• 9.378.170 stemmen

The Cold Light of Day (2012)

Actie / Thriller | 93 minuten

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Mabrouk El Mechri

Met onder meer: Henry Cavill, Bruce Willis en Sigourney Weaver

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot The Cold Light of Day

"Instinct is his greatest weapon."

'The Cold Light of Day' gaat over de jonge Amerikaan Will (Henry Cavill) die tijdens een vakantie in Spanje zijn gezin in handen van ontvoerders ziet vallen. Tijdens de zoektocht naar zijn gezin stuit hij op een samenzwering van de overheid en een connectie tussen de kidnapping en zijn vader.

avatar van alfie

alfie

wat een lage waardering voor deze actie film...ik vond deze erg goed en ik zal hem 5 sterren geven om het gemiddelde wat op te krikken.

avatar van wulp2

wulp2

Slappe film, ongeloofwaardig en de achtervolging duurt te lang.

avatar van Skrean

Skrean

Voelt alsof de maker de kijker niet echt serieus neemt.

avatar van stinissen

Gewoon standaard met verstand op nul vermakelijke Actie / Thriller , niks meer en niks minder.

avatar van gabsor

gabsor

Gewoon een leuke actie ilm. Snap niet wat mensen die erg laag stemmen verwachten van zo'n film. Blijkbaar teveel. Prima vermaak.

avatar van cor1946

cor1946

Aardige actiefilm, goed achtervolging. Raar we weten nog niet waar het koffertje zo belangrijk was.

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Matige fim met een slap verhaal en matige acteerwerk en heel veel fouten.

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Met moeite uitgekeken. Bijna een B film. Jammer dat Bruce Willis maar een klein rolletje heeft.

avatar van Barry83

Barry83

Kan helaas ook niet meer dan 1* geven

Verhaal is erg matig en acteerprestaties ver beneden niveau. Moet je eens kijken hoe die Weaver een pistool vasthoudt en hoe ze schiet! Gewoon lachwekkend

Bruce Willis heeft helaas erg kleine rol in de film en na 20 minuten zie je hem niet meer terug. Waarschijnlijk had hij toen z'n miljoenen alweer binnen

avatar van Toontje G

Toontje G

Als je van goede actie films houd dan moet je zeker deze film niet bekijken. Mannekus, wat een drama. Het verhaal rammelt aan alle kanten, slecht gefilmd en geacteerd. Dus als je iets anders te doen hebt, doe dat dan en besteed je tijd nuttig. Het is wel een leuke film voor tieners tussen de 12 en 16 jaar

Bruce wordt echt een ouwe man

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Heel behoorlijke actiefilm. Geen bijzonder plot, inderdaad nauwelijks een acterende Bruce Willis te zien maar onderhoudend genoeg. Mooie achtervolgingsscenes.

avatar van mnrk

mnrk

Dit was gewoon een degelijke actiefilm van Mabrouk El Mechri....

Het verhaal is een beetje rommelig uitgewerkt maar er zit redelijk wat vaart in deze film waardoor het toch leuk blijft om naar te kijken...

Henry "Superman" Cavill speelt zijn rol redelijk en wordt leuk bijgestaan door de aangename Verónica Echegui , de bijrol van Bruce Willis is leuk voor de filmposter !

avatar van andijvie

andijvie

Helemaal eens met "mnrk". Gewoon een lekkere actiefilm, met twee acteurs waar we meer van gaan horen (hoop ik). Echegui en Cavill waren super, heel mooi ondersteund door 2 ouwe meesters "Weaver en Willis". 3.5 ster, das een nette 7.

avatar van trueblood

trueblood

inderdaad gewoon een goede aktiefilm daarom 4 sterren ook voor mensen van in de 40

avatar van Daan258

Daan258

Ik vond heel erg tegenvallen zeg.

Vooral ook omdat ik veel meer verwacht had van Bruce Willis, in heel de film was die ongeveer maar 15 min in beeld. Vond ik erg jammer.

De film wist mij verder ook niet erg te boeien.

avatar van pindope

pindope

Een erger top 40 film.de hoofdpersonage word een beetje als mietje neergezet,die had van mij wel wat slimmer neergezet mogen worden .erg slap allemaal die vrouwelijke rol heeft een stuk meer lef...niet mijn soort movie helaas er had veel meer in kunnen zitten

avatar van Tweetie

Tweetie

Goeie film. Vrij geloofwaardig en realsitisch neergezet. Onbegrijpelijke reacties hier. Gaat verder dan een standaard actiefilm.

avatar van blurp194

blurp194

15 in een dozijn. Voer voor de 10-voor-een-euro bak.

