etc., maar de knipoog is hier zo duidelijk zichtbaar dat het hilarisch wordt. De slomo-effecten zijn wat dat betreft ook erg effectief. Verder slaat alles wat er gebeurd natuurlijk nergens op, maar dat heeft zeker wat.
Wat wel jammer is, is het tempo. Dat had wat mij betreft een stuk sneller gemogen. Ideaalbeeld is Dead Leaves waarin net zoveel onzin en smerigheid op je afgevuurd wordt, maar vanwege de korte lengte voelt het aan alsof je in de achtbaan zit. Dat miste ik hier, waardoor de film een stuk minder werkt.
Uiteindelijk was het vermakelijk, maar niet heel erg grappig. Ik kan er 2,5* aan kwijt.
tommykonijn
Niet vrijwillig heb ik deze film gezien. Ik ben absoluut geen fan van de New Kids namelijk. Toch moet ik zeggen dat de film redelijk uitpakte. Ik kan de film niet vergelijken met de sketches want daar heb ik er misschien net 2 van gezien. De grappen die in de film voorkomen vond ik niet echt hilarisch, maar wel oké. Ook bevat de film een aantal leuke fragmenten. Maar dat stuk van Eyeworks met Oerlemans vond ik een beetje overbodig. Sowieso vond ik het acteerwerk niet zo heel goed, maar in een film als deze maakt dat niet zo heel veel uit. Gewoon een standaard filmpje dat aardig leuk in beeld gebracht wordt. Niet echt heel speciaal ofzo, maar gewoon aardig om eens gezien te hebben.

New Kids Nitro
2011

'New Kids'-bedenker komt volgend jaar met Nederlandse carnavalsfilm

'New Kids Turbo' is morgenavond (1 januari) te zien op televisie: 'Beetje dubbel gevoel krijg ik erbij'

Steffen & Flip, het duo achter New Kids, komt na vijf jaar weer met nieuwe speelfilm

De Marathon
Drama / Komedie, 2012