New Kids Turbo (2010)
Bekijk via Prime Video
Bekijk via SkyShowtime
Plot New Kids Turbo
"Kick some kut"
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand.
Gerrie van Boven
Reinout Oerlemans
Rikkert's boss
Foreman
fragm0nkey
saai , voorspelbaar en goedkoop (elke keer dezelfde grappen en uitspraken)
kon hem niet uitkijken
Ik ben zelf nooit een echte kijker van de New Kids serie geweest, maar uiteraard heb ik wel een aantal van die korte filmpjes gezien en toegeven, hoe flauw en dom ze ook waren, het is best wel geinig. Voor een paar minuten dan. Maar is dit ook leuk als bioscoopfilm?
Uiteindelijk valt het resultaat me reuze mee. Zeker in de eerste 3 kwartier zitten genoeg leuke momenten. Jammer genoeg wordt de film na de onderbreking met Reinout Oerlemans (wat een schandalig vervelende Eyeworks promotie, ook niet grappig) een stuk minder. Wel geweldadiger, maar niet grappig. Al dat grootschalige geweld met bazooka's en bombardementen passen helemaal niet goed in een film als deze. Ik had het liever kleinschaliger gehouden. Ik heb in het laatste half uur ook niet echt meer gelachen.
Een aantal stukken zijn best de moeite. Een plak ham ter betaling geven aan een gehandicapte, de hond die alles overleefd met een bank alsnog doodmaken en het stuk met de neo-Nazi (erg leuk gemaakte scene!) bevielen goed. Daarintegen vond ik de vele stukken waarbij iemand doodgereden werd al snel saai worden. Wel waren een aantal cameorolletjes geinig. Hans Teeuwen was leuk, Theo Maassen geinig en het stukje met Jody Bernal had leuk kunnen zijn, maar die grap is dankzij de filmtrailer niet leuk meer. Voor de verrassing hadden ze dat beter niet in de trailer kunnen zetten.
Ach, wat moet je verder over de film kwijt? De makers hebben slim op de hele hype ingespeeld. Zo goed is het allemaal niet, maar ze hebben New Kids toch enorm populair gemaakt. Eind van dit jaar moet een tweede film uitkomen hoorde ik al. New Kids Turbo is als je weinig eisen stelt aan een film en niet moeilijk doet over het niveau best leuk om een keertje te kijken.
Verrekte mongol!
IcU
Bijzonder matig vermaak. Er wordt makkelijk gescoord met het over bekende gescheld, zonder ook maar enige verassing of inventiviteit. Er waren een aantal prima vondsten, maar te weinig. Daarnaast zijn alle geslaagde grappen in de trailer te vinden, en blijft er niets over dan irritant ge-kut en onverstaanbaar geschreeuw. Een aantal leuke bijrollen van bekende Brabo's zijn nog wel aardig, en de laatste 10 minuten zijn spectaculair. Toch heb ik het idee dat er meer uit gehaald had moeten worden. Of is dit het toppunt van het creatieve duo Steffen Haars en Flip van der Kuil?
coenta010
Gister deze film gekeken. was totaal niet wat ik er van verwachte.als je alle filmpjes van ze heb gezien hoef je deze film niet te kijken flauwe grappen .mijn cijfer is een 2
harm1985
(Dikke) tegenvaller met een veel te lage grapdichtheid. De film begint nog wel sterk, maar na 5 minuten kakt het behoorlijk in en vallen de grappen nogal in herhaling. Gastacteurs brengen, op Theo Maassen na misschien niet wat je ervan verwacht en eigenlijk kun je niet anders dan de conclusie trekken dan dat het toch niet zo makkelijk is om van een sketch een film te maken. Qua cameravoering is het ook nogal inconsistent. De soundtrack is wel leuk, maar niet meer dan een gimmick.
wildebert
De Hollanders zijn nog zo dom niet(ik bedoel een paar).
En de film is echt grandioos. Daarom een dikke 4.5
Wil je nog méér commentaar(gebuur)laat maar los.
Gr. aan hans het team .
NyaH
slecht acteerwerk, dom verhaallijn incl. flauwe grappen, ik heb het 30 minuten volgehouden en heb het spoorboekje van de ns opgezocht om mezelf voor de 1ste beste trein te gooien...wat een bagger
mug13
Maak een film over een paar debielen en je hebt op en top entertainment.
Op en top Brabantse humor
Jammerlijk niet altijd even leuk en soms van hetzelfde maar ach heb weer gelachen.
Een stel mafkezen in een film.
Denzz
Voor de liefhebbers: er komt dit jaar nog een tweede deel genaamd New Kids: Nitro.
Minotaures