En op zich is het geen echt slechte film. Het verhaal rammelt, de actiescenes zijn te vaak te donker, de oude acteurs hebben maar kleine rolletjes, de mooie Verónica Echegui is wat te kort in beeld. Maar het ergste is dat het maar niet spannend wil worden. Het interesseert me eigenlijk geen moer hoe het afloopt - en da's toch wel een stuk makkelijker om in het verhaal te blijven als dat wel zo is.

Maar nog steeds geen echt slechte film. Goed voor een verloren uurtje.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Nou, dat hebben we ook weer gehad! Beetje een standaard actie filmpje waar je je meer zit te ergeren dan zit te vermaken... De hoofdrolspeler (Henry) Kon alleen maar moeilijke hoofden trekken als of hij het allemaal niet meer wist, maar acteren is niet zijn beste kant. Okay, voor actie flikjes als dit misschien net aan. (overdreven Hollywood ge-acteer) Weaver was de foute vrouw op de foute plek. Duidelijk geen rol voor haar. Het paste haar niet, en ze had er duidelijk moeite mee. Kleine films, met veel emoties passen haar beter dan grote film met koude actie... Willis, tja, die heeft zijn tijd wel een beetje gehad, en zijn rollen slinken daarom ook gestaag in omvang. Nieuwe gezichten pluggen is dan ook zijn taak geworden. Kijkers trekken! En dan hebben we nog het plaatselijke talentje zeg maar. Beetje een gillertje, maar tussen de kreetjes door, misschien de best acterende van het hele zooitje....

Verhaal was zo zo, maar sneeuwde ook nog eens onder in al het geweld en ge-erger. Doorsnee filmpje die snel in de grabbelbakken zal verdwijnen.

2 uit 5

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Actiefilmpje met een standaard verhaal. Acteerwerk is prima alhoewel ik liever Willis in de hoofdrol had gezien. Die doet het toch wel ff iets beter dan Henry Cavil. Verder gewoon lekkere actie maar het wordt nergens bijzonder. Leuk om een keer gezien te hebben maar meer ook niet. 3 sterren

avatar van gratis

gratis

Slechte film, voorspelbaar en cliché op cliché. Ik had gerekend op een potje rauwe actie met Bruce in plaats daarvan kreeg ik een aantal nietszeggende en slecht uitgewerkte verhaallijnen die nergens mooi samen kwamen. Het leek op een slecht script van soapserie. Het werd eigenlijk nergens geloofwaardig en de personages bleven oppervlakkig.

avatar van m1701

m1701

Mwah niet een heel bijzondere film

Vooral standaard verhaal.

Acteerwerk van Henry Cavill was echt dramatisch.

Daarin tegen deed Weaver het natuurlijk weer goed, alleen

jammer dat zij altijd dezelfde soort rollen krijgt.

Leuk voor een xtje meer ook niet

avatar van Precies

Precies

Slecht.

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Niet echt veel aan, sommige stukjes zien er goed uit. Later weer niet. Maf dat Bruce Willis zich hiervoor leent.

2**

avatar van Noodless

Noodless

Standaard- verhaaltje waarin de aandacht van de kijker meer en meer verslapt naarmate de film vordert. Het verhaal mist de nodige spanning en vooral leuke actiescènes om als geheel te boeien. 5/10

avatar van DragQueen

DragQueen

Deze film is vrij standaard te noemen. Het verhaal is inspiratieloos uitgewerkt, en ook de cast lijkt op routine te draaien. Bruce Willis en Sigourney Weaver zijn normaliter een meerwaarde voor een film, maar kunnen deze prent niet redden. 2 Sterren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Het mag misschien dan wel een standaard aktie film zijn maar helemaal geen onaardige. Oke het is niks nieuws maar ik vond hem wel lekker weg kijken en die lul verhalen van " het is niet geloofwaardig" e.d. neem ik niet meer serieus. Het is gewoon een aardige aktie film waar ik me prima bij vermaakt heb.

avatar van Franky_JaeGeR

Franky_JaeGeR

Wel weer is iets anders dan geen Bruce Willis als hoofdacteur te gebruiken misschien van daar dat ik deze film maar een 2 geef haha

avatar van eduard

eduard

Leuke film maar ook niet meer dan dat.