• 9.375.198 stemmen

Geregisseerd door: Adrian Vitoria

Met onder meer: Sean Bean, Izabella Miko en Danny Dyer

Gesproken taal: Engels en Noors

Plot Age of Heroes

"They Were Britian's Commando Elite"

De Tweede Wereldoorlog. Wanneer korporaal Rains de kapitein van de militaire politie dekt om zijn mannen thuis te brengen na een lange strijd in een verscheurd Frankrijk, wordt hij als een held beschouwd. Eenmaal terug in Dover wordt hij echter gearresteerd. Dan krijgt hij zijn kans op glorie als de marinier Jack Jones zijn potentieel ziet en hem wil als commando voor een geheime missie. Rains aanvaardt de missie van Jones en krijgt gratie. Hun missie is om te infiltreren in een Nazi basis in Noorwegen en de laatste radartechnologie onder de neus van de vijand vandaan te stelen.

Maj. Jack Jones

Flt. Sgt. Roger Rollright

Sophie Holbrook

avatar van DrNo

DrNo

Hier kan toch niemand meer dan een 2 voor geven. Echt low budget. Oké, als je een avondje helemaal niets te doen hebt en er is niets op de tv dan is het 't aankijken waard, maar erg voorspelbaar.

avatar van platvoet

platvoet

Vond het een aardige film om te kijken. Er zijn films in de bioscoop geweest die mij zeker minder kunnen bekoren.

Acteerwerk was wat je van een b film kan verwachten. Verhaal stak aardig in elkaar.

Het genoemde einde stoorde mij niet. Ik vind het irritant als er nog een zooi gezeik achteraan komt. het was zo duidelijk genoeg mijn insziens.

avatar van Minotaures

Minotaures

''Where'd you learned to shoot so well?''
- ''Cowboy-flicks.''

Geen bijzondere oorlogsfilm, meer een teleurstellende.

Het verhaal leek een beetje of die van The Heroes of Telemark. Het leek me dus ook interessant, maar door een slechte script en slecht acteren door sommig is het stukken minder geworden.

Het verhaal volgt een operatie van de Engelsen, genaamd 'Grendel'. Het is de bedoeling dat een klein elite-eenheid achter vijandelijke linies wordt gedropt om in een Duitse kamp te infiltreren en een belangrijk apparaat meenemen voor onderzoek.

De personages zijn allemaal normale soldaten die speciaal geselecteerd worden om een zware training tot commando te worden. Of het om de S.A.S. (Engelse special forces) gaat, is onduidelijk. Sean Bean is wat betreft status hier het beste en het zou me niets verbazen dat vele het van Bean slecht vinden om in zo'n film te spelen. Miko is niet bekend voor mij, maar haar aanwezigheid is niet storend. De Duitsers praten hier voornamelijk Duits, maar ook Noors en Engels zijn ze goed in. Het zou gaan om de Totenkopf SS divisie.

De wapens, kleding en bijbehorende zien er prima uit. Het is alleen raar dat een professionele Engelse elite-eenheid met groene camouflage kleding rondloopt als het om zwaar besneeuwde gebieden gaat... De Duitsers lopen er wel goed bij.

De actie kon er een beetje mee door, al was het behoorlijk onrealistisch en vaak vaag. Op sommige momenten erg voorspelbaar en bijbehorende effecten wat betreft explosie's sloegen ook nergens op. Call of Duty biedt betere effecten dan dit...

Naast afgeraffelde dialogen, scripts en (inderdaad) opvallend misplaatste muziek zitten er enkele mooie shots van de Noorse gebieden. Het einde was ook plotseling. De eenheid wordt gesplitst in 2 teams; de ene vecht nog even door en de beelden schakelen naar het volgende team, die het wel naar een trefpunt wisten te halen en that's it... Het is duidelijk wat er met het andere team is gebeurd; of gevangen genomen of gedood/zelfmoord. Maar een klein fragment van hun lot is ook niet teveel gevraagd.

Een standaard oorlogsfilm van tegenwoordig; prima oorlogsfilms zoals de klassiekers worden haast niet meer van de kaliber van toen gemaakt.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Het verhaal voelt minimalistisch aan en ondanks enkele harde scènes ontbreekt op elk moment het WWll-gevoel.
De missie komt niet echt tot z'n recht wegens een rommelig script. Meer dan eens springt het allemaal van de hak op de tak en ook enkele tijdrovende passages zoals de opleiding kunnen niet echt bekoren.
Het tragische einde mist effect wegens afgerafeld.

Met het acteerwerk is weinig mis. Niemand blinkt echt uit, maar irritant is niemand. Sean Bean en James D'Arcy kunnen het meest bekoren.

Age Of Heroes doet ook vrij goedkoop aan. Wegens een rommelig script schijnt ook regisseur Adrian Vitoria zijn weg kwijt. Het camerawerk is tevens schokkerig (lees: ellendig) bij momenten.

2,5

avatar van V8daddy

V8daddy

Naar mijn bescheiden mening een best wel gave film,

maar dan vooral door het acteer werk van William Houston als de Drill serg. Sgt. MacKenzie . oftewel Mac genoemd in de film,,wat een karakterestieke kop heeft die kerel zeg..perfecte typ casting wat mij betreft..

afgezien het foutje met de wapens,,hoewel ik gelezen heb dat de Sas in de 2e wereldoorlog wel degelijk Thompsons gebruikte in plaats van hun eigen britse stenguns, tja idd parachutes opruimen na drop,waren ze even vergeten,,ach who cares, en wat dacht je van de redelijk slechte bewaking van het radar gebeuren. En het einde? was het geld op?? what happens too the major? what happens to Mac? maar al met al mede door het acteer werk van William Houston een aanrader voor de liefhebber!..

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een oorlogsfilm waarin er niet echt heel erg veel in wordt gevochten. En nee dit is niet zo'n oorlogsdrama, maar juist het type film waarin je veel kogels en ontploffingen mag verwachten. En datgene wat er wel inzit valt toch wel flink tegen, en ja het einde...

avatar van des1

des1

Leve wikipedia waar je gewoon een lijst kunt vinden van alle commando acties, met plaats, datum en doelwit. Ik kon deze niet vinden. Dat er een commando actie plaatsvond in Noorwegen waarbij een paar naar Zweden konden ontsnappen, is echt gebeurd. Alleen niet met een radarpost als doelwit. Wat wel opvalt is hoeveel doden er vielen bij commando acties. Een speciale slag mensen moeten deze commando's zijn geweest. Ware doodsverachting. Duitsers waren in deze film als real bad dudes geportretteerd. Voer voor Brexiteers. Ik vond 'm best wel spannend.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/avontuur/drama/thriller/oorlog film...

Goed verhaal...

Goed acteerwerk...

Bekende acteur Sean Bean...

Goed beeld, maar soms geruis...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...