''Niemand komt aan Maaskantje.''
Ik ben niet zo bekend met de populaire tv-serie en ben dat ook niet van plan om aan te beginnen. Dit heb ik enkel gezien uit nieuwsgierigheid, om even te kijken waarom dit een hype is geworden en een redelijk goed gemiddelde.
Dit is totaal niet mijn humor. Er zijn wel een aantal stukjes waar ik van een glimlach kreeg, maar voor de rest van de 'grapjes' zat ik maar verveeld naar te kijken. Het zijn allemaal idioten, die jongens en dan heb je nog een aantal bewoners van Maaskantje als personages. Verhaal was niet zo geweldig, maar wel leuk om te zien hoe ze met de crisis omgingen en wat ze allemaal voor oplossingen hadden.
Erg weinig leuke momenten en voor de rest houdt het bij deze keer op en zit een herziening of zelfs het kopen ervan er dik niet in.
Waku
"New Kids".....je kan er om lachen of je hekelt de platte humor.
Een tussenweg is er niet. Persoonlijk moet ik zeggen dat de "turbo"speelfilm mij wel heeft vermaakt. Veel van hetzelfde kwa humor en sommige scenes komen wel heel vaak terug
( geschept worden door auto) maar desondanks grappig om gezien te hebben.
Als men de serie op tv nooit gezien heeft dan is de film zeker nieuw en verrassend.
Wanneer wel gezien zijn er veel herkenbare situaties te herkennen.
Moest wel even slikken toen Antonie Kamerling in beeld kwam. Tamelijk onverwacht.
Als de aftiteling wordt ingezet blijkt hoeveel materiaal er nog meer over was tussen de bloopers
in.
Eerste half uur ging nog wel maar nadat Oelemans in beeld kwam was het afgelopen met de magie.
Movie-Addicted
Mee eens, geef mij maar Jiskefet
0.5 ster
Tonypulp
Briljante Hollandsche pulp komedie. De sketches heb ik ver achter me gelaten, vervelende rot hypes altijd. Begon dan ook redelijk sceptisch aan deze feature film, pakt uiteindelijk erg fijn uit. Ben doorgaans geen fan van de Nederlandse cinema, thematisch gezien niet genoeg appeal terwijl er duidelijk genoeg fijn neergezette producties tussen zitten. Wat mij betreft vind New Kids de gulden middenweg voor mij.
Belachelijke zooi, lijkt me geweldig om reacties te lezen van buitenlandse pers en filmfans want dit is op ongekend niveau politiek incorrect, sta ik toch nog van versteld. Briljante ideeën in een vlot tempo, gaan met volle overtuiging over 95% van de sketches heen. Cast met duidelijk veel plezier, prima overacting en een aantal leuke cameos. Gave soundtrack ook, 180 bpm piano
Breng het vervolg maar, dit is het meest opvallende project dat ons landje in lange tijd heeft weten uit te brengen en ik ben er als Hollander erg trots op, fouter dan fout
Timecop
Veel van verwacht, maar moet eerlijk toegeven af en toe op het tijdklokje gekeken te hebben hoe lang ie nog duurde. Erg eenzijdig filmpje, alsof iemand dezelfde grap blijft herhalen, maar dan steeds net iets anders.
wege
Ach ja, of nee ... schelden is niet leuk en wordt nooit leuk.
Goedkope troep in mijn ogen.
Starmaster501
Best wel geinig voor een keertje. Heb toch aardig wat gelachen. Helemaal toen die 3 busjes opweg naar Maaskantje waren, dat je daar zoveel shots van zag. Ik dacht echt van, duurt het zo lang? Zijn ze er nog niet. En net op dat moment zegt die gast; wat een kutend zeg. Geweldig
Voor de rest dezelfde grappen door de film heen. Eigenlijk niets bijzonders. Wel een van de leukere Nederlandse actiefilms. Dat stuk met Eyeworks sloeg totaal nergens op.
slechtekont
meest waardeloze film die ik ooit heb gezien.
Aanstekelijke ongein, erg vermakelijk op een inhoudsloze manier. Niet alle grappen werken even goed en vooral de aktieclimax slaat een beetje dood, maar desondanks heb ik vaak moeten lachen. Leuke cameo's ook, al is het rolletje van Theo Maassen behoorlijk vaag en overbodig. Gezien in de director's kut.

New Kids Nitro
2011

'New Kids'-bedenker komt volgend jaar met Nederlandse carnavalsfilm

'New Kids Turbo' is morgenavond (1 januari) te zien op televisie: 'Beetje dubbel gevoel krijg ik erbij'

Steffen & Flip, het duo achter New Kids, komt na vijf jaar weer met nieuwe speelfilm

De Marathon
Drama / Komedie, 2012